Με την ανωτερότητα της Μάλμε
ΜΑΛΜΕ
Η Μάλμε συνήλθε άμεσα μετά την εντός έδρας ήττα από τη Σίριους και επικράτησε της ΑΪΚ Στοκχόλμης με 1-0 εκτός έδρας για την πέμπτη αγωνιστική της Allsvenskan. Έτσι σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση με 10 βαθμούς και ρεκόρ 3-1-1, δείχνοντας έμπρακτα πως φέτος είναι… άλλη ομάδα σε σχέση με το άμεσο παρελθόν.
Μπήκε σε θέση οδηγού στο 24ο λεπτό, όταν μετά από σουτ του Ρόσενγκρεν ο τερματοφύλακας έδιωξε στο πλάι, η μπάλα γύρισε παράλληλα μέσα στην περιοχή και ο Μπότχαϊμ την έστειλε στα δίχτυα με κεφαλιά από κοντά κάνοντας το 0-1.
Η ΑΪΚ στη συνέχεια άσκησε πίεση στην άμυνα της Μάλμε, έχασε ευκαιρίες με πιο χαρακτηριστική αυτή του 72ου λεπτού όταν αστόχησε σε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα να κρατάει ανέπαφη την εστία του. H Μάλμε είχε και εκείνη τη στιγμή της να διπλασιάσει τα τέρματά της με την κεφαλιά του Ρόσλερ στο 86’, η οποία αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα στην αριστερή του γωνία με το 0-1 να μένει μέχρι το τέλος.
Αγωνιστικά Νέα: Δεν μπορεί να υπολογίζει στον αριστερό εξτρέμ Εκόνγκ (-) , τον δημιουργικό χαφ Κρίστιανσεν (1 συμ./ 0 γκολ) και τον αρχηγό Γιάνσον (3 συμ./ 1 γκολ) ο οποίος χειρουργήθηκε για τη ρήξη χιαστού την οποία είχε υποστεί. Εκτός είναι και ο βασικός τερματοφύλακας Όλσεν ( 3 συμ.).
ΜΙΑΛΜΠΙ
Η Μιάλμπι συνεχίζει να βρίσκεται σε ανοδική πορεία καθώς επικράτησε με 2-0 εντός έδρας της Χάλμσταντ σε ένα παιχνίδι ωστόσο το οποίο δεν ήταν όσο άνετο δείχνει το τελικό σκορ, καθώς βρήκε αργά το δεύτερο τέρμα. Ανέβηκε στη 10η θέση της βαθμολογίας με επτά πόντους και ρεκόρ 2-1-2 μετά από πέντε αγωνιστικές.
Η Μιάλμπι ήταν αυτή που απείλησε πρώτη στο ματς με ένα σουτ στο 24’ να καταλήγει στην αγκαλιά του τερματοφύλακα. Η Χάλμσταντ ήταν αυτή που είχε την καλύτερη ευκαιρία στο πρώτο μέρος στο 37’, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα έφτασε στη μικρή περιοχή με τον παίκτη της να την στέλνει ψηλά άουτ.
Στο 56’η πρωταθλήτρια Σουηδίας άνοιξε το σκορ, με τον Μπέργκστρομ να επωφελείται από το τραγικό λάθος της άμυνας και με εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα έκανε το 1-0 από κοντά και προ κενής εστίας.
Συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να χάνει ευκαιρίες. Στο 84’ ήρθε και το δεύτερο γκολ, όταν μετά από πολύ όμορφη ανάπτυξη ο Γκρανάτ βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, πλάσαρε άψογα και διαμόρφωσε το τελικό 2-0 για τη Μιάλμπι.
Αγωνιστικά Νέα: Ο μοναδικός παίκτης που παραμένει εκτός δράσης είναι ο επιθετικός χαφ Γιέπε Κιάερ (-) που αναμένεται να επιστρέψει μετά τα μέσα Μαΐου στη δράση.
Εκτίμηση
Η Μάλμε στο ξεκίνημα της σεζόν δείχνει να είναι πολύ σοβαρή και αρκετά καλή τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας. Παρένθεση αποτελεί η ήττα με τη Σίριους με 2-3. Θα πάμε με τον άσο σε αυτό το παιχνίδι καθώς η Μιάλμπι δείχνει να ψάχνει ακόμα τα πατήματά της στις πρώτες αγωνιστικές.
Μάντσεστερ Σίτι
Κρίσταλ Πάλας
Ροσάριο Σεντράλ
Ρασίνγκ Κλουμπ
Ρίβερ Πλέιτ
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Λανς
Παρί Σεν Ζερμέν
Μπρεστ
Στρασβούργο
Λεβαδειακός
ΟΦΗ
Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός
ΠΑΟΚ
ΑΕΚ
Βόλος ΝΠΣ
Άρης
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Κολοράντο Ράπιντς
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Πόρτλαντ Τίμπερς
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Κολόμπους Κρου
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Νάσβιλ
Ντάλας
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Ορλάντο Σίτι
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
DC Γιουνάιτεντ
Σικάγο Φάιαρ
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Ντιναμό Χιούστον
Σιάτλ Σάουντερς
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Σινσινάτι
Ίντερ Μαϊάμι
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Σάρλοτ
Νιου Γιόρκ Σίτι
Σεντ Λούις Σίτι
Λος Άντζελες
Σαν Ντιέγκο
Όστιν
Χετάφε
Μαγιόρκα
Αλαβές
Μπαρτσελόνα
Βιγιαρεάλ
Σεβίλλη
Εσπανιόλ
Αθλέτικ Μπιλμπάο
Λάτσιο
Ίντερ
Μάδεργουελ
Σέλτικ
Ρέιντζερς
Χιμπέρνιαν
Χαρτς
Φόλκερκ
Χέλσινγκμποργκ
Όντεβολντ
Φάλκενμπεργκ
Βάρμπεργκ Μπόις
Νόρκεπινγκ
Νόρντικ Γιουνάιτεντ
Μπράγκε
Έστερσουντ
Έστερ
Σάντβικενς ΙΦ
Σίριους
Χάμαρμπι
Έλφσμποργκ
Χάκεν
Γιουργκόρντεν
Κάλμαρ
ΑΪΚ Στοκχόλμης
Γκάις
Ντέγκερφορς
Βαστέρας ΦΚ
Έργκριτε
Μπρομαποϊκάρνα
Γκέτεμποργκ
Χάλμσταντ
1