Καθοριστικό ματς για τη συνέχεια των δύο ομάδων
Η Πόρτο μετά τον διασυρμό στην Πορτογαλία από την Λίβερπουλ, υποδέχεται τη Μίλαν σε ένα πολύ καθοριστικό ματς και για τις δύο ομάδες.ΠΟΡΤΟ
Για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ διασύρθηκε με 5-1 από την Λίβερπουλ στην Πορτογαλία πληρώνοντας τις απουσίες στο κέντρο της άμυνας. Το τελικό αποτέλεσμα τα λέει όλα με τους Άγγλους να κάνουν πάρτι στον αγωνιστικό χώρο. Ο Μοχάμεντ Σαλάχ (18', 60') και ο Ρομπέρτο Φιρμίνο (77΄, 81') πέτυχαν από δύο γκολ, ενώ ο Μανέ είχε γράψει το 2-0 στο 45'. Η Πόρτο είχε μειώσει προσωρινά με τον Ταρέμι στο 75΄ σε 3-1. Αξιοσημείωτο είναι πως στις τρεις τελευταίες της αναμετρήσεις με την Λίβερπουλ στην Πορτογαλία έχει δεχθεί 14 γκολ!
«Ελπίζουμε να έχουμε έναν καλό αγώνα και ένα καλό αποτέλεσμα. Είναι μια πολύ σημαντική βραδιά, καθοριστική για την πρόοδο από τη φάση των ομίλων. Αντιμετωπίζουμε έναν από τους πιο επιτυχημένους συλλόγους στον κόσμο και θέλουμε να κερδίσουμε. Πώς περνάτε από έναν αγώνα με μια μικρή ομάδα σε έναν αγώνα με τη Μίλαν; Νομίζω ότι το αντίθετο είναι πιο δύσκολο. Πιστεύω ότι όλη η ομάδα ενθουσιάζεται καθώς αυξάνεται το επίπεδο. Είναι μια ευκαιρία να κάνουμε αυτό που έχουμε ετοιμάσει μέσα στην εβδομάδα. Αυτό που έχει σημασία είναι η ταυτότητα. Μπορείς να κερδίσεις ή όχι, αλλά η ταυτότητα έχει σημασία» ήταν τα λεγόμενα του προπονητή Σέρτζιο Κονσεϊσάο.Το περασμένο Σαββατοκύριακο δεν είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις για το πορτογαλικό πρωτάθλημα και αγωνίστηκε στην έδρα της Σιντρένσε για τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου Πορτογαλίας, περνώντας ένα πολύ εύκολο βράδυ επικρατώντας με 5-0. Ο Σέρτζιο Ολιβέιρα πέτυχε τα πρώτα δύο γκολ στο 16' και το 27', ενώ συνέχισε ο Εβανίλσον σκοράροντας στο 55' και το 69'. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Μαρτίνεθ στο 76'.
Αγωνιστικά Νέα: Αμφίβολος δίνεται ο κεντρικός αμυντικός Εμπεμπά.
ΜΙΛΑΝ
Στην επιστροφή της στο Τσάμπιονς Λιγκ έπειτα από εφτά χρόνια, έχει το απόλυτο στις ήττες στις δύο πρώτες αγωνιστικές, αφού έχασε στο Μιλάνο από την Ατλέτικο Μαδρίτης με 2-1, παρότι προηγήθηκε. Μπήκε πιο δυνατά στο ματς, έχασε ευκαιρίες και κατάφερε να προηγηθεί με τον Λεάο στο 20', αλλά εννιά λεπτά αργότερα αποβλήθηκε ο Κεσιέ και έμεινε με δέκα παίκτες. Η Μίλαν είχε δοκάρι με τον Λεάο στο 38΄ για το 2-0. Άντεξε μέχρι το 83' όταν ο Γκριεζμάν ισοφάρισε και στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων ο Λουίς Σουάρες με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
«Θα αντιμετωπίσουμε μια σταθερή και καλά οργανωμένη ομάδα. Έχουν συνηθίσει να παίζουν ποδόσφαιρο Champions League και έχουν επιθετικούς παίκτες υψηλής ποιότητας. Ο αγώνας θα έχει τις δυσκολίες που υπάρχουν σε ένα παιχνίδι υψηλού επιπέδου. Η Πόρτο είναι πλήρης σε όλα τα τμήματα και έχω εντυπωσιαστεί από την ποιότητα και τον ρυθμό που διαθέτει ο Ντίαζ. Είναι ένας παίκτης που θα πρέπει να τον παρακολουθούμε όταν αμυνόμαστε. Χρησιμοποιήσαμε το διεθνές διάλειμμα για να μελετήσουμε και έχουμε προετοιμάσει στρατηγική που ελπίζουμε ότι θα φέρει ανταμοιβές. Οι δύο αγώνες μας με την Πόρτο θα είναι καθοριστικοί για την τελική κατάταξη. Μαθαίνεις από κάθε παιχνίδι. Στο παιχνίδι μπορείτε να κάνετε καλά πράγματα και λιγότερο καλά πράγματα. Σε αυτό το επίπεδο, αντιμετωπίζεις αντιπάλους που δεν σε συγχωρούν για το παραμικρό λάθος» δήλωσε ο τεχνικός Στέφανο Πιόλι.
Το Σάββατο φιλοξένησε για το ιταλικό πρωτάθλημα τη Βερόνα και παρότι έχανε με 2-0 στο ημίχρονο, έκανε την επική ανατροπή επικρατώντας με 3-2. Ο Ζιρού με κεφαλιά μείωσε στο 59' και στο 76' ο Κεσί με πέναλτι ισοφάρισε, ενώ δυο λεπτά αργότερα ο Γκούντερ με αυτογκόλ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
Αγωνιστικά Νέα: Έχει αρκετές απουσίες αφού δεν υπολογίζεται ο επιθετικός Άντε Ρέμπιτς λόγω τραυματισμού όπως επίσης και ο βασικός τερματοφύλακας Μενιάν, ο οποίος θα επιστρέψει μετά από δύο μήνες. Παραμένουν εκτός ο μπακ Φλορέντσι και ο φορ Μεσάιας. Θετικός στον κορονοϊό ο μπακ Ερναντέζ και ο μεσοεπιθετικός Μπραχίμ Ντίαθ. Δεν μπορεί να αγωνιστεί πολύ ώρα ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς. Τιμωρημένος είναι ο χαφ Κεσί.
Εκτίμηση
Η Πόρτο είχε ένα εύκολο απόγευμα το Σαββατοκύριακο όπου αγωνίστηκε με την άσημη Σιντρένσε για το Κύπελλο Πορτογαλίας, σε αντίθεση με τη Μίλαν που έχασε πολλές δυνάμεις για να κάμψει την αντίσταση της Βερόνα με επική ανατροπή. Οι Ιταλοί έχουν αρκετές απουσίες και παίζουν με την πλάτη στον τοίχο, ενώ οι Πορτογάλοι με τη δύναμη της έδρας μπορούν να πάρουν το τρίποντο και αυτό θα επιλέξουμε. Άσος από εμάς.
Μπρέντφορντ
Τσέλσι
Μπρίστολ Σίτι
Γουότφορντ
Ρασίνγκ Κλουμπ
Σαρμιέντο Χουνίν
Σέντραλ Κόρδοβα
Ντεφένσα Xoυστίσια
Ραπίντ Βιέννης
WSG Τιρόλ
Γάνδη
Σταντάρ Λιέγης
Παρί
Στρασβούργο
Μονακό
Λανς
Βόλφσμπουργκ
Ντάρμσταντ
Γκρόιτερ Φιρτ
Μαγδεμβούργο
Μπάγερν Μονάχου
Ουνιόν Βερολίνου
Λίνγκμπι
Σίλκεμποργκ
Νιου Γιόρκ Σίτι
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Σάμροκ Ρόβερς
Γουότερφορντ Γιουνάιτεντ
Μποέμιαν
Ντρόχεντα Γιουνάιτεντ
Ντάνταλκ
Σέλμπουρν
Ντέρι Σίτι
Γκάλγουεϊ Γιουνάιτεντ
Εσπανιόλ
Έλτσε
Μόντσα
Σασσουόλο
Ομόνοια 29ης Μαΐου
ΑΕΚ Λάρνακας
Πάφος
ΑΕ Λεμεσού
Χουάρεζ
Τίγκρες
Πουέμπλα
Ατλάντε
Σάρπσμποργκ 08
Κφουμ Όσλο
Χρόνινγκεν
Τσβόλε
Αλβέρκα
Ρίο Άβε
Ζιλ Βιθέντε
Μαρίτιμο
Νασιονάλ Μαδέιρα
Φαμαλικάο
Φάλκενμπεργκ
Έστερσουντ
Κασίμπασα
Κόνιασπορ
Λίβερπουλ
Ατλέτικο Μαδρίτης