Ώρα αποδείξεων στο Τορίνο
Η Γιουβέντους υποδέχεται την Ρόμα για την 8η αγωνιστική της Σέριε Α’ στο ντέρμπι που ξεχωρίζει την Κυριακή στο ιταλικό πρωτάθλημα. Βρίσκουν τα «πατήματα» τους οι «μπιανκονέρι», θέλουν να μείνουν κοντά στην κορυφή οι «τζιαλορόσι».ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
Στο εκτός έδρας ντέρμπι απέναντι στην Τορίνο, έδειξε χαρακτήρα και κατάφερε να πάρει μία νίκη στο τέλος που της επέτρεψε να ανέβει τόσο ψυχολογικά όσο και βαθμολογικά. Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης μπήκε δυνατά και απείλησε δύο φορές με τους Κεν και ΜακΚένι αλλά οι προσπάθειες αμφότερων ήταν άστοχες. Στη συνέχεια δέχτηκε μεγαλύτερη πίεση, ο Σέζνι την κράτησε όρθια και στην επανάληψη ανέβασε την απόδοση της. Είχε ευκαιρίες για να πάρει το προβάδισμα, έπεσε πάνω σε έναν καλό αντίπαλο τερματοφύλακα αλλά τελικά την λύση έδωσε ο Λοκατέλι με ένα πολύ ωραίο πλασέ στο 86’.
Με φόρα από τη νίκη της στο Τσάμπιονς Λιγκ επί της Τσέλσι και με την ίδια φιλοσοφία πήρε τη νίκη και στο ντέρμπι με την Τορίνο. Μπορούμε να πούμε πως σιγά σιγά θυμίζει ομάδα Αλέγκρι, θα χρειαστεί βέβαια και άλλα τέτοια αποτελέσματα για να μπει στην διεκδίκηση του τίτλου. Το -10 από την πρωτοπόρο Νάπολι είναι σημαντική διαφορά αλλά το θέμα είναι κατά πόσο θα συνεχίσουν οι «παρτενοπέι» να κερδίζουν όλα τα παιχνίδια τους.
Την Τετάρτη ακολουθεί η εκτός έδρας αναμέτρηση με την Ζενίτ για το Τσάμπιονς Λιγκ και έπειτα το εκτός έδρας ντέρμπι με την Ίντερ. Έχει αρκετά δύσκολο πρόγραμμα και είναι η ώρα να αποδείξει αν όντως έχει γυρίσει ο διακόπτης μετά το κακό της ξεκίνημα.
«Μέχρι την επόμενη διακοπή έχουμε επτά παιχνίδια μπροστά μας που είναι πολύ σημαντικό να μαζέψουμε βαθμούς ώστε να μην απομακρυνθούμε από τις πρώτες θέσεις. Η Ρόμα είναι καλή ομάδα τεχνικά και σε φυσική κατάσταση οπότε πρέπει να είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι. Είναι ανώφελο να διαμαρτυρόμαστε για το πρόγραμμα, όλα τα παιχνίδια πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε με ηρεμία», τόνισε ο κόουτς Αλέγκρι
Αγωνιστικά Νέα: Εκτός αποστολής έμεινε ο μέσος Ραμπιό (5/0) που βγήκε θετικός στον κορωνοίο. Δεν προλαβαίνει ο φορ Ντιμπάλα (5/2), αμφίβολη η συμμετοχή του φορ Μοράτα (6/2). ΡΟΜΑ
Πραγματοποίησε μία μεστή εμφάνιση στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Έμπολι και πήρε μία δίκαιη νίκη με 2-0. Δεν χρειάστηκε να πιάσει κάποια σπουδαία απόδοση, δεν απείλησε ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος αλλά κατάφερε να προηγηθεί με ένα σουτ του Πελεγκρίνι μέσα από την περιοχή στο 42’. Με το ξεκίνημα της επανάληψης μάλιστα ο Έιμπραχαμ έκλεψε την μπάλα στο κέντρο, έφτασε ως την περιοχή και επιχείρησε το σουτ το οποίο βρήκε στο δοκάρι, αλλά στην επαναφορά ο Μιχιταριάν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ αυτό στην ουσία «κλείδωσε» τη νίκη της, θα μπορούσε άνετα να φτάσει και σε τρίτο τέρμα στη συνέχεια αλλά ήταν άστοχη στην τελική της προσπάθεια.
Επέστρεψε έτσι στις νίκες στο ιταλικό πρωτάθλημα μετά την ήττα στο ντέρμπι με την Λάτσιο και τώρα έχει μπροστά της ακόμα ένα απαιτητικό παιχνίδι. Δεν έχει πάρει ακόμα μία μεγάλη νίκη φέτος, την περσινή χρονιά με τον Φονσέκα είχε μεγάλο θέμα στα ντέρμπι, ο Μουρίνιο ήρθε για να το αλλάξει αυτό. Ψυχολογία υπάρχει στην Ρώμη που δεν θέλουν να χάσουν επαφή με την κορυφή. Την Πέμπτη ακολουθεί η εκτός έδρας αναμέτρηση με την Μπόντο/Γκλιμτ και έπειτα ακόμη ένα ντέρμπι με την Νάπολι, η προσοχή όλων είναι στραμμένη στο πρωτάθλημα.
