Νίκη για διαφορετικούς λόγους η κάθε μία
Η Νάπολι υποδέχεται την Φιορεντίνα για την 18η αγωνιστική στην Σέριε Α’ . Από πρόκριση στο Κύπελλο προέρχονται οι «παρτενοπέι», αποκλείστηκαν από την Ίντερ οι «βιόλα».* Κεκλεισμένων των θυρών.
ΝΑΠΟΛΙ
Αν και δεν ήταν καλύτερη από την Ουντινέζε την προηγούμενη αγωνιστική, έφυγε με το διπλό από την έδρα της με γκολ στο 90’. Προηγήθηκε με μία εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ινσίνιε στο 15΄, είδε τον Μούσο σε δύο περιπτώσεις αργότερα να της στερεί το δεύτερο γκολ και σε μία ανύποπτη φάση στο 27’ δέχτηκε την ισοφάριση έπειτα από τραγικό λάθος του Ραχμάνι στην άμυνα της. Είχε την υπεροχή στην επανάληψη, κινδύνευε όμως από τις αντεπιθέσεις της Ουντινέζε και αφού ο Μέρετ την κράτησε όρθια με τις αποκρούσεις του, ήρθε ο Μπακαγιόκο στο 90΄με κεφαλιά να της χαρίσει μία σημαντική νίκη.Την Τετάρτη υποδέχτηκε την Έμπολι για το Κύπελλο και με μία μίξη βασικών και αναπληρωματικών πήρε την πρόκριση με 3-2. Ο Ντι Λορέντσο με ωραία κεφαλιά της έδωσε το προβάδισμα στο 18’ και μπορεί να δέχτηκε την ισοφάριση στο 33’ αλλά πέντε λεπτά μετά ο Λοζάνο με δυνατό σουτ εκτός περιοχής την έβαλε και πάλι σε θέση οδηγού. Η αντίπαλος της αποδείχτηκε σκληρή και ισοφάρισε και πάλι με υπέροχο γκολ του Μπαϊράμι, για να έρθει τελικά ο Πετάνια στο 77’ με κοντινή προβολή να της δώσει την νίκη.
Ο Γκατούζο ξεκούρασε κάποιους παίκτες για την δύσκολη συνέχεια ποιυ ακολουθεί, η ομάδα του πήρε την πρόκριση και τώρα περιμένει στα προημιτελικά τον νικητή του Ρόμα-Σπέτσια. Στόχος βέβαια είναι η επιστροφή στην πρώτη 4αδα του πρωταθλήματος και εκεί θα ρίξει και το μεγαλύτερο βάρος. Βρίσκεται στην 6η θέση με 31 βαθμούς, απέχει μόλις τρεις πόντους από την 3η Ρόμα και έχει δύο αγώνες λιγότερους. Την Τετάρτη αντιμετωπίζει την Γιουβέντους για τον τελικό του Ιταλικού Σούπερ Καπ.
Αγωνιστικά Νέα: Τιμωρημένος ο μπακ Ντι Λορέντσο (16/0). Εκτός λόγω τραυματισμού ο στόπερ Μανωλάς (16/0) και ο μπακ Μαλκουί (2/0). Με κορωνοϊό ο φορ Οσιμέν (6/2).
ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ
Έκαμψε την αντίσταση της Κάλιαρι την προηγούμενη αγωνιστική , επιβλήθηκε με 1-0 εντός έδρας και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα. Ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι αλλά ο Βλάχοβιτς στο 11’ και ο Πετσέλα στο 29’ έχασαν μοναδικές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Έξι λεπτά μετά βέβαια είδε τον Ντραγκόφσκι να μπλοκάρει το πέναλτι του Ζοάο Πέδρο κρατώντας το μηδέν στην άμυνα της και στην επανάληψη μπήκε με την ίδια διάθεση να επιτεθεί. Το παιχνίδι είχε καλύτερο ρυθμό με εκατέρωθεν ευκαιρίες αλλά τελικά βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με προβολή του Βλάχοβιτς έπειτα από ωραία ασίστ του Καγιεχόν. Δέχτηκε πίεση στα τελευταία λεπτά αλλά ο Ντραγκόφσκι ήταν εκεί και δήλωσε παρών για άλλη μία φορά.
Την Τετάρτη υποδέχτηκε την Ίντερ για το Κύπελλο και με ένα γκολ λίγο πριν το τέλος της παράτασης γνώρισε τον αποκλεισμό. Δεν απείλησε στο πρώτο μέρος, έμεινε πίσω στο σκορ στο 40΄από πέναλτι του Βιδάλ, στην επανάληψη όμως ανέβασε την απόδοση της και ισοφάρισε με φανταστικό σουτ του Κουαμέ στο 57’. Ήταν τυχερή που δεν δέχτηκε κάποιο γκολ στην συνέχεια, το παιχνίδι πήγε στην παράταση και εκεί ο Λουκάκου με κεφαλιά στο 119’ την έριξε στο καναβάτσο.
