Με σκορ πρόκρισης οι Αγρινιώτες
Παναιτωλικός και ΟΦΗ αναμετρούνται στο Αγρίνιο για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, με τους Αγρνιώτες να έχουν το προβάδισμα μετά το «διπλό» με 2-1 στο Ηράκλειο.Τι ισχύει: Αγώνας ρεβάνς για τη φάση των «8» του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson. Δεν ισχύει ο κανόνας του εκτός έδρας γκολ. Σε περίπτωση ισοπαλίας στο συνολικό η πρόκριση θα κριθεί στην παράταση κι αν χρειαστεί στα πέναλτι. Ο νικητής του ζευγαριού θα παίξει στους «4» με τον Άρη.
Α' Ματς (ΟΦΗ – Παναιτωλικός 1-2): Ο Παναιτωλικός μπήκε πιο ορεξάτα και προηγήθηκε στο 19’ με τον Ζοάο Πέδρο ενώ είχε μια σημαντική ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ πριν το ημίχρονο. Ο ΟΦΗ ισοφάρισε στο ξεκίνημα της επανάληψης με τον Μπάκιτς (47’), έκτοτε το ματς άνοιξε με τους Αγρινιώτες να ήταν πιο απειλητικοί και να βρίσκουν το νικητήριο γκολ στο 90+4’ με τον Καρέλη στην αντεπίθεση.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣΣτο πρωτάθλημα γνώρισε δεύτερη διαδοχική εντός έδρας ήττα, αυτή τη φορά με 2-1 από την Λαμία. Αναλώθηκε σε φλύαρη κατοχή στο μεγαλύτερο κομμάτι του πρώτου μέρους και το πλήρωσε δεχόμενος το 1-0 από στατικό στο 11’ ενώ λίγο αργότερα γλίτωσε από δοκάρι το 2-0. Ανέβηκε στο φινάλε του ημιχρόνου έχοντας δύο δοκάρια πριν την ανάπαυλα και τελικά ισοφάρισε με το… καλησπέρα στην επανάληψη χάρη σε γκολ του Μαυρία (46’). Το ματς άνοιξε για τα καλά, είχε τρίτο δοκάρι στο ματς και τελικά δέχτηκε αυτός το γκολ στο 82’ στην αντεπίθεση. Δεν μπόρεσε να αντιδράσει στη συνέχεια και το σκορ δεν άλλαξε ως το τέλος.
«Είχαμε ατυχία από τη στιγμή που είχαμε τρία δοκάρια και ευκαιρίες. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ άδικο», σχολίασε ο Πετράκης.
Σε πολύ άσχημο μομέντουμ με τέσσερις διαδοχικές ήττες στο πρωτάθλημα. Παραμένει ακριβώς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και στο +2 από ΠΑΣ Γιάννινα και Κηφισιά αλλά και στο -1 από τον 11ο Βόλο τον οποίο αντιμετωπίζει στο Πανθεσσαλικό την ερχόμενη αγωνιστική.
Πολυτέλεια το Κύπελλο σε μία σεζόν που παλεύει για τη σωτηρία αλλά δεν διεκδικεί και κάθε μέρα το εισιτήριο για τα ημιτελικά του θεσμού, οπότε μόνο αδιάφορος δε θα εμφανιστεί.
Αγωνιστικά Νέα: Επιστρέφουν οι στόπερ Μλάντεν (14/0), Οικονόμου (9/0) που έλειπαν στα τελευταία ενώ μπήκε στην αποστολή ο νεοφερμένος φορ Λομονάκο. Συνεχίζει στα πιτς ο μέσος Μπαλντασάρα (15/1) ενώ έμεινε εκτός αποστολής για λόγους ροτέισον ο βασικός γκολκίπερ Καπίνο (20/0). Δεν μπήκαν στη λίστα οι πρόσφατα νεοαποκτηθέντες Ταμπίντζε και Μπαμπόκ.
ΟΦΗΣτο πρωτάθλημα ηττήθηκε με 3-0 από την ΑΕΚ στην Νέα Φιλαδέλφεια γνωρίζοντας μία ήττα εντός προγράμματος. Σε δεύτερο ρόλο στο πρώτο μέρος, βρέθηκε πίσω στο 29’ και κινδύνευσε με δεύτερο πριν το ημίχρονο. Μπήκε δυναμικά στην επανάληψη και σπατάλησε μια κλασσική ευκαιρία στο 54’ για το 1-1 αλλά τελικά δέχτηκε δεύτερο στο 67’. Είχε μία-δύο καλές για να μειώσει και να επιστρέψει στο ματς, στο φινάλε όμως ήρθε και το 3ο γκολ με κωμικό τρόπο ύστερα από ευγενική χορηγία του Λαμπρόπουλου.
«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι κόντρα σε ένα δυνατό αντίπαλο. Ήταν δύσκολο ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Δεχθήκαμε δύο αστεία γκολ, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε. Έχουμε μπροστά μας τη ρεβάνς για το Κύπελλο. Πρέπει να συνεχίσουμε τη να δουλειά για να βελτιωθούμε».
Μπήκε τέλος στο μίνι αήττητο τριών αγώνων (1-2-0). Βρίσκεται στην 10η θέση και στο +8 από τη ζώνη του υποβιβασμού έχοντας πάρει μικρή διαφορά ασφαλείας από τις επικίνδυνες θέσεις.
