Πόσο θα αντέξει με τον Ρόζε η Γκλάντμπαχ;
Η Λειψία υποδέχεται την Γκλάντμπαχ για την 23η αγωνιστική αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα. Από το διπλό στο Βερολίνο προέρχονται οι «Κόκκινοι Ταύροι», δεν τα κατάφεραν απέναντι στη Σίτι για το Τσάμπιονς Λιγκ τα «πουλάρια».* Κεκλεισμένων των θυρών.
ΛΕΙΨΙΑ
Άφησε πίσω της την ήττα από την Λίβερπουλ στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, ταξίδεψε στο Βερολίνο και πήρε μία δίκαιη νίκη απέναντι στην Χέρτα (0-3). Ο Σάμπιτζερ με ένα εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής της έδωσε το προβάδισμα στο 29’ και από εκεί και έπειτα το πρώτο ημίχρονο έκλεισε ήρεμα. Στην επανάληψη ωστόσο μπήκε νωχελικά και είδε την αντίπαλο της να την απειλεί σε δύο περιπτώσεις, η ίδια ήταν όμως που βρήκε και πάλι τον δρόμο προς στα δίχτυα με δυνατό σουτ του Μουκιέλε έπειτα από τραγικό λάθος του Γκεντουζί. Ο Γκουλάτσι με σημαντική επέμβαση κράτησε ανέπαφη την εστία του στο 80’ και τέσσερα λεπτά μετά ο Όρμπαν με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό σκορ.Πέτυχε έτσι την 4η συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα και εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ήττα της Μπάγερν. Μείωσε την διαφορά της από την κορυφή στους 2 βαθμούς και έτσι μπήκε για τα καλά στην φετινή μάχη του πρωταθλήματος. Πρωταρχικός της στόχος βέβαια παραμένει η είσοδος της στο επόμενο Τσαμπιονς Λιγκ και αυτή την στιγμή έχει διαφορά 10 βαθμούς από την 5η Λεβερκούζεν.
Την Τετάρτη υποδέχεται την Βόλφμσπουργκ για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας. Θα δώσει βάση και σε αυτόν τον θεσμό καθώς ακόμα δεν έχει κατακτήσει κάποιο σημαντικό τίτλο στην,σύντομη είναι η αλήθεια, ιστορία της.
«Προετοιμάζοντας το παιχνίδι με την Γκλάντμπαχ ξέρω ότι ο Ρόζε θα κάνει κάποιες αλλαγές λόγω και του παιχνιδιού για το Τσάμπιονς Λιγκ που είχε μεσοβδόμαδα. Θα προσπαθήσουμε να μαντέψουμε την ενδεκάδα τους αλλά σίγουρα θα βασιστεί στις ιδέες της Γκλάντμπαχ. Είμαστε δύο ομάδες με κοινά στοιχεία, θέλουμε να είμαστε ενεργοί στο παιχνίδι μας», τόνισε ο κόουτς Νάγκελσμαν.
Αγωνιστικά Νέα: Παραμένουν εκτός ο μέσος Λάιμερ (0/0) και ο εξτρέμ Σόμποζλαϊ. Επιστρέφουν στην αποστολή ο φορ Φόρσμπεργκ (18/4), ο μέσος Καμπλ (18/0) και ο στόπερ Ουπαμεκανό (18/0).
ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ
Γνώριζε έτσι και αλλιώς πως θα έπρεπε να κάνει την υπέρβαση για να πάρει αποτέλεσμα από αυτήν την Μάντσεστερ Σίτι την Τετάρτη, δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε με 2-0 εντός έδρας για την πρώτη αναμέτρηση τους στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στο 29’ βρέθηκε πίσω στο σκορ από μία κεφαλιά του Μπερνάντο Σίλβα και δεν κατάφερε να δημιουργήσει ούτε μία τελική στο πρώτο μέρος. Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε ιδιαίτερα, με τα «πουλάρια» όμως να απειλούν για πρώτη φορά με ένα ωραίο τακουνάκι του Πλέα στο 63’ . Στην αμέσως επόμενη φάση όμως Γκαμπριέλ Ζεσούς πέτυχε το 0-2, η Σίτι είχε τον απόλυτο έλεγχο όμως ο Βολφ στην τελευταία φάση του αγώνα λίγο έλειψε να σημειώσει το γκολ που θα έδινε λίγες ελπίδες στην Γκλάτνμπαχ για την ρεβάνς.
Η ήττα από την Σίτι μπορεί να δικαιολογηθεί, αυτή όμως από την Μάιντζ την προηγούμενη αγωνιστική ήταν που έφερε μεγάλο προβληματισμό στο στρατόπεδο της ομάδας. Ούτως ή άλλως ο Ρόζε μετά την επισημοποίηση της συμφωνίας του με την Ντόρτμουντ το καλοκαίρι αποτελεί κόκκινο πανί για τους οπαδούς και τα αποτελέσματα στην Μπουντεσλίγκα δεν τον βοηθάνε να φτιάξει την κατάσταση.
Η Γκλάντμπαχ μετράει 4 αγωνιστικές χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα (0-2-2) και βλέπει το τρένο του Τσάμπιονς Λιγκ να απομακρύνετε. Απέχει πλέον εννιά βαθμούς από την πρώτη 4αδα ενώ κινδυνεύει να μείνει ακόμα και εκτός Ευρώπης. Συγκατοικεί στην 7η θέση με την Ουνιόν την ώρα που η 6η Ντόρτμουντ βρίσκεται τρεις βαθμούς πάνω της. Την Τρίτη μάλιστα την υποδέχεται για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας.