Δεν δικαιούταν κάτι παραπάνω από το παιχνίδι, έτσι όπως εξελίχθηκε ήθελε να πάει στα πέναλτι για να έχει ελπίδες. Το θετικό για την ίδια είναι ότι δείχνει κάποια βελτίωση στο πρωτάθλημα, έχει ανέβει στην 12η θέση και απέχει 6 βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη. Ο Πραντέλι παρέταξε κυρίως τους βασικούς του απέναντι στην Ίντερ, μένει να δούμε πως θα ανταπoκριθούν σήμερα απέναντι στη Νάπολι.
Αγωνιστικά Νέα: Αμφίβολη η συμμετοχή του στόπερ Πετσέλα (12/1) και του μεσοεπιθετικού Ριμπερί (14/0).
Εκτίμηση
Η Νάπολι θέλει να δώσει συνέχεια στα νικηφόρα της αποτελέσματα και να πλησιάσει περισσότερο την πρώτη 4αδα, την ώρα που η Φιορεντίνα βρίσκει τα πατήματα της αλλά έπαιξε και μισή ώρα παραπάνω από την αντίπαλο της την Τετάρτη. Οι «παρτενοπέι» βέβαια τον τελευταίο καιρό δεν είναι τόσο πειστικοί με τις εμφανίσεις τους και θα θέλαμε τον άσο λίγο ψηλότερα. Αν κρίνουμε και από την αμυντική τους συμπεριφορά, θα πάμε με το αμφίσκορο.
Γουέστ Μπρομ
Μπέρνλι
Νιούκαστλ
Λίβερπουλ
Μπράιτον
Άστον Βίλα
Μάντσεστερ Σίτι
Μπόρνμουθ
Ρίβερ Πλέιτ
Βελέζ Σάρσφιλντ
Μπαράκας Σεντράλ
Πλατένσε
Ρασίνγκ Κλουμπ
Μπόκα Τζούνιορς
Σαρμιέντο Χουνίν
Εστουδιάντες ντε Λα Πλάτα
Μπελγράνο
Ντεφένσα Xoυστίσια
Ουρακάν
Ντεπορτίβο Ριέστρα
Ιντεπεντιέντε
Ιντεπ. Ριβαντάβια
Νιούελς Ολντ Μπόις
Μπάνφιλντ
Κρουζέιρο
Φλαμένγκο
Ιντερνασιονάλ
Ατλέτικο Μινέιρο
Ρεν
Παρί Σεν Ζερμέν
Χάβρη
Μονακό
Ανζέ
Λιλ
Φορτούνα Ντίσελντορφ
Φράιμπουργκ
Σχοτ Μάιντζ
Γκλάντμπαχ
Μπραουνσβάιγκ
Ουνιόν Βερολίνου
Κριεσόου
Μάιντζ
Βίμποργκ
Κοπεγχάγη
Χόρσενς
Λίνγκμπι
Μίντιλαντ
Ράντερς
Άαρχους
Οντένσε
Σοντερίσκε
Νόρτζελαντ
Γιούνγκ Μπόις
Βαντούζ
ΟΦΗ
Βόλος Elabet
Παναιτωλικός
Αστέρας Τρίπολης
ΠΑΟΚ
Λεβαδειακός
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Νιου Γιόρκ Σίτι
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Ντάλας
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Νάσβιλ
Κολόμπους Κρου
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Σικάγο Φάιαρ
Ορλάντο Σίτι
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Σινσινάτι
Σιάτλ Σάουντερς
Σάρλοτ
DC Γιουνάιτεντ
Λος Άντζελες
Πόρτλαντ Τίμπερς
Ίντερ Μαϊάμι
Τορόντο
Όστιν
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Σεντ Λούις Σίτι
Ντιναμό Χιούστον
Σαν Ντιέγκο
Κολοράντο Ράπιντς
Αταλάντα
Σασσουόλο
Βενέτσια
Λέτσε
Τορίνο
Μίλαν
Φροζινόνε
Γιουβέντους
Κρουζ Αζούλ
Άτλας
Πουέμπλα
Σάντος Λαγκούνα
Γουαδαλαχάρα Τσίβας
Τιχουάνα
Αϊντχόφεν
Χρόνινγκεν
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Ντεν Χάαγκ
Καμπούρ
Φέγενορντ
Πόρτο
Αρούκα
Σάντα Κλάρα
Φαμαλικάο
Βιτόρια Γκιμαράες
Νασιονάλ Μαδέιρα
Χάμαρμπι
Γκάις
Μπρομαποϊκάρνα
Ντέγκερφορς
Γκέτεμποργκ
Έλφσμποργκ
Βαστέρας ΦΚ
Κάλμαρ
Έγιουπσπορ
Γκαζιαντέπ
Τραμπζονσπόρ
Μπασακσεχίρ
Ίντερ
Ρόμα
Λάτσιο
Σαμπντόρια
Μπολόνια
Βερόνα
Τζένοα
Σπέτσια
Ουντινέζε
Κάλιαρι
Κροτόνε
Μπενεβέντο
Πάρμα