Μπλεγμένες σε διαφορετικές περιπέτειες
Η Σεντ Ετιέν θα κοντραριστεί με τη Μονακό στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής της Λιγκ 1. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από ήττα στο «σπίτι» του Στρασβούργου, ενώ οι φιλοξενούμενοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι εκτός έδρας με τη Χάβρη.
Το πρόγραμμα της προηγούμενης «στροφής» την υποχρέωσε να ταξιδέψει στην ανατολική Γαλλία και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της Αλσατίας ούτως ώστε να δοκιμαστεί εκτός έδρας από το Στρασβούργο. Γνώριζε εκ των προτέρων ότι είχε πολύ δύσκολο έργο κι αναζητούσε μία υπέρβαση για να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα. Δεν την πέτυχε και «πληρώνοντας» ξανά την αδύναμη άμυνά της, ηττήθηκε σχετικά εύκολα με 3-1. Μόλις στο 7’ είδε τους γηπεδούχους να ανοίγουν το σκορ με γκολάρα του Μορέιρα. Έβγαλε αντίδραση και ισοφάρισε δώδεκα λεπτά μετά με ωραία ενέργεια και τελείωμα του Νταβιτασβίλι. Γλίτωσε σε δύο κλασικές ευκαιρίες των αντιπάλων και στην επανάληψη μπήκε δυνατά έχοντας δοκάρι κι άλλη μία μεγάλη φάση για την ανατροπή. Δεν σκόραρε όμως και το «πλήρωσε». Στο 63’ ο Εμεγκά παραβίασε από κοντά την εστία της για το 2-1 και στο 83’ ο Μπάκουα «έγραψε» το τελικό 3-1 και την έριξε οριστικά και αμετάκλητα στο καναβάτσο.
Με αυτόν τον πικρό τρόπο η Σεντ Ετιέν δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στον απρόσμενο θρίαμβο που είχε προηγηθεί στο ντέρμπι με τη Λυών κι επέστρεψε άμεσα στα αρνητικά αποτελέσματα, γεγονός που ήταν αρκετά κακό για την ψυχολογία της, έχοντας μπει πλέον στην τελική ευθεία της σεζόν. Οι «στεφανουά» έχουν συγκεντρώσει 27 βαθμούς και βρίσκονται στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, αποτελώντας το πρώτο φαβορί για να ακολουθήσουν τη Μονπελιέ και να υποβιβαστούν στη Λιγκ 2, αμέσως μετά την επιστροφή τους στα «μεγάλα σαλόνια» του γαλλικού ποδοσφαίρου. Τα οκτώ από τα δέκα πιο πρόσφατα ματς τους ολοκληρώθηκαν αμφίσκορα και δεν έχουν κρατήσει ανέπαφη την εστία τους ούτε μία φορά στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.
Ο τεχνικός του συλλόγου Έιρικ Χόρνελαντ υποστήριξε: «Η νίκη στο ντέρμπι με τη Λυών θα έπρεπε να μας δημιουργήσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια όμως αποδείχθηκε στον αγώνα με το Στρασβούργο ότι δεν συνέβη κάτι τέτοιο και χάσαμε δίκαια. Μας έλειψε η ψυχική δύναμη, η ενέργεια και δυστυχώς εμφανιστήκαμε ξανά αργοί σε όλες τις αντιδράσεις μας, κάτι που δεν θέλουμε να βλέπουμε και είναι ανεπίτρεπτο να συμβαίνει. Δεν είχαμε αποτελεσματικότητα ακόμα και σε απλές πάσες. Πρέπει να παίξουμε καλύτερη με τη Μονακό διότι θα τιμωρήσουν όλα τα λάθη μας».
Αγωνιστικά Νέα: Θα λείψουν ο αριστερός οπισθοφύλακας Κορνού (11/0), ο μέσος Μπουτσουαρί (24/1), ο επιθετικός Μποάκι (17/3) και ο κορυφαίος σκόρερ της Στασέν (28/12).

