Ανεξήγητος φαβοριτισμός
ΣΕΡΚΛ ΜΠΡΙΖ
Ηττήθηκε (1-2) από την Σταντάρ Λιέγης εντός έδρας το προηγούμενο Σάββατο και συνέχισε να προβληματίζει. Το παιχνίδι λίγο έλειψε να ξεκινήσει με γκολ για τους γηπεδούχους, όμως μετά από «επέμβαση» του VAR ακυρώθηκε το τέρμα. Σε μία «ανύποπτη» φάση κι ενώ το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν, με την αμυντική αντίδραση της Σερκλ Μπριζ να είναι «φτωχή». Στο 39' η Σταντάρ διπλασίασε τα τέρματα της, με τα πρώτα γιουχαρίσματα από την εξέδρα να κάνουν την εμφάνιση τους. Κατάφερε να μειώσει η Σερκλ στο 82' αλλά μέχρι εκεί.
Η εσωστρέφεια καλά κρατεί με την Σερκλ Μπριζ να συμπληρώνει πέντε παιχνίδια χωρίς νίκη (0-1-4). Μέσα σε όλα τα δεινά της Jupiler League ήρθε ο αποκλεισμός από το κύπελλο, με το κλίμα να βαραίνει ακόμα περισσότερο. Ξεκινάει την 18η αγωνιστική από την 15η θέση και μπορεί η απόσταση από την 12η θέση (-6) να μην είναι μεγάλη όμως αυτό που φέρνει προβληματισμό είναι η αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Με 2-3 γκολ έληξαν τα τελευταία πέντε, εντός έδρας έχει χάσει τα τελευταία τρία τα οποία συνδυάστηκαν με όβερ 2,5 γκολ.
Αγωνιστικά Νέα: Επιστρέφει ο σημαντικός Βαν Ντερ Μπρούγκεν (Μ 15/0). Σταθερά εκτός ο Μπαγιό (Ε 5/0)
ΜΑΛΙΝ
Νίκη (1-0) με το στυλ που της αρέσει πανηγύρισε η Μαλίν εντός έδρας απέναντι στην Σαρλερουά την προηγούμενη Κυριακή. Το γρήγορο γκολ (15') της έδωσε την δυνατότητα να μεταφέρει την πίεση στον αντίπαλο και ουσιαστικά η Μαλίν περισσότερο στην συνέχει διαχειρίστηκε το παιχνίδι. Οι αδυναμίες των φιλοξενούμενων έδωσαν την δυνατότητα στους παίκτες του Βάντερμπιστ να πανηγυρίσουν παρά το γεγονός πως στο δεύτερο ημίχρονο δέχτηκαν μεγαλύτερη πίεση.
Η παρουσία της στην πρώτη πεντάδα αποδεικνύει πόσο σταθερή εικόνα έχει φέτος αν και δείχνει δύσκολο να κυνηγήσει το ακόμα καλύτερο «πλασάρισμα» οπότε πρώτος στόχος μοιάζει να συνεχίσει να βρίσκεται εντός εξάδας. Έχει την δεύτερη καλύτερη συγκομιδή στην Jupiler όταν παίζει εκτός (4-2-2) και ξανά το πρώτο γκολ μπορεί να αποτελέσει «κλειδί» ειδικά από την στιγμή που θα κοντραριστεί με μία ομάδα που είναι σαφέστατα πιεσμένη. Με under 2,5 έληξαν τα τρία τελευταία παιχνίδια για το πρωτάθλημα.
Αγωνιστικά Νέα: Εκτός βρίσκονται λόγω τραυματισμού οι Ντε Βολφ (Τ 6/0), Ραμάν (Ε 14/1) Χαλχάλ (Α 14/0), Τιγκ, (Μ 4/0). Απουσιάζει με την εθνική του ο Αντόνιο (Μ 13/0).
Εκτίμηση
Η Σερκλ Μπριζ πλέον παίζει έχοντας να διαχειριστεί αυξημένη πίεση, ενώ από την άλλη η Μαλίν όσο κερδίζει άλλο τόσο θα αυξάνεται η αυτοπεποίθηση της για την συνέχεια. Πιθανό να δούμε ένα παιχνίδι που θα κριθεί στο «όριο» και το εύρος τερμάτων 2-3 καλύπτει πολλά σενάρια, με την διπλή ευκαιρία Χ2 επίσης να έχει βάση.
