3

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ελλάδα - Καζακστάν

ΤΖΙΡΟΣ

1
€ 198,778 83.0%
X
€ 29,064 12.1%
2
€ 11,557 4.8%
Over
€ 5,695 51.7%
Under
€ 5,329 48.3%

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Πέμπτη, 21:45

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

1 X 2
Over Under 1X 12 X2
Ημ. 1 Ημ. X Ημ. 2 Goal No Goal
0-1 Goals 2-3 Goals 4-6 Goals 7+ Goals
Δημιουργήστε λογαριασμό (ή κάντε login) για να μετρήσει στα στατιστικά σας.

426 ψήφοι:

Ειδήσεις

7

Σουτ στην εστία

1

7

Σουτ εκτός εστίας

5

63%

Κατοχή μπάλας

37%

2

Οφσάιντ

0

1

Κίτρινες κάρτες

4

0

Κόκκινες κάρτες

0

8

Κόρνερ

5

10

Φάουλ

11

Videos

Συνθέσεις

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  • Γήπεδο: OPAP Arena
  • Χωρητικότητα: 32000
  • Θεατές: 25200
Να κάνει το πρώτο βήμα προς το όνειρο θέλει η «γαλανόλευκη»

Να κάνει το πρώτο βήμα προς το όνειρο θέλει η «γαλανόλευκη»

Η Ελλάδα υποδέχεται το Καζακστάν στην «OPAP Arena» για τον ημιτελικό αγώνα μπαράζ της League C του Nations League.

Τι ισχύει: Νοκ άουτ ματς για τα ημιτελικά των πλέι οφ της League C του Nations League. Αν δεν αναδειχθεί νικητής στο 90λεπτο ακολουθεί ημίωρη παράταση και -αν χρειαστεί- πέναλτι. Η νικήτρια ομάδα θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας στον τελικό τη νικήτρια του ζευγαριού Γεωργία - Λουξεμβούργο με έπαθλο ένα εισιτήριο για την τελική φάση του Euro 2024.

* Τρεις νίκες σε ισάριθμες συναντήσεις μετρά η Ελλάδα κόντρα στο Καζακστάν με τέρματα 7-2, με τα δύο ματς να είναι για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2006 και το τρίτο για ένα φιλικό τουρνουά στην Κύπρο.

Η Ελλάδα τερμάτισε στην 3η θέση του 2ου προκριματικού ομίλου και δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκριση, αλλά συγκέντρωσε 13 βαθμούς επικρατώντας εντός κι εκτός έδρας του Γιβραλτάρ και της Ιρλανδίας, βγάζοντας το... λάδι στους Γάλλους και στα δύο ματς, με εκείνο της τελευταίας αγωνιστικής στην OPAP Arena να λήγει 2-2, ενώ πάλεψε πολύ το εντος με την Ολλανδία (ήττα 0-1). Μόνη κακή βραδιά το εκτός έδρας ματς με τους «οράνιε» όπου ηττήθηκε πολύ εύκολα με 3-0.

Η κατάκτηση όμως νωρίτερα της πρωτιάς στον 2ο όμιλο της League C του Nations League, μπροστά από Κόσοβο, Βόρεια Ιρλανδία και Κύπρο αποδείχθηκε τελικά «χρυσή», αφού δεν προσέφερε μονάχα την άνοδο στη League B, αλλά και μία δεύτερη ευκαιρία για πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2024.

Με ρεκόρ 5-1-0 και 15 βαθμούς ήταν στη δεύτερη θέση του σχετικού ranking πίσω μόνο από τη Γεωργία, ενώ η πρόκριση της Τουρκίας μέσω των προκριματικών στη τελική φάση τη γλίτωσε από ένα πιθανό μπαράζ «φωτιά» και έστειλε το Καζακστάν στο δρόμο της στα ημιτελικά και μάλιστα σε εντός έδρας ματς και σε μία OPAP Arena που αναμένεται κατάμεστη, αφού υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για την αναμέτρηση.

Με τους γείτονες πάντως έχει κληρωθεί στον ίδιο όμιλο, όπως και με Τσεχία και Πορτογαλία, αν προκριθεί στην τελική φάση για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια.

Από μόνη της η συμμετοχή στο Euro αποτελεί φυσικά μεγάλο κίνητρο για τους παίκτες, ωστόσο η ΕΠΟ ανακοίνωσε πως από τα περίπου 9 εκατ. ευρώ που θα πάρει ως μπόνους από την UEFA σε περίπτωση πρόκρισης, το 50% θα μοιραστεί στους διεθνείς.

