Ο ρυθμός των Βοιωτών οδηγεί σε γκολ και θέαμα
*Α’ γύρος (07/12): Αστέρας Τρίπολης - Λεβαδειακός 1-1
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
Αποδείχθηκε για ακόμη μία φορά πολύ σκληρός για να πεθάνει, παίρνοντας στην εκπνοή του αγώνα πολύτιμη εκτός έδρας ισοπαλία από τον Άρη (2-2). Διεύρυνε έτσι το αήττητο σερί του στους 8 αγώνες ανεξαρτήτως διοργάνωσης (6-2-0) και παρέμεινε σταθερά στην 4η θέση του πρωταθλήματος διατηρώντας παράλληλα τη διαφορά των 9 βαθμών από τον Παναθηναϊκό.
Αλύγιστη αποδείχθηκε ξανά η ομάδα του Παπαδόπουλου που, παρότι βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, ισοφάρισε ισάριθμες για να πάρει εν τέλει το Χ από τον καλύτερο, πάντως, Άρη. Τα γκολ των «κίτρινων» στο 29’ και στο 63’ δεν πτόησαν τους Βοιωτούς που απάντησαν με τους Όζμπολτ (46’) και Κωστή (93’) και συνεχίζουν να τρελαίνουν κόσμο με τη σταθερότητά τους τη φετινή σεζόν.
Ο Λεβαδειακός παραμένει μακράν η πιο παραγωγική ομάδα του πρωταθλήματος, έχοντας πετύχει προς ώρας 44 γκολ στις πρώτες 18 αγωνιστικές, ενώ πρόσθεσε κι άλλα δύο «όπλα» στη φαρέτρα του αποκτώντας τον νεαρό μεσοεπιθετικό Χρήστο Παπαδόπουλο και τον φορ Οζέγκοβιτς. Μετά την αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης στη Λιβαδειά, θα ταξιδέψει στην Κρήτη για τον πρώτο ημιτελικό κυπέλλου με αντίπαλο τον ΟΦΗ.
Αγωνιστικά Νέα: Επιστρέφει ο ενίοτε βασικός εξτρέμ Βέρμπιτς (13/4) που ξεπέρασε τον τραυματισμό του, ενώ συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή οι τρεις νεοαποκτηθέντες, Γιώργος Νίκας, Όγκνιεν Οζέγκοβιτς και Χρήστος Παπαδόπουλος, που δεν αποκλείεται να πάρουν και χρόνο συμμετοχής. Eκτός έμειναν οι βασικοί μπακ Λιάγκας (22/2) και Μάγκνουσον (13/1) λόγω τραυματισμού, όπως και ο εξτρέμ Συμελίδης (17/4) που θα εκτίσει τιμωρία λόγω καρτών.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Πάλεψε πολύ για να πάρει θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην πρωτοπόρο ΑΕΚ, αλλά εν τέλει δεν τα κατάφερε και υπέστη εντός έδρας ήττα (0-1). Παρέμεινε στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας με 13 βαθμούς και βρίσκεται πλέον εντός επικίνδυνης ζώνης και στο -2 από τον Παναιτωλικό, έχοντας ένα ματς λιγότερο.
Η ομάδα του Ράσταβατς πίεσε εξ αρχής ψηλά την ΑΕΚ και κατάφερε να την περιορίσει, έχοντας τη στιγμή του για να προηγηθεί στο σκορ με τον Καλτσά στο 7’ να χάνει καλή ευκαιρία. Επτά λεπτά, όμως, πριν το τέλος του ημιχρόνου δέχθηκε το γκολ από τον Γιόβιτς, ούσα αναγκασμένη να κυνηγήσει στο σκορ σε όλο το δεύτερο μέρος, όπου το πάλεψε μέχρι τέλους και έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες για να ισοφαρίσει. Αρχικά στο 76’ ο Μπαρτόλο και έπειτα στο 93’ ο Κετού δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Στρακόσα που κατέβασε τα ρολά, στερώντας τον βαθμό από τους Αρκάδες.
Σε δύσκολη θέση πλέον ο Αστέρας που δείχνει ότι θα παλέψει μέχρι το τέλος για την αποφυγή του υποβιβασμού, με τον κόουτς Ράσταβατς να είναι αισιόδοξος για τη συνέχεια δηλώνοντας: «Περιμένω να ξαναγίνουμε Αστέρας». H ομάδα του θέλει να σταματήσει το αρνητικό σερί των τριών συνεχόμενων ηττών στο πρωτάθλημα, αν και έχει πρόγραμμα - βουνό να ακολουθεί. Αρχικά θα αντιμετωπίσει τον Λεβαδειακό εκτός έδρας, ενώ στη συνέχεια θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό.
Επιπλέον, η ομάδα της Τρίπολης έκανε σημαντική μεταγραφική κίνηση υπογράφοντας τον έμπειρο Σέρβο εξτρέμ Στέφαν Μίτροβιτς.
