Κυνική η Ουντινέζε, ψάχνει αντίδραση η Νάπολι
Η Ουντινέζε υποδέχεται τη Νάπολι για την 16η αγωνιστική της Σέριε Α. Από μεγάλο διπλό προέρχονται οι γηπεδούχοι, από ήττα οι φιλοξενούμενοι.
ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ
Μπορεί να μην εντυπωσίασε με την απόδοση της στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Μόντσα την προηγούμενη αγωνιστική πήρε όμως μία σημαντική νίκη με 2-1. Ο Λούκα με ωραία κεφαλιά της έδωσε το προβάδισμα στο 6’ κι έκτοτε πρόσεξε περισσότερο την άμυνα της. Δεν άντεξε βέβαια στην πίεση της αντιπάλου της και στο 47’ δέχτηκε το γκολ, ο Σάβα με μία εντυπωσιακή απόκρουση την κράτησε όρθια στο 54’ και σε μία αντεπίθεση στο 70’ ο προωθημένος Μπιγιόλ «τελείωσε» τη φάση σαν σέντερ φορ και της «χάρισε» τη νίκη. Στο 79’ βέβαια χρειάστηκε τη βοήθεια του δοκαριού για να μην δεχθεί κι άλλο γκολ.
Επέστρεψε έτσι στις νίκες μετά από πέντε αγωνιστικές και πήρε και πάλι ψυχολογία. Είναι αξιοσημείωτο πως έχει συγκεντρώσει ήδη 20 βαθμούς και βρίσκεται στην 9η θέση της βαθμολογίας. Της «βγήκε» βέβαια το παιχνίδι στη Μόντσα αλλά χρειάζονται και τέτοια αποτελέσματα που δείχνει τον χαρακτήρα της. Την περίμενα λίγο πιο επιθετική αλλά ίσως επηρεάστηκε από το γεγονός πως είχε να νικήσει λίγο καιρό και έπαιξε πιο επιφυλακτικά.
«Αντιμετωπίζουμε μια σπουδαία ομάδα που κέρδισε τη Σέριε Α πριν δυο χρόνια. Έχουμε ένα μεγάλο ρόστερ και μπορούμε να αντικαθιστούμε τους τραυματίες αλλά δεν ξέρω αν θα παίξουμε με τέσσερις στην άμυνα,»
Αγωνιστικά Νέα: Νέα απώλεια ο μέσος Ζαράγκα (12/0). . Εξέτισε κι επιστρέφει ο στόπερ Τουρέ (9/0). Παραμένει εκτός ο μέσος Παγιέρο (9/0) και ο κίπερ Οκόγιε (14/0). Πρώτη φορά στην αποστολή ο εξτρέμ Σάντσες.
ΝΑΠΟΛΙ
Υποδέχτηκε τη Λάτσιο την προηγούμενη αγωνιστική ψάχνοντας «εκδίκηση» μετά τον αποκλεισμό της στο Κύπελλο από τους Ρωμαίους αλλά γνώρισε νέα ήττα αυτή τη φορά με 1-0. Μόλις στο 3’ βέβαια έχασε σημαντική ευκαιρία με τον ΜακΤομινέι για να ανοίξει το σκορ και στο 20’ ο Μερέτ με τρομερή επέμβαση την κράτησε όρθια. Στο 51’ μάλιστα είδε την αντίπαλο της να έχει δοκάρι όμως στο 71’ την ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Ανγκισά. Θέλησε να βγει μπροστά αλλά στο 79’ σε μία αντεπίθεση δέχτηκε το γκολ και δεν είχε κάποια αντίδραση.
Δεν άξιζε να ηττηθεί ξανά από τη Λάτσιο αλλά η αλήθεια είναι πως δεν εντυπωσίασε με την απόδοση της. «Έπεσε» έτσι από την κορυφή και πλέον είναι στο -2 από την Αταλάντα. Έχει δείξει φέτος πως είναι μία ομάδα που βγάζει άμεσα αντίδραση κι αυτό περιμένω να κάνει σήμερα. Ο στόχος πλέον είναι ξεκάθαρος και είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Θα δίνει έναν αγώνα την εβδομάδα, οι ανταγωνιστές της συνεχίζουν στην Ευρώπη και αυτό ίσως αποτελέσει ένα πλεονέκτημα για την ίδια. Ο Κόντε πάντως παρά τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα έδειξε ικανοποιημένος με την εικόνα της ομάδας του και τόνισε πως βρίσκεται στον σωστό δρόμο.
«Είμαστε χαρούμενοι με ό,τι έχουμε πετύχει έως τώρα. Πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια νοοτροπία και να βελτιωνόμαστε. Τώρα θα δούμε τι αντίδραση μπορούμε να βγάλουμε, αν θα πάμε μπροστά, αν θα μείνουμε στάσιμοι ή αν θα κάνουμε ένα βήμα προς τα πίσω», σχολίασε ο κόουτς Κβαρατσχέλια.
