Προκλητικός ο φαβοριτισμός της Μονακό αλλά...
Η Μονακό φιλοξενεί το Στρασβούργο σε μεγάλο παιχνίδι για την 30η αγωνιστική της Λιγκ 1. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από νίκη στο εντός έδρας ντέρμπι με τη Μαρσέιγ, ενώ οι φιλοξενούμενοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι στο «σπίτι» τους με τη Νις.
ΜΟΝΑΚΟ
Θα δώσει δεύτερο συνεχόμενο μεγάλο παιχνίδι στο Πριγκιπάτο. Το περασμένο Σάββατο κλήθηκε να αντιμετωπίσει εντός έδρας τη Μαρσέιγ σ’ ένα παραδοσιακό και μεγάλο ντέρμπι της νότιας Γαλλίας στο οποίο ήθελε πάση θυσία τη νίκη. Την πέτυχε και μάλιστα με εμφατικό τρόπο, καθώς κυριάρχησε απόλυτα κι έφτασε στον θρίαμβο με το 3-0 να μην αφήνει το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης της ανωτερότητάς της. Επιεικώς μέτριο το πρώτο μέρος άνοιξε το σκορ στο 34’ μετά από φάση διαρκείας με τον Μιναμίνο, ενώ κινδύνευσε μόνο στο 42’. Στην επανάληψη ανησύχησε μία φορά και στο 58’ ο Βάντερσον έκανε ωραία ασίστ στον Εμπολό και ο Ελβετός «έγραψε» το 2-0. Οι φιλοξενούμενοι αναγκάστηκαν να «ανοιχτούν» και να πιέσουν. Υπήρξε καλός ρυθμός και στο 82’ κέρδισε πέναλτι, με τον Ζακάρια να το μετατρέπει σε γκολ και να διαμορφώνει μέσα σε πανηγυρικό κλίμα το τελικό 3-0.
Η Μονακό άφησε άμεσα πίσω της το «χαστούκι» που είχε προηγηθεί στο «σπίτι» της Μπρεστ κι επέστρεψε άμεσα στα θετικά αποτελέσματα, γεγονός πάρα πολύ σημαντικό για εκείνη, καθώς δεν ήθελε να δημιουργήσει ένα αρνητικό σερί, έχοντας πλέον για τα καλά στην τελική ευθεία της σεζόν. Οι Μονεγάσκοι έχουν μαζέψει 53 βαθμούς και στέκονται στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, αποτελώντας φαβορί για την εξασφάλιση ενός εισιτηρίου και για το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Σε καμία περίπτωση δεν αισθάνονται εξασφαλισμένοι αλλά είναι σε καλό δρόμο. Αρέσκονται να παίζουν επιθετικά και τα οκτώ από τα δέκα πιο πρόσφατα ματς τους ήταν Over.
Ο τεχνικός των γηπεδούχων Άντι Χίτερ υπογράμμισε: «Οι επόμενοι πέντε αγώνες θα είναι τελικοί για εμάς. Νομίζω ότι το σκορ ήταν μεγαλύτερο απ’ όσο έπρεπε με βάση την εικόνα του αγώνα στο ντέρμπι με τη Μαρσέιγ. Ήταν σημαντικό το γεγονός ότι δείξαμε καλή αντίδραση μετά την ήττα από την Μπρεστ. Είμαστε εκεί που θέλουμε να είμαστε μέχρι το τέλος και θα προσπαθήσουμε γι’ αυτό. Ήταν πολύ σημαντικές οι αποκρούσεις του τερματοφύλακά μας γιατί είχε προηγηθεί μία εμφάνιση στην οποία είχε υποπέσει σε λάθη».
Αγωνιστικά Νέα: Εξέτισε και είναι ξανά διαθέσιμος ο αμυντικός Μαουισά (18/0). Θα λείψουν ο αμυντικός Ουαταρά (12/0), ο δεξιός μπακ Τέζε (12/1), όχι και ο μέσος Μαγκασά (16/0) που επιστρέφει.
ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ
Το πρόγραμμα της προηγούμενης «στροφής» το έφερε αντιμέτωπο με την επικίνδυνη, φιλόδοξη, ποιοτική αλλά και ντεφορμέ τον τελευταίο καιρό Νις. Θεωρητικά επρόκειτο για μία ισορροπημένη συνάντηση και ήθελε να αποδείξει ξανά ότι δεν αστειεύεται. Το έκανε και «φλέρταρε» με μία πολύ μεγάλη νίκη όμως τελικά παραχώρησε ισοπαλία 2-2. Ανώτερο στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο έφτιαξε δύο καλές φάσεις όμως κόντρα στη ροή είδε τους φιλοξενούμενους να προηγούνται στο 38’ με τον Μπαρντ. Έβγαλε αντίδραση στην επανάληψη κι αρχικά ισοφάρισε στο 51’ με τον Εμεγκά και τρία λεπτά αργότερα έκανε την ανατροπή με τον Αμό-Αμεγιό. Όσο κυλούσε ο χρόνος έδειχνε να αγχώνεται κι άρχισε να χάνει μέτρα. Πιέστηκε, κινδύνευσε σοβαρά σε τρεις περιπτώσεις και τελικά στο 94’ ο Ενταμισιμιγιέ με καρφωτή κεφαλιά παραβίασε την εστία του και διαμόρφωσε το τελικό 2-2.
Με αυτόν τον συγκλονιστικό τρόπο το Στρασβούργο μπορεί να μην συμπλήρωσε μισή ντουζίνα διαδοχικές επιτυχίες όμως διεύρυνε το αήττητο σερί του έχοντας συμπληρώσει πλέον εννιά αγώνες στους οποίους δεν έχει φύγει με σκυμμένο το κεφάλι από τον αγωνιστικό χώρο και μετρώντας στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα επτά επιτυχίες και δύο ισοπαλίες. Η συγκομιδή των 50 πόντων φέρνει τους Αλσατούς στην πρώτη εξάδα της κατάταξης και μπορεί να ελπίζουν για έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ όμως οποιοδήποτε ευρωπαϊκό εισιτήριο κατακτήσουν θα συνιστά μεγάλη επιτυχία. Τα τρία από τα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς τους ολοκληρώθηκαν Over κι αμφίσκορα.
«Αυτό είναι το ποδόσφαιρο και η ομορφιά του. Υπάρχουν πράγματα τα οποία δεν μπορείς να ελέγξεις όπως συνέβη στον αγώνα με τη Νις. Είμαι όμως πολύ περήφανος για τους παίκτες μου διότι παρά τα πολλά προβλήματα τα έδωσαν όλα κι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, δηλαδή τη νίκη, έστω κι αν αυτή δεν ήρθε. Όλοι δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και προσπαθούν με όλες τις δυνάμεις τους και είναι κάτι που δεν πρέπει να το παραβλέπουμε» σχολίασε ο κόουτς των φιλοξενούμενων, Λίαμ Ροσένιορ.
Αγωνιστικά Νέα: «Καθάρισε» από τιμωρία κι επιστρέφει ο μπακ-χαφ-εξτρέμ Μορέιρα (27/1). Μακροχρόνιοι απόντες ο τερματοφύλακας Μπελαρούς (-) και ο εξτρέμ Σαΐ (-).
Εκτίμηση
Εξαιρετικά σημαντική είναι η συνάντηση της Μονακό με το Στρασβούργο μπαίνοντας στην τελική ευθεία της σεζόν. Κι αυτό συμβαίνει διότι οι γηπεδούχοι αποτελούν φαβορί για να τερματίσουν στο βάθρο και να τσεκάρουν για δεύτερη διαδοχική σεζόν το εισιτήριό τους για το Τσάμπιονς Λιγκ. Απέναντί τους όμως θα βρουν έναν αντίπαλο ο οποίος όχι απλά δεν αστειεύεται αλλά «τρέχει» ένα εντυπωσιακό αήττητο σερί και θα πάει στο Πριγκιπάτο αποφασισμένος για όλα. Άκρως υπερβολικός και προκλητικός ο φαβοριτισμός των Μονεγάσκων όμως δεν θα τον κοντράρουμε και θα στραφούμε στα 4-6 γκολ καθώς δύσκολα δεν θα «ανοίξει» το ματς με βάση το στιλ των δύο ομάδων.