Γουλβς
Φούλαμ
Έβερτον
Σάντερλαντ
Λιντς
Μπράιτον
Μπρέντφορντ
Κρίσταλ Πάλας
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Νότιγχαμ Φόρεστ
Νιούκαστλ
Γουέστ Χαμ
Αρχεντίνος Τζούνιορς
Μπελγράνο
Σάλτσμπουργκ
Χάρτμπεργκ
Στουρμ Γκρατς
Ραπίντ Βιέννης
Αούστρια Βιέννης
Λασκ Λίντσερ
Κλαμπ Μπριζ
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Άντερλεχτ
Ατλέτικο Παραναένσε
Φλαμένγκο
Σαπεκοένσε
Ρέμο
Ρεντ Μπουλ Μπραγκαντίνο
Βιτόρια Μπαΐα
Μποταφόγκο
Κορίνθιανς
Μπαΐα
Γκρέμιο
Σάντος
Κοριτίμπα
Στρασβούργο
Μονακό
Παρί
Παρί Σεν Ζερμέν
Νις
Μετς
Ναντ
Τουλούζ
Μπρεστ
Ανζέ
Μαρσέιγ
Ρεν
Λυών
Λανς
Λοριάν
Χάβρη
Λιλ
Οσέρ
Ντιναμό Δρέσδης
Χόλσταϊν Κίελ
Ντάρμσταντ
Πάντερμπορν
Μαγδεμβούργο
Καϊζερσλάουτερν
Γκρόιτερ Φιρτ
Φορτούνα Ντίσελντορφ
Σάλκε
Μπραουνσβάιγκ
Καρλσρούη
Μπόχουμ
Έλβερσμπεργκ
Πρόισεν Μούνστερ
Αρμίνια Μπίλεφελντ
Χέρτα Βερολίνου
Αννόβερο
Νυρεμβέργη
Σοντερίσκε
Νόρτζελαντ
Μίντιλαντ
Μπρόντμπι
Άαρχους
Βίμποργκ
Φρεντερίτσια
Σίλκεμποργκ
Οντένσε
Βέιλε
Κοπεγχάγη
Ράντερς
Σεντ Γκάλεν
Τουν
Λουγκάνο
Βασιλεία
Γιούνγκ Μπόις
Σιόν
ΑΕΚ
Ολυμπιακός
Άρης
Λεβαδειακός
ΟΦΗ
Βόλος ΝΠΣ
Παναθηναϊκός
ΠΑΟΚ
Πανσερραϊκός
Παναιτωλικός
Νάσβιλ
Λος Άντζελες
Ίντερ Μαϊάμι
Πόρτλαντ Τίμπερς
Μπαρτσελόνα
Μπέτις
Σεβίλλη
Ρεάλ Μαδρίτης
Ρεάλ Σοσιεδάδ
Βαλένθια
Ράγιο Βαγιεκάνο
Βιγιαρεάλ
Ρεάλ Οβιέδο
Αλαβές
Οσασούνα
Εσπανιόλ
Λεβάντε
Μαγιόρκα
Έλτσε
Χετάφε
Ατλέτικο Μαδρίτης
Τζιρόνα
Αθλέτικ Μπιλμπάο
Θέλτα
Ουντινέζε
Κρεμονέζε
Κάλιαρι
Τορίνο
Αταλάντα
Μπολόνια
Ίντερ
Βερόνα
Πίζα
Νάπολι
Τζένοα
Μίλαν
Ρόμα
Λάτσιο
Κόμο
Πάρμα
Γιουβέντους
Φιορεντίνα
Σασσουόλο
Λέτσε
Κρασάβα ΕΝΥ Υψώνα
Ένωσις Ν. Παραλιμνίου
Αϊντχόφεν
Τβέντε
Άλκμααρ
Μπρέντα
Ναϊμέγκεν
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Ουτρέχτη
Φορτούνα Σιτάρντ
Σπάρτα Ρότερνταμ
Εξέλσιορ
Τσβόλε
Φέγενορντ
Φόλενταμ
Τελστάρ
Χέρακλες
Χρόνινγκεν
Χέρενφεν
Άγιαξ
Λίβινγκστον
Κιλμάρνοκ
Νταντί
Αμπερντίν
Σεντ Μίρεν
Νταντί Γιουνάιτεντ
Μιάλμπι
Χάκεν
Βαστέρας ΦΚ
ΑΪΚ Στοκχόλμης
Χάμαρμπι
Μάλμε
Μπρομαποϊκάρνα
Κάλμαρ
Νόρντικ Γιουνάιτεντ
Φάλκενμπεργκ
Έστερ
Λιουνγκσκίλε
Έστερσουντ
Σάντβικενς ΙΦ
Σιντ Τρούιντεν
Γάνδη
Αντβέρπ
Γκενκ
Βέστερλο
Ζούλτε Βάρεγκεμ
Σταντάρ Λιέγης
Λέουβεν
Σαρλερουά
Ράαλ Λα Λουβιέρ
Ντέντερ