Πρώτη φορά Παρασκευή το ντέρμπι της «Αιώνιας Πόλης»
Λάτσιο και Ρόμα έρχονται αντιμέτωπες στο ντέρμπι της «Αιώνιας Πόλης». Ψάχνουν ακόμα τα πατήματα τους οι τυπικά γηπεδούχοι, σε καλύτερη κατάσταση οι τυπικά «φιλοξενούμενοι». Πρώτη φορά το ντέρμπι διεξάγεται ημέρα Παρασκευή.* Κεκλεισμένων των θυρών.
ΛΑΤΣΙΟ
Έφυγε με το διπλό την προηγούμενη αγωνιστική από την έδρα της Πάρμα δίνοντας συνέχεια στα νικηφόρα αποτελέσματα της. Μπορεί να είχε την υπεροχή στο πρώτο μέρος αλλά στο 27’ χρειάστηκε με εκπληκτική απόκρουση του Ρέινα για να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα της. Πίεσε στη συνέχεια ψάχνοντας το γκολ αλλά ήταν αναποτελεσματική στην τελική της προσπάθεια. Στο 54’ ο Ατσέρμπι έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 0-1 το οποίο όμως πέτυχε ο Λουίς Αλμπέρτο στην επόμενη φάση με ψύχραιμο πλασέ του Λουίζ Αλμπέρτο μέσα από την περιοχή. Στο 67’ μάλιστα Ιμόμπιλε και Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς έκρυψαν την μπάλα, ο τελευταίος πάσαρε ωραία για τον Καϊσέδο που δεν δυσκολεύτηκε να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.Οι παίκτες του Ιντζάγκι πέτυχαν μετά από καιρό 2η συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα και παραμένουν στο κυνήγι της πρώτης 4αδας από την οποία απέχουν 5 βαθμούς. Όσο δεν δίνει συνεχόμενα παιχνίδια θα μπορεί να ανταποκρίνεται και καλύτερα, διαφορετικά το μικρό σε βάθος ρόστερ της δεν την βοηθάει. Σημαντικό τεστ αυτό απέναντι στη Ρόμα καθώς πέρα από την σημασία που έχει ένα ντέρμπι, σε περίπτωση ήττας θα μείνει αρκετά πίσω στην βαθμολογία.
«Όσον αφορά το κίνητρο το να κερδίσουμε τους τρεις βαθμούς θα είναι πολύ σημαντικό καθώς έχουμε μείνει πίσω στην βαθμολογία. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε καταφέρει να κερδίσουμε τρία παιχνίδια στη σειρά και θα ήταν και αυτό σημαντικό», σχολίασε ο κόουτς Ιντζάγκι.
Αγωνιστικά Νέα: Εκτός αποστολής έμειναν οι μέσοι Φαρές (8/0) και Κατάλντι (11/0) και ο κίπερ Στακόσα (6/0) , αμφίβολη η συμμετοχή του μεσοεπιθετικού Κορέα (11/1). Λουίζ Αλμπέρτο και Ιμόμπιλε είχαν κάποια προβλήματα, δεν υπάρχει περίπτωση να μην ξεκινήσουν σε αυτό το παιχνίδι.
ΡΟΜΑ
Φιλοξένησε την Ίντερ την προηγούμενη αγωνιστική στο «Ολίμπικο» και σε ένα παιχνίδι με ανατροπές και 4 γκολ πήρε στο τέλος τον βαθμό της ισοπαλίας. Ο Πάου Λόπεζ με μία εκπληκτική απόκρουση στο 12’ την κράτησε όρθια για να έρθει μετά από πέντε λεπτά ο Πελεγκρίνι να ανοίξει το σκορ μ σουτ εκτός περιοχής, το οποίο κόντραρε και μπέρδεψε τον Χαντάνοβιτς. Πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα έχοντας το προβάδισμα, στην αρχή της επανάληψης όμως το σκηνικό άλλαξε. Η Ίντερ ήταν εμφανώς πιο πιεστική, ο Πάου Λόπεζ αλλά και η αστοχία των «νερατζούρι» κρατούσαν το μηδέν αλλά στο 56’ ο Σκρίνιαρ έκανε το 1-1. Οι παίκτες του Φονσέκα έδειχναν εκτός παιχνιδιού, δέχτηκαν και δεύτερο τέρμα στο 63’ αλλά από εκεί και έπειτα έκλεισαν την αντίπαλο στην άμυνα της. Η πίεση της απέδωσε τελικά καρπούς στο 86’ όταν ο Μαντσίνι με ωραία κεφαλιά έφερε το παιχνίδι στα ίσια.
Θετικό το γεγονός ότι έβγαλε αντίδραση την στιγμή που έμεινε πίσω στο σκορ και έψαξε με ορθολογικό τρόπο την ισοφάριση. Αν βελτιώσει λίγο την αμυντική της λειτουργία θα αποκτήσει ακόμα περισσότερες πιθανότητες για μία θέση στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Προς στιγμήν βρίσκεται στην 3η θέση με τις Γιουβέντους και Αταλάντα όμως να καραδοκούν. Έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι η εικόνα της φέτος είναι σαφώς καλύτερη, έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και βάθος στο ρόστερ της και αυτό φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο. Ακόμα βέβαια δεν έχει κερδίσει σε κάποιο ντέρμπι, ήρθε ισόπαλη με Μίλαν, Γιουβέντους, Ίντερ ενώ ηττήθηκε από τη Νάπολι, οπότε καλείται να αποδείξει έμπρακτα απέναντι στη Λάτσιο ότι μπορεί να ανταποκριθεί και στα μεγάλα παιχνίδια.
