Πιο δεμένη η Ουντινέζε
Η Ουντινέζε υποδέχεται την Τζένοα για την 14η αγωνιστική της Σέριε Α με τις δύο ομάδες να προέρχονται από ισοπαλίες την προηγούμενη αγωνιστική.
ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ
Η 13η αγωνιστική της Σέριε Α την έφερε αντιμέτωπη με την Έμπολι εκτός έδρας, ήταν καλύτερη από την αντίπαλο της αλλά δεν πήρε κάτι παραπάνω από τον βαθμό της ισοπαλίας. Βρέθηκε μάλιστα πίσω στο σκορ στο 23’ αλλά πήρε τον έλεγχο της αναμέτρησης κι έψαξε την ισοφάριση. Στο δεύτερο μέρος ήταν σαφώς πιο επιθετική όμως δυσκολευόταν να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα. Στο 76’ όμως ο Ντέιβις με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ του Λόβριτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και της έδωσε έστω τον βαθμό.
Μπορεί να έβαλε τέλος στις τρεις σερί ήττες που είχε το προηγούμενο διάστημα όμως δεν μπόρεσε να επιστρέψει στις νίκες. Έδειξε πάντως πως απέναντι σε ομάδες που θεωρούνται τουλάχιστον στα μέτρα της μπορεί να πάρει την πρωτοβουλία και να παίξει καλύτερα. Γενικά δείχνει μία θετική εικόνα και θα μπορούσε να έχει συγκεντρώσει και παραπάνω βαθμούς. Βέβαια οι 17 πόντοι που έχει πάρει είναι ένας ικανοποιητικός απολογισμός και φαίνεται πως θα φτάσει άνετα στην παραμονή της τη φετινή σεζόν.
«Δεν μπορώ να σας πω πώς θα παίξουμε, έχουμε ακόμα χρόνο να το σκεφτώ. Δοκιμάσαμε το 4-3-1-2 και μπορούμε να το προσαρμόσουμε εξαρτάται από τις θέσεις που θα έχουμε στο γήπεδο. Αυτό που μετράει είναι να τα δίνουμε όλα, χρειαζόμαστε μία τοπ εμφάνιση», τόνισε ο κόουτς Ρανγιάιτς.
Αγωνιστικά Νέα: Τιμωρημένος ο στόπερ Μπιγιόλ (13/0). Σταθερά εκτός ο εξτρέμ Αλέξις Σάντσες.
ΤΖΕΝΟΑ
Στο ντεμπούτο του Πατρίκ Βιεϊρά στον πάγκο της έφτασε κοντά στη νίκη στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Κάλιαρι αλλά στο τέλος περιορίστηκε στον βαθμό της ισοπαλίας (2-2). Μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 8’ από μία εκτέλεση πέναλτι του Μαρίν όμως τέσσερα λεπτά μετά έφερε το παιχνίδι στα ίσα με σουτ του Φρέντρουπ μέσα από την περιοχή. Έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 21’ με τον Μιρέτι για την ανατροπή όμως, ο Λεάλι την κράτησε όρθια με τις αποκρούσεις του και στο 59’ ο Μιρέτη έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1. Έδειχνε έπειτα ικανή να πάρει τη νίκη όμως ένα άτσαλο μαρκάρισμα του Μαρτίν μέσα στην περιοχή στο τέλος έδωσε την ευκαιρία στον Πίκολι να ισοφαρίσει εκ νέου στο 88’.
Έμεινε έτσι μία πικρή γεύση στην ομάδα καθώς υπήρχε η αίσθηση πως θα έφτανε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο Βιεϊρά ξέρει πως πρέπει να δείξει γρήγορα έργο στη Γένοβα καθώς ο κόσμος δεν επιθυμούσε την απόλυση του Τζιλαρντίνο και ο Γάλλος δεν έχει και τόσο καλό προπονητικό παρελθόν, όσον αφορά τις επιτυχίες του. Η Τζένοα βρίσκεται χαμηλά στη βαθμολογία και με τις επιλογές της φαίνεται πως μέχρι το τέλος θα παλέψει για την παραμονή της. Εκτός έδρας βέβαια έχει πετύχει τις δύο μοναδικές της νίκες για την ώρα αλλά στο Ούντινε έχει τον ρόλο του αουτσάιντερ.
«Ήταν μία εβδομάδα που δουλέψαμε πολύ καλά. Είδα μία συγκεντρωμένη ομάδα. Θα αντιμετωπίσουμε έναν οργανωμένο αντίπαλο με δυνάμεις. Πρέπει να προσέξουμε τις λεπτομέρειες», σχολίασε ο κόουτς Βιεϊρά.
