Το θέλει περισσότερο η Βέρντερ
Η Σάλκε που τρώει τη μία σφαλιάρα μετά την άλλη υποδέχεται τη Βέρντερ Βρέμης η οποία πλέον ψάχνει βαθμούς σε κάθε έδρα.ΣΑΛΚΕ
Δε μπορεί να σηκώσει κεφάλι και την Τετάρτη γνώρισε την ήττα και στην έδρα της Φορτούνα με 2-1. Παρά την κακή εικόνα της στο πρώτο ημίχρονο, στη μοναδική της ευκαιρία μπορούσε να ανοίξει το σκορ, ο Καλιτζιούρι όμως νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Κάστενμαιερ στο 21’. Ξεκίνησε πιο δυνατά την επανάληψη και προηγήθηκε με κεφαλιά ψαράκι του ΜακΚένι στο 53’. Δέκα λεπτά αργότερα όμως μετά από μία ακόμα αδράνεια στην άμυνα της δέχθηκε την ισοφάριση και στο 68΄είδε την αντίπαλο της να πετυχαίνει την ανατροπή και πάλι από στημένη φάση. Προσπάθησε στη συνέχεια να ισοφαρίσει χωρίς όμως επιτυχία και έτσι έφυγε ακόμη μία φορά με σκυμμένο κεφάλι από το γήπεδο. Μετράει πλέον 10 αγώνες χωρίς νίκη (0-4-6) έχοντας πετύχει μόλις τρία τέρματα. Αντιμετωπίζει ξεκάθαρο πρόβλημα σε κάθε γραμμή και πλέον βρίσκεται στο -5 από την 6η Βόλφσμπουργκ. Εκτός από το αγωνιστικό έχει και ψυχολογικό πρόβλημα, η εικόνα της δεν εμπνέει εμπιστοσύνη και πρέπει να βελτιωθεί σε όλους τους τομείς αν θέλει να αγωνιστεί του χρόνου στην Ευρώπη.
«Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να κρατήσουμε ανέπαφη την εστία μας και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Δύο φορές αμυνθήκαμε λάθος με την Φορτούνα και αμφότερες δεχτήκαμε γκολ. Παίζοντας τρία παιχνίδια σε έξι μέρες, υπάρχει κούραση οπότε είναι πιθανόν να υπάρξουν αλλαγές», επισήμανε ο κόουτς Βάγκνερ.
Αγωνιστικά Νέα: Εκτός λόγω τραυματισμού έμειναν ο στόπερ Σταμπουλί (9/0) και Τοντιμπό (6/0), ο αμυντικός μέσος Μασκαρέλ (23/0), ο μέσος Σερντάρ (20/7) και ο μεσοεπιθετικός Αρίτ (25/6).
ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ
Στάθηκε καλά απέναντι στη Γκλάντμπαχ και αν ήταν πιο προσεκτική στην τελική της προσπάθεια θα μπορούσε να πάρει μία σημαντική νίκη, έμεινε όμως στη λευκή ισοπαλία. Είχε την πρώτη καλή της στιγμή στο 12’ όταν το σουτ του Κλάασεν έδιωξε με υπερένταση ο Ζόμερ. Ο Παβλένκα την κράτησε όρθια όποτε χρειάστηκε στο πρώτο μέρος και στην επανάληψη οι γηπεδούχοι έφτασαν τουλάχιστον 3 φορές πολύ κοντά στο γκολ, έπεσαν πάνω όμως σε έναν πολύ καλό Ζόμερ και δε μπόρεσε να πετύχει κάποιο τέρμα.
Για δεύτερη σερί αγωνιστική πραγματοποίησε καλή εμφάνιση και θα μπορούσε κάλλιστα να πάρει ακόμα μία νίκη. Δείχνει επιτέλους χαρακτήρα σε μία κρίσιμη στιγμή , ωστόσο έχει μείνει 5 βαθμούς πίσω από την 16η Φορτούνα και 6 από την απευθείας σωτηρία της. Έχει έναν αγώνα λιγότερο, αυτό με την Άιντραχτ αλλά και πάλι δεν έχει περιθώρια για πολλές απώλειες. Κράτησε ανέπαφη την εστία της για δύο συνεχόμενους αγώνες, θέλει να δώσει συνέχεια στις καλές τις εμφανίσεις.
