Με επιθετικό πνεύμα η Έβερτον
ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ
Έπειτα από αμφίρροπη και μάλλον βαρετή αναμέτρηση στο Σέλχαρστ Παρκ κατάφερε να πάρει τον πολύτιμο βαθμό με το 0-0 κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας. Ελαφρώς καλύτερη εμφανίστηκε στην δημιουργία και την εκτέλεση των λιγοστών φάσεων, με την πιο ενδιαφέρουσα στιγμή της να καταγράφεται στο 44’ όταν την δυνατή κεφαλιά του Μαυροπάνου απέκρουσε ο αντίπαλος τερματοφύλακας. «Ήταν δύσκολος αγώνας όπως κάθε φορά σε αυτό το γήπεδο. Είχαμε τις καλές στιγμές μας στο πρώτο μέρος, στο δεύτερο η Κρίσταλ Πάλας μας πίεσε, ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Ισορροπημένο ματς θα μπορούσε να πάει υπέρ της μιας ή της άλλης ομάδας. Συνεχίζουμε δυναμικά και ελπίζουμε στην παραμονή» είπε ο προφανώς ικανοποιημένος από την εξέλιξη του Λονδρέζικου ντέρμπι ο Νούνο Εσπίριτο Σάντο.
Διατήρησε ανέπαφη την εστία της σε δεύτερο συνεχόμενο ματς κάτι που είχε να συμβεί από τον Φεβρουάριο του 2025. Δεν άλλαξε κάτι στην κατάταξη, παραμένει 17η και στο +2 από την Τότεναμ. Στην έδρα της διατηρεί αήττητο πέντε αγωνιστικών (2-3-0), τελευταία φορά που έχασε ήταν από την Νότιγχαμ Φόρεστ στις 6 Ιανουαρίου. Ισόπαλες έληξαν οι τρείς τελευταίες αναμετρήσεις με την σημερινή αντίπαλό της.
Αγωνιστικά Νέα: Κανένα πρόβλημα για τον Νούνο. Μοναδικός απών ο έμπειρος τερματοφύλακας Φαμπιάνσκι που δεν έχει αγωνιστεί φέτος.
ΕΒΕΡΤΟΝ
Το παρθενικό ντέρμπι του Μερσεϊσάιντ που έγινε στο Χιλ Ντίκινσον είχε νικήτρια τη Λίβερπουλ που επικράτησε 2-1 με γκολ στις καθυστερήσεις. Προσπάθησε με μεγάλες μπαλιές να διασπάσει την άμυνα των φιλοξενούμενων, με αυτό τον τρόπο ισοφάρισε ο Μπέτο στο 54’ το γκολ των «κόκκινων» που είχαν πάρει το προβάδισμα από το 29’. Ανοικτό ματς στη συνέχεια με τεράστια ένταση, όπως συνηθίζεται άλλωστε στα μεταξύ τους και την ομάδα του Σλοτ να κερδίζει το τρίποντο με κεφαλιά του Φαν Ντάικ στο 90+10’. Παρά την διόλου ευχάριστη ήττα από την μεγάλη αντίπαλο δεν απομακρύνθηκε από το στόχο του Ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Στο τέλος της 33ης αγωνιστικής ήταν στην 10η θέση της κατάταξης και στο μόλις -1 από την Τσέλσι.
«Δεν πήραμε το αποτέλεσμα που μας άξιζε. Εξαιρετική δουλειά από όλους τους παίκτες, δυστυχώς χάσαμε το ματς στο τέλος, θα μπορούσαμε να το είχαμε αποφύγει» είπε ο απογοητευμένος Μόιες που έχει κερδίσει σε μόλις τέσσερα από τα 41 ματς εναντίον της Λίβερπουλ. Υπέρ της η παράδοση εναντίον των «σφυριών» καθώς έχει νικήσει σε 29 αναμετρήσεις στο πλαίσιο της Πρέμιερ Λιγκ. Από αυτές οι 13 καταγράφηκαν στο Λονδίνο.
Αγωνιστικά Νέα: Νέο πρόβλημα η απουσία του σημαντικού κεντρικού αμυντικού Μπραντγουέιτ (10/1) ο οποίος θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν. Θα απουσιάσει επίσης ο φορμαρισμένος βασικός φορ Μπέτο (33/8) που χτύπησε στο κεφάλι. Παραμένει εκτός ο βασικός αριστερός μεσοεπιθετικός Γκρίλις (20/2). Επέστρεψε ο ενίοτε βασικός κεντρικός μέσος Αλκαράθ (16/0).
Εκτίμηση
Σταθερή και ουσιαστική η Γουέστ Χαμ, έχει «δέσει» ανασταλτικά, μπροστά στηρίζεται στις στημένες φάσεις και την οξυδέρκεια του Μπόουεν. Η Έβερτον ξέρει πως πρέπει να παίξει επιθετικά εάν θέλει να βγει στην Ευρώπη, θα το επιδιώξει και εναντίον των «σφυριών». Αναμέτρηση αμφίρροπη που υπόσχεται γκολ.
Μπρέντφορντ
Τσέλσι
Μπρίστολ Σίτι
Γουότφορντ
Ρασίνγκ Κλουμπ
Σαρμιέντο Χουνίν
Σέντραλ Κόρδοβα
Ντεφένσα Xoυστίσια
Ραπίντ Βιέννης
WSG Τιρόλ
Γάνδη
Σταντάρ Λιέγης
Μονακό
Λανς
Βόλφσμπουργκ
Ντάρμσταντ
Γκρόιτερ Φιρτ
Μαγδεμβούργο
Μπάγερν Μονάχου
Ουνιόν Βερολίνου
Λίνγκμπι
Σίλκεμποργκ
Νιου Γιόρκ Σίτι
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Σάμροκ Ρόβερς
Γουότερφορντ Γιουνάιτεντ
Μποέμιαν
Ντρόχεντα Γιουνάιτεντ
Ντάνταλκ
Σέλμπουρν
Ντέρι Σίτι
Γκάλγουεϊ Γιουνάιτεντ
Εσπανιόλ
Έλτσε
Μόντσα
Σασσουόλο
Ομόνοια 29ης Μαΐου
ΑΕΚ Λάρνακας
Πάφος
ΑΕ Λεμεσού
Χουάρεζ
Τίγκρες
Πουέμπλα
Ατλάντε
Σάρπσμποργκ 08
Κφουμ Όσλο
Χρόνινγκεν
Τσβόλε
Φάλκενμπεργκ
Έστερσουντ
Κασίμπασα
Κόνιασπορ
Άρσεναλ
Μάντσεστερ Σίτι
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Άστον Βίλα
Λίβερπουλ
Φούλαμ
Μπράιτον
Σάντερλαντ
Λιντς
Νιούκαστλ
Μπόρνμουθ
Κρίσταλ Πάλας
Νότιγχαμ Φόρεστ
Τότεναμ
Γουλβς
Μπέρνλι