Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Παναιτωλικός-ΟΦΗ 3-1: Με πρωταγωνιστή Στεργιάκη για πρώτη φορά στα ημιτελικά τα «καναρίνια»! (video)

Παναιτωλικός-ΟΦΗ 3-1: Με πρωταγωνιστή Στεργιάκη για πρώτη φορά στα ημιτελικά τα «καναρίνια»! (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
31/1/2024 18:52
O Παναιτωλικός επικράτησε με 3-1 του ΟΦΗ στο Αγρίνιο και σε συνδυασμό και με τη νίκη του στον πρώτο αγώνα πήρε μία ιστορική πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson όπου θα αντιμετωπίσει τον Άρη.

Οι Αγρινιώτες είδαν τον τερματοφύλακα τους Στεργιάκη να τους κρατάει όρθιους στο πρώτο μέρος με εκπληκτικές επεμβάσεις ενώ οι ίδιοι είχαν δοκάρι με τον Ντίας. Τελικά στο 38΄ο Ντουάρτε άνοιξε το σκορ, στο 59' ο Χατζηθεοδωρίδης διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και στις καθυστερήσεις ο Πέρες διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Οι Κρητικοί από την άλλη ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, μείωσαν με τον Ισάκε στο 72' και έψαξαν την ισοφάριση χωρίς όμως επιτυχία.

Έτσι με αυτό το αποτέλεσμα ο Παναιτωλικός θα βρεθεί για πρώτη φορά στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας και θα αντιμετωπίσει τον Άρη για μία θέση στον μεγάλο τελικό.

Τρομερός ρυθμός, άξιζε γκολ ο ΟΦΗ το πέτυχε ο Παναιτωλικός

Ο ΟΦΗ μπήκε δυνατά στο ξεκίνημα της αναμέτρησης ψάχνοντας το γκολ που θα έφερνε τα πάντα στα ίσα για την πρόκριση και μόλις στο 3' είχε μία καλή στιγμή αλλά ο Μαλής πρόλαβε να διώξει σε κόρνερ την προβολή του Τοράλ.

Ο αρχηγός των γηπεδούχων ήταν αυτός που έσωσε από σίγουρο γκολ την ομάδα του και στο 17' όταν ο Μπάκιτς έκανε το σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα κατευθυνόταν προς την εστία όμως ο Μαλής σωτήρια έδιωξε σε κόρνερ μπαίνοντας στην πορεία της.

Ο Παναιτωλικός απείλησε για πρώτη φορά στο 21' με μία κεφαλιά του Οικονόμου που δεν απείλησε όμως τον Μπάουμαν και δύο λεπτά μετά ο Ντουάρτε με ωραίο σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Στην αμέσως επόμενη φάση όμως ο ΟΦΗ έφτασε πολύ κοντά στο 1-0 όταν ο Νέιρα πήρε την κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή και ανάγκασε τον Στεργιάκη σε μία εκπληκτική απόκρουση.



Οι Κρητικοί ήταν αυτοί που έμοιαζαν να πατάνε καλύτερα στο γήπεδο όμως οι Αγρινιώτες έχασαν τεράστια ευκαιρία στο 30' για το 1-0. Μετά από καλή ομαδική συνεργασία ο Ντίας βρέθηκε σε θέση βολής και έκανε το σουτ, με την μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι και να καταλήγει έπειτα στην αγκαλιά του Μπάουμαν.



Το παιχνίδι είχε ωραίο ρυθμό και στο 33' ήταν η σειρά του ΟΦΗ να χάσει άλλη μία μεγάλη ευκαιρία. Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν φάουλ ακριβώς έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο Φελίπε το εκτέλεσε με δύναμη στην κλειστή γωνία του Στεργιάκη ο οποίος αντέδρασε και πάλι σωστά.



