Ντέρμπι με ουσία και κίνητρο
Η Λάτσιο και η Ρόμα έρχονται αντιμέτωπες στο μεγάλο «Ντέρμπι ντέλλα Καπιτάλε» που ξεχωρίζει στην 32η αγωνιστική της Σέριε Α.
ΛΑΤΣΙΟ
Παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Μπόντο Γκλιμτ την Πέμπτη, γνώρισε την ήττα με 2-0 και πλέον βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο όσον αφορά την πρόκριση της στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ. Πιέστηκε στο πρώτο μέρος, απείλησε ελάχιστα και μόνο μέσω στατικών φάσεων αλλά κράτησε το μηδέν στην άμυνα της. Με το ξεκίνημα της επανάληψης βέβαια είδε την αντίπαλο της να ανοίγει το σκορ, δέχτηκε και δεύτερο γκολ στο 69’ και δεν είχε καμία απολύτως αντίδραση.
Επηρεάστηκε σαφώς από το συνθετικό χλοοτάπητα, δεν θύμισε σε τίποτα τη Λάτσιο που έχει εντυπωσιάσει τη φετινή σεζόν αλλά προσωπικά θεωρώ ότι έχει την ποιότητα και τη δύναμη να ανατρέψει την κατάσταση την ερχόμενη Πέμπτη.
Άλλωστε προέρχεται από μία μεστή εμφάνιση στη Σέριε Α στην έδρα της Αταλάντα όπου πήρε τη νίκη με 1-0 χωρίς μάλιστα να κινδυνέψει ιδιαίτερα. Πέρα βέβαια από τη σημασία που έχει το σημερινό ματς από μόνο του, υπάρχει και τεράστιο βαθμολογικό κίνητρο για την ίδια καθώς με μία νίκη θα διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες της για τη συμμετοχή της στη League Phase του ερχόμενου Τσάμπιονς Λιγκ.
Όπως και να έχει πιστεύω ότι ήδη έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες που υπήρχαν από την ίδια στο ξεκίνημα της σεζόν και μάλιστα έχει παίξει κι αρκετά ωραίο ποδόσφαιρο.
«Η ομάδα έχει βρει ισορροπία με το 4-2-3-1 και πάντα κοιτάω την κατάσταση των παικτών μου. Για μεγάλο διάστημα μας έλειπαν μέσοι όπως ο Βεσίνο. Το ντέρμπι είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι, χρειαζόμαστε δύναμη και είμαι πεποισμένος ότι έχουμε την ενέργεια για να ανταποκριθούμε σωστά», σχολίασε ο κόουτς Μπαρόν.
Αγωνιστικά Νέα: Εξέτισε κι επιστρέφει ο μέσος Γκεντουζί (30/1). Διαθέσιμος ο φορ Καστεγιάνος (22/9). Δεν προλαβαίνουν ο εξτρέμ Ιμπραχίμοβιτς (1/0) κι ο μπακ Ταβάρες (21/0).
ΡΟΜΑ
Την προηγούμενη αγωνιστική υποδέχθηκε τη Γιουβέντους σε ένα αρκετά σημαντικό ματς και τελικά πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1). Είχε την πρώτη της καλή στιγμή στο 25’ με τον Κριστάντε, είδε την αντίπαλο της να έχει δοκάρι λίγο μετά ενώ απάντησε με τον ίδιο τρόπο στο 33’. Τελικά βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 40’ όμως τέσσερα λεπτά μετά το ξεκίνημα της επανάληψης έφερε το παιχνίδι στα ίσα με τον Σομουρόντοφ έπειτα από στατική φάση. Από εκεί κι έπειτα δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα αλλά ούτε και η ίδια κατάφερε να απειλήσει.
Μπορεί να μπήκε τέλος στο σερί των επτά νικών της, όμως μετράει 15 συνεχόμενα παιχνίδια αήττητη και συνεχίζει να εντυπωσιάζει. Εδώ που έχει φτάσει σαφώς και μπορεί να ονειρεύεται μία θέση στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας και με βάση την εικόνα της δείχνει ικανή και να το καταφέρει. Ναι μεν έχει σχεδόν μόνο απαιτητικά παιχνίδια μπροστά της, όμως ο Ρανιέρι πέρα από την απόδοση έχει βελτιώσει σαφώς και την ψυχολογία της ομάδας. Πολλοί θα ήθελαν τον Ιταλό και του χρόνου στη Ρώμη, ο ίδιος όμως είναι ξεκάθαρος ότι δεν θα ασχοληθεί ξανά με την προπονητική.
Έδειξε πάντως τι μπορεί να πετύχει η Ρόμα με αυτό το ρόστερ και γι’ αυτό ο ίδιος θα έχει κομβικό ρόλο στην επιλογή του νέου κόουτς της ομάδας.
«Περιμένω μία Λάτσιο που γνωρίζουμε, μία ομάδα με καλούς παίκτες και ομαδικό πνεύμα. Από τότε που ήρθα λέω ότι βγάζω στο γήπεδο την ομάδα για να νικάει. Αυτό θα κάνω και τώρα, όπως έκανα και με τη Γιουβέντους. Είμαστε δυνατοί και φιλόδοξοι να κάνουμε το καλύτερο», επισήμανε ο κόουτς Ρανιέρι.
