Με το βλέμμα στην κορυφή η ΑΖ
Η Άλκμααρ υποδέχεται την Ουτρέχτη στο «ΑΦΑΣ Στάντιον» για την 19η αγωνιστική της Ερεντιβίζιε. Από εκτός έδρας νίκη επί της Γκόου Αχέντ Ιγκλς προέρχονται οι γηπεδούχοι, ενώ οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν εντός έδρας της Εξέλσιορ.
ΑΛΚΜΑΑΡΣτο 79' και το 81' μετά από αναμπουμπούλες σε κόρνερ, πρώτα ο Ρέιντερς που έβαλε την κόντρα και μετά ο γκλκίπερ Ράιαν αποσόβησαν την μείωση, για να έρθει ο «κεραυνός» του Σουγκαβάρα στο 87' και να «σφραγίσει» τη νίκη. Η μείωση ήρθε τελικά στο 90' με πέναλτι, αλλά στην τελευταία φάση της αναμέτρησης ο Παυλίδης έδωσε την ασίστ για τον Μπούρμεστερ που πλάσαρε από κοντά στο 90'+4' διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.
Εμφάνιση πρωταθλήτριας από την Άλκμααρ, που πήρε την τρίτη της σερί νίκη, «σπάζοντας» το αήττητο 11 αγώνων της αντιπάλου της. Σε μεγάλη φόρμα η ΑΖ που βρίσκεται στην δεύτερη θέση με 39 βαθμούς, έχοντας 4 πόντους απόσταση από την τρίτη Αϊντχόφεν και ούσα στο -2 από την κορυφή και την Φέγενορντ, η οποία είναι και η μόνη ομάδα που την έχει νικήσει στο «ΑΦΑΣ Στάντιον».
«Το ματς με την Ουτρέχτη θέλει ιδιαίτερη προσοχή αφού από όταν άλλαξε προπονητή έχει γίνει απρόβλεπτη. Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο και ρυθμό και γι' αυτό δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε» δήλωσε ο κόουτς, Γιάνσεν.
Αγωνιστικά νέα: Τραυματίες παραμένουν οι στόπερ Μπεουκέμα (16/0) και Μάρτινς-Ίντι (4/0), ο μεσοεπιθετικός Ντε Βιτ (15/5) και ο αναπληρωματικός γκολκίπερ Βέστερφελντ (0/0).
ΟΥΤΡΕΧΤΗΝίκη μετά από τέσσερα ματς λοιπόν για την Ουτρέχτη, που εδραιώθηκε στις θέσεις των πλέι οφ, αφού είναι 7η στην κατάταξη με 29 πόντους. Προβληματισμός πάντως υπάρχει για το γεγονός παρά τις φάσεις που δημιουργεί δυσκολεύεται να σκοράρει.
«Έχουμε ποιότητα και δυνατότητες, αλλά για να πάρουμε κάτι από το ματς με την Άλκμααρ θα χρειαστεί να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι» τόνισε ο τεχνικός της ομάδας, Σιλμπερμπάουερ.
Αγωνιστικά νέα: Παραμένουν εκτός λόγω τραυματισμών ο βασικός επιθετικός Ντοστ (16/6), ο μπακ Βάρμενταμ (6/0), ο στόπερ Φίρχεφερ (6/0) και εδώ και καιρό ο μεσοεπιθετικός Ράμσελααρ και οι αμυντικοί Χέντρικς και Στ. Γιαγκό.
Εκτίμηση
Σε μεγάλη φόρμα η Άλκμααρ που έχει την ευκαιρία να πατήσει στην κορυφή έστω και για 24 ώρες αν νικήσει. Η Ουτρέχτη κάνει τα απαραίτητα για να μπει στα πλέι οφ, αλλά συνολικά δεν πείθει και η νίκη των γηπεδούχων είναι το σημείο που επιλέγω, αφού την δεδομένη στιγμή μοιάζουν ασταμάτητοι.
Μπραουνσβάιγκ
Μπόχουμ
Χόλσταϊν Κίελ
Ζανκτ Πάουλι
Πόρτλαντ Τίμπερς
Τιχουάνα
Κρουζ Αζούλ
Σικάγο Φάιαρ
Κλαμπ Αμέρικα
Όστιν
Νιου Γιόρκ Σίτι
Νεκάξα
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Σάντος Λαγκούνα
Σιενσιάνο
Μποταφόγκο
Σάντος
Μακαρά
Βάσκο Ντα Γκάμα
Ολίμπια Ασουνσιόν
Ροσάριο Σεντράλ
Κορίνθιανς
Ντρίτα
Τρε Φιόρι
Μιρασόλ
Λίγκα Ντε Κίτο
Εγκνατία Ρογκοζίνα
Σάμροκ Ρόβερς
Μάδεργουελ
Ελσίνκι
Τρόμσο
Κλουζ
Ουνιβερσιτάτεα Κραϊόβα
Κουόπιο
Ομόνοια
Λίνκολν Ρεντ Ιμπς
Γκιόρι Έτο
Ρίγα
Ντιναμό Μινσκ
Μπράγκα
Γκόρνικ Ζάμπρζε
Φερεντσβάρος
Χαρτς
Μπενφίκα
Ρέιντζερς
Γιαγκελόνια
ΤΣΣΚΑ Σόφιας
Μακάμπι Τελ Αβίβ
Γάνδη
Γκέτεμποργκ
Χάμαρμπι
Ράκοβ Τσεστόχοβα
ML Βίτεμπσκ
Μπόρατς Μπάνια Λούκα
Βαντούζ
Ίντερ Τούρκου
Ντιναμό Σίτι
Άουντα
Σιόν
Νόα
Ρούναβικ
Λουγκάνο
Μίντιλαντ
Μποέμιαν
Νόρτζελαντ
Βαλούρ Ρέικιαβικ
Σεντ Γκάλεν
Σερίφ Τιρασπόλ
Αούστρια Βιέννης
Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ
Κι Κλάκσβικ
Λεχ Πόζναν
Βίκινγκουρ Ρέικιαβικ
Τουν
Άντερλεχτ
ΠΑΟΚ
Πάφος
Σάλτσμπουργκ
Μπεσίκτας
Χράντετς Κράλοβε
Ντουνάισκα Στρέντα
Τβέντε
Σέλμπουρν
Άγιαξ
Χάιντουκ Σπλιτ
Ζαλγκίρις Βίλνιους
Σκεντίγια
Χιμπέρνιαν
Ρόζενμποργκ
Βίκινγκ
Κιλμάρνοκ
ΕΪΡ Γιουνάιτεντ
Αϊντχόφεν
Φέγενορντ
Σπάρτα Ρότερνταμ
Βάαλβαϊκ
Φόλενταμ
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Εξέλσιορ
Φίτεσε
Χέρενφεν
Φορτούνα Σιτάρντ
Ναϊμέγκεν
Έμεν
Χρόνινγκεν
Καμπούρ