Έχουν ανάγκη τους βαθμούς
Κρίσταλ Πάλας και Λούτον αναμετρούνται στο «Σέλχαρστ Παρκ» σ’ ένα σημαντικό παιχνίδι στη μάχη της ουράς.* Η Κρίσταλ Πάλας έχει μόλις μια νίκη σε επτά ματς πρώτης κατηγορίας κόντρα στην Λούτον, τον Δεκέμβριο του 1990 (1-4-2)
Πρώτη ήττα με τον Γκλάσνερ στον πάγκο μετά τη νίκη στο ντεμπούτο του επί της Μπέρνλι (3-0) την περασμένη αγωνιστική. Στο 2-1-3 το ρεκόρ της στα έξι τελευταία, βρίσκεται στην 14η θέση και στο +8 από την σημερινή της αντίπαλο, Λούτον η οποία βρίσκεται ακριβώς κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού με ματς λιγότερο. Ως εκ τούτου το σημερινό έχει χαρακτήρα τελικού στη μάχη για τη σωτηρία.
Στην έδρα της έχει κερδίσει τα τρία από τα τέσσερα τελευταία, όσα στα προηγούμενα 13! Αξιοσημείωτο ότι έχει χάσει 16 βαθμούς σε ματς που προηγήθηκε στο σκορ ενώ έχει δεχτεί 20 γκολ στο τελευταίο τέταρτο των αγώνων της στην Πρέμιερ Λιγκ, τα περισσότερα απ’ οποιαδήποτε ομάδα.
Εν όψει του σημερινού, ο Αυστριακός ρωτήθηκε για το τι περιμένει από την Λούτον: «Είναι μια πολύ physical ομάδα, παίζουν man-to-man άμυνα, παίρνουν πολλές μονομαχίες και παίζουν πολύ γρήγορα στην περιοχή σου. Έχουν τις περισσότερες σέντρες στο πρωτάθλημα, περίπου το 35% των γκολ τους είναι από στατικές φάσεις. Τους σεβόμαστε πολύ αλλά παίζουμε στην έδρα μας. Είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι και είμια πολύ χαρούμενος με την προπόνηση αυτή την εβδομάδα. Οι παίκτες τα πήγαν πολύ καλά και είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι».
Αγωνιστικά Νέα: Έτοιμος να παίξει για παραπάνω από 65 λεπτά είναι ο σταρ επιθετικός χαφ Έζε (17/6) που επέστρεψε με γκολ μετά τον τραυματισμό του. Αμφίβολος αλλά με καλές πιθανότητες ο βασικός εξτρέμ Αγιού (25/4, 6 ασίστ), νοκ-άουτ ο βασικός μπακ-χαφ Σλουπ (20/1) και ο αναπληρωματικός επιθετικός χαφ Φράνκα (10/0). Πάντα στα πιτς ο βασικός στόπερ Γκουέχι (22/0), ο πολύτιμος εξτρέμ Ολίσε (10/6), ο αναπληρωματικός εξτρέμ Ρακ-Σακγί (6/0), o μέσος Ντουκουρέ (11/0) κι ο στόπερ Χόλντινγκ (-).
Έφτασε τις τέσσερις διαδοχικές ήττες στο πρωτάθλημα και πέντε μαζί με το Κύπελλο, βγάζοντας βέβαια αρκετά δύσκολο πρόγραμμα. Βρίσκεται ακριβώς κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού και στο -4 από την 17η Νότιγχαμ Φόρεστ με ματς λιγότερο.
Έχει βρει δίχτυα στα 22 από τα 24 τελευταία παιχνίδια της αλλά έχει κρατήσει το μηδέν μόλις δύο φορές τη φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα.
Μπροστά της έχει κομβική εβδομάδα αφού δίνει τρία διαδοχικά παιχνίδια με ομάδες που επίσης έχουν στόχο την παραμονή. Ο τεχνικός της Έντουαρντς τόνισε: «Σαφώς είναι σημαντικό να πάρουμε κάτι από αυτά τα τρία παιχνίδια, μπορεί να μας δώσει πραγματική πίστη και αυτοπεποίθηση. Είναι μια βαρετή απάντηση, αλλά επικεντρωνόμαστε μόνο σε αυτό το παιχνίδι. Μπορεί να μας φέρει σε καλή θέση πηγαίνοντας στο επόμενο. Είναι μια μεγάλη εβδομάδα».
Αγωνιστικά Νέα: Δεν αποδείχθηκε σημαντικός ο τραυματισμός του εξτρέμ Τσονγκ (21/2) και υπολογίζεται, ενώ αναμένεται να επιστρέψει ο στόπερ Όσο (15/2) που έλειψε στο προηγούμενο. Αμφίβολοι δίνονται ο κεντρικός χαφ Λοκόνγκα (12/0) κι ο φορ Αντεμπάγιο (23/9), ενώ χάνει άλλο ένα ο βασικός μπακ Μπελ (21/0). Σταθερά εκτός ο αμυντικός μέσος Νακάμπα (13/0) και οι στόπερ Λόκιερ (14/1), Άντερσεν (8/1).
Εκτίμηση
Κομβικό ματς στη μάχη τις ουράς με τις δύο ομάδες να έχουν ανάγκη από βαθμούς και το σετ αποδόσεων μοιάζει να αδικεί την Λούτον, η οποία μετράει μεν διαδοχικές ήττες αλλά έβγαλε αρκετά δύσκολο πρόγραμμα. Αρκετά αμφίρροπο για την επιλογή σημείου, η αξία όμως είναι στα δεξιά. Η επιστροφή του Έζε στην Κρίσταλ Πάλας κάνει πιο αιχμηρούς τους γηπεδούχους που δεν θα αρκεστούν να παίξουν αμυντικά στο σημερινό. Από την άλλη η Λούτον είναι άκρως μαχητική ομάδα, έχει βρει δίχτυα στα 22/24 τελευταία και θα έχει τις ευκαιρίες της. Θα στραφώ στο αμφίσκορο.