Με τη ψυχολογία στα ύψη ο Παναιτωλικός
Ο ΟΦΗ υποδέχεται τον Παναιτωλικό στο Ηράκλειο με μόνο στόχο να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα. Από ονειρικό τριήμερο οι Αγρινιώτες, που προέρχονται από νίκες με ανατροπή κόντρα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό.ΟΦΗ
Τον αδικεί η ήττα με 3-0 στην έδρα του ΠΑΟΚ, με τον ίδιο να φωνάζει για τη διαιτησία. Γλίτωσε από τετ-α-τετ στα πρώτα λεπτά, στη συνέχεια όμως πατούσε καλύτερα πιέζοντας τον αντίπαλο του και στο 54’ κατάφερε να βρει δίχτυα. Ωστόσο ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ μέσω VAR και γύρισε τη φάση πίσω για να δώσει πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων το οποίο έφερε πολύ συζήτηση. Έτσι αντί για 0-1 το σκορ έγινε 1-0 και έκτοτε δεν μπόρεσε να αντιδράσει, δεχόμενος άλλα δύο τέρματα (76’, 84’).
«Δεν ξέρω αν άλλαξαν χθες το βράδυ οι κανονισμοί. Η μπάλα χτυπάει στο πόδι του Βούρου και μετά στο χέρι. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση πέναλτι. Αν γινόταν το 0-1, δεν θα ερχόταν ποτέ αυτό το αποτέλεσμα, ήμασταν πολύ καλοί. Με τίποτα δεν θα χάναμε αυτό το ματς αν μετρούσε το γκολ που βάλαμε. Μετά το 1-0 για εμένα δεν υπάρχει παιχνίδι», δήλωσε μετά το ματς ο τεχνικός του, Νιόπλιας.
Ήταν η δεύτερη ήττα στα έξι τελευταία (2-2-2), παραμένει στην 6η θέση και στο -1 από Παναθηναϊκό και ΠΑΣ Γιάννινα αλλά και στο +3 από τον 7ο Αστέρα Τρίπολης με ματς περισσότερο.
Δεν είχε υποχρεώσεις μεσοβδόμαδα στο Κύπελλο, έχοντας αποκλειστεί στον προηγούμενο γύρο από τον Άρη. Επιστρέφει στην έδρα του, όπου αγνοεί τη νίκη στα τρία τελευταία παιχνίδια (0-2-1). Ο Νιόπλιας αναφέρθηκε για το σημερινό με τον Παναιτωλικό: «Έχουμε φτάσει στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος, γνωρίζουμε πόσο σημαντικοί είναι οι βαθμοί για να πετύχουμε τον στόχο μας. Κυρίως δεν πρέπει να χάνονται οι βαθμοί όταν παίζουμε στην έδρα μας. Ο αντίπαλός μας το Σάββατο βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Κι εμείς όμως είμαστε πάρα πολύ καλά. Μην ξεχνάμε ότι παίζουμε στην έδρα μας και πρέπει να είμαστε επιθετικοί από την αρχή του παιχνιδιού».
Αγωνιστικά Νέα: Τιμωρημένοι ο βασικός στόπερ Πασαλίδης (16/1) και ο χαφ Γκαγιέγος (16/2). Λείπει στο Κόπα Άφρικα ο βασικός γκολκίπερ Επασί (13/0), εκτός λόγω τραυματισμών ο στόπερ Γιαννούλης (11/0) και οι μπακ Κοροβέσης (6/0), Ουές (4/0).ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
Ονειρικό τριήμερο για τους Αγρινιώτες, αφού μετά τη νίκη με ανατροπή στην έδρα της ΑΕΚ (2-1), κέρδισαν με ανατροπή και τον Ολυμπιακό (2-1), αυτή τη φορά στην έδρα τους για τα προημιτελικά του Κυπέλλου. Εκμεταλλεύτηκαν τις πολλές απουσίες των «ερυθρόλευκων» και παρότι βρέθηκαν πίσω στο 13’, το γύρισαν με Μεντόσα (23’) και Καρέλη (60’) και στη συνέχεια υπερασπίστηκαν χωρίς προβλήματα το υπέρ τους σκορ. Έτσι πηγαίνουν με προβάδισμα στη ρεβάνς της ερχόμενης εβδομάδας στο «Γ. Καραϊσκάκης».
Έξαλλοι πανηγυρισμοί μετά το σφύριγμα της λήξης, ο τεχνικός του Αναστασίου όμως κράτησε χαμηλούς τόνους: «Είναι όμορφα αυτά για την ομάδα αλλά για εμένα παραμένει ένα μόνο παιχνίδι. Δείχνουμε ότι έχουμε συνέχεια στην απόδοσή μας μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα. Θεωρητικά είναι αρκετά δύσκολο το δεύτερο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός είναι μία ποιοτική και στην έδρα του θα έχει άλλη εικόνα».
Είχε προηγηθεί το μεγάλο «διπλό» επί της ΑΕΚ, ξανά με σκόρερ τους Μεντόσα και Καρέλη. Ήταν η 3η νίκη στα έξι τελευταία (3-1-2), ανέβηκε στην 9η θέση και στο +8 από τον προτελευταίο Ατρόμητο μ’ ένα παιχνίδι λιγότερο.
Αγωνιστικά Νέα: Πάντα εκτός οι μέσοι Βαρόνε (7/1), Ντίας (5/1) και ο μπακ Λιάβας (-).
