Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ολλανδία - Ελλάδα

Προϊστορία

16/10/2023 ΕλλάδαΟλλανδία 0 - 1
7/9/2023 ΟλλανδίαΕλλάδα 3 - 0
1/9/2016 ΟλλανδίαΕλλάδα 1 - 2

ΤΖΙΡΟΣ

1
€ 700,994 83.3%
X
€ 91,360 10.9%
2
€ 48,719 5.8%
Over
€ 24,072 33.6%
Under
€ 47,648 66.4%

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Πέμπτη, 21:45

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

1 X 2
Over Under 1X 12 X2
Ημ. 1 Ημ. X Ημ. 2 Goal No Goal
0-1 Goals 2-3 Goals 4-6 Goals 7+ Goals
Δημιουργήστε λογαριασμό (ή κάντε login) για να μετρήσει στα στατιστικά σας.

332 ψήφοι:

Ειδήσεις

6

Σουτ στην εστία

1

5

Σουτ εκτός εστίας

4

53%

Κατοχή μπάλας

47%

0

Οφσάιντ

1

2

Κίτρινες κάρτες

4

0

Κόκκινες κάρτες

0

5

Κόρνερ

3

12

Φάουλ

10

Videos

Συνθέσεις

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  • Γήπεδο: Philips Stadion
  • Χωρητικότητα: 35000
  • Θεατές: 32079
Για την υπέρβαση η «γαλανόλευκη» κόντρα στους... στριμωγμένους «οράνιε»

Για την υπέρβαση η «γαλανόλευκη» κόντρα στους... στριμωγμένους «οράνιε»

Η Ολλανδία υποδέχεται την Ελλάδα στο «Φίλιπς Στάντιον» του Αϊντχόφεν στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστική του 2ου προκριματικού ομίλου για το Euro 2024. Από εντός έδρας νίκη επί του Γιβραλτάρ προέρχονται οι «οράνιε», ενώ η «γαλανόλευκη» αντίστοιχα υπέστη εκτός έδρας ήττα από τη Γαλλία.

* Ολλανδία και Ελλάδα έχουν τεθεί αντιμέτωπες 9 φορές ιστορικά με την Εθνική να μετράει μία νίκη σε φιλικό ματς, που διεξήχθη στο «Φίλιπς Στάντιον» το 2016, αλλά και μία ισοπαλία (1-1) στο Άμστερνταμ, για τα προκριματικά του Euro 1988. Συνολικά πάντως το ρεκόρ είναι 7-1-1 υπέρ των «οράνιε» με τέρματα 20-3.

Τι ισχύει: Προκρίνονται απευθείας οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου. Σε περίπτωση ισοβαθμίας ισχύουν πρώτα τα μεταξύ τους παιχνίδια και έπειτα η διαφορά τερμάτων, η καλύτερη επίθεση, η καλύτερη εκτός έδρας επίθεση, οι περισσότερες νίκες, οι περισσότερες εκτός έδρας νίκες, το Fair Play και τέλος η κατάταξη τους στο Nations League.

Ιδιαίτερα «νωθρό» είναι το νέο ξεκίνημα που πραγματοποιείη Ολλανδία, στην επιστροφή του Ρόναλντ Κούμαν στον πάγκο της. Οι «οράνιε» ξεκίνησαν με συντριβή στο Παρίσι από την Γαλλία (4-0) στην πρεμιέρα του ομίλου, ενώ σστη δεύτερη αγωνιστική, χωρίς να πιάσουν καλή απόδοση και προκαλώντας την δριμύτατη κριτική του Κούμαν και την αποδοκιμασία των οπαδών, νίκησαν 3-0 εντός έδρας το Γιβραλτάρ, που αγωνίστηκε για ένα ολόκληρο ημίχρονο σχεδόν με 10 παίκτες.

