Ντεμπούτο Τζόουνς στο «Σεντ Μέρις» κόντρα στην πρώην
Σαουθάμπτον και Μπράιτον αναμετρούνται στο «Σεντ Μέρις», με τους γηπεδούχους να έχουν ανάγκη τους βαθμούς στη μάχη της σωτηρίας και τους φιλοξενούμενους να ψάχνουν αντίδραση μετά τον αποκλεισμό-σοκ στο Λιγκ Καπ.* Ο προπονητής της Σαουθάμπτον, Νέιθαν Τζόουνς αγωνίστηκε για μια πενταετία στην Μπράιτον ως ποδοσφαιριστής (2000-05) ενώ δούλεψε σ’ αυτήν ως προπονητής το 2013, αρχικά ως βοηθός του Όσκαρ Γκαρσία, μετέπειτα ως μέλος του προπονητικού τιμ και για ένα διάστημα ως υπηρεσιακός. Αποχώρησε το 2016 για την Λούτον.
ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ«Δεν είμαι χαρούμενος με το πόσο δύσκολο ήταν αλλά η Λίνκολν είναι μια καλοδουλεμένη ομάδα. Έπρεπε να ήμασταν πιο αποτελεσματικοί και να δείξουμε περισσότερη ποιότητα σε συγκεκριμένα σημεία. Αν το κάναμε αυτό θα κερδίζαμε πολύ νωρίτερα το παιχνίδι. Κρατάω τη νίκη που είναι το σημαντικό», δήλωσε ο Τζόουνς, ο οποίος αντικατέστησε τον Χάσενχουτλ τον Νοέμβριο με στόχο να σώσει την ομάδα από τον υποβιβασμό. Μια κίνηση με αρκετό ρίσκο από τη διοίκηση, αφού ο Ουαλός τεχνικός βρίσκονταν μέχρι τότε στην Λούτον δεν έχει δουλέψει ποτέ σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ.
Συζητήθηκε η επιλογή του να κατεβάσει την ομάδα με τριάδα στόπερ στο ματς του Λιγκ Καπ. Πρόκειται για κάτι που επιχείρησε και ο προκάτοχος του το καλοκαίρι στην προετοιμασία και στα πρώτα επίσημα αλλά γρήγορα το γύρισε στο πιο αποτελεσματικό 4-2-2-2 ή 4-3-3. Πάντως ο Τζόουνς, που θα κάνει ντεμπούτο στο «Σεντ Μέρις», τόνισε πως δεν είναι απαραίτητο να συνεχίσει με τριάδα στα στόπερ και στα επόμενα παιχνίδια.
Η απόφαση της διοίκησης να επενδύσει σε νεαρούς παίκτες το καλοκαίρι είχε και το ανάλογο ρίσκο που μέχρι στιγμής πληρώνει η ομάδα, όντας στην προτελευταία θέση και στο -2 από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ζορίζεται στο γκολ έχοντας μόνο 13 σε 15 ματς αλλά το μεγάλο της ζήτημα είναι η αμυντική της λειτουργία, όπου έχει την τρίτη χειρότερη άμυνα με 27 γκολ παθητικό. Εντός έδρας έχει τη χειρότερη επίδοση της κατηγορίας με μόλις μία νίκη σε επτά παιχνίδια (1-3-3).
Αγωνιστικά Νέα: Ο εξτρέμ Γουόλκοτ (3/0) αποχώρησε με πρόβλημα στο ματς του Λιγκ Καπ και δίνεται αμφίβολος αλλά με καλές πιθανότητες. Επέστρεψε μετά τον τραυματισμό του ο φουλ-μπακ Γουόκερ-Πίτερς (11/1) παίζοντας για μία ώρα στο ίδιο παιχνίδι και υπολογίζεται. Συνεχίζουν εκτός ο μπακ Λιβραμέντο (-) και ο χαφ Λαριός (5/0).