Ακολουθεί must-win με την ουραγό Κηφισιά στην έδρα του αλλά φυσικά θέλει να διεκδικήσει την πρόκριση στα ημιτελικά και μόνο αδιάφορα δε θα σφυρίξει στο σημερινό.
Αγωνιστικά Νέα: Σε διαδικασία μεταγραφής και ως εκ τούτου εκτός αποστολής οι δύο στόπερ Καρώ (13/0), Πασαλίδης (11/0) και ο επιθετικός Ντίκο (17/3). Σταθερά εκτός ο στόπερ Γιαννούλης (1/0), ο γκολκίπερ Χριστογεώργος (1/0) και ο μπακ Μαρινάκης (6/1). Από την άλλη επιστρέφει ο βασικός γκολκίπερ Μπάουμαν (14/0) ενώ μπήκε στην αποστολή ο νεοφερμένος επιθετικός Ισέκα.
Εκτίμηση
Πρόκειται για το τρίτο παιχνίδι των δύο ομάδων σε διάστημα 11 ημερών. Αρκετά ισορροπημένα τα δύο προηγούμενα που κρίθηκαν στις λεπτομέρειες, κάτι αντίστοιχο περιμένω και στο σημερινό. Έχει σκορ πρόκρισης ο Παναιτωλικός και αυτό αναγκάζει τον -έτσι και αλλιώς- επιθετικό ΟΦΗ να ψάξει γκολ. Αυτό βέβαια θα δώσει χώρους δράσης στους Αγρινιώτες τους οποίους καλείται να εκμεταλλευτεί. Αναμένονται φάσεις εκατέρωθεν, σε τιμές αουτσάιντερ το αμφίσκορο.
Γουλβς
Στόουκ
Γουότφορντ
Γουέστ Χαμ
Κάρντιφ
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Μίντλεσμπρο
Γουέστ Μπρομ
Μπλάκμπερν
ΚΠΡ
Μπόλτον
Λίνκολν Σίτι
Μπρίστολ Σίτι
Πόρτσμουθ
Νόριτς
Μπέρνλι
Ντέρμπι
Σουόνσι
Σαουθάμπτον
Μίλγουολ
Τσάρλτον
Πρέστον
Μπόρνμουθ
Έβερτον
Τότεναμ
Νιούκαστλ
Κόβεντρι
Χαλ
Λίβερπουλ
Νότιγχαμ Φόρεστ
Ροσάριο Σεντράλ
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Ατλέτικο Τουκουμάν
Μπελγράνο
Ντεπορτίβο Ριέστρα
Βελέζ Σάρσφιλντ
Ουρακάν
Εστουντιάντες Ρίο Κουάρτο
Κλουμπ Ατλέτικο Ταγιέρες
Σέντραλ Κόρδοβα
Μπόκα Τζούνιορς
Λανούς
Γκράτσερ ΑΚ
Βολφσμπέργκερ
Λασκ Λίντσερ
Αλτάχ
Κόρτραϊκ
Σαρλερουά
Λέουβεν
Σταντάρ Λιέγης
Σερκλ Μπριζ
Λόμελ
Ράαλ Λα Λουβιέρ
Μαλίν
Λοριάν
Τρουά
Λυών
Χάβρη
Μπρεστ
Τουλούζ
Στρασβούργο
Λανς
Ντόρτμουντ
Αμβούργο
Ουνιόν Βερολίνου
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Λειψία
Γκλάντμπαχ
Μάιντζ
Πάντερμπορν
Έλβερσμπεργκ
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Κολωνία
Χοφενχάιμ
Γιούνγκ Μπόις
Βασιλεία
Λωζάνη
Ζυρίχη
Σερβέτ
Λουκέρνη
Καλαμάτα
Βόλος Elabet
Ηρακλής
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Σάρλοτ
Κολοράντο Ράπιντς
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Ορλάντο Σίτι
Νάσβιλ
Σινσινάτι
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Ντιναμό Χιούστον
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
DC Γιουνάιτεντ
Λος Άντζελες
Πόρτλαντ Τίμπερς
Όστιν
Σιάτλ Σάουντερς
Σικάγο Φάιαρ
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Τορόντο
Νιου Γιόρκ Σίτι
Ίντερ Μαϊάμι
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Σαν Ντιέγκο
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Γιουβέντους
Πάρμα
Μόντσα
Ουντινέζε
Σασσουόλο
Τορίνο
Φιορεντίνα
Φροζινόνε
Άρης Λεμεσού
Απόλλων Λεμεσού
ΑΕΚ Λάρνακας
ΑΠΟΕΛ
Τιχουάνα
Πούμας
Νεκάξα
Κρουζ Αζούλ
Ατλάντε
Λεόν
Άλκμααρ
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Εξέλσιορ
Σπάρτα Ρότερνταμ
Τσβόλε
Ναϊμέγκεν
Ακαντέμικο Βίσεου
Πόρτο
Αρούκα
Μαρίτιμο
Αλβέρκα
Σάντα Κλάρα
Χαρτς
Σεντ Τζόνστον
Κιλμάρνοκ
Νταντί Γιουνάιτεντ
Σέλτικ
Φόλκερκ
Χάλμσταντ
Κάλμαρ
Χάκεν
Βαστέρας ΦΚ
Έλφσμποργκ
Ντέγκερφορς
Γαλατασαράι
Γκεζτεπέ
Γκαζιαντέπ
Ρίζεσπορ
Κόνιασπορ
Κοτζάελισπορ