Όλα αυτά συνέβησαν τον Μάρτιο, αφού τον Ιούνιο οι Ολλανδοί είχαν ρεπό από τις υποχρεώσεις τους στον προκριματικό όμιλο, καθώς διοργάνωσαν την τελική φάση του Nations League, όπου απογοήτευσαν όμως εκ νέου. Η ήττα-αποκλεισμός από την Κροατία στα πέναλτι με 4-2 (2-2 κ.δ) στα ημιτελικά, τους έστειλε στον μικρό τελικό, όπου ηττήθηκαν ξανά, αυτή τη φορά με 3-1 από την Ιταλία, δείχνοντας συνολικά όλες τους τις αδυναμίες και τερματίζοντας στην 4η θέση.

Όσον αφορά τον προκριματικό όμιλο του Euro, έχουν τρεις βαθμούς, αλλά με ένα ματς λιγότερο απ' όλες τις υπόλοιπες ομάδες. Παρ' όλα αυτά, όπως τόνισε και ο Κούμαν, το ματς με την Ελλάδα θεωρείται «τελικός», αφού αν δεν έρθει η νίκη τότε «μπλέκει» σε περιπέτειες και οι «τριγμοί» θα είναι συνολικά πολλοί.

«Πρέπει να πιέσουμε καλύτερα τον αντίπαλο. Μια σειρά από τις αρχές του παιχνιδιού θα πρέπει να βελτιωθούν όταν χτίζουμε από πίσω. Προσπαθούμε να αναπτυχθούμε και να βελτιωθούμε μέσα από την προπόνηση. Οι παίκτες είχαν βαρύ πρόγραμμα. Πρέπει να μειώσουμε τα γκολ που δεχόμαστε και να έχουμε μια καλύτερη επικοινωνία. Με αυτά που κάναμε, με τις εικόνες και τις συζητήσεις που είχαμε, νιώθω ότι όλοι συνειδητοποιούν πόσο σημαντική είναι αυτή η εβδομάδα» δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής των Ολλανδών.

Αγωνιστικά νέα: Εκτός κλήσεων λόγω τραυματισμών ο γκολκίπερ Μπάιλοου (Φέγενορντ), ο βασικός στόπερ Μπότμαν (Νιούκαστλ) και οι επιθετικοί Μπερχβάϊν (Άγιαξ) και Ντεπάι (Ατλέτικο Μαδρίτης). Εκτός και αρκετοί πρωτοκλασάτοι σε σχέση με τις κλήσεις του Ιουνίου, με πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις τους μεσοεπιθετικούς Κλάασεν (Άγιαξ) και Τέιλορ (Άγιαξ), τους αμυντικούς Μαλάσια (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Χράφενμπεργκ (Λίβερπουλ) και Τίμπερ (Άρσεναλ), τον μέσο Βαινάλντουμ (Ρόμα) και τον επιθετικό Μπρόμπεϊ (Άγιαξ).

H αποστολή:

Τερματοφύλακες: Φερμπρούγκεν (Μπράιτον), Φλέκεν (Φράιμπουργκ), Σχέρπεν (Φιτέσε)

Αμυντικοί: Ακέ (Μάντσεστερ Σίτι), Μπλιντ (Χιρόνα), Ντούμφρις (Ίντερ), Χερτράουντα (Φέγενορντ), Φαν Ντάικ (Λίβερπουλ), Ντε Φράι (Ίντερ), Ντε Λιχτ (Μπάγερν Μονάχου), Ντε Φράι (Ίντερ), Χάρτμαν (Φέγενορντ), Φαν Ντε Φεν (Τότεναμ)

Μέσοι: , Ντε Ρουν (Αταλάντα), Ντε Γιονγκ (Μπαρτσελόνα), Κουπμάινερς (Αταλάντα), Ρέιντερς (Μίλαν), Φέιρμαν (Αϊντχόφεν) Τέιλορ (Άγιαξ), Βίφερ (Φέγενορντ).

Επιθετικοί: Μπέργκχαους (Άγιαξ), Μάλεν (Ντόρτμουντ), Χάκπο (Λίβερπουλ), Βέγκχορστ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Λανχ (Αϊντχόφεν), Σίμονς (Λειψία).Η Εθνική Ελλάδας ξεκίνησε πολύ καλά, κάνοντας αρχικά το καθήκον της στο εκτός έδρας ματς με το Γιβραλτάρ τον περασμένο Μάρτιο και κατόπιν επικρατώντας 2-1 των Ιρλανδών εντός έδρας, στο πρώτο ματς που έδωσε με έδρα την OPAP Arena τον Ιούνιο.