ΜΠΡΑΙΤΟΝ«Ζητώ συγγνώμη για το αποτέλεσμα. Θέλαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι και να πάμε στα προημιτελικά. Νομίζω ότι κάναμε ένα καλό παιχνίδι, όχι φανταστικό αλλά ήταν αρκετό για να κερδίσουμε», δήλωσε ο τεχνικός της Ντε Τσέρμπι, που ζήτησε αντίδραση την Boxing Day.
Ξεκίνησε τη σεζόν με τον Γκρέιαμ Πότερ αλλά ο τελευταίος αποχώρησε για την Τσέλσι μετά από τις πρώτες έξι αγωνιστικές αφήνοντας την ομάδα στην 4η θέση με 13 βαθμούς (4-1-1). Ο αντικαταστάτης του Ντε Τσέρμπι έχει κι αυτός επιθετική φιλοσοφία αλλά οι «γλάροι» παρουσίασαν αρκετά σκαμπανεβάσματα, καταγράφοντας μόλις δύο νίκες στα επόμενα οχτώ (2-2-4). Η διακοπή βρήκε την ομάδα στην 7η θέση μαζί με την Τσέλσι και στο -1 από την εξάδα. Με τον Ιταλό στον πάγκο έχει κρατήσει το μηδέν μόνο σ’ ένα ματς, ενώ επιθετικά δημιουργεί φάσεις αλλά παρουσιάζει για άλλη μια χρονιά πρόβλημα στο τελείωμα.
Είχε οκτώ Μουντιαλικούς και όπως είπε ο Ντε Τσέρμπι: «Οι παίκτες μας δεν είναι συνηθισμένοι να παίζουν σε τέτοια διοργάνωση. Οι παίκτες που έμειναν περισσότερο στο Μουντιάλ δεν τους είναι εύκολο να κάνουν επανεκκίνηση με 100% συγκέντρωση στην Πρέμιερ Λιγκ για την ομάδα μας. Αυτό είναι φυσιολογικό. Είδα το ματς της Σίτι με την Λίβερπουλ, οι παίκτες έδειχναν ότι δεν έπαιξαν ποτέ στο Μουντιάλ. Για εμάς είναι εντελώς διαφορετικό. Οι παίκτες έπαιζαν στο Κατάρ στους 25 βαθμούς και μετά από δέκα μέρες επέστρεψαν στο Ηνωμένο Βασίλειο με 5 βαθμούς. Η επανεκκίνηση στο σωστό δρόμο δεν είναι εύκολο και όχι φυσική».
Αγωνιστικά Νέα: Ο βασικότατος μέσος ΜακΆλιστερ δεν είναι διαθέσιμος καθώς έχει άδεια μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ με την Αργεντινή. Νοκ-άουτ λόγω τραυματισμών ο βασικός στόπερ Γουέμπστερ (13/0) και ο βασικός επιθετικός Γουέλμπεκ (13/0).
Εκτίμηση
Παιχνίδι που υπόσχεται γκολ. Η Σαουθάμπτον χρειάζεται τους βαθμούς και δεν θα παίξει κλειστά αλλά έχει πολλά αμυντικά προβλήματα που δε λύνονται εύκολα. αΑπό την άλλη η Μπράιτον είναι φύσει επιθετική ομάδα και ψάχνει αντίδραση μετά τον αποκλεισμό στο Λιγκ Καπ όπου πλήρωσε την αστοχία της. Θα πάμε με το αμφίσκορο.
