Με τέτοια αμυντική συμπεριφορά δεν πάει πουθενά η Ντόρτμουντ
Η Ουνιόν υποδέχεται στο Βερολίνο τη Ντόρτμουντ για την 22η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα. Από ήττες προέρχονται αμφότερες.ΟΥΝΙΟΝ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ
Δεν μπόρεσε να φανεί ιδιαίτερα ανταγωνιστική στην εκτός έδρας αναμέτρηση απέναντι στην Άουγκσμπουργκ και γνώρισε την ήττα με 2-0. Από ένα λάθος στην άμυνα της έμεινε πίσω στο σκορ στο 15’, ο Τρίμελ την έσωσε από σίγουρο γκολ στη συνέχεια και στο 39’ σώθηκε από το δοκάρι. Είχε μία καλή στιγμή με τον Γκίσελμαν στο 44’ αλλά στο 59’ δέχτηκε και δεύτερο τέρμα και η κατάσταση έγινε ακόμα πιο δύσκολη για την ίδια. Είχε ευκαιρίες στη συνέχεια για να μειώσει, δεν βρήκε το γκολ και αποχώρησε απογοητευμένη από το γήπεδο.
Ήταν η πρώτη της ήττα στα τελευταία έξι παιχνίδια και έτσι έπεσε στην 5η θέση. Ισοβαθμεί με την 4η Λειψία, έχει έναν αγώνα λιγότερο και ψάχνει πάλι να θετικό αποτέλεσμα. Η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε να αναλάβει περισσότερες πρωτοβουλίες στην έδρα της Άουγκσμπουργκ αλλά δεν ήταν σε καλή μέρα. Δεν αλλάζει η γνώμη μας γι’ αυτή βέβαια, είναι από τις πιο σταθερές ομάδες της φετινής Μπουντεσλίγκα, με πολύ καλή αμυντική λειτουργία και το μόνο που μένει να φανεί είναι αν θα την επηρεάσει η φυγή του Κρούζε.
«Η Ντόρτμουντ είναι εξαιρετική με τη μπάλα στα πόδια και βρίσκει λύσεις σε κλειστούς χώρους. Επιπρόσθετα έχουν ταχύτητα και στην άμυνα τους. Έχουν παίκτες που μπορούν να καθορίσουν μόνοι τους ένα παιχνίδι. Εμείς απλά θα χρειαστούμε μία τέλεια εμφάνιση», τόνισε ο κόουτς Φίσερ.
Αγωνιστικά Νέα: Τιμωρημένος ο μέσος Κεντίρα (20/0). Θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν ο στόπερ Χάιντζ (3/0), ο μπακ Γκίσελσμαν (19/3), ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας Μπουσκ και ο φορ Βόλγκζαμερ (21/2). Αμφίβολη η συμμετοχή του εξτρέμ Έντο (3/0), επιστρέφουν ο μπακ Ρίερσον (17/2) και ο μέσος Πρόμελ (17/4). ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ
Σε μία από τις χειρότερες φετινές της εμφανίσεις γνώρισε την βαριά ήττα με 5-2 στην εντός έδρας αναμέτρηση απέναντι στη Μπάγερ Λεβερκούζεν και βλέπει τις όποιες ελπίδες είχε για το πρωτάθλημα να σβήνουν. Έκανε ό,τι λάθος μπορούσε στο 10’ για να βρεθεί πίσω στο σκορ με αυτογκόλ του Ακάντζι αλλά ισοφάρισε έξι λεπτά μετά με αυτογκόλ του Φρίμπονγκ, στη μοναδική φορά που απείλησε στο πρώτο μέρος. Άφησε αρκετά κενά στην άμυνα της, δέχτηκε και δεύτερο τέρμα στο 20’ και στο 28’ ο Άντριχ με υπέροχη εκτέλεση φάουλ έκανε το 3-0. Δεν είχε κάποια αντίδραση, συνέχισε να είναι αφελής αμυντικά, η Μπάγερ βρήκε άλλα δύο τέρματα (53’, 87’) και η ίδια το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει με τον Τίγκες στο 89’.
Τα έκανε όλα λάθος και δίκαια ηττήθηκε. Δεν είναι τόσο το αποτέλεσμα όσο η εικόνα της που προκαλεί προβληματισμό. Παρουσιάστηκε ασύνδετη και χωρίς κανένα αμυντικό πλάνο απέναντι σε μία ομάδα που το μεγάλο της όπλο είναι η ταχύτητα στις αντεπιθέσεις. Είδε τη Λεβερκούζεν να την πλησιάζει στους πέντε βαθμούς, δεν θα κινδυνέψει η θέση της στη πρώτη 4αδα αλλά δύσκολα να απειλήσει πλέον την Μπάγερν αν και με νίκη τώρα θα μειώσει στους 6 βαθμούς την διαφορά. Την Πέμπτη υποδέχεται τη Ρέιντζερς για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.
«Οι δύο μέρες μετά την ήττα από τη Λεβερκούζεν ήταν δύσκολες και δεν μπορούμε να το κρύψουμε αυτό. Κάναμε όμως την ανάλυση μας και τα προπονηθήκαμε σωστά. Υποθέτω ότι θα γίνει ένα δύσκολο παιχνίδι στο Βερολίνο αλλά θέλουμε να κάνουμε μία καλή εμφάνιση», τόνισε ο κόουτς Ρόζε.