Αμέσως μετά το 2/2 αντιμετώπισε τη Γαλλία στο «Σταντ ντε Φρανς» κοιτώμντας τη στα μάτια, αφού ήταν άψογη τακτικά, αλλά τελικά «λύγισε» με γκολ-πέναλτι του Εμπαπέ στο 55', το οποίο απέκρουσε σε πρώτο χρόνο ο Βλαχοδήμος, αλλά ο ρέφερι διέταξε την επανάληψή του, λόγω εισόδου του Μαυροπάνου στη μεγάλη περιοχή πριν την εκτέλεση. Ο στόπερ της Γουέστ Χαμ ήταν ο μοιραίος της αναμέτρησης, αφού στο 69' αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας τη «γαλανόλευκη» με 10 παίκτες, αλλά μέχρι το φινάλε, αν και φυσικά απειλήθηκε με τους χώρους που άφησε, θα μπορούσε να κάνει τη ζημιά σε δύο περιπτώσεις με τους Φούντα και Κουλιεράκη, αλλά δεν τα κατάφερε κι έμεινε μόνο με την παρηγοριά της καλής εμφάνισης.

Με έξι βαθμούς πάντως στον όμιλο, η Ελλάδα βρίσκεται στη 2η θέση και το αποψινό ματς με τους Ολλανδούς είναι κομβικό, αφού αν πάρει έστω την ισοπαλία, αυξάνει τις ελπίδες της για απευθείας πρόκριση στην τελική φάση που διεξάγεται στη γερμανία το καλοκαίρι του 2024. Σε κάθε περίπτωση πάντως υπάρχει και η δεύτερη ευκαιρία για πρόκριση μέσω των μπαράζ του Nations League, που θα συμμετάσχει ως νικήτρια του ομίλου της στη League C, αν δεν καταφέρει να να εξασφαλίσει ένα εισιτήριο από αυτόν τον προκριματικό όμιλο.

Στην προσπάθειά της για κάτι καλό η «γαλανόλευκη» θα έχει και 1000 οπαδούς στο πλευρό της, ενώ άξιο αναφοράς είναι πως τις τελευταίες ημέρες έγινε πολλή συζήτηση για τις κλήσεις του Γκουστάβο Πογιέτ, αφού απουσίαζαν τα ονόματα του Κωνσταντέλια, του Αλεξανδρόπουλου, του Βαγιαννίδη και του Δουβίκα.

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης ο ομοσπονδιακός τεχνικός σχολίασε: «Θα είναι ένα παιχνίδι - κλειδί. Δεν θα έρθει το τέλος εάν δεν πάρουμε θετικό αποτέλεσμα. Όμως εάν τα καταφέρουμε θα έχει μεγάλο και θετικό αντίκτυπο. Η απάντηση στο παιχνίδι εξαρτάται από κάτι μικρό. Έναν ενδεχόμενο τραυματισμό που μπορεί να κάνει να το σκεφτούμε. Αναλόγως το πως θα στηθεί η ομάδα. Θα δεχθούμε μεγάλο πρέσινγκ, ειδικά στην αρχή. Πρέπει να είμαστε άντρες και γενναίοι. Θα το καταλάβετε όταν μπορούμε να πούμε περισσότερα. Όταν ήμουν στην κλήρωση και είδα την κατάσταση δεν ήμουν τόσο αισιόδοξος. Όμως κοιτάζοντας τώρα εμείς εφόσον καταφέρουμε να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα θα είναι ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός για την ομάδα. Με βάση αυτό σας είπα εάν έχουμε τον παίκτη - που σας είπα πριν - θα μπορέσουμε να πάρουμε το ρίσκο. Με τη Γαλλία στο πρώτο μέρος δεν βγαίναμε καλά. Στη συνέχεια η ομάδα κράτησε την ηρεμία και την οργάνωση. Θέλουμε αύριο ένα ισορροπημένο παιχνίδι και να είμαστε αρκετά καλοί και επιθετικοί για ένα καλό αποτέλεσμα. Δεν έχει να κάνει με τις επιλογές και τις κλήσεις. Δεν μας έχει επηρεάσει αυτή η συζήτηση. Η ομάδα ξέρει τι κάνουμε. Όλα έχουν παραμείνει εντός της ομάδας. Η πόρτα είναι πάντα ανοιχτή. Έχουμε τους καλύτερους δυνατούς παίκτες που μπορούν να μας εκπροσωπούν και θα το δείξουμε αυτό αύριο το βράδυ».

