Οι καλύτερες άμυνες στην Γερμανία
Η Λειψία υποδέχεται την Βόλφσμπουργκ για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας. Αμφότερες βρίσκονται σε καλή κατάσταση και έχουν ως στόχο το τρόπαιο.Τι ισχύει: Μονός προημιτελικός για το Κύπελλο Γερμανίας. Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος ακολουθεί ημίωρη παράταση και στη συνέχεια αν χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι.
* Κεκλεισμένων των θυρών.
ΛΕΙΨΙΑ
Υποδέχτηκε την Γκλάντμπαχ το Σάββατο και σε μία εντυπωσιακή αναμέτρηση έκανε την ανατροπή αν και στο ημίχρονο βρισκόταν πίσω στο σκορ με 2-0. Αρχικά είδε τον Χόφμαν από το σημείο του πέναλτι να δίνει το προβάδισμα στην αντίπαλο της, αμέσως μετά έχασε σημαντική ευκαιρία για να ισοφαρίσει και στο 19’ δέχτηκε και 2ο τέρμα. Μπήκε αποφασισμένη στο 2ο ημίχρονο, έκλεισε την Γκλάντμπαχ στο μισό γήπεδο και στο 57’ ο Ενκουκού μείωσε το σκορ. Ο Πόουλσεν στο 66’ με ένα ωραίο σουτ εκτός περιοχής έφερε το παιχνίδι στα ίσια, οι Ταύροι πίεζαν και είχαν δοκάρι στο 76’ για να έρθει ο Σόρλοθ με κοντινή κεφαλιά στο 93’ να ολοκληρώσει την ανατροπή.Αυτή ήταν η 5η συνεχόμενη νίκη για το σύνολο του Νάγκελσμαν στο πρωτάθλημα και έτσι παραμένει στο -2 από την πρωτοπόρο Μπάγερν. Σημαντικό το γεγονός επίσης πως αύξησε την διαφορά από την 5η θέση στους 11 βαθμούς και στην ουσία δείχνει να πετυχαίνει τον βασικότερο της στόχο για φέτος, την έξοδο στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ.
Έχουμε επισημάνει πως αν είχε φέτος έναν επιθετικό που θα έβρισκε ευκολότερα τον δρόμο προς τα δίχτυα τότε μπορεί να βρισκόταν και στην κορυφή. Δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να φτάσει μέχρι τα προημιτελικά του θεσμού καθώς απέκλεισε κατά σειρά τις Άουγκσμπουργκ (3-0) και Μπόχουμ (4-0). Από την στιγμή μάλιστα που η Μπάγερν είναι εκτός, υπάρχει μία πολύ καλή ευκαιρία να πανηγυρίσει τον πρώτο τίτλο της ιστορίας της.
«Σαν προπονητής ομάδας Μπουντεσλίγκα δεν έχω κερδίσει ποτέ κάποιο τίτλο. Δεν μπορώ καν να φανταστώ πως θα είναι να έχουμε την ευκαιρία να το κάνουμε. Θα παίξουμε στα όρια μας για να περάσουμε την Βόλφσμπουργκ και να πάμε στα ημιτελικά», σχολίασε ο κόουτς Νάγκελσμαν.
Αγωνιστικά Νέα: Παραμένουν εκτός ο μέσος Λάιμερ (0/0), ο μπακ Ανχελίνο (21/4) και ο εξτρέμ Σόμπολζαϊ. Αμφίβολη η συμμετοχή του μέσου Σάμπιτζερ (19/5) και του στόπερ Χάλστενμπεργκ (17/2).
ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ
Μπορεί να δυσκολεύτηκε περισσότερο από ότι δείχνει το τελικό 2-0 απέναντι στην Χέρτα, όμως για ακόμη μία αγωνιστικη έδειξε σοβαρό πρόσωπο και συνεχίζει απτόητη την πορεία της. Δεν μπορούσε να βρει εύκολα χώρους στο πρώτο μέρος και χρειάστηκε ένα αυτογκόλ του Κλούντερ στο 38’ για να ανοίξει το σκορ. Δέχτηκε πίεση στην επανάληψη, χρειάστηκε τις αποκρούσεις του Καστέελς αλλά και την βοήθεια του δοκαριού για να κρατήσει ανέπαφη την εστία της και κόντρα στην ροή του αγώνα βρήκε και 2ο τέρμα με κεφαλιά του Λακρουά στο 89’.
Δεν δημιούργησε ουσιαστικά ούτε μία αξιόλογη ευκαιρία σε ανοικτό παιχνίδι, ένα αυτογκόλ και μία στημένη φάση της έδωσαν την νίκη. Στο τέλος βέβαια μικρή σημασία έχει αυτό για το σύνολο του Γκλάσνερ που βλέπει την ομάδα του να τρέχει ένα αήττητο σερί οκτώ αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις χωρίς μάλιστα να έχει δεχτεί γκολ. Βρίσκεται έτσι μόνη της στην 3η θέση, στο +6 από την 5η Ντόρτμουντ και έχει μία μεγάλη ευκαιρία φέτος να βρεθεί στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο αποκλεισμός στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ από την ΑΕΚ, ίσως εν τέλει να της βγει και σε καλό.
Για να φτάσει ως εδώ ξεπέρασε εύκολα αρχικά το εμπόδιο της Σάντχαουζεν (4-0) και στην συνέχεια επικράτησε με 1-0 της Σάλκε. Δυνατό τεστ αυτό απέναντι στην Λειψία, φυσικά στόχος η πρόκριση.
«Δεν χρειαζόμαστε κάποιο σπέσιαλ κίνητρο. Βρισκόμαστε στα προημιτελικά του Κυπέλλου, οπότε μένουν δύο παιχνίδια μέχρι τον τελικό. Πάντα λέω στους παίκτες μου ότι σε αυτά τα παιχνίδια είναι όλα ή τίποτα και εγώ τα θέλω όλα. Πρέπει να φτάσουμε στα όρια μας αλλά θεωρώ πως είμαστε ικανοί να το κάνουμε», τόνισε ο κόουτς Γκλάσνερ.
Αγωνιστικά Νέα: Επιστρέφει σε σχέση με το πρωτάθλημα ο στόπερ Μπρουκς (21/2). Ο φορ Μπρέκαλο (20/2) είναι και πάλι διαθέσιμος, όχι όμως και ο μέσος Ρουσιγιόν (12/0).
Εκτίμηση
Η Λειψία μοιάζει το φαβορί της αναμέτρησης αλλά αντιμετωπίζει μία ομάδα η οποία έχει να δεχτεί γκολ εδώ και οκτώ αγώνες. Αμφότερες βέβαια έχουν διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο, η λογική λέει πως οι γηπεδούχοι θα αναλάβουν την πρωτοβουλία. Απέναντι στην Γκλάντμπαχ έδειξαν πως τα καταφέρνουν και σε ομάδες που αμύνονται, οι Λύκοι βέβαια το κάνουν πολύ καλά φέτος αυτό. Αν κοιτάξουμε το παιχνίδι του πρωταθλήματος θα πάμε στο over, που βρίσκεται σε καλές τιμές.
Νόριτς
Μπέρμιγχαμ
Ρέξαμ
Ίπσουιτς
Στόουκ
Λέστερ
Χαλ
ΚΠΡ
Σουόνσι
Μπρίστολ Σίτι
Γουέστ Μπρομ
Κόβεντρι
Μίλγουολ
Πόρτσμουθ
Γουότφορντ
Ντέρμπι
Σαουθάμπτον
Τσάρλτον
Μίντλεσμπρο
Όξφορντ Γιουνάιτεντ
Μάντσεστερ Σίτι
Νιούκαστλ
Γουέστ Χαμ
Μπόρνμουθ
Τσέλσι
Μπέρνλι
Μπρέντφορντ
Μπράιτον
Άστον Βίλα
Λιντς
Πλατένσε
Μπαράκας Σεντράλ
Σέντραλ Κόρδοβα
Τίγκρε
Ντεπορτίβο Ριέστρα
Ουρακάν
Μπάνφιλντ
Νιούελς Ολντ Μπόις
Ιντεπ. Ριβαντάβια
Ιντεπεντιέντε
Σαν Λορέντζο
Εστουντιάντες Ρίο Κουάρτο
Ντέντερ
Σιντ Τρούιντεν
Κλαμπ Μπριζ
Λέουβεν
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Αντβέρπ
Παρί Σεν Ζερμέν
Μετς
Τουλούζ
Παρί
Λανς
Μονακό
Σάλκε
Μαγδεμβούργο
Καρλσρούη
Χόλσταϊν Κίελ
Έλβερσμπεργκ
Μπραουνσβάιγκ
Ντόρτμουντ
Ντάρμσταντ
Φορτούνα Ντίσελντορφ
Ουνιόν Βερολίνου
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Μπάγερν Μονάχου
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Κολωνία
Χοφενχάιμ
Άουγκσμπουργκ
Γκρασχόπερς
Ζυρίχη
Βίντερτουρ
Τουν
Σερβέτ
Σεντ Γκάλεν
Καλλιθέα
Ηλιούπολη
Πανιώνιος
Μαρκό
Παναργειακός ΑΠΟ
Χανιά
Ολυμπιακός Β'
Καλαμάτα
Ελλάς Σύρου
Αιγάλεω
Αστέρας Τρίπολης
Ατρόμητος
Ολυμπιακός
Παναιτωλικός
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Νάσβιλ
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Ντάλας
Τορόντο
Ντιναμό Χιούστον
Σικάγο Φάιαρ
Ορλάντο Σίτι
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
DC Γιουνάιτεντ
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Πόρτλαντ Τίμπερς
Κολόμπους Κρου
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Σινσινάτι
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Λος Άντζελες
Ίντερ Μαϊάμι
Όστιν
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Σεντ Λούις Σίτι
Σάρλοτ
Σαν Ντιέγκο
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Κάλιαρι
Λάτσιο
Λέτσε
Ίντερ
Γιουβέντους
Κόμο
Πάφος
Ανόρθωση
Ολυμπιακός Λευκωσίας
Ακρίτας Χλώρακας
Απόλλων Λεμεσού
Εθνικός Άχνας
Άγιαξ
Ναϊμέγκεν
Μπρέντα
Φόλενταμ
Αϊντχόφεν
Χέρενφεν
Μπράγκα
Βιτόρια Γκιμαράες
Μορεϊρένσε
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Μπενφίκα
AVS Φουτεμπόλ
Σεντ Μίρεν
Μάδεργουελ
Αμπερντίν
Νταντί
Νταντί Γιουνάιτεντ
Κιλμάρνοκ
Χαρτς
Φόλκερκ