Με το ακουστικό στο Μπέργκαμο
Η Μπολόνια υποδέχεται την Γιουβέντους για την τελευταία αγωνιστική της Σέριε Α’. Μόνο τη νίκη θέλει η Γιουβέντους που ελπίζει σε στραβοπάτημα μίας εκ των Μίλαν και Νάπολι.ΜΠΟΛΟΝΙΑ
Αγωνίστηκε χωρίς άγχος στην έδρα της Βερόνα και σε ένα παιχνίδι με ωραίο ρυθμό ήρθε ισόπαλη με 2-2. Μόλις στο 2’ βέβαια έμεινε πίσω στο σκορ από μία στημένη φάση, όμως ακριβώς μισή ώρα μετά ισοφάρισε με κοντινό πλασέ του Ντε Σιλβέστρι. Είδε την αντίπαλο της να σημαδεύει το δοκάρι στο 40’, δέχτηκε τελικά το 2ο τέρμα στο 53’αλλά δεν τα παράτησε και έψαξε την ισοφάριση. Ο αειθαλής Παλάσιο ήταν τελικά αυτός που της έδωσε τον βαθμό με μία ωραία προβολή στο 82’.
Συμπλήρωσε αισίως 6 σερί αγωνιστικές χωρίς νίκη στην Σέριε Α’ (0-3-3) και αν ήταν λίγο πιο προσεκτική θα μπορούσε να τερματίσει στο πρώτο μισό της βαθμολογίας. Για να φτάσει την 10η θέση θα χρειαστεί νίκη δική της σήμερα και ήττα της Βερόνα από την Νάπολι. Το 2ο σκέλος είναι εφικτό, το πρώτο όχι και τόσο. Είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα μέσα στην σεζόν, μάζεψε μέχρι στιγμής 7 βαθμούς λιγότερους από πέρσι αλλά σε μία περίεργη λόγω κόβιντ χρονιά. Ο Μιχαΐλοβιτς έχει άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο και όλα δείχνουν πως θα συνεχίσει στον πάγκο της ομάδας. «Η Γιουβέντους έρχεται εδώ με μία μεγάλη ευκαιρία και το κίνητρο της είναι υψηλότατο. Ελπίζω εμείς να φανούμε ανταγωνιστικοί. Την Παρασκευή πήγα στο νοσοκομείο για ένα τσεκ απ και χρειάστηκε να με ναρκώσουν. Με ξύπνησαν την στιγμή που έβλεπα πως ο Ντιμπάλα ετοιμαζόταν να εκτελέσει ένα πέναλτι εναντίον μας στο 0-0. Αναρωτιέμαι αν σημαίνει κάτι», σχολίασε ο κόουτς Μιχαΐλοβιτς.
Αγωνιστικά Νέα: Συμπλήρωσαν κάρτες και θα απουσιάσουν ο μπακ Ντάικς (20/0) και ο μέσος Σοριάνο (37/9). Εκτός και πάλι ο μπακ Χίκεϊ (11/0) , ο μέσος Ντομίνγκεζ (28/1) και ο φορ Σανταντέρ (4/0).
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
Έδειξε την καρδιά του πρωταθλητή στον τελικό Κυπέλλου με την Αταλάντα την Τετάρτη και με την εμφάνιση της στο 2ο μέρος έφτασε δίκαια στην κατάκτηση του 14ου τροπαίου στην ιστορία της. Η αλήθεια είναι πως μπήκε νωχελικά στην αναμέτρηση και χρειάστηκε την απόκρουση του Μπουφόν στο 3’ για να μείνει όρθια στην αναμέτρηση και λίγο αργότερα κινδύνεψε και πάλι να δεχτεί γκολ. Ισορρόπησε στη συνέχεια τον ρυθμό και σε μία αντεπίθεση στο 33’ άνοιξε το σκορ με ένα υπέροχο πλασέ του Κουλουσέφκσι. Δεν μπόρεσε όμως να κρατήσει το προβάδισμα της και δέχτηκε την ισοφάριση στο 41’, το δεύτερο μέρος όμως της ανήκε. Ήταν η ίδια που μπήκε δυνατά, είχε δοκάρι με τον Κιέζα στο 60’ και στο 73’ ο Ιταλός συνεργάστηκε υπέροχα με τον Κουλουσέφσκι και αυτή την φορά σημάδεψε σωστά για το 1-2. Από εκεί και έπειτα δεν ανησύχησε ιδιαίτερα και το τελικό σφύριγμα βρήκε τους παίκτες της να πανηγυρίζουν στον αγωνιστικό χώρο.
Έχει αποκτήσει ψυχολογία μετά τα τελευταία αποτελέσματα, την προηγούμενη αγωνιστική επικράτησε με 3-2 της Ίντερ, γνωρίζει όμως πως δεν κρατάει την τύχη στα χέρια της. Με νίκη δική της ψάχνει ένα στραβοπάτημα των Νάπολι και Μίλαν για να πάρει η ίδια μία θέση στην 4αδα. Οι παρτενοπέι αγωνίζονται εντός με την Βερόνα, οι ροσονέρι εκτός με την Αταλάντα και έτσι στο Τορίνο επικρατεί μία συγκρατημένη αισιοδοξία. Ο Πίρλο τόνισε πως θέλει να συνεχίσει στην Γιουβέντους και τη νέα χρονιά αλλά η συμμετοχή της ή όχι στο Τσάμπιονς Λιγκ θα παίξει σημαντικό ρόλο.
