Σαράντα χρόνια χωρίς «διπλό» στο «Σίτι Γκράουντ» η Λίβερπουλ
Η Λίβερπουλ μετά την κατάκτηση του Λιγκ Καπ και την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου, δοκιμάζεται στην έδρα της Νότιγχαμ Φόρεστ, μία εβδομάδα πριν το ντέρμπι κορυφής με την Μάντσεστερ Σίτι.* Η Λίβερπουλ δεν έχει νικήσει στην έδρα της Νότιγχαμ Φόρεστ στις 13 τελευταίες επισκέψεις της (0-7-6). Τελευταία της νίκη στο «Σίτι Γκράουντ» τον Οκτώβριο του 1984
ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΦΟΡΕΣΤΣυγκεντρώνεται πλέον στο πρωτάθλημα και στη δύσκολη μάχη για τη σωτηρία. Στο τελευταίο της ματς στην Πρέμιερ Λιγκ ηττήθηκε με 4-2 στην έδρα της Άστον Βίλα και επέστρεψε στα αρνητικά αποτελέσματα. Η άμυνα της ήταν σε άλλο γήπεδο στο πρώτο μέρος και δέχτηκε τρία γκολ σε πέντε ευκαιρίες (4’, 29’, 39’). Μείωσε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με τον Νιακατέ (45+5’) έπειτα από κόρνερ και βρήκε γρήγορο γκολ στο ξεκίνημα της επανάληψης με τον Γκιμπς-Γουάιτ μπαίνοντας για τα καλά στη διεκδίκηση του ματς. Ωστόσο συνέχισε να έχει πολλά θέματα στα μετόπισθεν, γλίτωσε από δοκάρι στο 53’ και τελικά δέχτηκε τέταρτο στο 61’. Γκολ που της έκοψε τα φτερά και το σκορ δεν άλλαξε ως το φινάλε.
Ήταν η τέταρτη ήττα στα έξι τελευταία (1-1-4) και μετά την επιστροφή τεσσάρων βαθμών στην Έβερτον από το -10 που της είχε επιβληθεί, έχει μπλέξει για τα καλά πλέον στη μάχη για την παραμονή. Συγκεκριμένα βρίσκεται ακριβώς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και στο +4 από την 18η Λούτον με ματς περισσότερο. Όλα αυτά ενώ κινδυνεύει με ποινή αφαίρεσης βαθμών, όπως η Έβερτον, για οικονομικές παραβάσεις.
Έχει κρατήσει το μηδέν μόλις σε ένα από τα 15 τελευταία ματς πρωταθλήματος. Αν θέλει να παλέψει για τη σωτηρία θα πρέπει να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα, κάτι που δεν έχει καταφέρει φέτος, μετρώντας έξι ήττες στα οχτώ τελευταία στο «Σίτι Γκράουντ».
Αγωνιστικά Νέα: Έχουν κάποιες ελπίδες επιστροφής ο φορ Γουντ (28/8), ο στόπερ Μπολί (15/1) και ο χαφ Σανγκαρέ (11/0). Συνεχίζουν στα πιτς οι μπακ Έινα (14/1) και Ταβάρες (7/0).
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛΌλα αυτά ενώ είχε προηγηθεί η κατάκτηση του Λιγκ Καπ στον τελικό με την Τσέλσι (1-0 παρ.), με τους «κόκκινους» να βγάζουν την παράταση με την πιτσιρικαρία ελέω των πολλών απουσιών. Μάλιστα ο Κλοπ χαρακτήρισε το τρόπαιο ως το σημαντικότερο στη θητεία του στην Λίβερπουλ. Η αρμάδα του Γερμανού τεχνικού βρίσκεται έτσι μέσα σ’ όλους τους στόχους της και οι οπαδοί της μπορούν να ονειρεύονται το quadruple.
Στο τελευταίο της ματς πρωταθλήματος ισοπέδωσε με 4-1 την Λούτον και παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας. Βρέθηκε πίσω στο 12’ και δεν μπόρεσε να βρει απάντηση ως το ημίχρονο όμως στην επανάληψη το έφερε…. τούμπα σ’ ένα δίλεπτο (56’ Φαν Ντάικ, 58’ Χάκπο) και έκτοτε έκανε περίπατο, σκοράροντας άλλα δύο τέρματα με Ντίας (71’) και Έλιοτ (90’).
Ήταν η έβδομη νίκη στα οχτώ τελευταία, διατηρήθηκε στην κορυφή και στο +1 από την 2η Μάντσεστερ Σίτι αλλά και στο +2 από την 3η Άρσεναλ. Μετά το σημερινό θα παίξει στην έδρα της Σπάρτα Πράγας για τους «16» του Γιουρόπα Λιγκ και ακολουθεί το ντέρμπι κορυφής με την Μάντσεστερ Σίτι στο «Άνφιλντ».
