Μονομαχία για την 6η προνομιούχο θέση
* Μόνο μία ήττα υπέστη η Εσπανιόλ στις 7 πιο πρόσφατες επισκέψεις της Θέλτα, για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο (4-2-1, σε 90λεπτο).
ΕΣΠΑΝΙΟΛ
Εμφανίστηκε «κατώτερη» του αναμενόμενου και συνετρίβη με 4-1 από την ανώτερη Βιγιαρεάλ. Στο 12' της ακυρώθηκε γκολ μέσω VAR, στo 35' ο Μικαουτάτζε έκανε το 1-0 και στο 41' ο Σαλίνας με αυτογκόλ το 2-0, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Στη συνέχεια δεν μπόρεσε να αντιδράσει αν και προσπάθησε για την κατοχή μπάλας (49%) η Βιγιαρεάλ είχε επικρατήσει πλήρως σε ότι αφορά την αποτελεσματικότητα. Στο 50' ο Πέπε έκανε το 3-0 και στο 55' ο Μολέιρο το 4-0. Το γκολ της τιμής πέτυχε ο Γκαμπρέρα στο 88', διαμορφώνοντας το τελικό 4-1.
Έχασε έδαφος στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές, με τέσσερις συνεχόμενες ήττες κι έχει προβληματίσει. Έτσι έπεσε στην 6η θέση, με 34 βαθμούς +1 από την Θέλτα, που την απειλεί. Μεγάλη μάχη αναμένεται ξανά κι απαιτείται συνεχής προσπάθεια. Επόμενος αγώνας στις 21/2, εκτός έδρας, με τη Ατλέτικο Μαδρίτης.
Αγωνιστικά Νέα: Θα απουσιάσουν λόγω τραυματισμών, ο σέντερ φορ Πουάδο (10/2) και ο στόπερ Καλέρο (19/0). Επιστρέφει ο αριστερός μπακ Κάρλος Ρομέρο (21/4, 2 ασίστ).
ΘΕΛΤΑ
Σε έναν αγώνα που ήταν καλύτερη σε γενικές γραμμές ηττήθηκε από την πιο αποτελεσματική Οσασούνα (1-2). Πλήρωσε την αστοχία και τα λάθη της άμυνάς της. Στο 35' ο Μπούντιμιρ έκανε το 0-1, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Στη συνέχεια ισοφάρισε στο 53' με πέναλτι του Ιγκλέσιας. Στο 79' ο Γκαρθία έκανε το 1-2, ακολούθως προσπάθησε να ισοφαρίσει χάνοντας ευκαιρίες με τον Γιυντγκλά στο 86', με τον Άσπας στο 89' και με τον Στάρφελντ στο 90+7', χωρίς αποτέλεσμα.
Παρά την κακή αυτή εμφάνιση, είναι σχετικά σταθερή ομάδα, κινείται με αποτελεσματικότητα και υπό την καθοδήγηση του Χιράλντεθ εκμεταλλεύεται τις αδυναμίες των αντιπάλων της και παίρνει ενίοτε τα αποτελέσματα που θέλει. Βρίσκεται στην 7η θέση, στο -1 βαθμό από την προνομιούχο εξάδα και θα παλέψει για να είναι μέσα στο παιχνίδι της Ευρώπης.
Επόμενος αγώνας στις 19/2 για το Γιουρόπα Λιγκ εκτός με τον ΠΑΟΚ και στις 22/2 υποδέχεται τη Μαγιόρκα.
Αγωνιστικά Νέα: Θα απουσιάσει μόνο ο αναπληρωματικός δεξιός μπακ χαφ Νούνιες, που ήρθε με μεταγραφή από την Έλτσε.
Εκτίμηση
Από συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα έρχεται η Εσπανιόλ και λογικά θα προσπαθήσει να βγάλει αντίδραση. Η Θέλτα έρχεται από επίσης οδυνηρή ήττα στην έδρα της και σημειώνουμε ότι εκτός έδρας παίζει εξαιρετικά. Κορυφαίο μομέντουμ του αγώνα αυτού είναι και η διεκδίκηση της 6ης προνομιούχου θέσης, που οδηγεί στην Ευρώπη, οπότε είναι ένα πολύ σημαντικό «ντέρμπι» και για τις δύο ομάδες. Θα κριθεί στις λεπτομέρειες και λογικά στα 2-3 γκολ.
Κόβεντρι
Μίντλεσμπρο
Μάκλσφιλντ
Μπρέντφορντ
Ντεπορτίβο Ριέστρα
Νιούελς Ολντ Μπόις
Ατρόμητος
Πανσερραϊκός
Τζιρόνα
Μπαρτσελόνα
Κάλιαρι
Λέτσε
Ρίο Άβε
Μορεϊρένσε
Ρεάλ Μαδρίτης
Ατλέτικο Μαδρίτης
Βιγιαρεάλ
Μπέτις
Έλτσε
Οσασούνα
Ρεάλ Σοσιεδάδ
Αθλέτικ Μπιλμπάο
Μαγιόρκα
Αλαβές
Βαλένθια
Ράγιο Βαγιεκάνο
Χετάφε
Σεβίλλη
Ρεάλ Οβιέδο
Λεβάντε
Διπλό. Σε απίστευτη φόρμα η Θέλτα. Αξίζει να πατήσει στην 6η θέση!