Νόριτς
Μπέρμιγχαμ
Ρέξαμ
Ίπσουιτς
Στόουκ
Λέστερ
Χαλ
ΚΠΡ
Σουόνσι
Μπρίστολ Σίτι
Γουέστ Μπρομ
Κόβεντρι
Μίλγουολ
Πόρτσμουθ
Γουότφορντ
Ντέρμπι
Σαουθάμπτον
Τσάρλτον
Μίντλεσμπρο
Όξφορντ Γιουνάιτεντ
Μάντσεστερ Σίτι
Νιούκαστλ
Γουέστ Χαμ
Μπόρνμουθ
Τσέλσι
Μπέρνλι
Μπρέντφορντ
Μπράιτον
Άστον Βίλα
Λιντς
Πλατένσε
Μπαράκας Σεντράλ
Σέντραλ Κόρδοβα
Τίγκρε
Ντεπορτίβο Ριέστρα
Ουρακάν
Μπάνφιλντ
Νιούελς Ολντ Μπόις
Ιντεπ. Ριβαντάβια
Ιντεπεντιέντε
Σαν Λορέντζο
Εστουντιάντες Ρίο Κουάρτο
Ντέντερ
Σιντ Τρούιντεν
Κλαμπ Μπριζ
Λέουβεν
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Αντβέρπ
Παρί Σεν Ζερμέν
Μετς
Τουλούζ
Παρί
Λανς
Σάλκε
Μαγδεμβούργο
Καρλσρούη
Χόλσταϊν Κίελ
Έλβερσμπεργκ
Μπραουνσβάιγκ
Λειψία
Ντόρτμουντ
Ντάρμσταντ
Φορτούνα Ντίσελντορφ
Ουνιόν Βερολίνου
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Μπάγερν Μονάχου
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Κολωνία
Χοφενχάιμ
Βόλφσμπουργκ
Άουγκσμπουργκ
Γκρασχόπερς
Ζυρίχη
Βίντερτουρ
Τουν
Σερβέτ
Σεντ Γκάλεν
Καλλιθέα
Ηλιούπολη
Πανιώνιος
Μαρκό
Παναργειακός ΑΠΟ
Χανιά
Ολυμπιακός Β'
Καλαμάτα
Ελλάς Σύρου
Αιγάλεω
Αστέρας Τρίπολης
Ατρόμητος
Ολυμπιακός
Παναιτωλικός
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Νάσβιλ
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Ντάλας
Τορόντο
Ντιναμό Χιούστον
Σικάγο Φάιαρ
Ορλάντο Σίτι
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
DC Γιουνάιτεντ
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Πόρτλαντ Τίμπερς
Κολόμπους Κρου
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Σινσινάτι
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Λος Άντζελες
Ίντερ Μαϊάμι
Όστιν
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Σεντ Λούις Σίτι
Σάρλοτ
Σαν Ντιέγκο
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Ατλέτικο Μαδρίτης
Εσπανιόλ
Οσασούνα
Ρεάλ Μαδρίτης
Μπέτις
Ράγιο Βαγιεκάνο
Ρεάλ Σοσιεδάδ
Ρεάλ Οβιέδο
Κάλιαρι
Λάτσιο
Λέτσε
Ίντερ
Γιουβέντους
Κόμο
Πάφος
Ανόρθωση
Ολυμπιακός Λευκωσίας
Ακρίτας Χλώρακας
Απόλλων Λεμεσού
Εθνικός Άχνας
Άγιαξ
Ναϊμέγκεν
Μπρέντα
Φόλενταμ
Αϊντχόφεν
Χέρενφεν
Αρούκα
Νασιονάλ Μαδέιρα
Αλβέρκα
Σάντα Κλάρα
Μπράγκα
Βιτόρια Γκιμαράες
Μορεϊρένσε
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Μπενφίκα
AVS Φουτεμπόλ
Σεντ Μίρεν
Μάδεργουελ
Αμπερντίν
Νταντί
Νταντί Γιουνάιτεντ
Κιλμάρνοκ
Χαρτς
Φόλκερκ
Νις
Λιλ
Λυών
Μαρσέιγ
Μπρεστ
Ρεν
Οσέρ
Ναντ
Σεντ Ετιέν
Ανζέ
Ρεμς
Μονπελιέ
Χάβρη