Αγωνιστικά Νέα: Εξέτισαν και επιστρέφουν ο βασικός μέσος Γιαμπλόνσκι (15/0), ο χαφ Τσίκο (7/1) και ο μέσος Αλάγκμπε (11/1). Εκτός αποστολής έμειναν o βασικός φορ Μακέντα (19/3), ο ομοθεσίτης Χαραλαμπόγλου (13/0) και ο γκολκίπερ Αγγελίδης (4 συμ.) λόγω τραυματισμού, ενώ απών θα είναι και ο εξτρέμ Μεντιέτα (15/0) που κόπηκε λόγω αριθμού ξένων.
Εκτίμηση
Aνώτερος ο Λεβαδειακός που αρνείται να παραδοθεί απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Ο Αστέρας χρειάζεται άμεσα βαθμούς, αλλά πρέπει να βελτιωθεί στην τελική προσπάθεια για να καταφέρει να πάρει κάτι στη Λιβαδειά. Φαβορί οι γηπεδούχοι, αλλά ο άσος βρίσκεται σε αποδόσεις κοντά στο 1.50. Προτιμότερη επιλογή τα πολλά γκολ. Οver 2,5.
Μπέρνλι
Γουέστ Χαμ
Γουότφορντ
Σαουθάμπτον
Άρσεναλ
Μάντσεστερ Σίτι
Ρίβερ Πλέιτ
Αρχεντίνος Τζούνιορς
Σέντραλ Κόρδοβα
Ινστιτούτο Κόρδοβα
Μπαράκας Σεντράλ
Ροσάριο Σεντράλ
Σαρμιέντο Χουνίν
Ουρακάν
WSG Τιρόλ
Σάλτσμπουργκ
Χάρτμπεργκ
Αούστρια Βιέννης
Ραπίντ Βιέννης
Γκράτσερ ΑΚ
ΣΚ Μπέβερεν
Άντερλεχτ
Λόμελ
Σαρλερουά
Μαλίν
Σταντάρ Λιέγης
Ράαλ Λα Λουβιέρ
Γάνδη
Βιτόρια Μπαΐα
Μποταφόγκο
Κορίνθιανς
Κρουζέιρο
Μιρασόλ
Φλαμένγκο
Βάσκο Ντα Γκάμα
Σάντος
Ατλέτικο Μινέιρο
Γκρέμιο
Σαπεκοένσε
Μπαΐα
Λανς
Παρί Σεν Ζερμέν
Αννόβερο
Βόλφσμπουργκ
Αρμίνια Μπίλεφελντ
Κότμπους
Ντιναμό Δρέσδης
Ντάρμσταντ
Ράντερς
Κοπεγχάγη
Λίνγκμπι
Μίντιλαντ
Οντένσε
Χόρσενς
Νόρτζελαντ
Σίλκεμποργκ
Νιου Γιόρκ Σίτι
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Σιάτλ Σάουντερς
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Σικάγο Φάιαρ
Πόρτλαντ Τίμπερς
Όστιν
Ντάλας
Εσπανιόλ
Λεβάντε
Σανταντέρ
Βιγιαρεάλ
Βερόνα
Βίρτους Εντέλα
Λάτσιο
Μάντοβα
Τζένοα
Άσκολι
Φροζινόνε
Γιούβε Στάμπια
Κλαμπ Αμέρικα
Ατλέτικο Σαν Λούις
Πούμας
Κερέταρο
Φρέντρικσταντ
Κρίστιανσουντ
Σάρπσμποργκ 08
Σάντεφιορντ
Μπραν
Χαμ Καμ
Μόλντε
Τρόμσο
Αάλεσουντ
Βαλερένγκα
Χοντ
Στρόμεν
Σογκντάλ
Σάντνες Ουλφ
Ράουφος
Ασάνε
Κόνγκσβινγκερ
Χάουγκεσουντ
Έγκερσουντ
Στάμπαεκ
Άγιαξ
Χέρενφεν
Ντεν Χάαγκ
Χρόνινγκεν
Τβέντε
Τσβόλε
Φέγενορντ
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Φαμαλικάο
Μαρίτιμο
Αρούκα
Μορεϊρένσε
Νασιονάλ Μαδέιρα
Εστορίλ
Ρέιντζερς
Σεντ Μίρεν
Χιμπέρνιαν
Πάρτικ Θιστλ
Χαρτς
Ινβερνές
Στενχάουσμιουρ
Μάδεργουελ
Βάρναμο
Έστερσουντ
Κάλμαρ
Χάμαρμπι
Γκάις
Μάλμε
Γιουργκόρντεν
ΑΪΚ Στοκχόλμης
Ντέγκερφορς
Γκέτεμποργκ
Μπρομαποϊκάρνα
Έργκριτε
ΠΑΟΚ
ΑΕΚ
Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός
Βόλος Elabet
ΟΦΗ
Κηφισιά
Άρης
Παναιτωλικός
ΑΕΛ Novibet
Ατρόμητος
Πανσερραϊκός