Αγωνιστικά Νέα: Παραμένει εκτός ο φορ Χάαλαντ (14/16). Νέες απώλειες ο μπακ Μενιέ (17/2) και ο εξτρέμ Βολφ (15/0). Επιστρέφει ο μέσος Τσαν (12/2).
Εκτίμηση
Η Ουνιόν θέλει να αφήσει πίσω της την εμφάνιση απέναντι στην Άουγκσμπουργκ και να εκμεταλλευτεί την έδρα της. Μόνο από την Μπάγερν Μονάχου έχει χάσει εντός, έχει ένα σφιχτό σύνολο και δεν θα αφήσει πολλούς χώρους στη Ντόρτμουντ. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι ψάχνουν αντίδραση έπειτα από τη βαριά ήττα στο Λεβερκούζεν. Τους λείπει ο Χάαλαντ, κάνουν πολύ εύκολα λάθη στην άμυνα και δεν μπορούμε να τους εμπιστευτούμε. Αποδεκτό το over.
Τσέλσι
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Μίλγουολ
ΚΠΡ
Ντέρμπι
Όξφορντ Γιουνάιτεντ
Πόρτσμουθ
Λέστερ
Γουότφορντ
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Μπρίστολ Σίτι
Νόριτς
Πρέστον
Γουέστ Μπρομ
Ρέξαμ
Στόουκ
Σέφιλντ Γουένσντεϊ
Τσάρλτον
Σουόνσι
Σαουθάμπτον
Χαλ
Μπέρμιγχαμ
Τότεναμ
Μπράιτον
Νιούκαστλ
Μπόρνμουθ
Λιντς
Γουλβς
Μπρέντφορντ
Φούλαμ
Ινστιτούτο Κόρδοβα
Εστουδιάντες ντε Λα Πλάτα
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Εστουντιάντες Ρίο Κουάρτο
Αρχεντίνος Τζούνιορς
Ατλέτικο Τουκουμάν
Ιντεπεντιέντε
Ντεφένσα Xoυστίσια
Βολφσμπέργκερ
Μπλάου Βάις Λινζ
WSG Τιρόλ
Αλτάχ
Αντβέρπ
Λέουβεν
Βέστερλο
Γκενκ
Σαρλερουά
Σταντάρ Λιέγης
Μαλίν
Άντερλεχτ
Βιτόρια Μπαΐα
Κορίνθιανς
Σαπεκοένσε
Μποταφόγκο
Βάσκο Ντα Γκάμα
Σάο Πάουλο
Λιλ
Νις
Ανζέ
Χάβρη
Λοριάν
Μαρσέιγ
Αννόβερο
Πάντερμπορν
Ντιναμό Δρέσδης
Μπόχουμ
Μαγδεμβούργο
Φορτούνα Ντίσελντορφ
Αρμίνια Μπίλεφελντ
Νυρεμβέργη
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Λειψία
Χοφενχάιμ
Βόλφσμπουργκ
Βέρντερ Βρέμης
Αμβούργο
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Άουγκσμπουργκ
Τουν
Βασιλεία
Άρης
Βόλος ΝΠΣ
Ατρόμητος
ΑΕΛ Novibet
ΟΦΗ
Λεβαδειακός
Παναιτωλικός
Πανσερραϊκός
Κηφισιά
Αστέρας Τρίπολης
ΠΑΣ Γιάννινα
Καβάλα
ΠΑΟΚ Β'
Νέστος Χρυσούπολης
Μακεδονικός
Καμπανιακός
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Νάσβιλ
Κολοράντο Ράπιντς
Ίντερ Μαϊάμι
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Πόρτλαντ Τίμπερς
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Νιου Γιόρκ Σίτι
Σάρλοτ
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Κολόμπους Κρου
Ντάλας
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Ορλάντο Σίτι
Ντιναμό Χιούστον
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Σαν Ντιέγκο
Σιάτλ Σάουντερς
Σεντ Λούις Σίτι
Σινσινάτι
Σικάγο Φάιαρ
Τορόντο
Όστιν
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
DC Γιουνάιτεντ
Ατλέτικο Μαδρίτης
Ρεάλ Σοσιεδάδ
Ουντινέζε
Πάρμα
Νάπολι
Λάτσιο
Ρόμα
Αταλάντα
Άρης Λεμεσού
Απόλλων Λεμεσού
Πάφος
ΑΕΚ Λάρνακας
Ομόνοια
ΑΠΟΕΛ
Κόνγκσβινγκερ
Μος
Στρομσγκόντσετ
Σογκντάλ
Χοντ
Χάουγκεσουντ
Βίκινγκ
Μπραν
Σάντεφιορντ
Ρόζενμποργκ
Μπόντο Γκλιμτ
Αάλεσουντ
Κάζα Πία
Σάντα Κλάρα
Νασιονάλ Μαδέιρα
Αλβέρκα
Ζιλ Βιθέντε
Βιτόρια Γκιμαράες
Ντανφέρμλιν
Φόλκερκ
Λαντσκρόνα
Λιουνγκσκίλε
Σάντβικενς ΙΦ
Βάρναμο
Βάρμπεργκ Μπόις
Νόρντικ Γιουνάιτεντ
Χάμαρμπι
Έργκριτε
Χάλμσταντ
Γκέτεμποργκ
Σίριους
Βαστέρας ΦΚ
Μιάλμπι
Μπρομαποϊκάρνα
Μπάγερν Μονάχου
Μάιντζ
Κολωνία
Φράιμπουργκ
Γκλάντμπαχ
Στουτγκάρδη
Χέρτα Βερολίνου
Γκρόιτερ Φιρτ