Παλεύει για να μείνει «ζωντανή» η Βαγιαδολίδ, να πλησιάσει στην εξάδα θέλει η Μπέτις
Βαγιαδολίδ και Μπέτις κοντράρονται στο «Θορίγια» για τη 19η αγωνιστική της Λα Λίγκα, με την ομάδα από την Καστίλη και Λεόν να θέλει να «ξεκολλήσει» από τον «πάτο» του βαθμολογικού πίνακα, την ώρα που οι Ανδαλουσιανοί θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες για να μη χάσουν την εξάδα από το οπτικό τους πεδίο.* Αήττητη η Μπέτις στις πέντε τελευταίες συγκρούσεις της με τη Βαγιαδολίδ, έχοντας νικήσει στις τρεις εξ αυτών.
Γνώριζε εξαρχής ότι θα έχει πολύ δύσκολο έργο στο «Μοντιλίβι», στον αγώνα με τον οποίο αποχαιρέτησε το 2024, και τελικά ηττήθηκε από την ανώτερη Χιρόνα με 3-0. Κράτησε τους Καταλανούς «άσφαιρους» στο πρώτο μισάωρο, όμως το τυχερό γκολ του Νταβίντ Λόπεθ στο 31’ της χάλασε τα σχέδια, ενώ το τέρμα του Ρουίθ οκτώ λεπτά αργότερα, ήταν καταδικαστικό για την ίδια. Στην επανάληψη δεν άλλαξε τίποτα, με την ομάδα από την Καστίλη και Λεόν να παραμένει ακίνδυνη, και τον Ντανζούμα στο 81ο λεπτό να δίνει διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση των γηπεδούχων.
Έτσι, η Βαγιαδολίδ δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στη σπουδαία νίκη της επί της Βαλένθια, σημειώνοντας ακόμη μία κάκιστη εμφάνιση μετά την πεντάρα από την Ατλέτικο που είχε προηγηθεί πριν από τρεις αγωνιστικές, και μοιραία, ο νέος χρόνος τη βρίσκει στον «πάτο» της Λα Λίγκα και στο -5 από την έξοδό της από τη ζώνη του υποβιβασμού. Η κατάσταση στο «στρατόπεδό» της παραμένει οριακή παρά την πρόσφατη αλλαγή προπονητή, ενώ εκτός των άλλων, αποκλείστηκε κι από το Κύπελλο στην αρχή της νέας χρονιάς, γνωρίζοντας σκληρή ήττα από την Ουρένσε, ομάδα της 3ης κατηγορίας, με 3-2. Σε στοιχηματικό επίπεδο, έχει πέντε Over στα τελευταία της έξι παιχνίδια ανεξαρτήτως διοργάνωσης.
Στο μεταξύ, μεταγραφικά κινείται ακόμη σε «ρηχά νερά», ενώ παράλληλα δάνεισε στη Σανταντέρ τον χαφ Μεσεγκέρ, με τον εξτρέμ της, Μόρο, να βρίσκεται εξίσου στο στόχαστρο άλλων ομάδων.
Ενόψει Μπέτις, ο προπονητής Ντιέγκο Κόκα σχολίασε τα εξής: «Είχαμε μια δύσκολη εβδομάδα, ως συνήθως, αλλά θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Όσον αφορά την αντίπαλό μας, έχει έναν προπονητή υψηλού επιπέδου, που είναι εκεί εδώ και πέντε χρόνια, και θα είναι πολύ δύσκολο. Γι’ αυτό, θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς».
Αγωνιστικά Νέα: Εκτός έμειναν οι εξτρέμ Κένεντι (2/0) και Ματσίς (7/0), ενώ τιμωρημένος είναι ο φορ Λατάσα (13/0). Παράλληλα, υπήρχαν αμφιβολίες για τον πορτιέρο Χεν (18/0), τον χαφ Γιούριτς (16/0), τον εξτρέμ Μόρο (17/3) και τον φορ Σιλά (13/2), αλλά κλήθηκαν όλοι τους στην αποστολή. Ταυτόχρονα, εξέτισε κι επιστρέφει ο μέσος Κίκε Πέρεθ (16/1).
