Να πιάσει ξανά κορυφή
Ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται στην έδρα του Πανιωνίου και θέλει μόνο νίκη ώστε να πιάσει τον Ολυμπιακό στην κορυφή της βαθμολογίας. Με σημαντικές απουσίες οι «κυανέρυθροι», που στην έδρα τους μετρούν δύο νίκες στα έξι τελευταία με τον «Δικέφαλο του Βορρά» (2-1-3), με τελευταία αυτή του Φεβρουαρίου για το Κύπελλο.ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
Γνώρισε την ήττα με 2-1 στην έδρα του Βόλου παρά το γεγονός πως πήρε το προβάδισμα στο σκορ. Μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και στο 4’ είχε μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί, ο αντίπαλος του ισορρόπησε στη συνέχεια, χωρίς όμως να απειλεί με αξιώσεις, και στο 27’ πήρε αυτός το προβάδισμα με τον Εμμανουηλίδη έπειτα από εκτέλεση κόρνερ. Κινδύνεψε με την ισοφάριση στο 39’ αλλά στο 42’ θα μπορούσε να πετύχει δεύτερο γκολ με κεφαλιά του Κόρμπου. Δέχτηκε αρκετή πίεση στην επανάληψη και τελικά δέχτηκε το 1-1 στο 74’ από πέναλτι. Στο 83’ έμεινε με παίκτη λιγότερο και τέσσερα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν την ανατροπή, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.«Ήμασταν πολύ καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο όταν ελέγξαμε τον αγώνα και δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες. Έχω την αίσθηση ότι χάσαμε ένα ματς άδικα. Ο αγώνας γύρισε στο πέναλτι. Δεν είμαι σίγουρος ότι ήταν αλλά δεν έχω και ασφαλή άποψη. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Βόλος ανέβασε την απόδοση του και ήταν σίγουρα καλύτερος. Μπορούσαμε όμως και πάλι να σκοράρουμε σε κάποια από τις αντεπιθέσεις μας», δήλωσε μετά το παιχνίδι ο τεχνικός του Παπαβασιλείου.
Ήταν η δεύτερη διαδοχική ήττα μετά το βαρύ 5-0 από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 13η θέση και στο +1 από τον ουραγό Παναιτωλικό με ένα παιχνίδι λιγότερο. Παράλληλα παραμένει στο -6 από τον 12ο Αστέρα Τρίπολης.
Αγωνιστικά Νέα: Μεγάλο πλήγμα με τον ποιοτικό χαφ Άρτσε (11/2) ο οποίος θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν. Τιμωρημένος ο βασικός στόπερ Ευαγγέλου (13/0), ενώ παραμένουν εκτός ο αμυντικός χαφ Μαξίμοβιτς (9/1) και ο μεσοεπιθετικός Καμαρά (8/0). Στα θετικά η επιστροφή του στόπερ Ντομίνγκες (1/0) και του μπακ-χαφ Μασούρα (7/0).
ΠΑΟΚ
Δε συνάντησε ιδιαίτερο πρόβλημα απέναντι στον Παναιτωλικό, παίρνοντας άνετη νίκη με 3-0 στο Αγρίνιο. Προηγήθηκε μόλις στο 7ο λεπτό με τον Πέλκα και δεν απειλήθηκε από τον αντίπαλο του με εξαίρεση ένα μακρινό σουτ στο 37’. Αντίθετα ο ίδιος δημιούργησε ευκαιρίες και στην επανάληψη «καθάρισε» το παιχνίδι με δύο γκολ σε τρία λεπτά (66’ Λημνιός, 69’ Άκπομ).
«Από την πρώτη στιγμή έλεγα ότι θέλω μία ομάδα που το αστέρι της θα είναι η ίδια ομάδα. Μία ομάδα που θα έχει μία συγκεκριμένη ταυτότητα, ανεξάρτητα με τον κάθε παίκτη που αγωνίζεται. Και σήμερα τη δείξαμε την ταυτότητα μας. Είχαμε ένταση κι ακολουθήσαμε το πλάνο μας», δήλωσε μεταξύ άλλων μετά το παιχνίδι ο τεχνικός του, Φερέιρα, αποθεώνοντας το έμψυχο δυναμικό της ομάδας.
Στο 10-4-0 το ρεκόρ του στο πρωτάθλημα, τρέχει αήττητο 49 αγώνων και με νίκη θα πιάσει ξανά τον Ολυμπιακό στην κορυφή της βαθμολογίας. Εν όψει του σημερινού ο Πορτογάλος τεχνικός τόνισε: «Αν θέλουμε να ξαναπάρουμε το πρωτάθλημα θα πρέπει να είμαστε σοβαροί σε κάθε προπόνηση και αγώνα, και να αντιμετωπίζουμε όλους τους αντιπάλους με την ίδια νοοτροπία, με σεβασμό και στόχο στη νίκη. Για εμάς, κάθε παιχνίδι είναι πρόκληση, και αυτό δεν αποτελεί εξαίρεση. Μία καλά οργανωμένη ομάδα σίγουρα μπορεί να μας προκαλέσει προβλήματα στην έδρα της, όπως άλλωστε έχει ξανακάνει. Εμείς θα πρέπει να παραμείνουμε πιστοί στο πλάνο μας και πειθαρχημένοι στα καθήκοντά μας σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο».
