Με ελλείψεις η Ράγιο, την πρώτη εκτός έδρας νίκη ψάχνουν οι «Νυχτερίδες»
* Μόλις ένα «διπλό» έχει πάρει η Βαλένθια στις 8 πιο πρόσφατες επισκέψεις της στο «Βαγιέκας», για το πρωτάθλημα (1-3-4). Στις 4 από τις 5 τελευταίες εξ αυτών επιβεβαιώθηκε το σύνολο τερμάτων 2-3.
** Ενεργοποιήθηκε σήμερα μια αποκλειστική προσφορά* μέσω Agones.gr! ✅ΕΓΓΡΑΦΗ
ΡΑΓΙΟ ΒΑΓΕΚΑΝΟ
Η ατυχία της συνεχίστηκε, ηττήθηκε από την Σλόβαν Μπρατισλάβας με 2-1 στην Σλοβακία, την περασμένη Πέμπτη, για το Κόνφερενς Λιγκ. Ήταν σαφώς καλύτερη, (23-9 τελικές, 1,99-0,96 xGoals), προηγήθηκε στο 24' με τον Πέρεθ, αλλά δεν κατάφερε να πάρει βαθμούς. Δέχτηκε την ισοφάριση στο 49' και μέσα σε τρία λεπτά έγινε το 2-1 από σοβαρό λάθος της άμυνας. Είχε χρόνο να αντιδράσει, δοκάρι στο 90+6' και τρεις τουλάχιστον μεγάλες χαμένες ευκαιρίες. Το παιχνίδι ήταν σκληρό με δέκα κίτρινες κάρτες (5+5), αλλά χωρίς τραυματισμούς. Ήταν η πρώτη ήττα στο Κόνφερενς Λιγκ, όπου είναι 12η με 7 βαθμούς.
Στο πρωτάθλημα ήταν άτυχη μια και έμεινε στο 0-0, κόντρα στην ουραγό Οβιέδο. Απέτυχε να σκοράρει, ακόμα και στο χρονικό διάστημα μετά από το 52', όταν η αντίπαλός της αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο. Στο 58' στο 72' και στο 83' σταμάτησε τις προσπάθειες των παιχτών της ο Εσκαντέλ, ενώ 67' είχε αποκρούσει και πέναλτι που εκτέλεσε ο Παλαθόν.
Βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση (3-2-1 στα έξι τελευταία στο πρωτάθλημα), αλλά μετά την θριαμβευτική ισοπαλία με την Ρεάλ, σα να «άδειασαν οι μπαταρίες» της. Επόμενοι αγώνες εκτός έδρας στις 4/12 με την Ρεάλ Αβίλα για το Κύπελλο και στις 7/12 με την Εσπανιόλ, για το πρωτάθλημα.
Αγωνιστικά Νέα: Δεν υπολογίζονται ο στόπερ Μουμίν, οι μέσοι Μέντεθ, Τρέχο (4/0) και ο επιτελικός χαφ Ντίας (12/0). Επίσης τιμωρημένοι ο αμυντικός χαφ Σις (12/0, αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις με Οβιέδο) και ο αρχηγός/επιθετικός Παλαθόν (13/1, συμπλήρωσε κάρτες). Αμφίβολος ο σέντερ φορ Εντεκά (3/0), επανέρχεται ο δεξιός μπακ Μπάλιου (4/0).
ΒΑΛΕΝΘΙΑ
Νίκησε την Λεβάντε με το φτωχό 1-0 στο εντός έδρας τοπικό ντέρμπι. Ήταν λίγο καλύτερη από την αντίπαλό της, αλλά στάθηκε και τυχερή αφού κινδύνεψε να ισοφαριστεί. Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι κέντρου με 8 (4+4) κίτρινες κάρτες, αλλά και χαμένες ευκαιρίες από τις δύο ομάδες. Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο, έγιναν από τρεις επικίνδυνες φάσεις χωρίς επιπτώσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο η Βαλένθια μπήκε με επιθετικές διαθέσεις κι έχασε συνεχόμενες ευκαιρίες, στο 47' με τον Πεπέλου, στο 63', όταν ο Ντιέγκο Λόπεθ πέτυχε τέρμα που ακυρώθηκε μέσω VAR (οφσάιντ), καθώς και στο 78' με τον Ριόχο. Στο 79' ο Ντούρο έκανε το 1-0, στη συνέχεια η Λεβάντε αντεπιτέθηκε, απείλησε σε τρεις περιπτώσεις (83', 89', 90+8'), χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Επέστρεψε στις νίκες μετά από επτά αγωνιστικές και πήρε βαθμολογική «ανάσα» ανεβαίνοντας στην 16η θέση με 13 βαθμούς. Ο Κορμπεράν δεν έμεινε ευχαριστημένος από την απόδοση της ομάδας κόντρα στην Λεβάντε και μιλώντας δημόσια θέλησε να ανεβάσει την ψυχολογία των παικτών του: «Θα προσπαθούμε πάντα να βελτιώνουμε τη δυναμική μας», είπε, θέτοντας ως στόχο να βελτιωθεί η εκτός έδρας επίδοση των «νυχτερίδων», που αγνοούν τη νίκη σε 6 φετινές εξόδους για το πρωτάθλημα (0-2-4). Στις 4/12 αντιμετωπίζει εκτός την Καρθαγένα για το κύπελλο, ενώ στις 7/12 υποδέχεται τη Σεβίλλη.
Αγωνιστικά Νέα: Σταθερά εκτός ο κεντρικός αμυντικός Ντιαγκαμπί (7/1), ενώ αμφίβολος δίνεται ο αριστερός εξτρέμ Ραμαζάνι (5/0).
Εκτίμηση
Περιμένουμε να δούμε την προσπάθεια του Κορμπεράν να βελτιώσει την αγωνιστική συμπεριφορά της Βαλένθια στα εκτός έδρας παιχνίδια, μάλλον παίζοντας αμυντικά και με αντεπιθέσεις. Η Ράγιο, είναι φορτισμένη από τις ατυχείς τελευταίες εμφανίσεις της και πρέπει φυσιολογικά να βγάλει αντίδραση, όμως έχει πολλές απουσίες στη μεσαία γραμμή.