Μοναδικός στόχος η νίκη για τη Σεβίλλη
Σεβίλλη και Βαγιαδολίδ αναμετρώνται στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Λα Λίγκα, με τους Ανδαλουσιάνους να έχουν μοναδικό στόχο το «τρίποντο», και την ομάδα από την Καστίλη και Λέον να μην λέει «όχι» σε ενδεχόμενη ισοπαλία.
ΣΕΒΙΛΛΗ
Δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στη νίκη που πέτυχε την προπερασμένη αγωνιστική και ούσα κατώτερη των περιστάσεων την Παρασκευή στο «Μεντιθορόθα», ηττήθηκε δίκαια από την Αλαβές με 2-1. Είχε μια ανούσια υπεροχή την οποία αδυνατούσε να αξιοποιήσει, ενώ δέχθηκε «χαζό» γκολ στο 17’ από τον Βιθέντε, με τον Νίλαντ να μην αντιδρά σωστά σε ένα θεωρητικά «βατό» σουτ στην κλειστή γωνία. «Άγγιξε» την ισοφάριση πάντως λίγο πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα με τον Νίγκεθ να μην μπορεί να νικήσει από πλεονεκτικότατη θέση τον Σιβέρα, και σαν να μην έφτανε αυτό, στην εξέλιξη της φάσης οι Βάσκοι βρήκαν δεύτερο γκολ με τον Μαρτίν, ένα τέρμα πολύ τυχερό εξίσου. Κάπου εκεί είχε έρθει το τέλος για την ομάδα του Πιμιέντα, η οποία το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο 83’ με το φανταστικό τέρμα του Λουκεμπάκιο αλλά… μέχρι εκεί.
Αυτή ήταν η τρίτη ήττα της Σεβίλλης σε 6 αγωνιστικές, με το χειρότερο να είναι ότι συνοδεύτηκε από ακόμη μία προβληματική εμφάνιση. Το ξεκίνημά της, όπως και το περσινό βέβαια, είναι κάκιστο, και αν συνεχίσει για λίγο ακόμη έτσι, δύσκολα ο προπονητής της, Γκαρθία Πιμιέντα, θα καταφέρει να διατηρήσει τη θέση του στον πάγκο της ομάδας. Ήδη το κλίμα είναι «βαρύ» για τον ίδιο και το γνωρίζει καλά, ενώ οι Ανδαλουσιάνοι στην παρούσα φάση απέχουν μόλις έναν βαθμό από τη ζώνη του υποβιβασμού.
«Η ήττα τις προάλλες ήταν «ζόρικη» για εμάς έτσι όπως ήρθε. Ανεξάρτητα ωστόσο από το αποτέλεσμα κόντρα στην Αλαβές, ο στόχος μας απέναντι στη Βαγιαδολίδ ήταν και είναι η νίκη. Όταν έχεις χάσει, πρέπει να ανασυνταχθείς. Και αν έρθει κιόλας το «τρίποντο», τόσο το καλύτερο», υπογράμμισε ο Πιμιέντα στη συνέντευξη Τύπου πριν το ματς με τη Βαγιαδολίδ.
Αγωνιστικά Νέα: Μη διαθέσιμοι οι μέσοι Σο (6/0) και Λοκονγκά (2/0), ενώ αμφίβολοι είναι ο ακραίος αμυντικός Μοντιέλ (1/0), ο μπακ-χαφ Νάβας (5/1) και ο επιθετικός Ρομέρο (6/0). Αντίθετα, εξέτισε και επιστρέφει ο μπακ Χουάνλου (5/1), ενώ επανέρχεται ο στόπερ Μαρκάο (4/0).
ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ
Κατάφερε να αποσπάσει βαθμό από τη Σοσιεδάδ την προηγούμενη αγωνιστική στο «Θορίγια», με τις δυο ομάδες να καταλήγουν ισόπαλες χωρίς σκορ. Δέχθηκε αρκετή πίεση βέβαια, με τους Βάσκους να σπαταλούν μερικές τεράστιες ευκαιρίες, όμως είχε κι εκείνη τις στιγμές της, με αποκορύφωμα το χαμένο τετ α τετ του Μόρο στο 58ο λεπτό, παρ’ όλα αυτά το 0-0 έμελλε να είναι το τελικό σκορ.
Έτσι η Βαγιαδολίδ προσέθεσε στο «σακούλι» βαθμό μετά από δύο σερί ήττες από Μπαρτσελόνα και Θέλτα, αν και δεν θα έλεγε κανείς ότι τον άξιζε απόλυτα, μιας και η ομάδα του Αλγκουαθίλ ήταν ανώτερη. Το θέμα για εκείνη ωστόσο ήταν ότι δεν βρήκε δίχτυα για ακόμη μια φορά, η οποία ήταν η τέταρτη σε 6 αγωνιστικές, ένα ζήτημα που οφείλει να λύσει, καθώς έχει τη χειρότερη επίθεση στο πρωτάθλημα με μόλις 2 γκολ ενεργητικό, ενώ παραμένει στο οριακό +1 από την επικίνδυνη ζώνη.