Αγωνιστικά Νέα: Χωρίς «φρέσκα» προβλήματα. Πάντα εκτός ο Ζαμπά (6/0) και ο Βέρνμπλουμ (-).
Κώστας Καραγιαννόπουλος
Αθλητικογράφος
Εκτίμηση
Υπάρχει διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες, με τον ΠΑΟΚ να είναι και υποψιασμένος μετά τη γκέλα του Ολυμπιακού πριν τέσσερις αγωνιστικές. Δύσκολα η ομάδα του Περέιρα θα αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα, αλλά το «διπλό» δεν έχει αξία σε αυτές τις τιμές. No bet
Κόβεντρι
Σέφιλντ Γουένσντεϊ
ΚΠΡ
Μπρίστολ Σίτι
Νόριτς
Ίπσουιτς
Λέστερ
Σουόνσι
Μίντλεσμπρο
Πόρτσμουθ
Όξφορντ Γιουνάιτεντ
Γουότφορντ
Σαουθάμπτον
Ντέρμπι
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Χαλ
Στόουκ
Μπλάκμπερν
Τσάρλτον
Πρέστον
Λίβερπουλ
Φούλαμ
Μπρέντφορντ
Έβερτον
Μπέρνλι
Μπράιτον
Άρσεναλ
Μπόρνμουθ
Ιντεπ. Ριβαντάβια
Αρχεντίνος Τζούνιορς
Εστουντιάντες Ρίο Κουάρτο
Μπαράκας Σεντράλ
Μπόκα Τζούνιορς
Ιντεπεντιέντε
Εστουδιάντες ντε Λα Πλάτα
Ουνιόν Σάντα Φε
Ντεπορτίβο Ριέστρα
Ινστιτούτο Κόρδοβα
Μπλάου Βάις Λινζ
WSG Τιρόλ
Βολφσμπέργκερ
Ριντ
Αλτάχ
Γκράτσερ ΑΚ
Σιντ Τρούιντεν
Κλαμπ Μπριζ
Σερκλ Μπριζ
Ράαλ Λα Λουβιέρ
Σταντάρ Λιέγης
Βέστερλο
Ρέμο
Βάσκο Ντα Γκάμα
Βιτόρια Μπαΐα
Σάο Πάουλο
Ρεν
Ανζέ
Οσέρ
Ναντ
Ντάρμσταντ
Αννόβερο
Χέρτα Βερολίνου
Καϊζερσλάουτερν
Πρόισεν Μούνστερ
Γκρόιτερ Φιρτ
Νυρεμβέργη
Ντιναμό Δρέσδης
Ζανκτ Πάουλι
Μπάγερν Μονάχου
Χαϊντενχάιμ
Ουνιόν Βερολίνου
Ντόρτμουντ
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Λειψία
Γκλάντμπαχ
Βόλφσμπουργκ
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Ζυρίχη
Λουγκάνο
Βίντερτουρ
Γκρασχόπερς
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Νιου Γιόρκ Σίτι
Κολοράντο Ράπιντς
Ντιναμό Χιούστον
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
DC Γιουνάιτεντ
Ντάλας
Σεντ Λούις Σίτι
Πόρτλαντ Τίμπερς
Λος Άντζελες
Σικάγο Φάιαρ
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Τορόντο
Σινσινάτι
Σάρλοτ
Νάσβιλ
Ίντερ Μαϊάμι
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Όστιν
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Σαν Ντιέγκο
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Σεβίλλη
Ατλέτικο Μαδρίτης
Μπαρτσελόνα
Εσπανιόλ
Έλτσε
Βαλένθια
Ρεάλ Σοσιεδάδ
Αλαβές
Τορίνο
Βερόνα
Κάλιαρι
Κρεμονέζε
Αταλάντα
Γιουβέντους
Μίλαν
Ουντινέζε
Τρόμσο
Κρίστιανσουντ
Βίκινγκ
Μπόντο Γκλιμτ
Λίλεστρομ
Σταρτ
Χέρακλες
Άγιαξ
Χρόνινγκεν
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Ουτρέχτη
Τελστάρ
Σπάρτα Ρότερνταμ
Αϊντχόφεν
AVS Φουτεμπόλ
Βιτόρια Γκιμαράες
Σάντα Κλάρα
Ρίο Άβε
Εστρέλα Αμαδόρα
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Χαρτς
Μάδεργουελ
Σέλτικ
Σεντ Μίρεν
Νταντί Γιουνάιτεντ
Λίβινγκστον
Κιλμάρνοκ
Νταντί
Αμπερντίν
Χιμπέρνιαν
Έστερσουντ
Νόρμπι
Νόρντικ Γιουνάιτεντ
Χέλσινγκμποργκ
Λιουνγκσκίλε
Νόρκεπινγκ
Έστερ
Έρεμπρο
Μιάλμπι
Έργκριτε
Βαστέρας ΦΚ
Έλφσμποργκ
Γκέτεμποργκ
Χάκεν