Αγωνιστικά Νέα: Παραμένουν εκτός ο στόπερ Ντε Βίντερ (7/1), ο μέσος Μαλινόφσκι (5/0) κι οι επιθετικοί Βιτίνια (7/0) Εκουμπάν (4/0) και Eκχατόρ (10/1). Ίσως επιστρέφει ο επιθετικός Βιτίνια (7/0). Διαθέσιμος ο κίπερ Γκολίνι (7/0) αλλά δεν θα παίξει βασικός.
Εκτίμηση
Η Ουντινέζε άξιζε κάτι παραπάνω στην έδρα της Έμπολι την προηγούμενη αγωνιστική, έμεινε στην ισοπαλία και σήμερα θα ψάξει μία αντίδραση. Έχει δείξει σαφώς καλύτερο πρόσωπο από την Τζένοα, ο Βιεϊρά δεν συνδύασε το ντεμπούτο του με νίκη και τώρα έχει δυσκολότερο έργο. Οι γηπεδούχοι σε τέτοια ματς αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία και θεωρώ πως έχουν καλύτερο σύνολο από τους φιλοξενούμενους. Θα πάω με τον άσο.
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Ίπσουιτς
Τσέλσι
Μπράιτον
Σάντερλαντ
Φούλαμ
Λιντς
Μπρέντφορντ
Ιντεπεντιέντε
Χιμνάσια Μεντόζα
Μπάνφιλντ
Ρίβερ Πλέιτ
Ιντεπ. Ριβαντάβια
Ρασίνγκ Κλουμπ
Αρχεντίνος Τζούνιορς
Αλντοσίβι
Ροσάριο Σεντράλ
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Ατλέτικο Τουκουμάν
Μπελγράνο
Ουρακάν
Εστουντιάντες Ρίο Κουάρτο
Κλουμπ Ατλέτικο Ταγιέρες
Σέντραλ Κόρδοβα
Σάλτσμπουργκ
Αούστρια Βιέννης
Χάρτμπεργκ
Ριντ
Ραπίντ Βιέννης
Στουρμ Γκρατς
Ατλέτικο Μινέιρο
Βιτόρια Μπαΐα
Βάσκο Ντα Γκάμα
Κρουζέιρο
Σάο Πάουλο
Ρεντ Μπουλ Μπραγκαντίνο
Μονακό
Μαρσέιγ
Ρεν
Λε Μαν
Παρί
Νις
Οσέρ
Ανζέ
Λυών
Χάβρη
Μπρεστ
Τουλούζ
Νόρτζελαντ
Μπρόντμπι
Ράντερς
Άαρχους
Σίλκεμποργκ
Μίντιλαντ
Λίνγκμπι
Οντένσε
Σεντ Γκάλεν
Τουν
Βαντούζ
Γκρασχόπερς
Σιόν
Λουγκάνο
Άρης
ΟΦΗ
Αστέρας Τρίπολης
Ολυμπιακός
Ατρόμητος
ΠΑΟΚ
Κηφισιά
ΑΕΚ
Κολόμπους Κρου
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Σεντ Λούις Σίτι
Ντάλας
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Σάρλοτ
Κολοράντο Ράπιντς
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Ορλάντο Σίτι
Νάσβιλ
Σινσινάτι
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Ντιναμό Χιούστον
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
DC Γιουνάιτεντ
Λος Άντζελες
Πόρτλαντ Τίμπερς
Όστιν
Σιάτλ Σάουντερς
Σικάγο Φάιαρ
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Τορόντο
Νιου Γιόρκ Σίτι
Ίντερ Μαϊάμι
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Σαν Ντιέγκο
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Κάλιαρι
Ίντερ
Λάτσιο
Νάπολι
Κόμο
Γιουβέντους
Πάρμα
Σάντος Λαγκούνα
Τίγκρες
Κλαμπ Αμέρικα
Πουέμπλα
Πατσούκα
Γουαδαλαχάρα Τσίβας
Άτλας
Κερέταρο
Βίλεμ
Χέρενφεν
Καμπούρ
Τβέντε
Ουτρέχτη
Αϊντχόφεν
Τελστάρ
Άγιαξ
Φέγενορντ
Ντεν Χάαγκ
Τσβόλε
Ναϊμέγκεν
Φαμαλικάο
Ζιλ Βιθέντε
Κάζα Πία
Μορεϊρένσε
Νασιονάλ Μαδέιρα
Εστρέλα Αμαδόρα
Ρόμα
Φιορεντίνα
Μπολόνια
Μίλαν
Αταλάντα
Τορίνο
Βενέτσια
Λέτσε
Βερόνα
Έμπολι
Μόντσα