Ως πότε θα αντέξει ο Ντι Φραντσέσκο;
Η Κάλιαρι υποδέχεται την Τορίνο για την 23η αγωνιστική της Σέριε Α’ . Μάχη για την παραμονή τους δίνουν οι δύο ομάδες που ξεκίνησαν την χρονιά με σαφώς μεγαλύτερες βλέψεις.* Κεκλεισμένων των θυρών.
ΚΑΛΙΑΡΙ
Υποδέχτηκε την Αταλάντα την προηγούμενη αγωνιστική και σε ένα σχετικά μοιρασμένο παιχνίδι, δέχτηκε το γκολ στο 90’ και υπέστη μία νέα ήττα. Από μία στημένη φάση βέβαια στο πρώτο λεπτό έφτασε κοντά στο γκολ, όμως η μπάλα μετά από ένα διώξιμο της αντίπαλης άμυνας χτύπησε στο δοκάρι και αυτή ήταν η μοναδική φορά που απειλήσε στο πρώτο μέρος. Κρατούσε βέβαια σχετικά εύκολα το μηδέν στην άμυνα της και μπήκε δυνατά στην επανάληψη ψάχνοντας το γκολ. Δεν μπόρεσε ωστόσο να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, σώθηκε από το δοκάρι στο 83’ και στο 90’ η άμυνα της δεν μπόρεσε να σταματήσει τον Μουριέλ ο οποίος με ωραία ενέργεια έκανε το 0-1.Θα καταντήσουμε κουραστικοί αλλά σε κάθε παιχνίδι πλέον βλέπουμε τα ίδια από την Κάλιαρι. Δείχνει προσοχή στην άμυνα της, δημιουργεί λίγες ευκαιρίες στις οποίες δεν βρίσκει κάποιο γκολ και στο τέλος γνωρίζει την ήττα. Τα 15 σερί παιχνίδια χωρίς νίκη (0-5-10) ο,τι ποδόσφαιρο και να παίζει η ομάδα προφανώς δεν φέρνουν ικανοποίηση σε κανέναν. Η Κάλιαρι βρίσκεται στην ζώνη του υποβιβασμού και στο -2 από την σημερινή της αντίπαλο, μετράει μόλις ένα γκολ στις τελευταίες έξι αναμετρήσεις της και ο Ντι Φραντσέσκο ξέρει πως το σημερινό παιχνίδι είναι κομβικό για το μέλλον του στον πάγκο.
«Αυτή τη στιγμή η ομάδα χρειάζεται θετικότητα. Προφανώς και είναι ένα σημαντικό παιχνίδι αλλά δεν χρειάζεται ακόμα να μιλάμε πολύ, είναι νωρίς. Μένουν άλλα 15 παιχνίδια. Έχω να πω πως το πνεύμα της ομάδας είναι όπως μου αρέσει. Υπάρχει διάθεση να παλέψουμε παρά το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουν έρθει τα αποτελέσματα», τόνισε ο κόουτς Ντι Φραντσέσκο.
Αγωνιστικά Νέα: Eκτός λόγω τραυματισμού έμειναν ο μέσος Ρογκ (14/0) και ο φορ Σοτίλ (20/2). Επέστρεψε στις προπονήσεις ο στόπερ Τσεπιτέλι (8/0) και ο μέσος Ναϊνγκολάν (7/0), λογικά θα προλάβουν την αναμέτρηση.
ΤΟΡΙΝΟ
Υποδέχτηκε την Τζένοα την προηγούμενη αγωνιστική ψάχνοντας μία νίκη μετά από καιρό, έμεινε όμως στο 0-0 και σημείωσε άλλη μία ισοπαλία στο πρωτάθλημα. Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο σε όλη την διάρκεια, η ίδια δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια μεγάλη ευκαιρία και μάλιστα στο 57’ χρειάστηκε την βοήθεια του δοκαριού για να κρατήσει ανέπαφη την εστία της.
Τέσσερα παιχνίδια έχει στον πάγκο της ομάδας ο Ντάβιντε Νικόλα και μετράει ισάριθμες ισοπαλίες. Αυτήν την φορά βέβαια δεν έδειξε την ίδια μαχητικότητα με τα προηγούμενα παιχνίδια, έδειξε πρώτα ενδιαφέρον να μην χάσει αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει τις κατάλληλες ευκαιρίες. Αύξησε βέβαια την διαφορά της από την ζώνη του υποβιβασμού και την σημερινή της αντίπαλο στους 2 βαθμούς και το παιχνίδι έχει κομβικό χαρακτήρα. Παρουσιάζεται βελτιωμένη με τον Νικόλα στον πάγκο αλλά ο Ιταλός ψάχνει ακόμα την πρώτη του νίκη.
«Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι. Το να σωθούμε είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα αλλά τα παιχνίδια δεν φτιάχνονται με διακηρύξεις. Πρέπει να δουλέψουμε πάνω στην ταυτότητα μας και να κάνουμε τα πάντα στο έπακρο. Η θυσία και η αφοσίωση σε κάνουν να βελτιώνεσαι», τόνισε ο κόουτς Νικόλα.
Αγωνιστικά Νέα: Η ομάδα ανακοίνωσε δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού και οι παίκτες τέθηκαν σε απομόνωση. Παραμένει σε καραντίνα και ο φορ Σανάμπρια.