Αγωνιστικά νέα: Τιμωρημένος ο στόπερ Μαυροπάνος (Γουέστ Χαμ) και νοκ άουτ με θλάση ο μπακ Μπάλντοκ (Σέφιλντ Γιουνάιτεντ). Ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στα πλευρά και είναι διαθέσιμος ο χαφ Κουρμπέλης (Τραμπζονσπόρ), ενώ αποσύρθηκε από την Εθνική ομάδα ο μεσοεπιθετικός Φορτούνης (Ολυμπιακός).

Η αποστολή:

Τερματοφύλακες: Βλαχοδήμος (Μπενφίκα), Πασχαλάκης (Ολυμπιακός), Αθανασιάδης (ΑΕΚ)

Αμυντικοί: Τζαβέλας (-), Τσιμίκας (Λίβερπουλ), Χατζιδιάκος (Κάλιαρι), Γιαννούλης (Νόριτς), Μαυροπάνος (Γουέστ Χαμ), Ρότα (ΑΕΚ), Μπάλντοκ (Σέφιλντ Γιουνάιτεντ), Ρέτσος (Ολυμπιακός), Κουλιεράκης (ΠΑΟΚ)

Μέσοι: Μπακασέτας (Τραμπζονσπόρ), Μάνταλος (ΑΕΚ), Μπουχαλάκης (Χέρτα Βερολίνου), Πέλκας (Μπασάκσεχιρ), Κουρμπέλης (Τραμπζονσπόρ), Σιώπης (-), Παπανικολάου (Ρακόβ).

Επιθετικοί: Μασούρας (Ολυμπιακός), Παυλίδης (Άλκμααρ), Λημνιός (Κολωνία), Γιακουμάκης (Ατλάντα Γιουν.), Φούντας (Τραμπζονσπόρ), Χατζηγιοβάνης (Ανκαραγκουτσού), Ιωαννίδης (Παναθηναϊκός).

Γιώργος Χρονόπουλος Αθλητικογράφος

Εκτίμηση

Φαβορί υπάρχει στην αναμέτρηση και είναι ξεκάθαρα η Ολλανδία. Ωστόσο από εκεί έως τις αποδόσεις στις οποίες βρίσκουμε τον άσο υπάρχει μία απόσταση. Για τους «οράνιε» είναι σίγουρα ματς «do or die», αλλά σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα δείχνει ιδιαίτερα συμπαγής στην άμυνα επί Πογιέτ και έχει και καλή ψυχολογία. Σε κάθε περίπτωση δεν θα ρισκάρουμε κάποια κόντρα φυσικά, αλλά θα πάμε στα τέρματα και συγκεκριμένα στο ό,τι δεν θα σημειωθούν πάνω από 2-3.

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΟΜΑΔΩΝ

ΔΙΕΘΝΗ: Euro
Α/Α ΟΜΑΔΑ ΑΓ B N I H Γ
Προκριματικά: 2ος Όμιλος
  2 Ολλανδία 8 18 6 0 2 17:7
  3 Ελλάδα 8 13 4 1 3 14:8
Εμφάνιση όλων

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

  • » Ο PROPHET με το υψηλότερο yield +5.22% έπαιξε: 1
  • » Ο Kanavaro, με το υψηλότερο yield +21.14% στο [ΔΙΕΘΝΗ: Euro] έπαιξε: 2
  • » Ο AELale, με το υψηλότερο yield +4.96% στο σημείο X έπαιξε: X

Τι ψήφισαν οι Top Users

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Περισσότερες Αναλύσεις

Στοιχηματικές πλατφόρμες