Με τη γνωστή συνταγή!
ΠΟΡΤΟ
Στον αυτόματο δουλεύει εδώ και καιρό η Πόρτο και ακόμα μας εντυπωσιάζει το ότι αποκλείστηκε στο Λιγκ Καπ από την Γκιμαράες. Σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια της είναι άψογη. Τελευταίο χρονικά παιχνίδι ήταν αυτό στην έδρα της, απέναντι στη Μάλμε για το Europa League.
Καθάρισε τα πάντα σε ένα πεντάλεπτο, αφού ο δυναμικός φορ Σάμου πέτυχε δύο τέρματα από το 31' ως το 36' και έβαλε βάσεις νίκης. Κυριάρχησε ως το φινάλε, έφτασε τα 22 σουτ (2,8 xGoals) και απειλήθηκε ελάχιστα. Με δικό της αυτογκολ και συγκεκριμένα από τον Μούρα στα... χασομέρια, δέχθηκε τη μείωση στο σκορ. Αυτή τη στιγμή είναι στην 8η θέση και εφόσον κάνει το 2/2, θα τερματίσει εντός οκτάδας, ανεξάρτητα από το τι θα κάνουν οι άλλοι.
Προηγήθηκε την περασμένη εβδομάδα το παιχνίδι στην έδρα της Τοντέλα για το πρωτάθλημα, όπου η συνταγή ήταν η ίδια. Αν κόντρα στη Μάλμε χρειάστηκαν 5 λεπτά, απέναντι στη Τοντέλα χρειάστηκε ένα λεπτό. Στο 48' ο Σάμου και στο 49' ο Γουίλιαμ Γκόμες διαμόρφωσαν το τελικό 0-2, που την διατηρεί μόνη πρώτη και αήττητη.
Γεμάτο το πρόγραμμα στη συνέχεια, όπου θα αντιμετωπίσει την Φαμαλικάο (Μ) για το κύπελλο και τις Αλβέρκα (Ε) και Φούτμπολ Σαντ (Μ) για το πρωτάθλημα, ως το φινάλε του 2025.
Αγωνιστικά Νέα: Σε μόνιμη βάση είναι εκτός αποστολής ο -μακροχρόνια- τραυματίας στόπερ, Πέρες (5/1). Ο έμπειρος επιθετικός Λουκ Ντε Γιονγκ (7/1) θα περάσει την πόρτα του χειρουργείου και θα χάσει τη σεζόν. Ο ποιοτικός επιθετικός χαφ Βέιγκα (19/4) έχασε το τελευταίο παιχνίδι, ωστόσο θα επιστρέψει.
ΕΣΤΡΕΛΑ ΑΜΑΔΟΡΑ
Χαμόγελα για την Εστρέλα Αμαδόρα, η οποία κατάφερε να πάρει ένα «τρίποντο» απέναντι στην πιο αδύναμη Αρούκα, με το άνετο 3-1.
Από πολύ νωρίς στο παιχνίδι και συγκεκριμένα από το 28' βρέθηκε να παίζει με αριθμητικό πλεονέκτημα. Ένα λεπτό αργότερα, ο Κίκας άνοιξε το σκορ και μόλις στο 34ο λεπτό ο Μάρκους ήταν αυτός που διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Δεν άλλαξαν πολλά ως το 59', που ο χαφ Φουκούι της Αρούκα μείωσε προσωρινά σε 2-1. Μόνο που η... ελπίδα κράτησε για λίγο, καθώς ο ίδιος δέχθηκε κόκκινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με εννιά παίκτες. Στο 89', ο Πίνιο διαμόρφωσε το τελικό 3-1, με την Εστρέλα να έχει δημιουργήσει στο παιχνίδι 3,33 xGoals.
Επτά βαθμούς συγκέντρωσε στα πρώτα εννιά ματς η Εστρέλα και ακόμα επτά βαθμούς στη τελευταία τετράδα αγώνων. Στο τέλος της περασμένης αγωνιστικής βρέθηκε στο +5 από την επικίνδυνη ζώνη. Έτσι συνεχίζει να «παλεύει» για τη σωτηρία.
Την επόμενη αγωνιστική θα υποδεχθεί την Μορεϊρένσε και θα ρίξει αυλαία στο 2025 στην έδρα της Φαμαλικάο.
Αγωνιστικά Νέα: Ο υψηλόσωμος πλάγιος μπακ, Γκιγιέρμε Μοντόγια έχασε το τελευταίο ματς και δε θα αγωνιστεί και σήμερα. Εκτός επίσης και οι Μοντόια, Άλισον (Ε), δεν είναι στη διάθεση του προπονητή τους λόγω τραυματισμών.
Εκτίμηση
Υπάρχει σαφέστατα τεράστια διαφορά δυναμικής ανάμεσα στις δύο ομάδες. Ο άσος είναι πολύ χαμηλά και λογικό, καθώς η Πόρτο έχει κερδίσει τα 12/13 παιχνίδια πρωταθλήματος. Θεωρούμε ότι θα κάνει αυτές τις νίκες... 13. Δύσκολα θα ξεφύγει το σκορ υπέρ της, αρκετά τίμιο το combo με το Under 3,5. Θα κινηθούμε πάντως με το σύνολο 2-3 γκολ, με την ίδια λογική.
Σέφιλντ Γουένσντεϊ
Ντέρμπι
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Μπόρνμουθ
Ράγιο Βαγιεκάνο
Μπέτις
Ρόμα
Κόμο
Νασιονάλ Μαδέιρα
Τοντέλα
Μπράγκα
Σάντα Κλάρα
Ρέιντζερς
Χιμπέρνιαν
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Μπενφίκα
Μορεϊρένσε
Ζιλ Βιθέντε
Βιτόρια Γκιμαράες
Φαμαλικάο
Αλβέρκα
Εστορίλ
Αρούκα
Ρίο Άβε
Κάζα Πία
AVS Φουτεμπόλ
3-0