«Εάν μας λέγατε πριν από 2 χρόνια ότι θα ήμασταν εδώ θα υπέγραφα με τη μία. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Είμαστε έτοιμοι. Δεν υπάρχει δικαιολογία. Το Καζακστάν έχει αποδείξει πολλά τα τελευταία πέντε χρόνια. Πιθανώς παραπάνω από εμάς, αλλά είμαστε έτοιμοι και πιο ενωμένοι πλέον. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Να κάνουμε το παιχνίδι μας και να συγκεντρωθούμε στον αγώνα και όχι τα γύρω γύρω» δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γκουστάβο Πογιέτ, που προσέθεσε πως είναι ευχαριστημένος που έγινε δεκτό το αίτημα διακοπής των πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος την περασμένη Κυριακή (17/3) ώστε να προετοιμαστεί καλύτερα η ομάδα.

Αγωνιστικά νέα: Εξαιρετικά αμφίβολη η συμμετοχή του στόπερ Κουλιεράκη (ΠΑΟΚ) που αποχώρησε τραυματίας από την τελευταία προπόνηση. Τραυματίες ο μπακ Γιαννούλης (Νόριτς) και ο χαφ Παπανικολάου (Ρακόφ Τσεστόχοβα). Εκτός κλήσεων σε σχέση με την με το τελευταίο επίσημο ματς κόντρα στη Γαλλία έμειναν οι μέσοι Αλεξανδρόπουλος (Ολυμπιακός), Τσιγγάρας (ΠΑΟΚ), Γαλανόπουλος (ΑΕΚ), ο επιθετικός Φούντας (Τραμπζονσπόρ), ο στόπερ Γούτας (Κάρντιφ), ο μπακ Βαγιαννίδης (Παναθηναϊκός), ενώ δεν κλήθηκαν ξανά ο εξτρέμ Λημνιός (Παναθηναϊκός) και ο επιθετικός Δουβίκας (Θέλτα).

Η αποστολή:

Τερματοφύλακες: Αθανασιάδης (ΑΕΚ), Πασχαλάκης (Ολυμπιακός), Βλαχοδήμος (Νότιγχαμ Φόρεστ), Διούδης (Ζάγκλεμπιε)

Αμυντικοί: Χατζηδιάκος (Κάλιαρι), Κουλιεράκης (ΠΑΟΚ), Μαυροπάνος (Γουέστ Χαμ), Ρέτσος (Ολυμπιακός), Τζαβέλλας (Ατρόμητος), Ρότα (ΑΕΚ), Σάλιακας (Ζανκτ Πάουλι), Τσιμίκας (Λίβερπουλ), Μπάλντοκ (Σέφιλντ Γιουνάιτεντ)

Μέσοι: Κωνσταντέλιας (ΠΑΟΚ), Μπακασέτας (Τραμπζονσπόρ), Μπουχαλάκης (Χέρτα), Σιώπης (Κάρντιφ), Χατζηγιοβάνης (Ανκαραγκουτσού), Πέλκας (Μπασακσεχίρ), Ζέκα (Παναθηναϊκός), Μάνταλος (ΑΕΚ), Κουρμπέλης (Φατίχ Καραγκιουμρούκ)

Επιθετικοί: Γιακουμάκης (Ατλάντα), Ιωαννίδης (Παναθηναϊκός), Παυλίδης (Αλκμααρ), Μασούρας (Ολυμπιακός), Τζόλης (Φορτούνα Ντίσελντορφ).Πραγματοποίησε εξαιρετική πορεία στον 8ο προκριματικό όμιλο τερματίζοντας στην 4η θέση με 18 βαθμούς -όσους και η Φινλανδία- και απολογισμό 6-0-4 και διεκδικώντας την απευθείας πρόκριση μέχρι την τελευταία αγωνιστική όταν και ηττήθηκε 2-1 από τους Σλοβένους εκτός έδρας, ενώ χρειαζόταν μόνο τη νίκη για να τα καταφέρει, αλλά έμεινε τελικά πίσω από τη Δανία και τη Σλοβενία.

Μακράν η πιο ανταγωνιστική του παρουσία από το 2004 όταν και ξεκίνησε να αγωνίζεται στα ευρωπαϊκά προκριματικά, με μερικές πολύ μεγάλες στιγμές όπως το διπλό με 2-1 στη Φινλανδία και η μεγάλη νίκη με ανατροπή επί της Δανίας με 3-2.

Θα διεκδικήσει παρ' όλα αυτά την παρθενική του πρόκριση σε τελική φάση Euro μέσω των μπαράζ της League C του Nations League, αφού τερμάτισε στην 1η θέση του 3ου ομίλου εκεί, μπροστά από Αζερμπαϊτζάν, Σλοβακία και Λευκορωσία συγκεντρώνοντας 13 βαθμούς, ενώ παράλληλα πήρε την άνοδο για τη League B και απέδειξε πως έχει κάνει άλματα προόδου τα τελευταία χρόνια.