Γουότφορντ
Γουέστ Χαμ
Κάρντιφ
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Μπλάκμπερν
ΚΠΡ
Μπόλτον
Λίνκολν Σίτι
Μπρίστολ Σίτι
Πόρτσμουθ
Νόριτς
Μπέρνλι
Μίλγουολ
Τσάρλτον
Πρέστον
Τότεναμ
Νιούκαστλ
Μπόρνμουθ
Έβερτον
Κόβεντρι
Χαλ
Ροσάριο Σεντράλ
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Ατλέτικο Τουκουμάν
Μπελγράνο
Ντεπορτίβο Ριέστρα
Βελέζ Σάρσφιλντ
Ουρακάν
Εστουντιάντες Ρίο Κουάρτο
Κλουμπ Ατλέτικο Ταγιέρες
Σέντραλ Κόρδοβα
Γκράτσερ ΑΚ
Βολφσμπέργκερ
Λασκ Λίντσερ
Αλτάχ
Κόρτραϊκ
Σαρλερουά
Λέουβεν
Σταντάρ Λιέγης
Σερκλ Μπριζ
Λόμελ
Ράαλ Λα Λουβιέρ
Μαλίν
Ατλέτικο Μινέιρο
Βιτόρια Μπαΐα
Βάσκο Ντα Γκάμα
Κρουζέιρο
Σάο Πάουλο
Ρεντ Μπουλ Μπραγκαντίνο
Παρί
Νις
Οσέρ
Ανζέ
Λοριάν
Τρουά
Λυών
Χάβρη
Μπρεστ
Τουλούζ
Στρασβούργο
Λανς
Νυρεμβέργη
Αρμίνια Μπίλεφελντ
Ντόρτμουντ
Αμβούργο
Ουνιόν Βερολίνου
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Λειψία
Γκλάντμπαχ
Μάιντζ
Πάντερμπορν
Έλβερσμπεργκ
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Κολωνία
Χοφενχάιμ
Γιούνγκ Μπόις
Βασιλεία
Λωζάνη
Ζυρίχη
Σερβέτ
Λουκέρνη
Παναιτωλικός
Καλαμάτα
Βόλος Elabet
Ηρακλής
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Σάρλοτ
Κολοράντο Ράπιντς
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Ορλάντο Σίτι
Νάσβιλ
Σινσινάτι
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Ντιναμό Χιούστον
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
DC Γιουνάιτεντ
Λος Άντζελες
Πόρτλαντ Τίμπερς
Όστιν
Σιάτλ Σάουντερς
Σικάγο Φάιαρ
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Τορόντο
Νιου Γιόρκ Σίτι
Ίντερ Μαϊάμι
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Σαν Ντιέγκο
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Ρεάλ Σοσιεδάδ
Εσπανιόλ
Λεβάντε
Μπέτις
Γιουβέντους
Πάρμα
Μόντσα
Ουντινέζε
Σασσουόλο
Τορίνο
Φιορεντίνα
Φροζινόνε
Άρης Λεμεσού
Απόλλων Λεμεσού
ΑΕΚ Λάρνακας
ΑΠΟΕΛ
Σάντος Λαγκούνα
Τίγκρες
Κλαμπ Αμέρικα
Πουέμπλα
Πατσούκα
Γουαδαλαχάρα Τσίβας
Άτλας
Κερέταρο
Άλκμααρ
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Εξέλσιορ
Σπάρτα Ρότερνταμ
Τσβόλε
Ναϊμέγκεν
Ακαντέμικο Βίσεου
Πόρτο
Αρούκα
Μαρίτιμο
Αλβέρκα
Σάντα Κλάρα
Χαρτς
Σεντ Τζόνστον
Κιλμάρνοκ
Νταντί Γιουνάιτεντ
Σέλτικ
Φόλκερκ
Νόρντικ Γιουνάιτεντ
Νόρκεπινγκ
Φάλκενμπεργκ
Μπράγκε
Χάλμσταντ
Κάλμαρ
Χάκεν
Βαστέρας ΦΚ
Έλφσμποργκ
Ντέγκερφορς
Γαλατασαράι
Γκεζτεπέ
Γκαζιαντέπ
Ρίζεσπορ
Κόνιασπορ
Κοτζάελισπορ
Μάντσεστερ Σίτι
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Άρσεναλ
Λίβερπουλ
Άστον Βίλα
Μπρέντφορντ
Νότιγχαμ Φόρεστ
Γουλβς
Φούλαμ
Κρίσταλ Πάλας
Τσέλσι
Λιντς
Λέστερ