«Ζορίστηκε» πολύ από την πάντα απαιτητική Ράγιο Βαγιεκάνο, στο τελευταίο της ματς για το 2024, μένοντας τελικά στο 1-1 με τους Μαδριλένους. Προηγήθηκε στο 37’ με το πέναλτι του Ίσκο, ωστόσο ισοφαρίστηκε στο 51’ από το μακρινό σουτ του Παλαθόν, με τις δυο ομάδες από εκεί και πέρα να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες για να πάρουν το «τρίποντο», παρ’ όλα αυτά, το σκορ δεν έμελλε να αλλάξει.
«Πισωγύρισμα» συνεπώς για τη Μπέτις μετά τη σπουδαία ισοπαλία κόντρα στη Μπαρτσελόνα και το μεγάλο «διπλό» στο «Θεράμικα» απέναντι στη Βιγιαρεάλ, με τους «Βερντιμπλάνκος» να εξακολουθούν να προβληματίζουν ιδίως στο ανασταλτικό κομμάτι, μην μπορώντας να διατηρήσουν ανέπαφη την εστία τους επί επτά αγωνιστικές. Έχασαν έτσι την ευκαιρία να πλησιάσουν και στην εξάδα, από την οποία απέχουν 5 βαθμούς, και θα χρειαστούν οπωσδήποτε να σταθεροποιήσουν περισσότερο την απόδοσή τους για να έχουν ελπίδες. Όσον αφορά το στοιχηματικό σκέλος, μετρούν τρία σερί Goal/Goal στη Λα Λίγκα, ενώ αμφίσκορα είναι τα έξι από τα τελευταία τους επτά παιχνίδια στο πρωτάθλημα.
Στο μεταξύ, το περασμένο Σάββατο, αν και δυσκολεύτηκαν ως έναν βαθμό από την Ουέσκα, ομάδα της Σεγούντα, πήραν τη νίκη με 1-0 εκτός έδρας χάρη στο τέρμα του Ίσκο, και «σφράγισαν» το «εισιτήριο» για τους «16» του Κυπέλλου.
Σε επίπεδο μεταγραφών, η Μπέτις δεν έχει προβεί ακόμη σε κάποια προσθήκη, «μοσχοπουλώντας» πάντως τον εξτρέμ Ντιαό στην Κόμο βάζοντας στα ταμεία της πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ, ενώ προ των πυλών είναι και η μετακίνηση του πορτιέρο της, Σίλβα, ο οποίος οδεύει προς Σπόρτινγκ Λισαβόνας, με τον Βάγιες της Λας Πάλμας να φαίνεται πως θα είναι ο αντικαταστάτης του.
«Η Βαγιαδολίδ έχει αλλάξει προπονητή και θα είναι περίπλοκο, όπως όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια. Θα είναι ωστόσο σημαντικό να νικήσουμε για να είμαστε κοντά στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Ελπίζω να πλησιάσουμε ακόμη περισσότερο, αν και έχει πολύ δρόμο ακόμη το πρωτάθλημα», σχολίασε ενόψει Βαγιαδολίδ ο τεχνικός της Μπέτις, Μανουέλ Πελεγκρίνι.
Αγωνιστικά Νέα: Με αρκετές απουσίες αφού απόντες θα είναι ο μπακ Μπεγερίν (7/0), οι μέσοι Καρβάλιο (4/0) και Ρόκα (9/0), ο μεσοεπιθετικός Φορνάλς (14/1) και ο επιθετικός Άβιλα (15/2).
Εκτίμηση
Η Βαγιαδολίδ «καίγεται» για βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για να αποφύγει τον υποβιβασμό, παρ’ όλα αυτά, έχει πολύ «ζόρικο» έργο σήμερα απέναντι στη Μπέτις, η οποία δεν θέλει να χάσει κι άλλο «έδαφος» στη μάχη που δίνει για να μείνει στο «κόλπο» της εξάδας. Ανώτερη ποιοτικά η ομάδα του Πελεγκρίνι και θα την εμπιστευτούμε καταλήγοντας στο «διπλό», ελπίζοντας ότι οι «Βερντιμπλάνκος» θα παρουσιαστούν σοβαροί για να «καθαρίσουν» το «τρίποντο».
2