Εκτίμηση
Αμφίρροπη αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο ομάδες που παλεύουν για την παραμονή τους. Η Κάλιαρι βρίσκεται σε πτωτική πορεία, ο Ντι Φραντσέσκο πρέπει να βρει μία νίκη αλλιώς η παραμονή του στον πάγκο της Κάλιαρι είναι δύσκολη και οι γηπεδούχοι προβληματίζουν με την απόδοση τους. Από την άλλη η Τορίνο έχει βελτιωθεί με τον Νικόλα στον πάγκο της, ψάχνει τη νίκη που θα της ανεβάσει ακόμα περισσότερο την ψυχολογία αλλά το παιχνίδι σήμερα μπορεί να πάει παντού. Θα προτιμήσουμε το under ειδικά από την στιγμή που οι γηπεδούχοι δεν φτάνουν εύκολα στην αντίπαλη εστία.
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Τότεναμ
Τσέλσι
Μπόρνμουθ
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Λίνκολν Σίτι
Πρέστον
Μίλγουολ
Ντέρμπι
Ρέξαμ
Μπόλτον
Στόουκ
Μπλάκμπερν
Κάρντιφ
Άρσεναλ
Λιντς
Άστον Βίλα
Μπρέντφορντ
Ίπσουιτς
Φούλαμ
Σάντερλαντ
Μπράιτον
Μίντλεσμπρο
Γουλβς
Γουότφορντ
Μπέρνλι
Τσάρλτον
Μπρίστολ Σίτι
Σουόνσι
Νόριτς
Γουέστ Μπρομ
Μπέρμιγχαμ
Τίγκρε
Μπάνφιλντ
Μπαράκας Σεντράλ
Ουρακάν
Ρίβερ Πλέιτ
Εστουντιάντες Ρίο Κουάρτο
Σέντραλ Κόρδοβα
Εστουδιάντες ντε Λα Πλάτα
Αούστρια Βιέννης
Στουρμ Γκρατς
Γκράτσερ ΑΚ
Σάλτσμπουργκ
WSG Τιρόλ
Ριντ
Ζούλτε Βάρεγκεμ
Γάνδη
Γκενκ
Κόρτραϊκ
Ράαλ Λα Λουβιέρ
Κλαμπ Μπριζ
Σερκλ Μπριζ
Άντερλεχτ
Σάο Πάουλο
Βιτόρια Μπαΐα
Βάσκο Ντα Γκάμα
Ρέμο
Λοριάν
Παρί
Μονακό
Τουλούζ
Μπρεστ
Ανζέ
Παρί Σεν Ζερμέν
Λε Μαν
Λιλ
Χάβρη
Άουγκσμπουργκ
Μπάγερν Μονάχου
Λειψία
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Μάιντζ
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Ουνιόν Βερολίνου
Έλβερσμπεργκ
Πάντερμπορν
Στουτγκάρδη
Χοφενχάιμ
Αμβούργο
Ζυρίχη
Τουν
Λουγκάνο
Λουκέρνη
Σερβέτ
Σιόν
Καλλιθέα
Πανθρακικός
Πανσερραϊκός
Νέστος Χρυσούπολης
ΑΕΚ
ΟΦΗ
Αστέρας Τρίπολης
Ατρόμητος
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Σινσινάτι
Κολοράντο Ράπιντς
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Ντιναμό Χιούστον
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Σαν Ντιέγκο
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Σιάτλ Σάουντερς
Ορλάντο Σίτι
Κολόμπους Κρου
Σικάγο Φάιαρ
Νιου Γιόρκ Σίτι
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Πόρτλαντ Τίμπερς
Τορόντο
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Σάρλοτ
Ντάλας
Λος Άντζελες
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Ίντερ Μαϊάμι
DC Γιουνάιτεντ
Όστιν
Νάσβιλ
Ρεάλ Μαδρίτης
Βιγιαρεάλ
Μπαρτσελόνα
Χετάφε
Αλαβές
Ατλέτικο Μαδρίτης
Ράγιο Βαγιεκάνο
Αθλέτικ Μπιλμπάο
Ίντερ
Πάρμα
Νάπολι
Φροζινόνε
Τζένοα
Φιορεντίνα
ΑΠΟΕΛ
Νέα Σαλαμίνα
Κρασάβα ΕΝΥ Υψώνα
Απόλλων Λεμεσού
Ρόζενμποργκ
Σάντεφιορντ
Μπόντο Γκλιμτ
Κρίστιανσουντ
Άγιαξ
Ναϊμέγκεν
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Σπάρτα Ρότερνταμ
Φέγενορντ
Άλκμααρ
Φορτούνα Σιτάρντ
Τβέντε
Ακαντέμικο Βίσεου
Εστορίλ
Μαρίτιμο
Πόρτο
Κάζα Πία
Σάντα Κλάρα
Χαρτς
Σεντ Μίρεν
Ρέιντζερς
Κιλμάρνοκ
Φόλκερκ
Νταντί
Νταντί Γιουνάιτεντ
Χιμπέρνιαν
ΑΪΚ Στοκχόλμης
Μπρομαποϊκάρνα
Γκάις
Σίριους
Μιάλμπι
Ντέγκερφορς
Ρίζεσπορ
Φενερμπαχτσέ
Σαμσουνσπόρ
Τραμπζονσπόρ
Αλάνιασπορ
Ερζουρουμσπόρ
Γκεντσλερμπιρλιγκί
Αμέντ Σπορτίφ
Γιουβέντους
Ρόμα
Λάτσιο
Αταλάντα
Μίλαν
Σαμπντόρια
Σασσουόλο
Μπολόνια
Βερόνα
Σπέτσια
Ουντινέζε
Κροτόνε
Μπενεβέντο