Αγωνιστικά Νέα: Εξέτισε κι επιστρέφει ο επιθετικός Σαλεμάκερς (17/6) Παραμένουν εκτός ο μεσοεπιθετικός Ντιμπάλα (23/6) κι ο μπακ Σαούντ(4/0).
Εκτίμηση
Ακόμα και βαθμολογικό κίνητρο να μην υπήρχε, το σημερινό παιχνίδι έχει ξεχωριστή αξία από μόνο του. Η νίκη μπορεί να «φτιάξει» ψυχολογικά τις σεζόν των δύο ομάδων όμως τώρα μπαίνουν στη μέση και οι βαθμοί. Η Λάτσιο έρχεται σαφώς πιο κουρασμένη στην αναμέτρηση, τη στιγμή που η Ρόμα έχει να ηττηθεί εδώ και 15 παιχνίδια. Δεν θεωρώ ότι θα το κάνει σήμερα αλλά δεν πιστεύω ότι θα πάρει και τη νίκη. Βλέπω ένα σκορ κοντά στο 1-1 και γι’ αυτό θα πάω με το αμφίσκορο.
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Μάντσεστερ Σίτι
Κόβεντρι
Μπράιτον
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Γουλβς
Αρχεντίνος Τζούνιορς
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Τίγκρε
Ροσάριο Σεντράλ
Σαρμιέντο Χουνίν
Μπελγράνο
Ουρακάν
Ρασίνγκ Κλουμπ
Ιντεπεντιέντε
Σαν Λορέντζο
Αούστρια Βιέννης
Αούστρια Λουστενάου
Στουρμ Γκρατς
Λασκ Λίντσερ
WSG Τιρόλ
Χάρτμπεργκ
Ράαλ Λα Λουβιέρ
Κόρτραϊκ
Ζούλτε Βάρεγκεμ
Σαρλερουά
Γκενκ
Γάνδη
Κλαμπ Μπριζ
Αντβέρπ
Μπρεστ
Παρί Σεν Ζερμέν
Λε Μαν
Λανς
Λιλ
Τρουά
Καρλσρούη
Κότμπους
Όσναμπρικ
Χέρτα Βερολίνου
Χαϊντενχάιμ
Χόλσταϊν Κίελ
Έλβερσμπεργκ
Μπάγερν Μονάχου
Λειψία
Αμβούργο
Λίνγκμπι
Σοντερίσκε
Νόρτζελαντ
Άαρχους
Ράντερς
Οντένσε
Σίλκεμποργκ
Βίμποργκ
Λωζάνη
Σερβέτ
Λουκέρνη
Βασιλεία
Ζυρίχη
Βαντούζ
Ελλάς Σύρου
Αναγέννηση Καρδίτσας
Νίκη Βόλου
Ολυμπιακός Β'
Νέστος Χρυσούπολης
ΠΑΣ Πύργος 1968
Πανσερραϊκός
Άστερας Τρίπολης Β'
Αστέρας Τρίπολης
ΑΕΚ
ΠΑΟΚ
Άρης
Κηφισιά
Λεβαδειακός
Καλαμάτα
Βόλος Elabet
Παναθηναϊκός
Παναιτωλικός
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Όστιν
Σικάγο Φάιαρ
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Σαν Ντιέγκο
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Λέτσε
Μόντσα
Νάπολι
Μπολόνια
Σασσουόλο
Γιουβέντους
ΑΕΚ Λάρνακας
Πάφος
Ολυμπιακός Λευκωσίας
Ομόνοια 29ης Μαΐου
Κρουζ Αζούλ
Κλαμπ Αμέρικα
Ράουφος
Οντ
Έγκερσουντ
Κόνγκσβινγκερ
Μος
Χάουγκεσουντ
Ρανχάιμ
Ασάνε
Σογκντάλ
Στρόμεν
Στρομσγκόντσετ
Σάντνες Ουλφ
Χοντ
Λιν
Αϊντχόφεν
Σπάρτα Ρότερνταμ
Εξέλσιορ
Ουτρέχτη
Τσβόλε
Φέγενορντ
Χέρενφεν
Τελστάρ
Φαμαλικάο
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Αρούκα
Σάντα Κλάρα
Μπενφίκα
Ζιλ Βιθέντε
Ρέιντζερς
Σέλτικ
Μάλμε
Έργκριτε
Χάμαρμπι
Μπρομαποϊκάρνα
Έλφσμποργκ
Κάλμαρ
Γαλατασαράι
Κοτζάελισπορ
Αμέντ Σπορτίφ
Μπασακσεχίρ
Γκεντσλερμπιρλιγκί
Κασίμπασα
Ίντερ
Φιορεντίνα
Μίλαν
Αταλάντα
Κόμο
Τορίνο
Ουντινέζε
Κάλιαρι
Τζένοα
Πάρμα
Βενέτσια
Βερόνα
Έμπολι