2

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Γεωργία - Λουξεμβούργο

Προϊστορία

21/3/2024 ΓεωργίαΛουξεμβούργο 2 - 0
5/6/2018 ΛουξεμβούργοΓεωργία 1 - 0
15/8/2012 ΛουξεμβούργοΓεωργία 1 - 2

ΤΖΙΡΟΣ

1
€ 852,732 85.8%
X
€ 60,696 6.1%
2
€ 80,622 8.1%
Over
€ 36,123 21.4%
Under
€ 132,331 78.6%

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Πέμπτη, 19:00

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

1 X 2
Over Under 1X 12 X2
Ημ. 1 Ημ. X Ημ. 2 Goal No Goal
0-1 Goals 2-3 Goals 4-6 Goals 7+ Goals
Δημιουργήστε λογαριασμό (ή κάντε login) για να μετρήσει στα στατιστικά σας.

225 ψήφοι:

Ειδήσεις

4

Σουτ στην εστία

2

6

Σουτ εκτός εστίας

1

53%

Κατοχή μπάλας

47%

0

Οφσάιντ

2

4

Κίτρινες κάρτες

6

0

Κόκκινες κάρτες

1

2

Κόρνερ

0

16

Φάουλ

21

Συνθέσεις

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  • Γήπεδο: Boris Paichadze Dinamo Arena
  • Χωρητικότητα: 54549
  • Θεατές: 51404
Ραντεβού με την ιστορία χωρίς τα μεγάλα τους «όπλα»

Ραντεβού με την ιστορία χωρίς τα μεγάλα τους «όπλα»

H Γεωργία υποδέχεται το Λουξεμβούργο στην «Μπόρις Παϊχάτζε Ντινάμο Αρένα» για τον ημιτελικό αγώνα μπαράζ της League C του Nations League.

Τι ισχύει: Νοκ άουτ ματς για τα ημιτελικά των πλέι οφ της League C του Nations League. Αν δεν αναδειχθεί νικητής στο 90λεπτο ακολουθεί ημίωρη παράταση και -αν χρειαστεί- πέναλτι. Η νικήτρια ομάδα θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας στον τελικό τη νικήτρια του ζευγαριού Ελλάδα - Καζακστάν με έπαθλο ένα εισιτήριο για την τελική φάση του Euro 2024.

Έκανε ό,τι μπορούσε στον 1ο προκριματικό όμιλο, αλλά παρά την προσπάθεια δεν διεκδίκησε ποτέ με αξιώσεις την πρόκριση συγκεντρώνοντας 8 βαθμούς και τερματίζοντας στην 4η θέση, πάνω μόνο από την Κύπρο, με την οποία σημείωσε τις δύο μοναδικές νικες της. Από εκεί και πέρα απέσπασε από μία ισοπαλία με Νορβηγία και Σκωτία εντός έδρας, ενώ συνετρίβη από την Ισπανία με 7-1 σε μία από τις βαρύτερες ήττες στην ιστορία της.

Το έργο της ήταν πάντως πολύ δύσκολο εξ αρχής, ωστόσο υπήρχε η αίσθηση πως μπορεί να είναι πιο ανταγωνιστική, αφού νωρίτερα στον 4ο όμιλο της League C του Nations League είχε κάνει... πλάκα κόντρα σε Βουλγαρία, Βόρεια Μακεδονία και Γιβραλτάρ και με ρεκόρ 5-1-0 και 16-3 τέρματα είχε την καλύτερη επίθεση, την δεύτερη καλύτερη άμυνα πίσω από την Ελλάδα.

Εξασφάλισε πάντως μία δεύτερη ευκαιρία για την πρόκριση στην τελική φάση, ενώ ως πρώτη στο σχετικό ranking της League C εξασφάλισε πως θα αγωνιστεί εντός έδρας στα μπαράζ τόσο στον ημιτελικό όσο και στον τελικό, αν προκριθεί εκεί.

Oι Γεωργιανοί έχουν βέβαια πικρή εμπειρία καθώς αυτή είναι η δεύτερη φορά που θα προσπαθήσουν μέσω αυτής της διαδικασίας να πάρουν την παρθενική τους πρόκριση σε τελική φάση Euro. Τον Οκτώβριο του 2020, στα μπαράζ της League D, που τότε έδωσε για πρώτη και μοναδική φορά εισιτήριο γαι την τελική φάση, η Γεωργία είχε ξανά το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας όπως και τώρα, ωστόσο αν και νίκησε τη Λευκορωσία στον ημιτελικό, ηττήθηκε 1-0 από τη Βόρεια Μακεδονία στον τελικό κι έμεινε εκτός.

