Φαίνεται η απογοήτευση στη Μόντσα
Η Ουντινέζε υποδέχεται τη Μόντσα για την 36η αγωνιστική της Σέριε Α.
Μπορεί να μην είχε κάποιο βαθμολογικό ενδιαφέρον στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Κάλιαρι όμως έφυγε με τη νίκη (2-1) από τη Σαρδηνία. Ο Ζαράγκα με το πρώτο του φετινό γκολ της έδωσε το προβάδισμα στο 27’ μετά από ωραία ομαδική συνεργασία όμως οκτώ λεπτά μετά δέχθηκε την ισοφάριση. Στην επανάληψη η εικόνα δεν άλλαξε, ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν αργός αλλά από μία στατική φάση στο 67’ ο Κρίστενσεν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έδωσε τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του.
Έβαλε έτσι τέλος στο αρνητικό σερί των επτά αγωνιστικών χωρίς νίκη στη Σέριε Α και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα. «Έπιασε» την Τορίνο στην 11η θέση της βαθμολογίας και παραμένει στο -1 από την 10η Κόμο. Άλλωστε αυτός είναι και ο μοναδικός στόχος που της έχει απομείνει σε μία σεζόν που σαφώς κρίνεται επιτυχημένη. Έπαιξε ανά διαστήματα ωραίο ποδόσφαιρο απλά της έλειψε κάποιο μεγάλο αποτέλεσμα. Όπως και να έχει δεν έμπλεξε ποτέ σε σενάρια για την παραμονή της και ο κόουτς Ρανγιάιτς δικαίωσε τις προσδοκίες που υπήρχαν από τον ίδιο.
«Το παιχνίδι με τη Μόντσα είναι μία ευκαιρία να δώσουμε συνέχεια στα καλά πράγματα που κάνουμε τελευταία. Ο στόχος απέναντι στην ουραγό της βαθμολογίας είναι η νίκη αλλά δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι. Θέλουμε να κάνουμε ένα καλό ματς και να πανηγυρίσουμε μαζί με τους φιλάθλους μας», επισήμανε ο κόουτς Ρανγιάιτς.
Αγωνιστικά Νέα: Εξέτισαν κι επιστρέφουν ο μπακ Εχιζίμπουε (31/0) και ο μέσος Παγιέρο (24/1). Διαθέσιμος και πάλι ο φορ Λούκα (31/10). Παραμένουν εκτός ο επιθετικός Τοβέν (25/8) κι ο στόπερ Τουρέ (12/1).

Δεν περίμενε ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλος της από την ίδια να βάλει δύσκολα στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Αταλάντα την προηγούμενη αγωνιστική και κάπως έτσι γνώρισε την ήττα με 4-0. Μόλις στο 12’ βρέθηκε πίσω στο σκορ, είχε μία καλή στιγμή με τον Μπιριντέλι στο 19’ όμως τέσσερα λεπτά μετά δέχθηκε και δεύτερο τέρμα έπειτα από λάθος στην άμυνα της. Θα μπορούσε να βρει ένα τέρμα πριν τη λήξη του ημιχρόνου όμως στο 47’ είδε τον Λούκμαν να σκοράρει για το 3-0 και στο 88’ ο Μπρεσιανίνι διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
Η εικόνα της ειδικά στο αμυντικό κομμάτι θύμιζε ομάδα 5x5 όπου οι παίκτες δεν θέλουν να κάνουν άμυνα. Το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο και έτσι η Αταλάντα βρήκε την ευκαιρία και σκόραρε τέσσερις φορές. Μετράει άλλωστε έξι σερί ήττες και 15 παιχνίδια χωρίς νίκη οπότε άπαντες περιμένουν απλά να τελειώσει η σεζόν. Φαίνεται η απογοήτευση και η έλλειψη διάθεσης οπότε αν έχει κάτι να διορθώσει στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές είναι αυτό. Τουλάχιστον να αποχαιρετήσει με ψηλά το κεφάλι την κατηγορία και έπειτα να σχεδιάσει την επιστροφή της σε αυτή.
«Είμαστε κακοί μέσα στο γήπεδο. Δεχόμαστε γκολ που δεν θα έπρεπε και είναι ανεπίτρεπτο. Γι’ αυτό νευριάζω. Ο στόχος στα επόμενα παιχνίδια είναι να περιορίσουμε τη ζημιά. Θέλουμε να τελειώσουμε με έναν καλό τρόπο το πρωτάθλημα», τόνισε ο κόουτς Νέστα.
Αγωνιστικά Νέα: Εξέτισε κι επιστρέφει ο στόπερ Καρμπόνι (23/0). Νέα απώλεια ο επιθετικός Ντάνι Μότα (30/5). Παραμένουν εκτός ο στόπερ Ίτσο (29/1) , οι επιθετικοί Μπαλντέ (8/1), Γκανβουλά (7/0), ο κίπερ Τουράτι (30/0) και ο μέσοι Πεσίνα (11/0), Γκαλιαρντίνι (8/0) και Ζερόλι (6/0).

Εκτίμηση
Η Ουντινέζε έδειξε και στην έδρα της Κάλιαρι ότι παλεύει για τη νίκη σε κάθε παιχνίδι της και θεωρώ ότι σήμερα θα δώσει συνέχεια στα θετικά της αποτελέσματα. Η Μόντσα φαίνεται απογοητευμένη, χωρίς ενέργεια και κίνητρο και απλά περιμένει να τελειώσει η σεζόν. Δεν υπάρχει πίεση σε καμία από τις δύο αλλά οι γηπεδούχοι έχουν καλύτερη διάθεση. Θα πάω με τον άσο στο ημίχρονο.
γκολ γκολ οβερ Χ 2 τελικό η ουντινεζε δεν έχει να πάει πουθενά αλλά η μοντζα θα παίξει άνετα