Συνεχίζει το σερί η Σέλτικ
ΣΕΛΤΙΚ
Περνά δύσκολη περίοδο μετά τον αποκλεισμό από την League Phase του Τσάμπιονς Λιγκ από την ΛΑΣΚ Λιντς αλλά κατάφερε να κερδίσει χρόνο και ηρεμία μετά την επιστροφή στις νίκες στην υποδοχή της Φόλκερκ. Το τελικό 2-1 θα μπορούσε να ήταν ευρύτερο εάν είχε επιεικώς υψηλότερα ποσοστά ευστοχίας καθώς έφτασε τις 20 τελικές με τις εννέα να καταγράφονται εντός εστίας και τα αναμενόμενα γκολ να φτάνουν στο 2.88. Ο Ντουράν «χτύπησε» δύο φορές στο 4’ και στο 29’ με τους φιλοξενούμενους που μέχρι τότε ήταν θεατές να μπαίνουν από το πουθενά στο ματς με το αυτογκόλ του Ντόνοβαν στο 72’. Οι «Κέλτες» είχαν φάσεις, άλλο γκολ όμως δεν μπήκε.
«Είμαι χαρούμενος για τη νίκη αφού υπήρχαν ανησυχίες για την έκβαση του αγώνα εξαιτίας της σωματικής υπερκόπωσης και της απογοήτευσης από τον αποκλεισμό. Δημιουργήσαμε πολλές και καλές ευκαιρίες, θα έπρεπε να είχαμε σκοράρει περισσότερα γκολ» είπε ο Μάρτιν Ό Νιλ για την ομάδα του, μοναδική στην τρέχουσα σεζόν που έχει πετύχει το τρία στα τρία.
Παραμένει αήττητη στην έδρα της από την Αμπερντίν σε 16 συνεχόμενες αναμετρήσεις για όλες τις διοργανώσεις με απολογισμό 14-2-0. Τελευταία ήττα τον Μάιο του 2018 με 1-0.
Αγωνιστικά Νέα: Αποκτήθηκε χθες από την Πάρμα ο χαφ Σόρενσεν και υπολογίζεται για το αποψινό. Συνεχίζουν εκτός ο ποιοτικός φορ Χογκ (2/3), ο δεξιός μπακ Τζόνστον (2/0), ο αριστερός μπακ Τίρνεϊ (3/0), ο μέσος Όσμοντ (2/0) και ο εξτρέμ Ζότα. Επιστρέφουν από ασθένεια ο κεντρικός χαφ και αρχηγός Μακ Γκρέγκορ (2/0) και από τραυματισμό ο δεξιός μπακ Ντόνοβαν (1/0).
ΑΜΠΕΡΝΤΙΝ
Η αμφίρροπη αναμέτρηση με την Ρέιντζερς κρίθηκε σε βάρος της (0-1) από το σημείο του πέναλτι. Προσπάθησε να επωφεληθεί από την σωματική κόπωση των φιλοξενούμενων που είχαν νωρίτερα ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Στάθηκε καλά και πήγε το ματς στη δύναμη, δεχόμενη στο τέλος επτά κίτρινες κάρτες. Το μοναδικό γκολ που έκρινε την αναμέτρηση καταγράφηκε στο 69’ όταν ο Χάπε ανέτρεψε τον Γκασάμα. Στο 83’ ο Νίσμπετ σκόραρε σε φάση διαρκείας όπου η μπάλα αποκρούστηκε δύο φορές από το δοκάρι αλλά το γκολ ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ.
«Είμαι απογοητευμένος από το αποτέλεσμα. Σε ματς που δεν έγιναν πολλά στις δύο εστίες πίστεψα πως θα μπορούσαμε να πάρουμε τουλάχιστον την ισοπαλία. Οι παίκτες μου έδειξαν ποιότητα και πάθος στο δεύτερο ημίχρονο αλλά δεν έφτασε. Αν εκφράσω τις σκέψεις μου για τις αποφάσεις που πάρθηκαν τότε θα εισπράξω ποινή αποκλεισμού πέντε αγώνων» είπε εκνευρισμένος ο μάνατζερ Στίβεν Ρόμπινσον.
Μια νίκη για την Αμπερντίν θα είναι η πρώτη εναντίον της Σέλτικ στο πρωτάθλημα από τον Μάιο του 2018. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, έχει πετύχει 21 γκολ, έχοντας δεχτεί από την σημερινή αντίπαλό τους 71.
Αγωνιστικά Νέα: Εκτός για τρείς εβδομάδες θα μείνει ο μέσος Λάιονς (1/0). Από τεστ ετοιμότητας θα περάσει ο αμυντικός Κνόστερ που προπονείται κανονικά μετά από τραυματισμό που τον κράτησε αρκετούς μήνες εκτός. Δεν είναι διαθέσιμοι ο μέσος Παλαβέρσα και ο αμυντικός Τόμπερς που δεν έχουν αγωνιστεί φέτος. Ο επιθετικός Γιενγκί πήρε μεταγραφή στην Σανφρέτσε Χιροσίμα.
Εκτίμηση
Μετά τον αποκλεισμό από την League Phase η Σέλτικ επικεντρώνεται στις εγχώριες διοργανώσεις έχοντας υψηλές προσδοκίες και φέτος. Μπορεί να νικήσει και σήμερα αλλά η Αμπερντίν θα την δυσκολέψει. Χαμηλό σκορ. 2-3 γκολ.
Ρεν
Μαρσέιγ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Σαμπάχ
Κόμο
Λειψία
Μπάγερν Μονάχου
Μπόντο Γκλιμτ
Σλάβια Πράγας
Λανς
Παναθηναϊκός
Κηφισιά
Πούμας
Λεόν
Εστρέλα Αμαδόρα
Μπράγκα
Χαρτς
Σεντ Τζόνστον
Ρέιντζερς
Μάδεργουελ
Νταντί
Σεντ Μίρεν
Νταντί Γιουνάιτεντ
Χιμπέρνιαν
Φόλκερκ
Κιλμάρνοκ
Άσσος ημίχρονο άσσο τελικό κ οβερ