Θα δώσει δεύτερο συνεχόμενο ματς μακριά από τη βάση της. Το περασμένο Σάββατο αναγκάστηκε να μεταβεί στην πόλη Χάβρη κι έπρεπε να επιβεβαιώσει τον χαρακτηρισμό του φαβορί απέναντι στην αδύναμη τοπική ομάδα η οποία όμως «καιγόταν» διότι παλεύει για την παραμονή της. Αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων και των προσδοκιών και παραχώρησε ισοπαλία 1-1, απογοητεύοντας με την απόδοσή της. Μπήκε δυνατά και είχε την πρώτη καλή στιγμή όμως η απόδοσή της «έπεφτε» όσο κυλούσε η ώρα. Στο 22’ είδε τους γηπεδούχους να ανοίγουν το σκορ με κεφαλιά του Χασάν. Δεν έβγαλε αντίδραση και χρειάστηκε να ανασυνταχθεί για να κυριαρχήσει στο δεύτερο μέρος. Πίεσε και μετά από φάση διαρκείας στο 61’ ισοφάρισε με τον Μπίρεθ. Πλέον το μομέντουμ ήταν στην πλευρά της. Έως το φινάλε όμως δημιούργησε μόνο μία κλασική φάση με τον Μπίρεθ να είναι άστοχος και το 1-1 παρέμεινε.
Η Μονακό «γκέλαρε» για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική μετρώντας ισάριθμες ισοπαλίες και μοιάζει να παρουσιάζει σημαντική κάμψη στην απόδοσή της στην τελευταία και πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν. Είναι υποχρεωμένη να επιστρέψει άμεσα στις επιτυχίες αν δεν θέλει να «κατρακυλήσει» και να μείνει εκτός του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ. Η συγκομιδή των 55 πόντων φέρνει τους Μονεγάσκους στην πρώτη τετράδα της κατάταξης κι ακόμα κρατούν την τύχη στα χέρια τους. Ωστόσο δεν πείθουν κι έχουν δώσει δικαιώματα στους διώκτες τους. Αν και συνήθως τα ματς τους έχουν σκορ και θέαμα, τα δύο πιο πρόσφατα ήταν Under και δυσκολεύονται σημαντικά στο σκοράρισμα.
«Η εμφάνισή μας στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τη Χάβρη ήταν απαράδεκτη. Τους επιτρέψαμε να αμυνθούν πάρα πολύ εύκολα διότι παίζαμε πολύ αργά. Βελτιωθήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο κι αξίζαμε τη νίκη όμως η συνολική εμφάνισή μας με απογοήτευσε σε πολύ μεγάλο βαθμό. Δεν μπορεί να μας αρκεί η ισοπαλία ούτε η εικόνα που δείξαμε στο γήπεδο. Περιμένω αντίδραση και να κάνουμε ό,τι ακριβώς χρειάζεται και να μην έχουμε ίδια εμφάνιση στον αγώνα με τη Σεντ Ετιέν διότι η κατάσταση είναι οριακή» ήταν τα λόγια του προπονητή της ομάδας, Άντι Χίτερ.
Αγωνιστικά Νέα: Συμπλήρωσε κάρτες ο μέσος Καμαρά (27/2). Δεν μπορούν να προσφέρουν ο αμυντικός Ουαταρά (12/0) και ο παικταράς μεσοεπιθετικός Γκολόβιν (19/3).

Εκτίμηση
Η Σεντ Ετιέν ποντάρει πολλά στην έδρα της έχοντας πανηγυρίσει πρόσφατα τη μεγάλη νίκη στο ντέρμπι με τη Λυών. Σε όλη τη σεζόν όμως δεν παρουσιάζει την παραμικρή σταθερότητα στην απόδοσή της και οι αμυντικές της επιδόσεις είναι απογοητευτικές. Από την άλλη η Μονακό μετά την «γκέλα» στη Χάβρη, «καίγεται» για το «διπλό» στο «Ζοφρουά Γκισάρ», καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα κινδυνεύσει πολύ σοβαρά να μην πετύχει τον στόχο της εξόδου στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Καμία αξία στο «διπλό» όμως φαντάζει πολύ δύσκολο να μην «ανοίξει» το ματς και τα 4-6 γκολ θα αποτελέσουν την επιλογή μας.
2