Παιχνίδι...σωτηρίας σύμφωνα με τον Αλέγκρι
Η Σαλερνιτάνα υποδέχεται τη Γιουβέντους για το παιχνίδι που ρίχνει την αυλαία της 21ης αγωνιστικής στη Σέριε Α’. Από μεγάλο διπλό προέρχονται οι γηπεδούχοι, από σημαντική πρόκριση στο Κύπελλο οι φιλοξενούμενοι.
ΣΑΛΕΡΝΙΤΑΝΑ Είχε ανάγκη ένα τέτοιο αποτέλεσμα τόσο για βαθμολογικούς όσο και ψυχολογικούς λόγους. Επέστρεψε στις νίκες μετά από επτά αγωνιστικές, έφτασε τους 21 βαθμούς και αύξησε τη διαφορά από την επικίνδυνη ζώνη στους οκτώ πόντους. Θύμισε την ομάδα που είδαμε στην αρχή της σεζόν, μπορεί να αισθάνεται λίγο πιο άνετα όσον αφορά τη σωτηρία της αλλά ως εκεί. Θα χρειαστεί και άλλα μεγάλα αποτελέσματα και θεωρώ πως σε αυτή τη Γιουβέντους μπορεί να βάλει δύσκολα.
«Ο καθένας έχει τη δική του στρατηγική γι’ αυτό και ο Αλέγκρι μίλησε για σωτηρία. Μπορούμε να το ορίσουμε ως μάχη για την παραμονή αλλά μιλάμε για μία ομάδα που είχε κερδίσει οκτώ συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς να δεχτεί γκολ. Μπήκε έπειτα σε μία περίεργη φάση αλλά για εμένα είναι ένα παιχνίδι με ενδιαφέρον», επισήμανε ο κόουτς Νικόλα.
Αγωνιστικά Νέα Παραμένουν εκτός ο μπακ Ματζόκι (15/2), ο μέσος Ματζόρε (10/0) και οi στόπερ Φάτσιο, (12/1), Γκιομπέρ (14/0). Εκτός ομάδας ο μέσος Ραντοβάνοβιτς (10/0).
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ Είχε μεγάλη ανάγκη την πρόκριση άλλωστε το Κύπελλο μοιάζει η μοναδική της σωτηρία για φέτος. Δεν είναι μόνο η ποινή αφαίρεσης των 15 βαθμών αλλά και το γεγονός πως στο πρωτάθλημα μετράει τρεις αγωνιστικές χωρίς νίκη. Η εντός έδρας ήττα από τη Μόντσα την προηγούμενη εβδομάδα έφερε μεγαλύτερο προβληματισμό και η ομάδα έπεσε στην 13η θέση και στο -7 από την επτάδα. Ο Αλέγκρι μάλιστα στη συνέντευξη Τύπου δεν δίστασε να μιλήσει για μάχη παραμονής, περισσότερο μάλλον για να αφυπνίσει τους παίκτες του κάποιοι από τους οποίους παρουσιάζονται προβληματισμένοι με τις εξελίξεις.
«Αυτή τη στιγμή και με την τιμωρία που μας έχει επιβληθεί πρέπει να σκεφτούμε πως θα φτάσουμε τους 40 βαθμούς και τη σωτηρία μας. Είναι ειρωνικό αλλά αυτός είναι ο πρώτος στόχος και βλέπουμε βήμα-βήμα. Είναι μία μεγάλη σεζόν και πρέπει να συνεχίσουμε το ταξίδι μας. Είμαστε στα ημιτελικά του Κυπέλλου και θέλουμε να προχωρήσουμε και στο Γιουρόπα Λιγκ», επισήμανε ο κόουτς Αλέγκρι.
Αγωνιστικά Νέα Παραμένουν εκτός ο στόπερ Μπονούτσι (9/1), ο μέσος και ο φορ Μίλικ (17/6). Νέα απώλεια ο μέσος Παρέδες (13/0).
Εκτίμηση
Η Σαλερνιτάνα πήρε μία σημαντική νίκη την προηγούμενη αγωνιστική και τώρα βρίσκει απέναντι της μία Γιουβέντους που δεν είναι και στην καλύτερη της κατάσταση. Η πίεση βρίσκεται ξεκάθαρα στη μεριά των φιλοξενούμενων που θέλουν να μαζέψουν όσο περισσότερους βαθμούς μπορούν έως το τέλος. Πάντως περιμένω ότι θα δεχτούν κάποιο γκολ και γι’ αυτό θα πάω με το αμφίσκορο.
Γουέστ Χαμ
Ρέξαμ
Ντεφένσα Xoυστίσια
Χιμνάσια Μεντόζα
Νιούελς Ολντ Μπόις
Βελέζ Σάρσφιλντ
Μπόκα Τζούνιορς
Σέντραλ Κόρδοβα
Ριντ
Σάλτσμπουργκ
Μαλίν
Άντερλεχτ
Κοριτίμπα
Ατλέτικο Παραναένσε
Στρασβούργο
Μονακό
Ρεν
Μαρσέιγ
Ντάρμσταντ
Αρμίνια Μπίλεφελντ
Νυρεμβέργη
Αννόβερο
Ουνιόν Βερολίνου
Σάλκε
Κοπεγχάγη
Χόρσενς
Σεντ Πάτρικς
Σάμροκ Ρόβερς
Γουότερφορντ Γιουνάιτεντ
Ντάνταλκ
Σέλμπουρν
Ντέρι Σίτι
Ντρόχεντα Γιουνάιτεντ
Σλίγκο Ρόβερς
Γκάλγουεϊ Γιουνάιτεντ
Μποέμιαν
Σεβίλλη
Βαλένθια
Βενέτσια
Φιορεντίνα
ΑΕ Λεμεσού
Νέα Σαλαμίνα
Τιχουάνα
Κερέταρο
Ατλάντε
Πατσούκα
Νεκάξα
Πουέμπλα
Άλκμααρ
Βίλεμ
Κάζα Πία
Πόρτο
Νασιονάλ Μαδέιρα
Αλβέρκα
Στενχάουσμιουρ
Χαρτς
Χάκεν
Μιάλμπι
Μπεσίκτας
Ερζουρουμσπόρ
Νάπολι
Μίλαν
Ίντερ
Λάτσιο
Ρόμα
Αταλάντα
Μπολόνια
Σασσουόλο
Έμπολι
Ουντινέζε
Μόντσα
Τορίνο
Βερόνα
Σπέτσια
Λέτσε
Κρεμονέζε
Σαμπντόρια