Ματς σταθμός στην ποδοσφαιρική του ιστορία πάντως το αποψινό κι έτσι οι Καζάκοι ξεκίνησαν την προετοιμασία τους για αυτό από τις 9 Μαρτίου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Την περασμένη Πέμπτη (14/3) μάλιστα αντιμετώπισαν το Τουρκμενιστάν σε φιλική αναμέτρηση κεκλεισμένων των θυρών και επικράτησαν 2-0.

«Φυσικά δεν μας φοβίζει το γεμάτο γήπεδο. Αν ήταν έτσι δεν θα ερχόμασταν καθόλου» δήλωσε αρχικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Καζάκων, Μαγκόμεντ Αντίεβ και προσέθεσε: «Είναι γνωστό πως δεν παίζουμε κλειστά. Δεν το κάναμε στον όμιλο, δεν θα το κάνουμε ούτε με την Ελλάδα».

Αγωνιστικά νέα: Σημαντική η απουσία του κομβικού στόπερ Αλίπ (Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης) καθώς είναι τιμωρημένος για αυτό το ματς λόγω καρτών. Άλλες απουσίες δεν υπάρχουν καθώς οι Σκβόρτσοφ (Χίμκι), Ασρανκούλοβ (Τομπόλ), Ντοσμαγκαμπέτοφ (Αστάνα), Σβίρεβ (Καϊράτ), Σβιρίντοβ (Σαχτέρ Καραγκαντί), Κενέσοβ (Ακτόμπε), Νταραμπάγεφ (Αστάνα) δεν κλήθηκαν σε σχέση με τις τελευταίες επίσημες υποχρεώσεις, για τακτικούς λόγους.

Η αποστολή:

Τερματοφύλακες: Σάτσκι (Ακτόμπε), Σαϊζάντα (Ορντάμπασι), Ουστιμένκο (Καϊράτ)

Αμυντικοί: Μαλγί (Ορντάμπασι), Μαρότσκιν (Αστάνα), Βορογκόφσκι (Αστάνα), Μπιστρόβ (Αστάνα), Γερλάνοφ (Ορντάμπασι), Καΐροβ (Ακτόμπε), Ταπάλοβ (Τομπόλ), Βαλιούλιν (Τομπόλ), Τανζαρίκοβ (Ακτομπέ), Αλίπ (Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης)

Μέσοι: Κουάτ (Αστάνα), Μπεϊσεμπέκοφ (Αστάνα), Ζαϊνουντίνοβ (Μπεσίκτας), Οράζοβ (Κόπερ), Σαμοντόροβ (Ακτόμπε), Τσεσνόκοβ (Τομπόλ), Ζούγιεφ (Άρσεναλ Τούλα), Ταγκιμπέργκεν (Ορνταμπασί), Σαντιμπέκοβ (Καϊράτ)

Επιθετικοί: Αϊμπέτοφ (Αστάνα), Καρίμοβ (Αστάνα).

Γιώργος Χρονόπουλος Αθλητικογράφος

Εκτίμηση

Τεράστιο το διακύβευμα για αμφότερες, αφού η Ελλάδα θέλει πάση θυσία να επιστρέψει σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης, ενώ το Καζακστάν θέλει να γράψει ιστορία. Φυσικά αυτό είναι μόλις το πρώτο βήμα καθώς όποια προκριθεί έχει κι έναν τελικό μπροστά της με τη Γεωργία ή το Λουξεμβούργο. Το άγχος πάντως το έχει η «γαλανόλευκη» που είναι ξεκάθαρο φαβορί και μπορεί να έχει δείξει επί Πογιέτ πως τέτοια ματς τα... έχει, ωστόσο η κρισιμότητα της αναμέτρησης θα φέρει λογικά και παραπάνω προσοχή αν όχι συντηρητισμό στο παιχνίδι της, κόντρα σε μία ομάδα που δεν παίζει πάντως ιδιαίτερα κλειστά, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι τέτοια τα δεδομένα στην αναμέτρηση που δεν θεωρώ πως θα δούμε πάνω από 2-3 γκολ.

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΟΜΑΔΩΝ

Αναμετρήσεις Ομάδων
21/3/2024
Ελλάδα
Καζακστάν
5 - 0

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

  • » Ο FORME111 με το υψηλότερο yield +6.26% έπαιξε: X
  • » Ο Lion, με το υψηλότερο yield +18.47% στο [ΔΙΕΘΝΗ: Euro] έπαιξε: 1
  • » Ο qwerty105s, με το υψηλότερο yield +12.22% στο σημείο 2-3 Goals έπαιξε: 2-3 Goals

Τι ψήφισαν οι Top Users

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Περισσότερες Αναλύσεις

Στοιχηματικές πλατφόρμες