Εκτίμηση
«Τρελό» τριήμερο για τον Παναιτωλικό, ο οποίος κέρδισε με ανατροπή ΑΕΚ και Ολυμπιακό και η ψυχολογία στις τάξεις του είναι στο ζενίθ. Στον αντίποδα, στον ΟΦΗ είναι αποφασισμένοι να επιστρέψουν στις νίκες μετά την ήττα στην Τούμπα, σε παιχνίδι που είχαν έντονα παράπονα για τη διαιτησία. Δίκαια φαβορί στην έδρα τους οι Κρητικοί, που μπορούν να εκμεταλλευτούν και την κούραση των φιλοξενούμενων, όμως το σετ θεωρούμε ότι αδικεί την ομάδα του Αναστασίου και θα έπρεπε να ήταν πιο μοιρασμένο. «Χορταστικά» τα μεταξύ τους παιχνίδια, το στυλ που αγωνίζονται αμφότεροι θα βοηθήσει για να δούμε καλό παιχνίδι. Θα πάμε με το αμφίσκορο.
Νόριτς
Μπέρμιγχαμ
Ρέξαμ
Ίπσουιτς
Στόουκ
Λέστερ
Χαλ
ΚΠΡ
Σουόνσι
Μπρίστολ Σίτι
Γουέστ Μπρομ
Κόβεντρι
Μίλγουολ
Πόρτσμουθ
Γουότφορντ
Ντέρμπι
Σαουθάμπτον
Τσάρλτον
Μίντλεσμπρο
Όξφορντ Γιουνάιτεντ
Μάντσεστερ Σίτι
Νιούκαστλ
Γουέστ Χαμ
Μπόρνμουθ
Τσέλσι
Μπέρνλι
Μπρέντφορντ
Μπράιτον
Άστον Βίλα
Λιντς
Πλατένσε
Μπαράκας Σεντράλ
Σέντραλ Κόρδοβα
Τίγκρε
Ντεπορτίβο Ριέστρα
Ουρακάν
Μπάνφιλντ
Νιούελς Ολντ Μπόις
Ιντεπ. Ριβαντάβια
Ιντεπεντιέντε
Σαν Λορέντζο
Εστουντιάντες Ρίο Κουάρτο
Ντέντερ
Σιντ Τρούιντεν
Κλαμπ Μπριζ
Λέουβεν
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Αντβέρπ
Παρί Σεν Ζερμέν
Μετς
Τουλούζ
Παρί
Λανς
Μονακό
Σάλκε
Μαγδεμβούργο
Καρλσρούη
Χόλσταϊν Κίελ
Έλβερσμπεργκ
Μπραουνσβάιγκ
Λειψία
Ντόρτμουντ
Ντάρμσταντ
Φορτούνα Ντίσελντορφ
Ουνιόν Βερολίνου
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Μπάγερν Μονάχου
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Κολωνία
Χοφενχάιμ
Βόλφσμπουργκ
Άουγκσμπουργκ
Γκρασχόπερς
Ζυρίχη
Βίντερτουρ
Τουν
Σερβέτ
Σεντ Γκάλεν
Καλλιθέα
Ηλιούπολη
Πανιώνιος
Μαρκό
Παναργειακός ΑΠΟ
Χανιά
Ολυμπιακός Β'
Καλαμάτα
Ελλάς Σύρου
Αιγάλεω
Αστέρας Τρίπολης
Ατρόμητος
Ολυμπιακός
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Νάσβιλ
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Ντάλας
Τορόντο
Ντιναμό Χιούστον
Σικάγο Φάιαρ
Ορλάντο Σίτι
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
DC Γιουνάιτεντ
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Πόρτλαντ Τίμπερς
Κολόμπους Κρου
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Σινσινάτι
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Λος Άντζελες
Ίντερ Μαϊάμι
Όστιν
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Σεντ Λούις Σίτι
Σάρλοτ
Σαν Ντιέγκο
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Ατλέτικο Μαδρίτης
Εσπανιόλ
Οσασούνα
Ρεάλ Μαδρίτης
Μπέτις
Ράγιο Βαγιεκάνο
Ρεάλ Σοσιεδάδ
Ρεάλ Οβιέδο
Κάλιαρι
Λάτσιο
Λέτσε
Ίντερ
Γιουβέντους
Κόμο
Πάφος
Ανόρθωση
Ολυμπιακός Λευκωσίας
Ακρίτας Χλώρακας
Απόλλων Λεμεσού
Εθνικός Άχνας
Άγιαξ
Ναϊμέγκεν
Μπρέντα
Φόλενταμ
Αϊντχόφεν
Χέρενφεν
Αρούκα
Νασιονάλ Μαδέιρα
Αλβέρκα
Σάντα Κλάρα
Μπράγκα
Βιτόρια Γκιμαράες
Μορεϊρένσε
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Μπενφίκα
AVS Φουτεμπόλ
Σεντ Μίρεν
Μάδεργουελ
Αμπερντίν
Νταντί
Νταντί Γιουνάιτεντ
Κιλμάρνοκ
Χαρτς
Φόλκερκ
Παναθηναϊκός
ΠΑΟΚ
ΑΕΚ
Άρης
ΠΑΣ Γιάννινα
Βόλος ΝΠΣ
Ιωνικός
Λαμία
Απόλλων Σμύρνης