«Το ντέρμπι είναι ένα σημαντικό παιχνίδι για όλους μας, αλλά μόνο τρεις βαθμοί είναι που μπορούμε να πάρουμε. Δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα από πλευράς φυσικής κατάστασης, το τελευταίο μισάωρο απέναντι στην Ίντερ παίξαμε με μεγάλη ένταση και αποφασιστικότητα. Είναι αδύνατον βέβαια να είμαστε για 90 λεπτά έτσι και δουλεύουμε για να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία», τόνισε ο κόουτς Φονσέκα.
Αγωνιστικά Νέα: Εκτός οι μπακ Καλαφιόρι (2/0) και Σαντόν (4/0), ο στόπερ Φάτσιο, o κίπερ Μιράντε (11/0), ο εξτρέμ Τζιανόλο και ο μεσοεπιθετικός Παστόρε. Ο Φονσέκα τόνισε ότι ο εξτρέμ Πέδρο (13/3) είναι έτοιμος και επιστρέφει στην αποστολή.
Εκτίμηση
Κανονικό ντέρμπι με τα όλα του στην Ρώμη ανάμεσα σε δύο ομάδες που έχουν μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Η Λάτσιο θέλει να χτίσει ένα νικηφόρο σερί που θα την φέρει ακόμα πιο κοντά στην τετράδα, η Ρόμα απλά να δώσει συνέχεια στις καλές τις εμφανίσεις. Σωστά μοιρασμένες οι αποδόσεις καθώς η εικόνα των τζιαλορόσι είναι πιο πειστική μέχρι στιγμής , αυτούς θα εμπιστευτούμε και θα πάμε με το διπλό.
Τσέλσι
Μάντσεστερ Σίτι
Ρίβερ Πλέιτ
Ροσάριο Σεντράλ
Βολφσμπέργκερ
WSG Τιρόλ
Μπλάου Βάις Λινζ
Γκράτσερ ΑΚ
Αλτάχ
Ριντ
Σιντ Τρούιντεν
Γάνδη
Σταντάρ Λιέγης
Γκενκ
Σαρλερουά
Βέστερλο
Παλμέιρας
Κρουζέιρο
Φλουμινένσε
Σάο Πάουλο
Ιντερνασιονάλ
Βάσκο Ντα Γκάμα
Ατλέτικο Μινέιρο
Μιρασόλ
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Στουτγκάρδη
Βέρντερ Βρέμης
Ντόρτμουντ
Γκλάντμπαχ
Χοφενχάιμ
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Αμβούργο
Ουνιόν Βερολίνου
Άουγκσμπουργκ
Ζανκτ Πάουλι
Βόλφσμπουργκ
Φράιμπουργκ
Λειψία
Μπάγερν Μονάχου
Κολωνία
Χαϊντενχάιμ
Μάιντζ
Βίντερτουρ
Λουκέρνη
Ζυρίχη
Σερβέτ
Λωζάνη
Γκρασχόπερς
ΑΕΛ Novibet
Ατρόμητος
Αστέρας Τρίπολης
Κηφισιά
Πανσερραϊκός
Παναιτωλικός
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Σικάγο Φάιαρ
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Νιου Γιόρκ Σίτι
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Ντιναμό Χιούστον
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Ορλάντο Σίτι
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
DC Γιουνάιτεντ
Σεντ Λούις Σίτι
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Κολοράντο Ράπιντς
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Ντάλας
Σιάτλ Σάουντερς
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Κολόμπους Κρου
Σάρλοτ
Τορόντο
Όστιν
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Σαν Ντιέγκο
Σινσινάτι
Απόλλων Λεμεσού
Άρης Λεμεσού
ΑΠΟΕΛ
Ομόνοια
ΑΕΚ Λάρνακας
Πάφος
Βαλερένγκα
Σάρπσμποργκ 08
Μπόντο Γκλιμτ
Τρόμσο
Φρέντρικσταντ
Χαμ Καμ
Λιν
Κόνγκσβινγκερ
Μπρίνε
Στρόμεν
Οντ
Μος
Στάμπαεκ
Ράουφος
Στρομσγκόντσετ
Ρανχάιμ
Χάουγκεσουντ
Ασάνε
Χοντ
Σογκντάλ
Ρόζενμποργκ
Αάλεσουντ
Μόλντε
Κρίστιανσουντ
Λίλεστρομ
Σάντεφιορντ
Βίκινγκ
Σταρτ
Μπραν
Κφουμ Όσλο
Φαμαλικάο
Αλβέρκα
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Ζιλ Βιθέντε
Εστορίλ
Μπενφίκα
Νασιονάλ Μαδέιρα
Βιτόρια Γκιμαράες
Μπράγκα
Εστρέλα Αμαδόρα
Κάζα Πία
Ρίο Άβε
Αρούκα
Τοντέλα
Μορεϊρένσε
AVS Φουτεμπόλ
Πόρτο
Σάντα Κλάρα
Μπράγκε
Νόρκεπινγκ
Χάλμσταντ
Έλφσμποργκ
Γκάις
Ντέγκερφορς
Ίντερ
Γιουβέντους
Νάπολι
Αταλάντα
Μίλαν
Σαμπντόρια
Σασσουόλο
Μπολόνια
Βερόνα
Φιορεντίνα
Τζένοα
Σπέτσια
Τορίνο
Ουντινέζε
Κάλιαρι
Κροτόνε
Μπενεβέντο
Πάρμα