Για την πρόκληση που θέτει η Νότιγχαμ Φόρεστ ο Κλοπ δήλωσε: «Η Νότιγχαμ είναι ένα υπέροχο μέρος για να παίξεις, αλλά δύσκολο. Η κατάσταση στην οποία βρίσκονται είναι παρόμοια με εμάς, πρέπει να κερδίζουν παιχνίδια για να φτάσουν τον στόχο τους όπως κι εμείς. Είναι μια απειλή στην αντεπίθεση, μεγάλη. Οι Ελάνγκα, Γκιμπς-Γουάιτ και ο Οριγκί μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα. Ανυπομονώ για αυτό. Υπάρχει πάντα μια υπέροχη ατμόσφαιρα εκεί».
Αγωνιστικά Νέα: Μπήκαν στις προπονήσεις και έχουν καλές ελπίδες επιστροφής ο χαφ Σομποζλάι (21/3) και ο επιθετικός Νούνιες (24/9, 7 ασίστ). Πιθανότητες να παίξουν έχουν επίσης ο μπακ Ρόμπερτσον (13/1) και ο χαφ Έντο (18/1) που αποκόμισαν προβλήματα στον τελικό του Λιγκ Καπ. Συνεχίζουν εκτός ο σταρ επιθετικός Σαλάχ (21/15, 9 ασίστ), ο βασικός γκολκίπερ Άλισον (21/0), ο βασικός μπακ Αλεξάντερ-Άρνολντ (21/2), ο πολύτιμος επιθετικός επιθετικός Ζότα (19/9) και οι χαφ Τζόουνς (17/1), Χράβενμπερτς (19/0). Μακροχρόνια εκτός ο στόπερ Μάτιπ (10/0), οι χαφ Τιάγκο (1/0), Μπαίτσετιτς (-) και ο εξτρέμ Ντόακ (1/0).
Εκτίμηση
Η ψυχολογία της Λίβερπουλ είναι στο ζενίθ το τελευταίο διάστημα και οι «κόκκινοι» πηγαίνουν στο «Σίτι Γκράουντ» για να σπάσουν μια αρνητική παράδοση 40 ετών και να πάρουν άλλη μια νίκη στη μάχη για το πρωτάθλημα. Χαμηλά πάντως το «διπλό» μιας και η ομάδα του Κλοπ ταλαιπωρείται από κόπωση και κομβικές απουσίες ενώ η πολύ πιεσμένη πλέον Νότιγχαμ παίζει για τη… ζωή της κάθε αγωνιστική. Ενδεικτική και μόνο η πρόταση.
Άρσεναλ
Τσέλσι
Ινστιτούτο Κόρδοβα
Ουνιόν Σάντα Φε
Αρχεντίνος Τζούνιορς
Μπαράκας Σεντράλ
Ντεφένσα Xoυστίσια
Λανούς
Νιούελς Ολντ Μπόις
Ροσάριο Σεντράλ
Τίγκρε
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Σάλτσμπουργκ
Χάρτμπεργκ
Μπλάου Βάις Λινζ
WSG Τιρόλ
Γκράτσερ ΑΚ
Ριντ
Αλτάχ
Ραπίντ Βιέννης
Αούστρια Βιέννης
Λασκ Λίντσερ
Βολφσμπέργκερ
Στουρμ Γκρατς
Σαρλερουά
Κλαμπ Μπριζ
Σερκλ Μπριζ
Ντέντερ
Μαρσέιγ
Λυών
Μετς
Μπρεστ
Λοριάν
Οσέρ
Λιλ
Ναντ
Αμβούργο
Λειψία
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Φράιμπουργκ
Σοντερίσκε
Οντένσε
Φρεντερίτσια
Σίλκεμποργκ
Μίντιλαντ
Μπρόντμπι
Κοπεγχάγη
Ράντερς
Βίμποργκ
Νόρτζελαντ
Βέιλε
Άαρχους
Παναθηναϊκός
Άρης
ΠΑΟΚ
Αστέρας Τρίπολης
Βόλος ΝΠΣ
ΑΕΚ
Ορλάντο Σίτι
Ίντερ Μαϊάμι
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Νιου Γιόρκ Σίτι
Όστιν
DC Γιουνάιτεντ
Σαν Ντιέγκο
Σεντ Λούις Σίτι
Τζιρόνα
Θέλτα
Μπέτις
Σεβίλλη
Τορίνο
Λάτσιο
Ρόμα
Γιουβέντους
Άρης Λεμεσού
Πάφος
Εξέλσιορ
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Ουτρέχτη
Άλκμααρ
Ρίο Άβε
Φαμαλικάο
Κάζα Πία
Μορεϊρένσε
Μάντσεστερ Σίτι
Νιούκαστλ
Άστον Βίλα
Τότεναμ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Μπράιτον
Φούλαμ
Γουέστ Χαμ
Κρίσταλ Πάλας
Έβερτον
Μπόρνμουθ
Γουλβς
Μπρέντφορντ
Λούτον
Μπέρνλι
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