«Στην τελική αυτό που μετράει τώρα είναι το αποτέλεσμα καθώς βρισκόμαστε σε μία δύσκολη φάης και τα αποτελέσματα δεν έρχονται. Προσπαθήσαμε να αμυνθούμε καλά απέναντι στην Σίτι και προσπαθήσαμε να παίξουμε από πίσω. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να δημιουργήσουμε. Πρέπει να τα πάμε καλύτερα απέναντι στην Λειψία», τόνισε ο κόουτς Ρόζε.
Αγωνιστικά Νέα: Αμφίβολη η συμμετοχή των μέσων Χόφμαν (16/4) και Κράμερ (21/0) αλλά και του μπακ Μπενσεμπαϊνί (15/1). Εκτός αποστολής ο μπακ Λάινερ (22/1) που αποχώρησε τραυματίας από το παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ.
Εκτίμηση
Η Λειψία δείχνει να αφήνει πίσω της την ήττα από την Λίβερπουλ στο Τσάμπιονς Λιγκ και πλέον μπορεί να δώσει μεγαλύτερο βάρος στο πρωτάθλημα, ειδικά από την στιγμή που βλέπει πως η Μπάγερν δεν είναι το ίδιο σταθερή φέτος. Το κλίμα από την άλλη στην Γκλάντμπαχ δεν είναι το καλύτερο, τα αρνητικά αποτελέσματα του τελευταίου διαστήματος την έχουν αφήσει πίσω στην βαθμολογία και ψάχνει μία αντίδραση. Με βάση την εικόνα των δύο ομάδων τελευταία ωστόσο ο άσος μοιάζει ως η επικρατέστερη επιλογή.
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Κρίσταλ Πάλας
Άρσεναλ
Τσέλσι
Φούλαμ
Τότεναμ
Μπράιτον
Νότιγχαμ Φόρεστ
Ινστιτούτο Κόρδοβα
Ουνιόν Σάντα Φε
Αρχεντίνος Τζούνιορς
Μπαράκας Σεντράλ
Ντεφένσα Xoυστίσια
Λανούς
Νιούελς Ολντ Μπόις
Ροσάριο Σεντράλ
Τίγκρε
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Σάλτσμπουργκ
Χάρτμπεργκ
Μπλάου Βάις Λινζ
WSG Τιρόλ
Γκράτσερ ΑΚ
Ριντ
Αλτάχ
Ραπίντ Βιέννης
Αούστρια Βιέννης
Λασκ Λίντσερ
Βολφσμπέργκερ
Στουρμ Γκρατς
Βέστερλο
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Σαρλερουά
Κλαμπ Μπριζ
Σερκλ Μπριζ
Ντέντερ
Γκενκ
Γάνδη
Μαρσέιγ
Λυών
Μετς
Μπρεστ
Λοριάν
Οσέρ
Λιλ
Ναντ
Παρί
Νις
Αμβούργο
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Φράιμπουργκ
Στουτγκάρδη
Βόλφσμπουργκ
Σοντερίσκε
Οντένσε
Φρεντερίτσια
Σίλκεμποργκ
Μίντιλαντ
Μπρόντμπι
Κοπεγχάγη
Ράντερς
Βίμποργκ
Νόρτζελαντ
Βέιλε
Άαρχους
Γιούνγκ Μπόις
Ζυρίχη
Γκρασχόπερς
Λουγκάνο
Λωζάνη
Βασιλεία
Χανιά
Αιγάλεω
Παναργειακός ΑΠΟ
Καλλιθέα
Ελλάς Σύρου
Ηλιούπολη
Καλαμάτα
Μαρκό
Ολυμπιακός Β'
Πανιώνιος
Παναθηναϊκός
Άρης
Πανσερραϊκός
Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ
Αστέρας Τρίπολης
Βόλος ΝΠΣ
ΑΕΚ
Ορλάντο Σίτι
Ίντερ Μαϊάμι
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Νιου Γιόρκ Σίτι
Όστιν
DC Γιουνάιτεντ
Σαν Ντιέγκο
Σεντ Λούις Σίτι
Τζιρόνα
Θέλτα
Μπέτις
Σεβίλλη
Βαλένθια
Οσασούνα
Έλτσε
Εσπανιόλ
Τορίνο
Λάτσιο
Σασσουόλο
Αταλάντα
Κρεμονέζε
Μίλαν
Ρόμα
Γιουβέντους
Άρης Λεμεσού
Πάφος
ΑΕΚ Λάρνακας
Ολυμπιακός Λευκωσίας
Ακρίτας Χλώρακας
Κρασάβα ΕΝΥ Υψώνα
Εξέλσιορ
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Ουτρέχτη
Άλκμααρ
Τβέντε
Φέγενορντ
Τσβόλε
Άγιαξ
Φόλενταμ
Χρόνινγκεν
Ρίο Άβε
Φαμαλικάο
Κάζα Πία
Μορεϊρένσε
Τοντέλα
Σάντα Κλάρα
Ρέιντζερς
Σέλτικ
Μπάγερν Μονάχου
Ντόρτμουντ
Ουνιόν Βερολίνου
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Χοφενχάιμ
Χέρτα Βερολίνου
Άουγκσμπουργκ
Αρμίνια Μπίλεφελντ
Μάιντζ
Κολωνία
Βέρντερ Βρέμης
Σάλκε