Ονειρεύεται έξοδο στο Κόπα Λιμπερταδόρες η αήττητη Χιμνάσια
Η Χιμνάσια Λα Πλάτα υποδέχεται την Ντεφένσα Χουστίσια στην 6η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβιζιόν της Αργεντινής. Από εκτός έδρας νίκη επί της Σέντραλ Κόρδοβα προέρχονται οι γηπεδούχοι, από εντός έδρας ισοπαλία με την Γοδόι Κρουζ οι φιλοξενούμενοι.![](https://s3assets.agones.gr/en_team_logos/7751.png?v=5ac5ada70c7c58fec7aad3a218305248)
Η Χιμνάσια πιέστηκε πολύ από την Ροζάριο, που είχε τον έλεγχο του ματς και τις μεγάλες ευκαιρίες, αλλά έπεσε πάνω στα δοκάρια και τον εξαιρετικό Ροντρίγκο Ρέι, που κατέβασε «ρολά» κι έτσο στο 80' ο Σόσα μετά από όμορφο κατέβασμα και διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αξιποιώντας στο έπακρο μία από τις ελάχιστες ευκαιρίες των φιλοξενούμενων στο ματς και διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.
Τρεις σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις συμπλήρωσε η Χιμνάσια, που στο πρωτάθλημα παραμένει αήττητη μετά από 5 ματς, με ρεκόρ 3-2-0 και δείχνει πως δύσκολα θα χάσει το εισιτήριο για κάποια διεθνή διοργάνωση.
Αγωνιστικά Νέα: Εκτός παραμένουν ο επιθετικό και πρώτος σκόρερ Ταραγόνα (17/10) καθώς και ο αμυντικό Γκουίφρει (7/0). Ο αμυντικός Παλάτσο και ο επιθετικός Τόρες, που επίσης είναι τραυματίες, δεν έχουν χρησιμοποιηθεί καθόλου φέτος.
![](https://s3assets.agones.gr/en_team_logos/4769.png?v=426c7c4cc46e91e6d879fa94377dade0)
Συνεχίζει να μην ηττάται, αλλά και να μην νικάει η Ντεφένσα, που μετά από 5 αγωνιστικές έχει ρεκόρ 0-4-1 και ψάνχει τρόπο να πάρει την πρώτη της νίκη.
«Θέλω να κάνω ό,τι καλύτερο για την ομάδα ως το τέλος του πρωταθλήματος και να επιστρέψω πίσω όσα μπορώ από όσα πραγματικά μου προσέφερε αυτός ο σύλλογο», δήλωσε ο προπονητής της Ντεφένσα, Σεμπάστιαν Μπετσακέσε, που ανακοίνωσε πως στο τέλος της σεζόν αποχωρεί από την θέση του, με πιθανότερο προορισμό να μοιάζει ο πάγκος της Εθνικής Περού.
Αγωνιστικά Νέα: Εκτός παραμένει ο αμυνtικός Φρίας (16/2).
![](https://s3assets.agones.gr/editors_photos/233619.jpg?v=9ec17440ee1dfbd0d6dffc2c60bfd3ee)
Εκτίμηση
Σε τρομερή κατάσταση η Χιμνάσια που πλέον «χτυπάει την πόρτα» του Κόπα Λιμπερταδόρες της επόμενης σεζόν και θέλει να συνεχίσει σε αυτήν την κατεύθυνση. Δεν πείθει πως μπορεί να της κάνει ζημιά της Ντεφένσα Χουστίσια, που ναι μεν καταφέρνει να μην χάνει και παλεύει όλα τα ματς, αλλά η αμυντική της λειτουργία είναι κάκιστη και έχει υπάρξει και τυχερή μέχρι τώρα. Έχει λογική αλλά και αξία ο άσος στην απόδοση που τον βρίσκουμε και τον επιλέγω.