«Ο κόσμος μας θεωρούσε τελειωμένους μετά την ήττα από τη Μίλαν αλλά σταθήκαμε και πάλι στα πόδια μας. Πρέπει πρώτα από όλα να συγκεντρωθούμε στο δικό μας παιχνίδι, να πάρουμε τη νίκη και μετά μπορούμε να κοιτάξουμε τους άλλους», σχολίασε ο κόουτς Πίρλο.
Αγωνιστικά Νέα: Αποβλήθηκε και θα απουσιάσει ο μέσος Μπετανκούρ (33/0) ενώ πρόβλημα τραυματισμού προέκυψε για τον μέσο Ράμσεϊ (22/2). Ο Σέζνι λογικά θα προτιμηθεί από τον Μπουφόν που αυτή την φορά θα πει οριστικό αντίο στην Γιουβέντους.
Εκτίμηση
Η Γιουβέντους θέλει να καθαρίσει από νωρίς το παιχνίδι απέναντι στην Μπολόνια και να στήσει κανονικό αυτί στα άλλα δύο παιχνίδια που την απασχολούν. Στην ουσία περισσότερο θα έχει το ενδιαφέρον της στο Μπέργκαμο, από εκεί περιμένει κάποιο δώρο και όχι από την Βερόνα στη Νάπολι. Όπως και να έχει βέβαια πρώτα πρέπει να κερδίσει την Μπολόνια που η λογική λέει πως θα αγωνιστεί πιο επιθετικά. Χαμηλά το over, θα πάμε με το διπλό στο ημίχρονο.
Γουλβς
Στόουκ
Γουότφορντ
Γουέστ Χαμ
Κάρντιφ
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Μίντλεσμπρο
Γουέστ Μπρομ
Μπλάκμπερν
ΚΠΡ
Μπόλτον
Λίνκολν Σίτι
Μπρίστολ Σίτι
Πόρτσμουθ
Νόριτς
Μπέρνλι
Ντέρμπι
Σουόνσι
Σαουθάμπτον
Μίλγουολ
Τσάρλτον
Πρέστον
Μπόρνμουθ
Έβερτον
Τότεναμ
Νιούκαστλ
Κόβεντρι
Χαλ
Λίβερπουλ
Νότιγχαμ Φόρεστ
Ροσάριο Σεντράλ
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Ατλέτικο Τουκουμάν
Μπελγράνο
Ντεπορτίβο Ριέστρα
Βελέζ Σάρσφιλντ
Ουρακάν
Εστουντιάντες Ρίο Κουάρτο
Κλουμπ Ατλέτικο Ταγιέρες
Σέντραλ Κόρδοβα
Μπόκα Τζούνιορς
Λανούς
Γκράτσερ ΑΚ
Βολφσμπέργκερ
Λασκ Λίντσερ
Αλτάχ
Κόρτραϊκ
Σαρλερουά
Λέουβεν
Σταντάρ Λιέγης
Σερκλ Μπριζ
Λόμελ
Ράαλ Λα Λουβιέρ
Μαλίν
Λοριάν
Τρουά
Λυών
Χάβρη
Μπρεστ
Τουλούζ
Στρασβούργο
Λανς
Ντόρτμουντ
Αμβούργο
Ουνιόν Βερολίνου
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Λειψία
Γκλάντμπαχ
Μάιντζ
Πάντερμπορν
Έλβερσμπεργκ
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Κολωνία
Χοφενχάιμ
Γιούνγκ Μπόις
Βασιλεία
Λωζάνη
Ζυρίχη
Σερβέτ
Λουκέρνη
Παναιτωλικός
Καλαμάτα
Βόλος Elabet
Ηρακλής
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Σάρλοτ
Κολοράντο Ράπιντς
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Ορλάντο Σίτι
Νάσβιλ
Σινσινάτι
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Ντιναμό Χιούστον
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
DC Γιουνάιτεντ
Λος Άντζελες
Πόρτλαντ Τίμπερς
Όστιν
Σιάτλ Σάουντερς
Σικάγο Φάιαρ
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Τορόντο
Νιου Γιόρκ Σίτι
Ίντερ Μαϊάμι
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Σαν Ντιέγκο
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Πάρμα
Μόντσα
Ουντινέζε
Σασσουόλο
Τορίνο
Φιορεντίνα
Φροζινόνε
ΑΕΚ Λάρνακας
ΑΠΟΕΛ
Τιχουάνα
Πούμας
Νεκάξα
Κρουζ Αζούλ
Ατλάντε
Λεόν
Άλκμααρ
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Εξέλσιορ
Σπάρτα Ρότερνταμ
Τσβόλε
Ναϊμέγκεν
Ακαντέμικο Βίσεου
Πόρτο
Αρούκα
Μαρίτιμο
Αλβέρκα
Σάντα Κλάρα
Χαρτς
Σεντ Τζόνστον
Κιλμάρνοκ
Νταντί Γιουνάιτεντ
Σέλτικ
Φόλκερκ
Χάλμσταντ
Κάλμαρ
Χάκεν
Βαστέρας ΦΚ
Έλφσμποργκ
Ντέγκερφορς
Γαλατασαράι
Γκεζτεπέ
Γκαζιαντέπ
Ρίζεσπορ
Κόνιασπορ
Κοτζάελισπορ
Ίντερ
Ρόμα
Λάτσιο
Νάπολι
Αταλάντα
Μίλαν
Σαμπντόρια
Βερόνα
Τζένοα
Σπέτσια
Κάλιαρι
Κροτόνε
Μπενεβέντο