«Ενδεχόμενη πρόκριση στο Euro θα είναι ιστορική από κάθε άποψη για τη Γεωργία και αυτό από μόνο του αποτελεί μεγάλο κίνητρο. Νιώθουμε μεν την πίεση, αλλά για τέτοιες στιγμές ασχοληθήκαμε με το ποδόσφαιρο» δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Βίλι Σανιόλ, που δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις σχετικά με τη μη κλήση κάποιων παικτών από το εγχώριο πρωτάθλημα και και τόνισε πως οι επιλογές που έκανε θεωρεί πως είναι οι κατάλληλες για τα πλέι οφ χωρίς να σημαίνει πως αποκλείει κάποια αλλαγή μελλοντικά.

Αγωνιστικά νέα: Τιμωρημένος λόγω καρτών ο ηγετικός εξτρέμ Κβαρατσχέλια (Νάπολι), ο οποίος πάντως θα είναι διαθέσιμος σε περίπτωση πρόκρισης στον τελικό. Εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού οι έμπειροι στόπερ Αζαρόβι (Σαχτάρ Ντόνετσκ) και Χοτσολάβα (Σαχτάρ Ντόνετσκ). Εκτός κλήσεων σε σχέση με την προηγούμενη φορά ο εξτρέμ Βολκόνι (Σαμπάχ), ο μέσος Σίγκουα (Βασιλεία) και οι αμυντικοί Καλαντάτζε (Ντιναμό Τιφλίδας), Γκελασβίλι (Σπέτσια).

Η αποστολή:

Τερματοφύλακες: Λόρια (Ντιναμό Τιφλίδας), Μαμαρντασβίλι (Βαλένθια), Γκουγκεσασβίλι (Κάραμπαγκ)

Αμυντικοί: Κάσια (Σλόβαν Μπρατισλάβας), Κβιρκέλια (Αλ Αχντούντ), Αζάροβι (Σαχτάρ Ντόνετσκ), Λοχοσβίλι (Κρεμονέζε), Κακαμπάτζε (Κρακοβία), Γκογκολεϊσβίλι (Σαχτάρ Ντόνετσκ),Τσιταϊσβίλι (Ντινάμο Μπατούμι), Μαμουχασβίλι (Ντινάμο Μπατούμι), Γκβελεσιάνι (Περσέπολις), Σαζόνοβ (Τορίνο), Ντβάλι (ΑΠΟΕΛ)

Μέσοι: Κβεκβεσκίρι (Λεχ Πόζναν), Τσακβετάτζε (Γουότφορντ), Σενγκέλια (Παναιτωλικός), Μεκβαμπισβίλι (Κραϊόβα), Αλτουνασβίλι (Βολφσμπέργκερ), Κοχορασβίλι (Λεβάντε).

Επιθετικοί: Μιχαουτάτζε (Μετζ), Κχβαρατσκέλια (Νάπολι), Ζιβζιβάτζε (Καρλσρούη), Νταβιτασβίλι (Μπορντό), Κβιλιτάια (ΑΠΟΕΛ).«Φλέρταρε» έντονα με την απευθείας πρόκριση στην τείκή φάση του Euro, αλλά τερμάτισε τελικά στην 3η θέση του 10ου προκριματικού ομίλου. Στο -όχι και τόσο μακρινό- πάντως παρελθόν μία τέτοια πορεία θα ήταν αδιανόητη για το Λουξεμβούργο που διανύει τις καλύετρες ημέρες της ποδοσφαιρικής του ιστορίας.

Με εξαίρεση τις δύο ταπεινωτικές συντριβές από την ασταμάτητη Πορτογαλία (0-6, 9-0) ήταν κάτι παραπάνω από ανταγωνιστικό, επικρατώντας δυο φορές της Βοσνίας και του Λιχτενστάιν, ενώ απέσπασε βαθμό στις έδρες της Σλοβακίας και της Ισλανδίας. Η εντός έδρας ήττα από τους Σλοβάκους ήταν πάντως που κόστισε πολύ σε επίπεδο αποτελεσμάτων, αλλά και η γενικότερη απειρία και έμεινε έτσι στους 17 βαθμούς.

Νωρίτερα πάντως είχε τερματίσει στη 2η θέση του 1ου ομίλου της League C του Nations League με ρεκόρ 3-2-1 και 11 βαθμούς, μπροστά από Νησιά Φερόε και Λιθουανία και μόλις δύο βαθμούς πίσω από την Τουρκία, με την οποία αναδείχθηκε ισόπαλο 3-3 εκτός έδρας στο highlight του σε αυτή την πορεία.
Βάσει συνολικού ranking ήταν στην 4η θέση της League C οπότε η πρόκριση των Τούρκων στο Euro μέσω του προκριματικού τους ομίλου άνοιξε μία θέση για τα μπαράζ, που πήρε το Λουξεμβούργο ως πρώτος επιλαχόντας και θα διεκδικήσει την παρθενική του παρουσία σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

«Μου φαινόταν απίστευτο πριν από μία δεκαετία πως θα μπορούσαμε να βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση και να διεκδικούμε την πρόκριση σε ένα Euro. Είμαστε προετοιμασμένοι, συγκεντρωμένοι και ενθουσιασμένοι ταυτόχρονα για αυτό το ματς» δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Λούκας Χολτζ.