«Δεν είναι μία μάχη μεταξύ Μουρίνιο-Αλέγκρι αλλά μεταξύ Ρόμα και Γιουβέντους. Θα τον δω πριν και μετά το παιχνίδι, υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός μεταξύ μας. Έχω κερδίσει πράγματα όπως και ο Αλέγκρι οπότε χαίρομαι αν με λένε risultatista (σ.σ. προπονητής που τον ενδιαφέρει το αποτέλεσμα). Αν σε χαρακτηρίζουν έτσι σημαίνει ότι κερδίζεις, δεν γίνεται να μην το κάνεις και να σε θεωρούν τέτοιο», τόνισε ο κόουτς Μουρίνιο.
Αγωνιστικά Νέα: Σταθερά εκτός ο μπακ Σπινατσόλα, νέα απώλεια αυτή του στόπερ Σμόλινγκ (4/0). Αμφίβολη η συμμετοχή του φορ Έιμπραχαμ (7/2).
Εκτίμηση
Ντέρμπι αποδείξεων στο Τορίνο καθώς από τη μία η Γιουβέντους θέλει να δείξει ότι αποκτάει σιγά σιγά ταυτότητα και μπορεί να θεωρηθεί διεκδικήτρια του τίτλου και από την άλλη η Ρόμα που ψάχνει το πρώτο της μεγάλο αποτέλεσμα φέτος. Με όσα έχουν δείξει πάντως ως τώρα, περιμέναμε λίγο ψηλότερα τον άσο καθώς οι «τζιαλορόσι» μόνο αμελητέος αντίπαλος δεν είναι. Περιμένουμε κλειστό παιχνίδι είναι η αλήθεια, το under θα μπορούσε να αποτελέσει αξιόλογη επιλογή όπως και το να μην ηττηθεί η Ρόμα.
Γουλβς
Στόουκ
Γουότφορντ
Γουέστ Χαμ
Κάρντιφ
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Μίντλεσμπρο
Γουέστ Μπρομ
Μπλάκμπερν
ΚΠΡ
Μπόλτον
Λίνκολν Σίτι
Μπρίστολ Σίτι
Πόρτσμουθ
Νόριτς
Μπέρνλι
Ντέρμπι
Σουόνσι
Σαουθάμπτον
Μίλγουολ
Τσάρλτον
Πρέστον
Μπόρνμουθ
Έβερτον
Τότεναμ
Νιούκαστλ
Κόβεντρι
Χαλ
Λίβερπουλ
Νότιγχαμ Φόρεστ
Ροσάριο Σεντράλ
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Ατλέτικο Τουκουμάν
Μπελγράνο
Ντεπορτίβο Ριέστρα
Βελέζ Σάρσφιλντ
Ουρακάν
Εστουντιάντες Ρίο Κουάρτο
Κλουμπ Ατλέτικο Ταγιέρες
Σέντραλ Κόρδοβα
Μπόκα Τζούνιορς
Λανούς
Γκράτσερ ΑΚ
Βολφσμπέργκερ
Λασκ Λίντσερ
Αλτάχ
Κόρτραϊκ
Σαρλερουά
Λέουβεν
Σταντάρ Λιέγης
Σερκλ Μπριζ
Λόμελ
Ράαλ Λα Λουβιέρ
Μαλίν
Λοριάν
Τρουά
Λυών
Χάβρη
Μπρεστ
Τουλούζ
Στρασβούργο
Λανς
Ντόρτμουντ
Αμβούργο
Ουνιόν Βερολίνου
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Λειψία
Γκλάντμπαχ
Μάιντζ
Πάντερμπορν
Έλβερσμπεργκ
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Κολωνία
Χοφενχάιμ
Γιούνγκ Μπόις
Βασιλεία
Λωζάνη
Ζυρίχη
Σερβέτ
Λουκέρνη
Παναιτωλικός
Καλαμάτα
Βόλος Elabet
Ηρακλής
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Σάρλοτ
Κολοράντο Ράπιντς
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Ορλάντο Σίτι
Νάσβιλ
Σινσινάτι
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Ντιναμό Χιούστον
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
DC Γιουνάιτεντ
Λος Άντζελες
Πόρτλαντ Τίμπερς
Όστιν
Σιάτλ Σάουντερς
Σικάγο Φάιαρ
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Τορόντο
Νιου Γιόρκ Σίτι
Ίντερ Μαϊάμι
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Σαν Ντιέγκο
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Πάρμα
Μόντσα
Ουντινέζε
Σασσουόλο
Τορίνο
Φιορεντίνα
Φροζινόνε
Άρης Λεμεσού
Απόλλων Λεμεσού
ΑΕΚ Λάρνακας
ΑΠΟΕΛ
Τιχουάνα
Πούμας
Νεκάξα
Κρουζ Αζούλ
Ατλάντε
Λεόν
Άλκμααρ
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Εξέλσιορ
Σπάρτα Ρότερνταμ
Τσβόλε
Ναϊμέγκεν
Ακαντέμικο Βίσεου
Πόρτο
Αρούκα
Μαρίτιμο
Αλβέρκα
Σάντα Κλάρα
Χαρτς
Σεντ Τζόνστον
Κιλμάρνοκ
Νταντί Γιουνάιτεντ
Σέλτικ
Φόλκερκ
Χάλμσταντ
Κάλμαρ
Χάκεν
Βαστέρας ΦΚ
Έλφσμποργκ
Ντέγκερφορς
Γαλατασαράι
Γκεζτεπέ
Γκαζιαντέπ
Ρίζεσπορ
Κόνιασπορ
Κοτζάελισπορ
Ίντερ
Μίλαν
Νάπολι
Λάτσιο
Βερόνα
Μπολόνια
Σαμπντόρια
Αταλάντα
Σπέτσια
Τζένοα
Έμπολι
Κάλιαρι
Σαλερνιτάνα
Βενέτσια