Χωρίς σκοπιμότητες
ΠΡΕΣΤΟΝ
Έπαιξε το «παιχνίδι» της στην έδρας της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και κατάφερε να κερδίσει με 2-3. Μέσω στατικών φάσεων ήρθε το 0-2 αρκετά νωρίς (5', 20') με σκόρερ των δύο τεράτων τον αμυντικό Λίντσεϊ, εξέλιξη που γέμισε με ακόμα μεγαλύτερη πίεση τον αντίπαλο. Παρά την μείωση του σκορ στο 71', ο Ντόμπιν έδωσε πάλι προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 82'.
«Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου» δήλωσε ο Χέκινγκμποτομ που είδε την ομάδα του να αποδίδει καλό ποδόσφαιρο παρά το γεγονός πως είχε απουσίες να διαχειριστεί. Βρίσκεται στην 12η θέση, με τα τελευταία της παιχνίδια στην σεζόν να έχουν αρκετό θέαμα κάτι που αποδεικνύει την χαλαρότητα που επικρατεί από την στιγμή που δεν υπάρχει σοβαρό βαθμολογικό κίνητρο. Το αμφίσκορο επιβεβαιώθηκε στα έξι από τα επτά τελευταία, ενώ την ίδια στιγμή έχει μία νίκη στα έξι (1-2-3) πιο πρόσφατα που έπαιξε μπροστά στο κοινό της.
Αγωνιστικά Νέα: Δίνεται αμφίβολος ο βασικότατος Γουάιτμαν (Μ 42/2). Ο μέσος Λιουις (15/0) ως γνωστόν θα λείψει για το υπόλοιπο της σεζόν.
ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ
Το βράδυ της Τρίτης υποδέχθηκε την Ίπσουιτς σε ένα παιχνίδι με εξαιρετικό ρυθμό, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Μετά από ένα αρκετά ήρεμο πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να μην δίνουν πολλά δικαιώματα, το γκολ των φιλοξενούμενων στο 48' ουσιαστικά άναψε την «σπίθα». Ο Μάνινγκ ισοφάρισε στο 58', με τον Ιρλανδό μπακ μάλιστα να δίνει την ασίστ στον Λάριν για το 2-1 στο 80'. Δεν έφυγε με «άδεια χέρια» η Ίπσουιτς που ισοφάρισε σε 2-2 στο 87'.
«Ξέρουμε τι έρχεται και ξέρουμε ότι η σεζόν θα παραταθεί κατά τρεις εβδομάδες. Νομίζω ότι αξίζουμε να ανέβουμε και θα βρούμε έναν τρόπο να το κάνουμε μέσω των play off» ανέφερε ο Έκερτ που δείχνει απόλυτη εμπιστοσύνη στους παίκτες του και πως να μην το κάνει όταν βλέπει στο χορτάρι να πραγματοποιούν εξαιρετική πορεία στην τελική ευθεία της σεζόν. Βρίσκεται στην 5η θέση, θα συμμετέχει στα play off και δείχνει έτοιμη για να το πάει μέχρι τέλους. Τα τελευταία επτά του πρωταθλήματος έληξαν με όβερ 2,5, εκτός έδρας παραμένει αήττητη από τις 4 Ιανουαρίου
Αγωνιστικά Νέα: Με πρόβλημα τραυματισμού αποχώρησε το Σάββατο ο αμυντικός Γουέλινγκτον (17/0). Εκτός λόγω τιμωρίας ξανά ο βασικός αμυντικός μέσος Ντάουνς (37/3). Αμφίβολος δίνεται ο στόπερ και αρχηγός Στίβενς (32/2). Μακροχρόνια απουσιάζουν ο αμυντικός Ρέσλεβ (9/0) και ο εφεδρικός τερματοφύλακας Μακ Κάρθι (7/0).
Εκτίμηση
Επιστροφή στις εργοστασιακές ρυθμίσεις θα προσπαθήσει να κάνει η Σουθάμπτον απέναντι στην παντελώς αδιάφορη Πρέστον που συνηθίζει το τελευταίο διάστημα να παίζει «ανοιχτά» κάτι που εξυπηρετεί τους ιδιαίτερα ποιοτικούς «Αγίους». Οι δύο ομάδες σκοράρουν αρκετά το τελευταίο διάστημα και το όβερ 2,5 φαίνεται να έχει προβάδισμα για να επιβεβαιωθεί σήμερα.
Φράιμπουργκ
Μπράγκα
Στρασβούργο
Ράγιο Βαγιεκάνο
Κρίσταλ Πάλας
Σαχτάρ Ντόνετσκ
Άστον Βίλα
Νότιγχαμ Φόρεστ
Κόβεντρι
Ίπσουιτς
Μπέρμιγχαμ
Μίντλεσμπρο
Μίλγουολ
Σουόνσι
Χαλ
Ρέξαμ
Γουότφορντ
Ντέρμπι
Γουέστ Μπρομ
Στόουκ
ΚΠΡ
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Μπρίστολ Σίτι
Τσάρλτον
Πόρτσμουθ
Νόριτς
Όξφορντ Γιουνάιτεντ
Λέστερ
Μπλάκμπερν
Σέφιλντ Γουένσντεϊ
2