Αγωνιστικά νέα: Τιμωρημένοι λόγω καρτών ο αμυντικός Κάρλσον (Σεντ Πόλτεν) και ο εμβληματικός επιθετικός Σινάνι (Σεντ Πάουλι) που χάνει και τον τελικό σε περίπτωση πρόκροσης, ενώ τραυματίας είναι ο μέσος Β. Τιλ (Σαμπάχ). Αμφίβολη η συμμετοχή του μπακ Μ. Μάρτινς (Αούστρια Βιέννης). Εκτός κλήσεων για τακτικούς λόγους οι Γιανς (Βάλντχοφ Μανχάιμ), ο μέσος Ρούπιλ (Μάιντς) και ο εξτρέμ Τζ. Ροντρίγκες (Βενέτσια), που βρίσκονταν στην αποστολή την προηγούμενη φορά.

Η αποστολή:

Τερματοφύλακες: Μόρις (Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ), Σον (Βιλτς), Καρντόσο (Γκλάντμπαχ)

Αμυντικοί: Σανό (Αζαξιό), Μαχμούτοβιτς (ΤΣΣΚΑ Σόφιας), Κόρατς (Ζελέζνιτσαρ), Γιανς (Μάνχαϊμ), Πίντο (Φίτεσε), Τζόγκοβιτς (Μαγδεμβούργο)

Μέσοι: Κ. Μάρτινς (Σπαρτάκ Μόσχας), Ζέρσον (Κόνγκσβινγκερ), Ο. Τιλ (λεμπέντιν), Μπαρέιρο (Μάιντς), Όλεσεν (Ιβερντόν), Σ. Τιλ (Σταλ), Μπόνερτ (Μπαστιά)

Επιθετικοί: Κούρτσι (Φρανκ Μπορέν), Ροντρίγκες (Σλόβαν Μπρατισλάβας), Μουράτοβιτς (Ρεσόβια), Τζόναθανς (Μπάγερν Μονάχου Β'), Νταρντάρι (Μάιντς), Σάντσες (Ναϊμέγκεν).

Γιώργος Χρονόπουλος Αθλητικογράφος

Εκτίμηση

Οι γηπεδούχοι χάνουν μεγάλο ποσοστό της επιθετική τους δυναμικής χωρίς τον Κβαρατσχέλια, αλλά αυτό ισοφαρίζεται μερικώς από την απουσία του αρχισκόρερ Σινάνι για τους φιλοξενούμενους, που παραμένουν πάντως αουτσάιντερ. Πρόκειται για ματς «γρίφο» πάντως αφού και οι δύο ομάδες δεν έχουν συνηθίσει να παίζουν για ένα τόσο μεγάλο διακύβευμα κι έτσι ο παράγοντας έδρα μπορεί να βάλει μεγάλη πίεση και στις δύο για διαφορετικούς λόγους. Η Γεωργία πάντως συνεχίζει να έχει τον πρώτο λόγο, ωστόσο δεν θεωρώ πως θα «ξεμυτίσει» κι αυτή εύκολα χωρίς τον ηγέτη της να είναι εκεί και να πάρει πρωτοβουλίες και θα επιλέξω την ισοπαλία στο πρώτο μέρος, όπου περιμένω συντηρητικό και αναγνωριστικό παιχνίδι.

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΟΜΑΔΩΝ

Λουξεμβούργο - Τελ. αγώνες
26/3/2024
Λουξεμβούργο
Καζακστάν
2 - 1
21/3/2024
Γεωργία
Λουξεμβούργο
2 - 0
19/11/2023
Λιχτενστάιν
Λουξεμβούργο
0 - 1
16/11/2023
Λουξεμβούργο
Βοσνία & Ερζεγοβίνη
4 - 1
16/10/2023
Λουξεμβούργο
Σλοβακία
0 - 1
13/10/2023
Ισλανδία
Λουξεμβούργο
1 - 1
11/9/2023
Πορτογαλία
Λουξεμβούργο
9 - 0
8/9/2023
Λουξεμβούργο
Ισλανδία
3 - 1
20/6/2023
Βοσνία & Ερζεγοβίνη
Λουξεμβούργο
0 - 2
17/6/2023
Λουξεμβούργο
Λιχτενστάιν
2 - 0

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

  • » Ο Africa με το υψηλότερο yield +18.67% έπαιξε: 1
  • » Ο Lion, με το υψηλότερο yield +18.47% στο [ΔΙΕΘΝΗ: Euro] έπαιξε: 1
  • » Ο qwerty105s, με το υψηλότερο yield +12.22% στο σημείο 2-3 Goals έπαιξε: 2-3 Goals

Τι ψήφισαν οι Top Users

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Περισσότερες Αναλύσεις

Στοιχηματικές πλατφόρμες