Χαλαρή η Βιγιαρεάλ, ψάχνει είσοδο στην εξάδα ο Θέλτα
* Χωρίς ισοπαλία τα 9 πιο πρόσφατα μεταξύ τους με γηπεδούχο τη Βιγιαρεάλ. Έξι νίκες μετρά το «κίτρινο υποβρύχιο (4 συνεχόμενες) και τρεις η Θέλτα.
ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ
Έπαιξε εκτός έδρας με την Οβιέδο κι έφερε 1-1. Δεν είχε καλή απόδοση αλλά παρ' όλα αυτά ήταν λίγο καλύτερη. Το αποτέλεσμα υπό αυτές τις συνθήκες μπορεί να θεωρηθεί και δίκαιο. Πήρε προβάδισμα στο 13' με δεύτερη εκτέλεση του πέναλτι από τον Πέπε και το κράτησε μέχρι την ανάπαυλα. Στο δεύτερο ημίχρονο η αντίπαλός της πέρασε στην επίθεση και ισοφάρισε στο 69' σε 1-1. Έχασε την ευκαιρία να πάρει το παιχνίδι όταν στο 82', όταν ο Πέρεθ έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στο δοκάρι.
Η ομάδα παρουσιάζει μια μικρή αγωνιστική κάμψη, αλλά περιμένουμε βελτίωση στα επόμενα παιχνίδια. Έχει εξασφαλίσει την συμμετοχή της στο Τσάμπιονς Λιγκ και δεν έχει άλλους στόχους για τη φετινή χρονιά. Βρίσκεται στην 3η θέση με 62 βαθμούς και είναι ουσιαστικά αδιάφορη, προς τα πάνω, μια και είναι στο -12 από τη 2η Ρεάλ. Μπορεί ωστόσο να πέσει 4η, αν την περάσει η Ατλέτικο. Επόμενος αγώνας στις 2/5 όπου υποδέχεται την Λεβάντε.
Αγωνιστικά Νέα: Εξέτισε ο μέσος Κομεσάνια (29/3). Θα απουσιάσουν, ο στόπερ Φόιθ (13/0), ο αναπληρωματικός χαφ Καμπάνεθ (1/0) και ο αναπληρωματικός κεντρικός αμυντικός Κόστα. Αμφίβολοι ο αμυντικός Μουρίνιο (25/1) και ο δεξιός εξτρέμ Μπιουχάναν (30/6).
ΘΕΛΤΑ
Ηττήθηκε με 1-0 εκτός έδρας από την Μπαρτσελόνα. Παρότι η αντίπαλός της είχε μέτρια απόδοση, δεν κατάφερε να πάρει κάτι καλύτερο κυρίως γιατί δεν το πίστεψε. Στο 40' έγινε το 1-0 με πέναλτι που εκτέλεσε ο Γιαμάλ, που μετά από αυτό βγήκε από τον αγώνα τραυματισμένος. Η Θέλτα είχε ευκαιρίες για κάτι καλύτερο, κυρίως στην αρχή του αγώνα: Στο 1' και στο 70' με τον Ντουράν, στο 2' και στο 15' τον Γιουτγκλά, που δεν αξιοποιήθηκαν.
Μετά την δεύτερη συνεχόμενη ήττα της, έπεσε στην 7η θέση με 44 βαθμούς ισοβαθμώντας με την 6η Χετάφε, που έχασε χτες, οπότε αν δεν χάσει απόψε επανέρχεται στην ευρωπαϊκή ζώνη. Αναμένεται μάχη για τις προνομιούχες θέσεις, γιατί όλες οι υποψήφιες ομάδες επιθυμούν την συμμετοχή τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η αλήθεια είναι ότι παρουσιάζει μια πτώση φόρμας, δείχνει επηρεασμένη από τον αποκλεισμό στο Γιουρόπα Λιγκ, όπου έχασε... κατά κράτος από τη γερμανική Φράιμπουργκ (6-1 συνολικό σκορ, 2/2 ήττες). Επόμενος αγώνας στις 3/5, εντός με την Έλτσε.
Αγωνιστικά Νέα: Θα απουσιάσουν λόγω τραυματισμών, ο χαφ ο Ρομάν (19/1), ο στόπερ Στάρφελντ (19/0) ο επιθετικός Σβέντεμπεργκ (24/4) και ο χαφ Βεσίνο (4/0).
Εκτίμηση
Η Βιγιαρεάλ έχει μια μικρή πτώση φόρμας, είναι ποιοτικά καλύτερη ομάδα αλλά έχει πετύχει το στόχο της (έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ). Η Θέλτα επίσης δεν τα πάει και πολύ καλά τελευταία, αλλά έχει μεγαλύτερο κίνητρο (την είσοδο της στην εξάδα). Μπορεί να πάρει θετικό αποτέλεσμα στο «Θεράμικα».
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Μπρέντφορντ
Ουρακάν
Αρχεντίνος Τζούνιορς
Βελέζ Σάρσφιλντ
Ουνιόν Σάντα Φε
Κοπεγχάγη
Βέιλε
Εσπανιόλ
Λεβάντε
Λάτσιο
Ουντινέζε
Κάλιαρι
Αταλάντα
ΑΕ Λεμεσού
Ανόρθωση
Έγκερσουντ
Ρανχάιμ
Ζιλ Βιθέντε
Κάζα Πία
ΑΪΚ Στοκχόλμης
Μάλμε
Χάκεν
Σίριους
Μιάλμπι
Χάλμσταντ
Κάλμαρ
Έλφσμποργκ
Έργκριτε
Ντέγκερφορς
Μπαρτσελόνα
Ρεάλ Μαδρίτης
Ατλέτικο Μαδρίτης
Οσασούνα
Έλτσε
Μαγιόρκα
Αθλέτικ Μπιλμπάο
Ρεάλ Σοσιεδάδ
Μπέτις
Ράγιο Βαγιεκάνο
Βαλένθια
Αλαβές
Τζιρόνα
Χετάφε
Σεβίλλη
Ρεάλ Οβιέδο
Άσσος