Δείχνει την ανωτερότητα της η Ίντερ
Η Σπάρτα Πράγας υποδέχεται την Ίντερ για την 7η αγωνιστική της League Phase του Τσάμπιονς Λιγκ. Σχεδόν μηδαμινές οι ελπίδες των γηπεδούχων, να παραμείνουν στην οκτάδα θέλουν οι φιλοξενούμενοι.Τι ισχύει: Οι οκτώ πρώτες ομάδες της βαθμολογίας προκρίνονται απευθείας στους «16» της διοργάνωσης, ενώ όσες τερματίσουν στις θέσεις 9-24, θα παίξουν διπλά νοκ-άουτ παιχνίδια για να συμπληρώσουν το παζλ του επόμενου γύρου. Οι δώδεκα τελευταίοι της κατάταξης αποκλείονται από τη συνέχεια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.
Κριτήρια ισοβαθμίας: 1) Διαφορά τερμάτων, 2) Καλύτερη επίθεση, 3) Καλύτερη εκτός έδρας επίθεση, 4) Περισσότερες νίκες, 5) Περισσότερες εκτός έδρας νίκες, 6) Ματς με αντιπάλους της League Phase (Βαθμοί, Διαφορά τερμάτων, Καλύτερη επίθεση), 7) Λιγότεροι βαθμοί ποινής, 8) Βαθμολογία στο Ranking της UEFA.
ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ
Παραδόθηκε στην ανωτερότητα της Φέγενορντ την προηγούμενη αγωνιστική και γνώρισε έτσι την ήττα με 4-2. Μέχρι το 10’ άλλωστε είχε δεχθεί ήδη δύο γκολ και με τη συμπλήρωση μισής ώρας είδε την αντίπαλο της να κάνει το 3-0. Πριν λήξει βέβαια το ημίχρονο μείωσε με μία προβολή του Ραχμάνι και αναπτέρωσε τις ελπίδες της για τη συνέχεια. Στο 63’ όμως ένα μεγάλο λάθος της άμυνας της έδωσε την ευκαιρία στον Χιμένες να πέτυχε και τέταρτο τέρμα και στην ουσία να την ρίξει στο «καναβάτσο». Ένα αυτογκόλ του Μπέλεν βέβαια στο 79’ διασκέδασε κάπως τις εντυπώσεις από την ήττα της καθώς το 4-2 μοιάζει τιμητικό.
Το καλό της ξεκίνημα στη διοργάνωση είχε δημιουργήσει προσδοκίες, όμως ακολούθησαν τέσσερις σερί ήττες και πλέον ο αποκλεισμός είναι πιο κοντά από ποτέ. Βασικά για να τον αποφύγει θα πρέπει να νικήσει την Ίντερ σήμερα και τη Λεβερκούζεν στη Γερμανία σε μία εβδομάδα οπότε μπορεί να ρίξει όλο το βάρος της στο πρωτάθλημα.
Εκεί βέβαια τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλύτερα καθώς μετά από 19 αγωνιστικές είναι στο -13 από την κορυφή και τη Σλάβια Πράγας. Έχει να δώσει μάλιστα παιχνίδι από τις 15 Δεκεμβρίου και την εντός έδρας νίκη επί της Γιάμπλονετς και παίζει ξανά για το πρωτάθλημα στις 2 Φλεβάρη.
«Πρέπει να είμαστε πειθαρχημένοι τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Να δουλέψουμε σαν μία «μηχανή». Θα χρειαστούμε μία πολύ καλή εμφάνιση. Πρέπει να καταλάβουμε ότι παίζουμε απέναντι σε μία ομάδα που έχει κερδίσει ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα στον κόσμο», τόνισε ο κόουτς Φρίις.
