Για την επιστροφή στις νίκες η Λάτσιο
Η Κάλιαρι υποδέχεται τη Λάτσιο για την 23η αγωνιστική της Σέριε Α.
ΚΑΛΙΑΡΙ
Δεν είχε την εικόνα που θα ήθελε στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Τορίνο την προηγούμενη αγωνιστική και έτσι γνώρισε δίκαια την ήττα με 2-0. Μόλις στο 6’ βρέθηκε πίσω στο σκορ, απείλησε ελάχιστα κι έμεινε μέσα στο παιχνίδι χάρη στις αποκρούσεις του Καπρίλε. Είχε βέβαια παρόμοια εικόνα στην επανάληψη και από τη στιγμή που δέχθηκε και δεύτερο γκολ στο 61’ κατάλαβε ότι δεν θα πάρει κάτι από το παιχνίδι και δεν το άξιζε κιόλας.
Συνολικά της έλειπε η ενέργεια από αυτή την αναμέτρηση και δεν αντέδρασε ποτέ στο γκολ που δέχθηκε τόσο νωρίς. Μπήκε έτσι τέλος στο σερί των τριών αγώνων που έτρεχε χωρίς ήττα και συνεχίζει να βρίσκεται οριακά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Μας έχει συνηθίσει σε σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της αλλά στα κρίσιμα σημεία καταφέρνει και παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει. Δεν έχει εκμεταλλευτεί όσο θα ήθελε την έδρα της αλλά από ένα σημείο κι έπειτα έχει γίνει ακόμα πιο συμπαγής και ένα τέτοιο πρόσωπο περιμένω να δω σήμερα.
«Η Λάτσιο είναι μία δυνατή ομάδα. Είναι πολύ καλοί τακτικά, παίζουν σαν μία «αλυσίδα» και σεντράρουν αρκετά. Εμείς δεν θα παρεκκλίνουμε από το παιχνίδι μας. Δουλεύουμε κάποια νέα πράγματα και είμαι περιέργος να δω τι θα βγάλουμε στο γήπεδο», επισήμανε ο κόουτς Νικόλα.
Αγωνιστικά Νέα: Άλλη μία αγωνιστική θα απουσιάσει ο εξτρέμ Λουβούμπο (16/1).
ΛΑΤΣΙΟ
Γνώρισε την ήττα (1-0) το βράδυ της Πέμπτης στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Μπράγκα αλλά αυτό μικρή σημασία είχε καθώς και πάλι τερμάτισε στην πρώτη θέση της League Phase του Γιουρόπα Λιγκ. Βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 6’ και η αλήθεια είναι ότι δεν πίεσε και ιδιαίτερα για να φτάσει στην ισοφάριση. Έφτιαξε κάποιες ευκαιρίες αλλά δεν είχε και λόγο να βάλει τα πόδια της στη «φωτιά».
Η κορυφή άλλωστε ήταν απίθανο να αλλάξει χέρια και το μόνο που την ενδιέφερε στο τέλος ήταν να μάθει ποιοι θα είναι οι πιθανοί της αντίπαλοι στους «16». Έτσι θα αντιμετωπίσει μία εκ των Φερεντσβάρος, Πλζεν, Γαλατασαράι και Άλκμααρ και αν θα ήθελε αν αποφύγει κάποια ομάδα είναι τους Τούρκους.
Στη Σέριε Α προέρχεται από την εντός έδρας ήττα με 2-1 στο παιχνίδι με τη Φιορεντίνα. «Πλήρωσε» στην ουσία το κακό της ξεκίνημα εκεί όπου δέχτηκε δύο γκολ μέσα σε πέντε λεπτά (11’ -16’) ενώ είδε την αντίπαλο της να έχει και δοκάρι λίγο μετά. Στο δεύτερο μέρος βέβαια κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, είχε δοκάρι στο 66’ και τελικά μείωσε στο 90+2’ με κεφαλιά του Μάρουσιτς. Πίεσε στα τελευταία λεπτά κι έχασε μεγάλη ευκαιρία να βρει το γκολ της ισοφάρισης αλλά το σουτ του Πέδρο χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Ντε Χέα και δεν κατέληξε στα δίχτυα.
Στο τέλος θα μπορούσε κάλλιστα να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας αλλά δεν τα κατάφερε. Μετράει έτσι μόλις μία νίκη στα τελευταία πέντε παιχνίδια της κι «έπεσε» στην 5η θέση αλλά έχει έναν αγώνα λιγότερο και θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες.
Αγωνιστικά Νέα: Ο κόουτς Μπαρόνι αποβλήθηκε στην αναμέτρηση με τη Φιορεντίνα και δεν θα κάτσει στον πάγκο σήμερα. Αμφίβολος ο εξτρέμ Τζακάνι (19/6). Παραμένουν εκτός οι μέσοι Λατσάρι (16/0) και Βεσίνο (10/1), o μπακ Ταβάρες (16/0) κι ο στόπερ Πάτρικ (8/1).
Εκτίμηση
Η Κάλιαρι προέρχεται από μία εκτός έδρας ήττα όπου δεν έδειξε και ιδιαίτερα καλό πρόσωπο. Στην έδρα της είναι βέβαια πιο συμπαγής αλλά αντιμετωπίζει και μία ανώτερη αντίπαλο. Η Λάτσιο θέλει να αφήσει πίσω της την ήττα από τη Φιορεντίνα και είναι μία ομάδα που ξέρει να αντιδράει φέτος. Έχει αξία το διπλό και θα πάω μαζί του.
Φούλαμ
Κρίσταλ Πάλας
Μπράιτον
Γουέστ Χαμ
Σιντ Τρούιντεν
Κλαμπ Μπριζ
Φλουμινένσε
Μπαΐα
Σπορτ Ρεσίφε
Γκρέμιο
Κορίνθιανς
Ζουβεντούδε
Ιντερνασιονάλ
Ρεντ Μπουλ Μπραγκαντίνο
Βιτόρια Μπαΐα
Σάο Πάουλο
Ατλέτικο Μινέιρο
Βάσκο Ντα Γκάμα
Σεάρα
Παλμέιρας
Σάντος
Κρουζέιρο
Μποταφόγκο
Φορταλέζα
Μιρασόλ
Φλαμένγκο
Νις
Ανζέ
Παρί Σεν Ζερμέν
Ρεν
Τουλούζ
Στρασβούργο
Ντόρτμουντ
Χοφενχάιμ
Αμβούργο
Βέρντερ Βρέμης
Βόλος ΝΠΣ
Κηφισιά
Αθλέτικ Μπιλμπάο
Ατλέτικο Μαδρίτης
Βερόνα
Αταλάντα
Σπάρτα Ρότερνταμ
Μπρέντα
Άλκμααρ
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Φόλενταμ
Ναϊμέγκεν
Ουτρέχτη
Τβέντε
Φέγενορντ
Τσβόλε
Χέρακλες
Τελστάρ
AVS Φουτεμπόλ
Ρίο Άβε
Φαμαλικάο
Μπράγκα
Κιλμάρνοκ
Ρέιντζερς
Νάπολι
Ίντερ
Ρόμα
Γιουβέντους
Φιορεντίνα
Μπολόνια
Μίλαν
Κόμο
Τορίνο
Ουντινέζε
Τζένοα
Πάρμα
Βενέτσια
Λέτσε
Έμπολι
Μόντσα