Αντίθετες πορείες οι νεοφώτιστες
Η Βέρντερ υποδέχεται στη Βρέμη τη Σάλκε για την 13η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα. Επέστρεψαν στις νίκες οι γηπεδούχοι, από νέα ήττα προέρχονται οι φιλοξενούμενοι.
ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ Έβγαλε έτσι αντίδραση μετά από δύο σερί ήττες και έναν αποκλεισμό στο Κύπελλο και ανέβηκε στην 8η θέση με 18 βαθμούς. Με την εικόνα που δείχνει ως τώρα μπορεί να μοιάζει με τις ομάδες που θα διεκδικήσουν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο αλλά θα χρειαστεί να δείξει μεγαλύτερη σταθερότητα. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως πρόκειται για νεοφώτιστη ομάδα και ήδη αποτελεί έκπληκξη η πορεία της.
«Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Αντιμετωπίσαμε τα προηγούμενα με τον κατάλληλο τρόπο. Η Σάλκε είναι μία δυνατή ομάδα και όπως και σε κάθε αναμέτρηση πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για ένα «σφιχτό» παιχνίδι», επισήμανε ο κόουτς Βέρνερ.
Αγωνιστικά Νέα: Εξέτισε και επιστρέφει ο στόπερ Φριντλ (11/0). Παραμένει εκτός ο μέσος Εμπομ (-) Νέες απώλειες αυτές του μπακ Μπιουκάναν (9/1) και του φορ Εντινκτσί (1/0). Αμφίβολος ο μπακ Γιουνγκ (12/1).
ΣΑΛΚΕ Το ντεμπούτο του Ράις στον πάγκο δεν ήταν αυτό που ονειρευόταν ο ίδιος αλλά ούτε και η ομάδα. Είχε βέβαια απέναντι της ένα δύσκολο αντίπαλο, τώρα θεωρητικά η αναμέτρηση μοιάζει περισσότερο στα μέτρα της. Το θέμα είναι ότι οι έξι σερί ήττες και η τελευταία θέση στο πρωτάθλημα δεν την βοηθάνε να πάρει ψυχολογία, ο Ράις θα έχει χρόνο για να δουλέψει στην διακοπή αλλά ακολουθούν δύο εντός έδρας παιχνίδια με Μάινζ και Μπάγερν και οφείλει να πάρει τουλάχιστον μία νίκη.
«Υπάρχουν δύσκολες καταστάσεις που πρέπει να ξεπεράσουμε. Πρέπει να κάνουμε μικρά βήματα με καλό και όσο πιο όμορφο ποδόσφαιρο μπορούμε», επισήμανε ο κόουτς Ράις.
Αγωνιστικά Νέα: Παραμένουν εκτός ο μέσος Σάλαζαρ (8/1), οι στόπερ Καμίνσκι (1/0), Φαν ντε Βεργκ (4/0), Γκράιμλ (4/0) και Σισέ (-). Δεν είναι διαθέσιμος ο μπακ Ουβεγιάν (10/0).
Εκτίμηση
Η Βέρντερ βρίσκεται σε εμφανώς καλύτερη κατάσταση από την Σάλκε, αγωνιστική, βαθμολογική και ψυχολογική. Από την αρχή της σεζόν έχει δείξει τον τρόπο παιχνιδιού της, τα πηγαίνει περίφημα αν αναλογιστεί κανείς ότι μόλις επέστρεψε στην κατηγορία και τώρα θέλει να δώσει συνέχεια. Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη δεν έχουν τόσο κακό σύνολο όσο δείχνει η τελευταία θέση τους, η αλλαγή προπονητή περιμένουν να τους βοηθήσει. Ο άσος βέβαια ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες βρίσκεται αρκετά χαμηλά. Περιμένω πιο επιθετικούς τους φιλοξενούμενους και θα πάω με το αμφίσκορο.
Γουέστ Χαμ
ΚΠΡ
Ουνιόν Σάντα Φε
Ντεφένσα Xoυστίσια
Ινστιτούτο Κόρδοβα
Μπόκα Τζούνιορς
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Ατλέτικο Τουκουμάν
ΣΚ Μπέβερεν
Λόμελ
Σάο Πάουλο
Βιτόρια Μπαΐα
Βάσκο Ντα Γκάμα
Ρέμο
Λοριάν
Παρί
Μονακό
Τουλούζ
Μπρεστ
Ανζέ
Παρί Σεν Ζερμέν
Λε Μαν
Λιλ
Χάβρη
Λανς
Λυών
Ντόρτμουντ
Σέλμπουρν
Σλίγκο Ρόβερς
Μάλαγα
Εσπανιόλ
Τίγκρες
Τολούκα
Πουέμπλα
Λεόν
Ρόζενμποργκ
Σάντεφιορντ
Μπόντο Γκλιμτ
Κρίστιανσουντ
Αϊντχόφεν
Χέρενφεν
Ακαντέμικο Βίσεου
Εστορίλ
Μαρίτιμο
Πόρτο
Κάζα Πία
Σάντα Κλάρα
Μπράγκα
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
ΑΪΚ Στοκχόλμης
Μπρομαποϊκάρνα
Γκάις
Σίριους
Μιάλμπι
Ντέγκερφορς
Λειψία
Ουνιόν Βερολίνου
Μπάγερν Μονάχου
Φράιμπουργκ
Γκλάντμπαχ
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Μπόχουμ
Βόλφσμπουργκ
Μάιντζ
Κολωνία
Χοφενχάιμ
Άουγκσμπουργκ
Στουτγκάρδη
Χέρτα Βερολίνου