Αγωνιστικά Νέα: Νέα απώλεια ο μέσος Σολμπάκεν. Επιστρέφει μετά από καιρό ο εξτρέμ Χαράσλιν. Δεν είναι διαθέσιμοι οι εξτρέμ Πρεσιάδο και Ντάνιεκ και ο μπακ Ιμάνολ Γκαρθία. Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι στόπερ Ουτσένα και Σεβίνσκι.
ΙΝΤΕΡ
Ήταν αρκετά νωχελική στην εκτός έδρας αναμέτρηση απέναντι στη Λεβερκούζεν την προηγούμενη αγωνιστική και γνώρισε την ήττα με 1-0. Ο Ιντζάγκι είχε ξεκουράσει βασικούς του παίκτες, η ομάδα ήταν ακίνδυνη στην ουσία και είχε μία καλή στιγμή με τον Νταρμιάν στο 24’. Όσο περνούσε η ώρα έδειχνε ότι βολεύεται με την ισοπαλία αλλά στο 90’ δέχθηκε γκολ και αποχώρησε απογοητευμένη από το γήπεδο.
Γνώρισε έτσι την πρώτη της ήττα στη διοργάνωση αλλά παραμένει μέσα στην οκτάδα και συγκεκριμένα στην 6η θέση. Προφανώς και κρατάει την τύχη στα χέρια της καθώς την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται τη Μονακό και το πιθανότερο είναι να κάνει το 2 στα 2 και να τερματίσει ακόμα ψηλότερα.
Στη Σέριε Α προέρχεται από την εντός έδρας νίκη απέναντι στην Έμπολι με 3-1 την Κυριακή. Είχε την κατοχή από το πρώτο μέρος, είδε τον Λαουτάρο να σημαδεύει το δοκάρι στο 25’ αλλά δεν απείλησε ουσιαστικά στη συνέχεια. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως ανέβασε την απόδοση της και προηγήθηκε με ένα τρομερό σουτ του Αργεντινού επιθετικού στο 55’ και στο 79’ ο Ντούμφρις με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα της. Δύο λεπτά μετά βέβαια δέχτηκε το γκολ όμως στο 89’ ο Τουράμ «σφράγισε» τη νίκη της.
Επέστρεψε έτσι στα θετικά αποτελέσματα και παραμένει στο -3 από την πρωτοπόρο Νάπολι. Για την ώρα πρέπει να ρίξει το βάρος στο Τσάμπιονς Λιγκ αν θέλει να πάρει την απευθείας πρόκριση για τους «16» της διοργάνωσης. Δεν χρειάζονται πειραματισμοί και αλλαγές από τον Ιντζάγκι αν κι έχει το βάθος και την ποιότητα για να πάρει τους τρεις βαθμούς ακόμα και με rotation.
Αγωνιστικά Νέα: Παραμένουν εκτός ο μέσος Τσαλχάνογλου, o στόπερ Μπίσεκ και ο φορ Κορέα. Νέα απώλεια ο στόπερ Ατσέρμπι.
Εκτίμηση
H Σπάρτα Πράγας έχει στην ουσία αποκλειστεί και μόνο μαθηματικές είναι οι ελπίδες της για μία θέση στην πρώτη 24αδα. Δεν έχει ούτε αγωνιστικό ρυθμό και ούτως ή άλλως υστερεί σε ποιότητα σε σχέση με την Ίντερ. Οι «νερατζούρι» δεν θέλουν να μπλέξουν σε περιπέτειες και πιστεύω ότι θα πάρουν μία άνετη νίκη. Θα επιλέξω το διπλό στο ημίχρονο.
