Να επεκτείνει το σερί της θέλει η Μπάρτσα
Τη Λας Πάλμας φιλοξενεί απόψε στο «Μονζουΐκ» η Μπαρτσελόνα για την 30η αγωνιστική της Λα Λίγκα, με τους Καταλανούς να θέλουν να δώσουν συνέχεια στο μικρό σερί που «τρέχουν» στο πρωτάθλημα και τους νησιώτες να ψάχνουν πώς θα κάνουν «ζημιά» ώστε να μην χάσουν οριστικά το ευρωπαϊκό «τρένο».
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑΉταν η δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τη Μπάρτσα στο πρωτάθλημα, επεκτείνοντας παράλληλα το αήττητο σερί της στους 8 αγώνες, ενώ τα διαδοχικά clean sheets έγιναν πλέον 4. Παράλληλα, οι Καταλανοί κατάφεραν να αφήσουν τη Χιρόνα στην 3η θέση και στο -2, ωστόσο έχουν… δρόμο ακόμα προκειμένου να μπορέσουν να φανούν απειλητικοί στη «Βασίλισσα» η οποία δεν χάνει πουθενά.
Παράλληλα, το πολύ καλό ποδόσφαιρο που παίζει η Λας Πάλμας εξήρε στις δηλώσεις του ενόψει του αποψινού αγώνα, ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα, Τσάβι: «Η Λας Πάλμας είναι μια ομάδα που παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο, έχει ταυτότητα και ο Πιμιέντα έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Είναι μια ομάδα που έχει το DNA μας και οι ποδοσφαιριστές της είναι πολύ καλοί από τεχνικής άποψης. Είναι ένας δύσκολος αντίπαλος και δεν είναι εύκολο να τους πάρεις την μπάλα. Επίσης δεν έχουν τίποτα να χάσουν και θέλουν να αποδείξουν πράγματα, επομένως θα είναι δύσκολο ματς».
Αγωνιστικά Νέα: Εκτός για τη Μπαρτσελόνα ο κεντρικός αμυντικός και κατά συνθήκη μέσος Κρίστενσεν (22/0), ο μπακ Μπαλντέ (18/0) και οι μέσοι Πέδρι (16/2), Ντε Γιονγκ (19/2) και Γκάβι (12/1). Αντίθετα, επιστρέφει ο εξτρέμ Τόρες (21/7).
ΛΑΣ ΠΑΛΜΑΣΉταν μια εξαιρετικά απρόσμενη ήττα για τους νησιώτες οι οποίοι τελευταία πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο αφού βρίσκονται χωρίς νίκη εδώ και 5 αγωνιστικές, δίχως ωστόσο να παρουσιάζουν κακό «πρόσωπο» αλλά η τύχη και η έλλειψη αποτελεσματικότητας είναι οι δυο παράγοντες οι οποίοι τους έχουν στοιχίσει. Η Λας Πάλμας μάλιστα δεν βρήκε γκολ για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι και κάπως έτσι, βλέπει το «τρένο» της Ευρώπης να απομακρύνεται για εκείνη αφού τώρα πια απέχει 9 βαθμούς από την 6η θέση.
«Είναι ένας πολύ ιδιαίτερος αγώνας για μένα. Είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζω την Μπάρτσα εκεί. Είμαι πολύ ευγνώμων, είναι ο σύλλογος της ζωής μου. Πέρασα πολλά χρόνια εκεί είτε ως παίκτης, είτε ως προπονητής. Σχηματίστηκα εκεί ως προσωπικότητα, είμαι πολύ ευγνώμων για ό,τι έκανε η Μπάρτσα για μένα. Πάντως έχουμε παρόμοιο στυλ, είμαστε ομάδες κατοχής και θα είναι πρόκληση για εμάς, αλλά θέλω να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι», σχολίασε ο προπονητής της Λας Πάλμας, Γκαρσία Πιμιέντα, στα πλαίσια των δηλώσεών του πριν το σημερινό ματς.
Αγωνιστικά Νέα: Μοναδικό πρόβλημα από πλευράς Λας Πάλμας, αυτό του μπακ Αραούχο (22/1), ενώ επιστρέφουν ο μπακ Σινκγκράβεν (7/0) και ο επιθετικός Ερέρα (7/1), όπως επίσης και ο στόπερ Κοκό (22/1) που ήταν τιμωρημένος.
Εκτίμηση
Διανύει περίοδο φόρμας η Μπαρτσελόνα ενώ και η ψυχολογία της βρίσκεται σε πολύ θετικά επίπεδα το τελευταίο διάστημα. Από την άλλη η Λας Πάλμας έχει πάρει την κατιούσα βλέποντας ταυτόχρονα και το ευρωπαϊκό «τρένο» να απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο. Παρ’ όλα αυτά, θα προτιμήσουμε την επιλογή του αμφίσκορου, με τη λογική ότι οι φιλοξενούμενοι δεν έχουν τίποτα να χάσουν και παράλληλα διαθέτουν την ποιότητα να κάνουν έστω και μια μικρή «ζημιά» στους «Μπλαουγκράνα».
