Από βαριά ήττα η Χιρόνα, συνεχίζει απτόητη η Χετάφε
Χιρόνα και Χετάφε ανοίγουν στο «Μοντιλίβι» την 24η αγωνιστική της Λα Λίγκα, με τους Καταλανούς να ψάχνουν αντίδραση μετά την οδυνηρή τους ήττα στο «Σαν Μαμές», και τους Μαδριλένους να έχουν στόχο να συνεχίσουν αήττητοι.* Τρεις νίκες και μία ισοπαλία έχει η Χιρόνα κόντρα στη Χετάφε σε επίπεδο Λα Λίγκα, ενώ οι Καταλανοί μετρούν δύο σερί άνετες εντός έδρας νίκες εναντίον της με 3-0 και 3-1.

Ήταν απογοητευτική την προηγούμενη αγωνιστική στο «Σαν Μαμές», αποχωρώντας από το γήπεδο της Μπιλμπάο με το βαρύ 3-0. Δεν κατάφερε ποτέ να κάνει αισθητή την παρουσία της στο παιχνίδι, απειλώντας ελάχιστα έως καθόλου την εστία του Σιμόν, με τον Σανθέτ να τη «σκοτώνει» με χατ-τρικ (42’ πεν. 45+1’, 79’), ενώ η ομάδα του Βαλβέρδε θα μπορούσε να έχει πετύχει και περισσότερα γκολ.
Έτσι, η Χιρόνα δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στο «τρίποντο» που είχε πάρει κόντρα στη Λας Πάλμας, γνωρίζοντας την τρίτη ήττα της στα τελευταία της τέσσερα ματς στη Λα Λίγκα, και συνολικά την πέμπτη στα τελευταία έξι σε όλες τις διοργανώσεις. Αυτή ωστόσο τη συνόδευσε με μία από τις πιο προβληματικές της εμφανίσεις στη φετινή σεζόν, αφού επιθετικά ήταν ανύπαρκτη, ενώ παράλληλα, έχασε «έδαφος» στη μάχη που δίνει για να «χωθεί» στην εξάδα, από την οποία απέχει πλέον 4 βαθμούς. Σε στοιχηματικό επίπεδο από την άλλη, μετρά τέσσερα σερί Over σε όλες τις διοργανώσεις.
Από την πλευρά του, ο κόουτς Μίτσελ δήλωσε τα εξής ενόψει Χετάφε: «Θα είναι ένα δύσκολο και περίπλοκο ματς, διότι η Χετάφε έχει κάνει κάποια πολύ καλά παιχνίδια στη φετινή σεζόν. Νίκησαν 3-0 στο «Ανοέτα», νίκησαν εκτός έδρας την Αλαβές, πήραν ισοπαλία από τη Μπαρτσελόνα... Βρίσκονται σε πολύ καλό μομέντουμ και είναι μια ομάδα που λειτουργεί πάντα με το πλάνο του προπονητή της. Εμείς από τη μεριά μας πρέπει να κάνουμε ένα φοβερό παιχνίδι σε επίθεση και άμυνα και να κερδίσουμε προσωπικές μονομαχίες. Οδηγούν τους αγώνες σε προσωπικές μονομαχίες, οπότε θα πρέπει να είμαστε πολύ δυνατοί σε αυτό το κομμάτι της αναμετρήσης».
Αγωνιστικά Νέα: Μοναδική σίγουρη απουσία αυτή του εξτρέμ Ντανζούμα (18/3), αν και αμφιβολίες υπάρχουν και για τον επιθετικό Ρουίθ (17/4). Αντίθετα, επανέρχεται ο φορ Μιόφσκι (10/2), ενώ διαθέσιμος είναι και ο νεοαποκτηθείς χαφ Μέλο.

Πανηγύρισε τεράστιο «διπλό» την περασμένη Κυριακή στο «Μεντιθορόθα», νικώντας πολύ δύσκολα την Αλαβές με το οριακό 1-0. Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή στο μεγαλύτερο κομμάτι της αναμέτρησης μετρώντας και δοκάρι με μακρινό σουτ του Βιθέντε στο 29’, ωστόσο η άμυνα της ομάδας του Μπορδαλάς δεν έδειχνε να «μασάει» ιδιαίτερα, ενώ η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αραμπάρι στο 44ο λεπτό ήταν αρκετή ώστε να της δώσει το «τρίποντο», παρά την πίεση των Βάσκων στην επανάληψη.
Αυτό που έχει πετύχει γενικά η Χετάφε το τελευταίο διάστημα είναι ασύλληπτο, αφού ενώ στις πρώτες οκτώ εξόδους της στο φετινό πρωτάθλημα δεν είχε νίκη, μετρώντας δύο ισοπαλίες και έξι ήττες, από τότε που μπήκε το 2025 έχει 3x3 «διπλά» και μάλιστα στις όχι και τόσο «φιλόξενες» έδρες της Λα Λίγκα. Παραμένει δε αήττητη επί πέντε αγωνιστικές διανύοντας την καλύτερη περίοδό της στη φετινή σεζόν, και αισίως, έφτασε στο σχετικά ασφαλές +5 από την απαγορευμένη ζώνη. Στο μεταξύ, δεν έχει δεχθεί γκολ στα τελευταία της τρία παιχνίδια, διατηρώντας τη δεύτερη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, πίσω μόνο από την Ατλέτικο που έχει δεχθεί δύο τέρματα λιγότερα. Όσον αφορά το στοιχηματικό σκέλος, μέτρα τέσσερα σερί No Goal σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ έχει 20 Under σε 23 παιχνίδια πρωταθλήματος.
«Έχουμε μπροστά μας έναν τρομερά δύσκολο αντίπαλο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι φέτος έπαιξαν στο Τσάμπιονς Λιγκ και έχουν στόχο να κατακτήσουν και φέτος θέση που οδηγεί στην Ευρώπη, ενώ έχουν ενισχυθεί πολύ καλά και θέλουν να δώσουν απαντήσεις μπροστά στον κόσμο τους. Παρ' όλα αυτά, πρέπει να συνεχίσουμε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας, και δεν ασχολούμαστε με θέσεις και βαθμούς. Πολλές ομάδες δίνουν μάχη για να μείνουν στην κατηγορία και θα είναι δύσκολο», σχολίασε ενόψει Χιρόνα ο τεχνικός της Χετάφε, Χοσέ Μπορδαλάς.
Αγωνιστικά Νέα: Παραμένει στα «πιτς» ο χαφ Μίγια (21/1).

Εκτίμηση
Το μομέντουμ λέει ξεκάθαρα Χετάφε στην παρούσα φάση, αλλά αυτή η έξοδος στο «Μοντιλίβι» δεν είναι εύκολη υπόθεση για τους Μαδριλένους που τις δύο προηγούμενες χρονιές έχασαν δίχως να προβάλουν σημαντική αντίσταση. Άλλη Χιρόνα βέβαια τότε και άλλη τώρα. Εκτιμούμε πάντως ότι το ματς θα είναι σχετικά «σφιχτό», όπως όλα άλλωστε της Χετάφε, και θα πάμε με τη μετριοπαθή επιλογή των 2-3 γκολ.
1