Αγωνιστικά Νέα: Νέα και σημαντική απώλεια αυτή του εξτρέμ Κβαρατσχέλια (15/5) ο οποίος θα μείνει εκτός για περίπου έναν μήνα. Παραμένει εκτός μπακ Ματζόκι (9/0).
Εκτίμηση
Η Ουντινέζε πήρε μία μεγάλη νίκη την προηγούμενη αγωνιστική, ανέβηκε ακόμα περισσότερο στη βαθμολογία και σαφώς νιώθει ασφαλής. Η Νάπολι προέρχεται από δύο σερί ήττες απέναντι στη Λάτσιο για πρωτάθλημα και Κύπελλο, έπεσε από την κορυφή και ψάχνει αντίδραση. Δεν θεωρώ πως περνάει κάποιου είδους κρίση και περιμένω να αντιδράσει σήμερα. Παίζεται το διπλό.
Κόβεντρι
Ρέξαμ
Τσέλσι
Λιντς
Μπελγράνο
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Ατλέτικο Τουκουμάν
Μπάνφιλντ
Ιντεπ. Ριβαντάβια
Χιμνάσια Μεντόζα
Νιούελς Ολντ Μπόις
Ινστιτούτο Κόρδοβα
Στουρμ Γκρατς
Αούστρια Βιέννης
Χάρτμπεργκ
Λασκ Λίντσερ
Ραπίντ Βιέννης
Σάλτσμπουργκ
Ζούλτε Βάρεγκεμ
Ράαλ Λα Λουβιέρ
Γάνδη
Κλαμπ Μπριζ
Μαλίν
Σιντ Τρούιντεν
Άντερλεχτ
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Φλουμινένσε
Σαπεκοένσε
Ατλέτικο Μινέιρο
Φλαμένγκο
Ρεντ Μπουλ Μπραγκαντίνο
Παλμέιρας
Κορίνθιανς
Βάσκο Ντα Γκάμα
Ατλέτικο Παραναένσε
Βιτόρια Μπαΐα
Γκρέμιο
Κοριτίμπα
Μαρσέιγ
Νις
Χάβρη
Μετς
Ρεν
Ναντ
Παρί
Λιλ
Λοριάν
Στρασβούργο
Πάντερμπορν
Σάλκε
Νυρεμβέργη
Μαγδεμβούργο
Μπόχουμ
Γκρόιτερ Φιρτ
Ντόρτμουντ
Φράιμπουργκ
Στουτγκάρδη
Βέρντερ Βρέμης
Άαρχους
Μίντιλαντ
Βίμποργκ
Νόρτζελαντ
Σοντερίσκε
Μπρόντμπι
Φρεντερίτσια
Οντένσε
Σίλκεμποργκ
Ράντερς
Γιούνγκ Μπόις
Σεντ Γκάλεν
Βασιλεία
Σιόν
Σερβέτ
Βίντερτουρ
ΠΑΟΚ Β'
Μακεδονικός
ΠΑΣ Γιάννινα
Καμπανιακός
Καβάλα
Νέστος Χρυσούπολης
ΑΕΛ Novibet
Πανσερραϊκός
Ατρόμητος
Αστέρας Τρίπολης
Κηφισιά
Παναιτωλικός
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Βιγιαρεάλ
Θέλτα
Οσασούνα
Σεβίλλη
Ρεάλ Οβιέδο
Έλτσε
Ράγιο Βαγιεκάνο
Ρεάλ Σοσιεδάδ
Τζένοα
Κόμο
Τορίνο
Ίντερ
Μίλαν
Γιουβέντους
Απόλλων Λεμεσού
Ομόνοια
ΑΠΟΕΛ
Πάφος
Εθνικός Άχνας
Ολυμπιακός Λευκωσίας
Λίλεστρομ
Μπόντο Γκλιμτ
Κφουμ Όσλο
Σάρπσμποργκ 08
Χαμ Καμ
Σταρτ
Μος
Λιν
Ράουφος
Χοντ
Σάντνες Ουλφ
Στρομσγκόντσετ
Στάμπαεκ
Χάουγκεσουντ
Τρόμσο
Σάντεφιορντ
Αάλεσουντ
Κρίστιανσουντ
Μόλντε
Βαλερένγκα
Χέρακλες
Φόλενταμ
Εστορίλ
Φαμαλικάο
Σάντα Κλάρα
Μπράγκα
AVS Φουτεμπόλ
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Εστρέλα Αμαδόρα
Πόρτο
Νταντί Γιουνάιτεντ
Νταντί
Ρέιντζερς
Μάδεργουελ
Χιμπέρνιαν
Χαρτς
Μπράγκε
Βάρμπεργκ Μπόις
Μπρομαποϊκάρνα
Βαστέρας ΦΚ
Γκέτεμποργκ
Γκάις
Γιουργκόρντεν
Χάμαρμπι
Ρόμα
Φιορεντίνα
Μπολόνια
Αταλάντα
Λάτσιο
Κάλιαρι
Πάρμα
Βενέτσια
Λέτσε
Βερόνα
Έμπολι
Μόντσα