«Το μόνο πράγμα που με ενδιαφέρει είναι το πως θα κερδίσουμε το παιχνίδι απέναντι στη Σάλκε. Η Βέρντερ ξέρει πως να αντιμετωπίζει μία μάχη υποβιβασμού. Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι πιο έντονες αλλά η ομάδα είναι έτοιμη και θα κάνει τα πάντα για να κλείσει δυνατά τη σεζόν», τόνισε ο κόουτς Κόφελντ.
Αγωνιστικά Νέα: Εξέτισε και επιστρέφει ο μέσος Μπάργκφρεντε (11/0), συμπλήρωσε όμως κάρτες και θα απουσιάσει ο στόπερ Βέλκοβιτς (18/0). Εκτός λόγω τραυματισμού έμειναν ο στόπερ Τοπράκ (10/0) ο μέσος Μέβαλντ (1/0) και οι φορ Φίλκρουγκ (4/2), ο Πιζάρο (15/0), επιστρέφει όμως ο στόπερ Φογκτ (19/0).
Θάνος Τσαλουχίδης
Αθλητικογράφος
Εκτίμηση
Η Σάλκε ψάχνει αντίδραση καθώς διανύει μία από τις χειρότερες της περιόδους. Απέναντι της θα βρει μία μαχητική Βέρντερ η οποία έχει αποκτήσει ψυχολογία και θα κυνηγήσει σε ακόμη ένα παιχνίδι τη νίκη. Σε καμία περίπτωση δε μπορούμε να εμπιστευτούμε τους γηπεδούχους, αντίθετα η διπλή ευκαιρία στο Χ2 μας κάθεται καλύτερα.
Λίβερπουλ
Τσέλσι
Φούλαμ
Κρίσταλ Πάλας
Σάντερλαντ
Μπρέντφορντ
Μπόρνμουθ
Άστον Βίλα
Μάντσεστερ Σίτι
Μπράιτον
Ρέμο
Μποταφόγκο
Μπαΐα
Σάο Πάουλο
Ρεντ Μπουλ Μπραγκαντίνο
Σαπεκοένσε
Σάντος
Παλμέιρας
Φλουμινένσε
Ιντερνασιονάλ
Χόλσταϊν Κίελ
Χοφενχάιμ
Μπάγερν Μονάχου
Μαγδεμβούργο
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Νυρεμβέργη
Αννόβερο
Καϊζερσλάουτερν
Φράιμπουργκ
Βόλφσμπουργκ
Πάντερμπορν
Στουτγκάρδη
Ντιναμό Δρέσδης
Γέντελοχ
Χέρτα Βερολίνου
Άρσεναλ (Γ)
Μπενφίκα (Γ)
Λυών (Γ)
Ίντερ (Γ)
Τσέλσι (Γ)
Ρόμα (Γ)
Μπάγερν Μονάχου (Γ)
Ρεάλ Μαδρίτης (Γ)
Σερβέτ (Γ)
Λέουβεν (Γ)
Νέστος Χρυσούπολης
Καλαμάτα
Παναθηναϊκός
Άρης
ΠΑΟΚ
ΑΕΚ
Μαρκό
Ολυμπιακός
ΑΕΛ Novibet
ΟΦΗ
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Σαν Ντιέγκο
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Νάσβιλ
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Νιου Γιόρκ Σίτι
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Ντάλας
Κολόμπους Κρου
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Κολοράντο Ράπιντς
Σιάτλ Σάουντερς
Ντιναμό Χιούστον
Σικάγο Φάιαρ
Ορλάντο Σίτι
Τορόντο
DC Γιουνάιτεντ
Σάρλοτ
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Ίντερ Μαϊάμι
Σινσινάτι
Όστιν
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Σεντ Λούις Σίτι
Πόρτλαντ Τίμπερς
Βενέτσια
Ίντερ
Τζένοα
Γιουβέντους
Μόντσα
Νάπολι
Πάρμα
Ουντινέζε
Μίλαν
Μπολόνια
Κλαμπ Αμέρικα
Τιχουάνα
Πόρτο
Ακαντέμικο Βίσεου
Χαρτς
Ρέιντζερς
Σεντ Τζόνστον
Μάδεργουελ
Σεντ Μίρεν
Χιμπέρνιαν
Σέλτικ
Νταντί Γιουνάιτεντ
Νταντί
Κιλμάρνοκ
Αμπερντίν
Φόλκερκ
Ντέγκερφορς
Βαστέρας ΦΚ
Γκέτεμποργκ
Γιουργκόρντεν
Μπρομαποϊκάρνα
Χάκεν
Χάλμσταντ
Μάλμε