Στο μεταξύ, ο τεχνικός Πάουλο Πετσολάνο, τόνισε τα εξής ενόψει του αγώνα με τη Σεβίλλη: «Το πρώτο 25λεπτο θα είναι κομβικό. Η Σεβίλλη παίζει εντός έδρας και ψάχνει νίκη, συνεπώς, θα μπει με φόρα στην αρχή, και εμείς σε εκείνο το σημείο θα πρέπει να κάνουμε τη «ζημιά». Οφείλουμε να βελτιωθούμε στο αγωνιστικό κομμάτι, διότι παίζουμε κόντρα σε μια ομάδα με μεγάλη ποιότητα».
Αγωνιστικά Νέα: Εκτός οι στόπερ Σάντσεθ (3/0) και Οζκατσάρ, καθώς επίσης και οι μέσοι Ανουάρ και Ντε Λα Χοθ. Αντίθετα, εξέτισε και επιστρέφει ο χαφ Μαρτίν (3/0).
Εκτίμηση
Μπορεί να βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή, ωστόσο η Σεβίλλη έχει ήδη απολέσει πολύτιμο «έδαφος» στο πρωτάθλημα, μην μπορώντας να σταθεροποιήσει την απόδοσή της, γεγονός που τη φέρνει κοντά στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη για την ομάδα του Πιμιέντα από τη στιγμή κιόλας που παίζει στην έδρα της, γι’ αυτό και θα την εμπιστευτούμε και θα καταλήξουμε στον «άσο», μιας και η αντίπαλός της, Βαγιαδολίδ, είναι σε κακό «φεγγάρι» κρίνοντας από τις πρόσφατες εμφανίσεις της.
Λίβερπουλ
Τότεναμ
Νότιγχαμ Φόρεστ
Φούλαμ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Άστον Βίλα
Κρίσταλ Πάλας
Λιντς
Μπελγράνο
Κλουμπ Ατλέτικο Ταγιέρες
Ρίβερ Πλέιτ
Σαρμιέντο Χουνίν
Τίγκρε
Αρχεντίνος Τζούνιορς
Ουνιόν Σάντα Φε
Μπόκα Τζούνιορς
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Ιντεπ. Ριβαντάβια
Ροσάριο Σεντράλ
Μπάνφιλντ
Πλατένσε
Βελέζ Σάρσφιλντ
Αούστρια Βιέννης
Στουρμ Γκρατς
Σάλτσμπουργκ
Ραπίντ Βιέννης
Φλουμινένσε
Ατλέτικο Παραναένσε
Σάντος
Κορίνθιανς
Ιντερνασιονάλ
Μπαΐα
Μποταφόγκο
Φλαμένγκο
Ρεν
Λιλ
Χάβρη
Λυών
Μετς
Τουλούζ
Στρασβούργο
Παρί
Καϊζερσλάουτερν
Καρλσρούη
Ντιναμό Δρέσδης
Πρόισεν Μούνστερ
Σάλκε
Αννόβερο
Στουτγκάρδη
Λειψία
Φράιμπουργκ
Ουνιόν Βερολίνου
Βέρντερ Βρέμης
Μάιντζ
Οντένσε
Κοπεγχάγη
Μπρόντμπι
Βίμποργκ
Μίντιλαντ
Νόρτζελαντ
Σοντερίσκε
Άαρχους
Βασιλεία
Σερβέτ
Λουκέρνη
Βίντερτουρ
Λωζάνη
Γιούνγκ Μπόις
Ελλάς Σύρου
Παναργειακός ΑΠΟ
Χανιά
Καλλιθέα
Αιγάλεω
Ηλιούπολη
Μαρκό
Πανιώνιος
Καλαμάτα
Ολυμπιακός Β'
Ατρόμητος
ΑΕΚ
Παναθηναϊκός
Παναιτωλικός
ΠΑΟΚ
Λεβαδειακός
Κηφισιά
Βόλος ΝΠΣ
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Σινσινάτι
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Σιάτλ Σάουντερς
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Ντάλας
Σαν Ντιέγκο
Ντιναμό Χιούστον
Πόρτλαντ Τίμπερς
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Όστιν
Σικάγο Φάιαρ
DC Γιουνάιτεντ
Λος Άντζελες
Σεντ Λούις Σίτι
Κολόμπους Κρου
Νάσβιλ
Νιου Γιόρκ Σίτι
Κολοράντο Ράπιντς
Ορλάντο Σίτι
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Σάρλοτ
Ίντερ Μαϊάμι
Πίζα
Κάλιαρι
Τρόμσο
Φρέντρικσταντ
Κφουμ Όσλο
Σταρτ
Βαλερένγκα
Σάντεφιορντ
Αάλεσουντ
Λίλεστρομ
Κρίστιανσουντ
Μπραν
Άλκμααρ
Χέρακλες
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Μπρέντα
Τβέντε
Ουτρέχτη
Φέγενορντ
Εξέλσιορ
Νταντί
Νταντί Γιουνάιτεντ
Σεντ Μίρεν
Ρέιντζερς
Ρεάλ Μαδρίτης
Ατλέτικο Μαδρίτης
Μπαρτσελόνα
Αθλέτικ Μπιλμπάο
Θέλτα
Οσασούνα
Βιγιαρεάλ
Μπέτις
Βαλένθια
Εσπανιόλ
Ρεάλ Σοσιεδάδ
Μαγιόρκα
Ράγιο Βαγιεκάνο
Λεγκανές
Τζιρόνα
Αλαβές
Χετάφε
Λας Πάλμας