Τσέλσι
Μπόρνμουθ
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Λίνκολν Σίτι
Πρέστον
Μίλγουολ
Ντέρμπι
Ρέξαμ
Μπόλτον
Στόουκ
Μπλάκμπερν
Κάρντιφ
Άρσεναλ
Λιντς
Άστον Βίλα
Μπρέντφορντ
Ίπσουιτς
Φούλαμ
Σάντερλαντ
Μπράιτον
Μίντλεσμπρο
Γουλβς
Γουότφορντ
Μπέρνλι
Τσάρλτον
Μπρίστολ Σίτι
Σουόνσι
Νόριτς
Γουέστ Μπρομ
Μπέρμιγχαμ
Τίγκρε
Μπάνφιλντ
Μπαράκας Σεντράλ
Ουρακάν
Ρίβερ Πλέιτ
Εστουντιάντες Ρίο Κουάρτο
Σέντραλ Κόρδοβα
Εστουδιάντες ντε Λα Πλάτα
Ουνιόν Σάντα Φε
Ντεφένσα Xoυστίσια
Αούστρια Βιέννης
Στουρμ Γκρατς
Γκράτσερ ΑΚ
Σάλτσμπουργκ
WSG Τιρόλ
Ριντ
Ζούλτε Βάρεγκεμ
Γάνδη
Γκενκ
Κόρτραϊκ
Ράαλ Λα Λουβιέρ
Κλαμπ Μπριζ
Σερκλ Μπριζ
Άντερλεχτ
Σάο Πάουλο
Βιτόρια Μπαΐα
Βάσκο Ντα Γκάμα
Ρέμο
Λοριάν
Παρί
Μονακό
Τουλούζ
Μπρεστ
Ανζέ
Παρί Σεν Ζερμέν
Λε Μαν
Λιλ
Χάβρη
Άουγκσμπουργκ
Μπάγερν Μονάχου
Λειψία
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Μάιντζ
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Ουνιόν Βερολίνου
Έλβερσμπεργκ
Πάντερμπορν
Στουτγκάρδη
Χοφενχάιμ
Αμβούργο
Ζυρίχη
Τουν
Λουγκάνο
Λουκέρνη
Σερβέτ
Σιόν
Καλλιθέα
Πανθρακικός
Πανσερραϊκός
Νέστος Χρυσούπολης
ΑΕΚ
ΟΦΗ
Αστέρας Τρίπολης
Ατρόμητος
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Σινσινάτι
Κολοράντο Ράπιντς
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Ντιναμό Χιούστον
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Σαν Ντιέγκο
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Σιάτλ Σάουντερς
Ορλάντο Σίτι
Κολόμπους Κρου
Σικάγο Φάιαρ
Νιου Γιόρκ Σίτι
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Πόρτλαντ Τίμπερς
Τορόντο
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Σάρλοτ
Ντάλας
Λος Άντζελες
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Ίντερ Μαϊάμι
DC Γιουνάιτεντ
Όστιν
Νάσβιλ
Ίντερ
Πάρμα
Νάπολι
Φροζινόνε
Τζένοα
Φιορεντίνα
ΑΠΟΕΛ
Νέα Σαλαμίνα
Κρασάβα ΕΝΥ Υψώνα
Απόλλων Λεμεσού
Τίγκρες
Τολούκα
Πουέμπλα
Λεόν
Ρόζενμποργκ
Σάντεφιορντ
Μπόντο Γκλιμτ
Κρίστιανσουντ
Άγιαξ
Ναϊμέγκεν
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Σπάρτα Ρότερνταμ
Φέγενορντ
Άλκμααρ
Φορτούνα Σιτάρντ
Τβέντε
Ακαντέμικο Βίσεου
Εστορίλ
Μαρίτιμο
Πόρτο
Κάζα Πία
Σάντα Κλάρα
Χαρτς
Σεντ Μίρεν
Ρέιντζερς
Κιλμάρνοκ
Φόλκερκ
Νταντί
Νταντί Γιουνάιτεντ
Χιμπέρνιαν
ΑΪΚ Στοκχόλμης
Μπρομαποϊκάρνα
Γκάις
Σίριους
Μιάλμπι
Ντέγκερφορς
Ρίζεσπορ
Φενερμπαχτσέ
Σαμσουνσπόρ
Τραμπζονσπόρ
Αλάνιασπορ
Ερζουρουμσπόρ
Γκεντσλερμπιρλιγκί
Αμέντ Σπορτίφ
Ρεάλ Μαδρίτης
Ατλέτικο Μαδρίτης
Τζιρόνα
Αθλέτικ Μπιλμπάο
Μπέτις
Αλαβές
Ρεάλ Σοσιεδάδ
Βαλένθια
Χετάφε
Βιγιαρεάλ
Μαγιόρκα
Θέλτα
Κάντιθ
Σεβίλλη
Οσασούνα
Ράγιο Βαγιεκάνο
Γρανάδα
Αλμερία