Οι γηπεδούχοι θέλησαν να απαντήσουν και αμέσως μετά ο Ντίας εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ από πλάγια θέση όμως ο Μπάουμαν ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε σε κόρνερ. Η μία ευκαιρία διαδεχόταν την άλλη και στο 36' ο ΟΦΗ βρέθηκε στην επίθεση, ο Μπάκιτς είχε χώρο έξω από την περιοχή αλλά δεν βρήκε στόχο με το σουτ που επιχείρησε.



Αμέσως μετά όμως ο Παναιτωλικός αναπτύχθηκε ωραία, ο Ντουάρτε υποδέχθηκε την μπάλα στο ύψος του ημικύκλιου στη μεγάλη περιοχή και με ένα ωραίο συρτό σουτ την έστειλε στα δίχτυα δίνοντας τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του.



Δυναμικό ξεκίνημα Παναιτωλικού και ιστορική πρόκριση

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον ΟΦΗ να θέλει να πιέσει, τον Παναιτωλικό όμως να πιέζει σωστά και με μία ωραία αντεπίθεση να φτάνει και σε δεύτερο γκολ στο 59'. Ο Ζοάο Πέδρο βρήκε στα δεξιά τον Λιάβα που προωθήθηκε, αυτός γύρισε ωραία την μπάλα στην περιοχή, με τον Ντουάρτε να κάνει την προβολή και να βρίσκει τον Χατζηθεοδωρίδη που με ψύχραιμο πλασέ «έγραψε» το 2-0.



Tο γκολ αυτό έδωσε ψυχολογία στους γηπεδούχους που είχαν νέα ευκαιρία λίγο μετά με τον Ζοάο Πέδρο και έδειχνε να ελέγχουν το παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν απογοητευμένοι με την εξέλιξη του παιχνιδιού, πλέον ήθελαν 3 γκολ για να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση και δεν έδειχναν ικανοί να τα βρουν.

Στο 69' βέβαια είχαν μία καλή στιγμή με τον Φελίπε αλλά ο Στεργιάκης αντέδρασε σωτήρια και πάλι. Τρία λεπτά μετά ωστόσο ο Μπάκιτς βρήκε με ωραία κάθετη τον Ισέκα μέσα στην περιοχή, αυτός τσίμπησε ωραία την μπάλα και νίκησε τον Στεργιάκη για το 2-2 δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.



Στο 79' μάλιστα ο Γκαγέγος με ωραία σουτ εκτός περιοχής λίγο έλειψε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, με τον ΟΦΗ να προσπαθεί να ισοφαρίσει στα τελευταία λεπτά. Ο Γκαγέγος στο 84' ήταν και πάλι ο πρωταγωνιστής, με τον Στεργιάκη να αποκρούει εκ νέου.

Στα τελευταία λεπτά και παρά την πίεση των Κρητικών το 2-1 παρέμενε αλλά στις καθυστερήσεις ο Παναιτωλικός «έβγαλε» τέσσερις παίκτες στην αντεπίθεση, ο Πέρες έγινε ο τελικός αποδέκτης της μπάλας και με σουτ την έστειλε στα δίχτυα «σφραγίζοντας» τη νίκη της ομάδας του.



Παναιτωλικός (Πετράκης): Στεργιάκης, Οικονόμου, Μλάντεν, Μαλής, Μαυρίας, Χατζηθεοδωρίδης (70' Μπακάκης), Τορεχόν (70' Μπ. Ντουάρτε), Φρ. Ντουάρτε (85' Σενγκέλια), Τσιγγάρας (86' Πέρεζ), , Ντίας (57' Λιάβας), Πέδρο

ΟΦΗ (Μελ): Μπάουμαν, Θοράρινσον, Βούρος, Μπρεσάν, Αμπάντα, Γκλάζερ (46' Ριέρα), Μπάκιτς, Νέιρα (64' Ισέκα), Τοράλ (64' Γκαγιέγος), Μπάκου, Φελίπε.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις