«Καίγεται» για βαθμούς η ουραγός Τζιρόνα
* Μόλις μία νίκη παραπάνω μετρά η Τζιρόνα, στα 10 τελευταία μεταξύ τους, ως γηπεδούχος (4-3-3). Τον Ιανουάριο του 2025 η Τζιρόνα νίκησε εκτός έδρας με 0-1, τον Απρίλιο του 2025 επικράτησε η Αλαβές με 0-1.
ΧΙΡΟΝΑ
Αγωνίστηκε με πάθος, είχε υπεροχή (60% κατοχή), αλλά δεν ήταν αποτελεσματική και ηττήθηκε με 2-1 από τη Χετάφε. Στο πρώτο ημίχρονο έφτασε κοντά να προηγηθεί με τους Ρόκα (21') και Τσιγκάνοφ (29'). Είχε δεχτεί απειλή μόνο στο 12' από τον Μίγια. Το παιχνίδι ήταν στείρο, χωρίς πολλές φάσεις, με αψιμαχίες στο κέντρο. Ωστόσο στο 48' ο Αραμπάρι και στο 66' ο Ουναί έχασαν ευκαιρίες κι έδειξαν ότι κάτι μπορούσε να πετύχει η ομάδα. Η εμπειρία όμως της Χετάφε μετουσιώθηκε σε γκολ έπειτα από δύο στατικές φάσεις, στο 72' και στο 86', έκανε το 2-0 κι «έκοψε τα φτερά» της Τζιρόνα, η οποία ενδιάμεσα (76') είχε χαμένο τετ α τετ και τελικά απλά μείωσε, με πέναλτι του Στουάνι, στις καθυστερήσεις.
Παρά το αρνητικό αποτέλεσμα, εμφανίστηκε βελτιωμένη και δικαιούταν την ισοπαλία. «Τρέχει» αήττητο σερί τριών εντός έδρας αγώνων (2-1-0), στους δύο πιο πρόσφατους από τους οποίους πέτυχε πέντε τέρματα. Μετά την διακοπή του πρωταθλήματος για τους αγώνες των εθνικών ομάδων, παίζει εκτός στις 18/11 με την Μπέτις.
Αγωνιστικά Νέα: Λόγω τραυματισμών θα απουσιάσουν οι κεντρικοί αμυντικοί Φρανσές (5/0), Λόπεθ (3/0), οι μέσοι Ντε Μπέικ (2/0), Αρτέρο κι ο κίπερ Μαρτίν (7/0). Στη διάθεση του προπονητή ο επιθετικός και πρώτος σκόρερ Στουανί (7/3) και ο δεξιός μπακ Αρνάου Μαρτίνεθ (10/1), που έχασαν μεσοβδόμαδες προπονήσεις.
ΑΛΑΒΕΣ
Χωρίς να είναι αισθητά καλύτερη, νίκησε στην έδρα της την Εσπανιόλ με 2-1, στις λεπτομέρειες. Ως συνήθως είχε αγωνιστική πειθαρχία κι αυτοσυγκέντρωση σε όλο το παιχνίδι. Ξεκίνησε επιθετικά, προηγήθηκε στο 5' με τον Σουάρεθ κι έχασε ακόμη τρεις ευκαιρίες, με τον Γιουσούφ (12', 15') και τον Καλέμπα (18'). Από το σημείο αυτό δέχτηκε αντεπίθεση διαρκείας με τρεις «απειλές» (19', 29', 38'). Στο 40' ο Μπογιέ, έκλεψε την μπάλα από αντίπαλο αμυντικό κι έγραψε το 2-0. Στο 48' «σώθηκε» από το δοκάρι, στο 49' ο Φερνάντεθ έχασε ευκαιρία, αλλά στο 56' μείωσε σε 2-1. Παρά της προσπάθειες και των δύο ομάδων το αποτέλεσμα δεν άλλαξε. Στο 90+1' ο σκόρερ Μπογιέ μετά από μια εξαιρετική εμφάνιση... έριξε την καρδάρα με το γάλα, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Αποδίδει καλύτερα του αναμενόμενου, όχι απλά δεν κινδυνεύει, αλλά έχει προσεγγίσει την ευρωπαϊκή ζώνη. Πάντως, εκτός έδρας υστερεί (1-1-3), σε κανένα από τα 5 φετινά δεν σκόραρε πάνω από μία φορά. Μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος υποδέχεται τη Θέλτα (22/11).
Αγωνιστικά Νέα: Ο στόπερ Πατσέκο (6/0) αποθεραπεύτηκε και μπήκε στην αποστολής. Δεν υπολογίζεται ο αποβληθείς επιθετικός Μπογιέ (8/2), ενώ σταθερά εκτός παραμένει ο στόπερ Γκαρσές (), που κινδυνεύει με πολύμηνη τιμωρία, λόγω πλαστογραφίας εγγράφου.
Εκτίμηση
Η Τζιρόνα «καίγεται» για θετικό αποτέλεσμα, καθώς είναι ουραγός, αλλά έχει βελτιωθεί αισθητά το τελευταίο διάστημα. Πιο οργανωμένη ομάδα η Αλαβές, ωστόσο χάνει δυναμικότητα όταν απομακρύνεται από την έδρα της. Προβάδισμα στους γηπεδούχους.
Μπέρμιγχαμ
Γουότφορντ
Μπολόνια
Κρεμονέζε
Αρούκα
Μπράγκα
Ατλέτικο Μαδρίτης
Μπαρτσελόνα
Βιγιαρεάλ
Ρεάλ Μαδρίτης
Εσπανιόλ
Μπέτις
Έλτσε
Αθλέτικ Μπιλμπάο
Βαλένθια
Χετάφε
Οσασούνα
Ρεάλ Σοσιεδάδ
Μαγιόρκα
Σεβίλλη
Ράγιο Βαγιεκάνο
Θέλτα
Ρεάλ Οβιέδο
Λεβάντε
Αν δε νικήσει ουτε την αλαβες καλό είναι να ετοιμάζει βαλιτσες για β Ισπανίας δεν έχει πολλά περιθώρια 1 με ρίσκο.ο ουναχι άφησε τον παναθηναϊκό για να παει σε αυτή τη φοβερή ομάδα.