Σουόνσι
Μπλάκμπερν
Σαουθάμπτον
ΚΠΡ
Μπόλτον
Μπρίστολ Σίτι
Μπέρνλι
Πόρτσμουθ
Μίντλεσμπρο
Τσάρλτον
Μίλγουολ
Ντέρμπι
Γουλβς
Κάρντιφ
Γουέστ Χαμ
Γουέστ Μπρομ
Στόουκ
Πρέστον
Νόριτς
Γουότφορντ
Λίνκολν Σίτι
Μπέρμιγχαμ
Άστον Βίλα
Φούλαμ
Τότεναμ
Κρίσταλ Πάλας
Χαλ
Ίπσουιτς
Μπρέντφορντ
Νότιγχαμ Φόρεστ
Μπόρνμουθ
Λιντς
Μάντσεστερ Σίτι
Μπράιτον
Κόβεντρι
Σάντερλαντ
Τσέλσι
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Ντεπορτίβο Ριέστρα
Κλουμπ Ατλέτικο Ταγιέρες
Βελέζ Σάρσφιλντ
Σαν Λορέντζο
Εστουδιάντες ντε Λα Πλάτα
Ινστιτούτο Κόρδοβα
Λασκ Λίντσερ
WSG Τιρόλ
Αλτάχ
Ριντ
ΣΚ Μπέβερεν
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Άντερλεχτ
Βέστερλο
Σταντάρ Λιέγης
Κόρτραϊκ
Μαλίν
Γκενκ
Τρουά
Λε Μαν
Βέρντερ Βρέμης
Χοφενχάιμ
Άουγκσμπουργκ
Φράιμπουργκ
Γκλάντμπαχ
Πάντερμπορν
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Στουτγκάρδη
Σάλκε
Λειψία
Μπάγερν Μονάχου
Ντόρτμουντ
Βόλφσμπουργκ
Όσναμπρικ
Καϊζερσλάουτερν
Χέρτα Βερολίνου
Καρλσρούη
Χαϊντενχάιμ
Ντάρμσταντ
Μαγδεμβούργο
Λουκέρνη
Σιόν
Σεντ Γκάλεν
Σερβέτ
Γκρασχόπερς
Βαντούζ
Κηφισιά
Ολυμπιακός
Νίκη Βόλου
Αναγέννηση Καρδίτσας
Νέστος Χρυσούπολης
Πανθρακικός
Κολόμπους Κρου
DC Γιουνάιτεντ
Κολοράντο Ράπιντς
Σικάγο Φάιαρ
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Όστιν
Νιου Γιόρκ Σίτι
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Σινσινάτι
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Ντάλας
Σάρλοτ
Ορλάντο Σίτι
Σεντ Λούις Σίτι
Σαν Ντιέγκο
Μίλαν
Ουντινέζε
Ρόμα
Μπολόνια
Μόντσα
Ομόνοια
ΑΕ Λεμεσού
Κρασάβα ΕΝΥ Υψώνα
ΑΕΚ Λάρνακας
Απόλλων Λεμεσού
Πάφος
Άγιαξ
Άλκμααρ
Αϊντχόφεν
Βίλεμ
Καμπούρ
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Φέγενορντ
Φορτούνα Σιτάρντ
Χέρενφεν
Ναϊμέγκεν
Πόρτο
Εστορίλ
Μορεϊρένσε
Εστρέλα Αμαδόρα
Κιλμάρνοκ
Σεντ Τζόνστον
Μάδεργουελ
Σεντ Μίρεν
Ρέιντζερς
Αμπερντίν
Φενερμπαχτσέ
Γκεζτεπέ
Κοτζάελισπορ
Ρίζεσπορ
Ερζουρουμσπόρ
Τσορούμ
Άρσεναλ
Λίβερπουλ
Μπαρτσελόνα
Λιλ
Σέλτικ
Ρεάλ Μαδρίτης
Μονακό
Ατλέτικο Μαδρίτης
Παρί Σεν Ζερμέν
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Μπρεστ
Κλαμπ Μπριζ
Γιουβέντους
Στουρμ Γκρατς
Σαχτάρ Ντόνετσκ
Αταλάντα
Ντιναμό Ζάγκρεμπ
Μπενφίκα
Τζιρόνα
Ερυθρός Αστέρας
Γιούνγκ Μπόις
Σλόβαν Μπρατισλάβας
Σάλτσμπουργκ