10

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ελλάδα - Ολλανδία

Προϊστορία

16/10/2023 ΕλλάδαΟλλανδία 0 - 1
7/9/2023 ΟλλανδίαΕλλάδα 3 - 0
1/9/2016 ΟλλανδίαΕλλάδα 1 - 2

ΤΖΙΡΟΣ

1
€ 145,617 14.5%
X
€ 120,192 11.9%
2
€ 740,885 73.6%
Over
€ 61,669 44.6%
Under
€ 76,629 55.4%

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Δευτέρα, 21:45

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

1 X 2
Over Under 1X 12 X2
Ημ. 1 Ημ. X Ημ. 2 Goal No Goal
0-1 Goals 2-3 Goals 4-6 Goals 7+ Goals
Δημιουργήστε λογαριασμό (ή κάντε login) για να μετρήσει στα στατιστικά σας.

469 ψήφοι:

Ειδήσεις

2

Σουτ στην εστία

6

5

Σουτ εκτός εστίας

4

40%

Κατοχή μπάλας

60%

2

Οφσάιντ

1

4

Κίτρινες κάρτες

2

0

Κόκκινες κάρτες

0

2

Κόρνερ

8

12

Φάουλ

15

Videos

Συνθέσεις

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  • Γήπεδο: OPAP Arena
  • Χωρητικότητα: 32000
  • Θεατές: 24967
Η μεγάλη ώρα είναι τώρα

Η μεγάλη ώρα είναι τώρα

Η Ελλάδα υποδέχεται την Ολλανδία στην «OPAP Arena» με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα την φέρει ένα βήμα πριν την τελική φάση του Euro. Για δύο αποτελέσματα παίζουν οι Ολλανδοί.

Τι ισχύει: Προκρίνονται απευθείας οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου. Σε περίπτωση ισοβαθμίας ισχύουν πρώτα τα μεταξύ τους παιχνίδια και έπειτα η διαφορά τερμάτων, η καλύτερη επίθεση, η καλύτερη εκτός έδρας επίθεση, οι περισσότερες νίκες, οι περισσότερες εκτός έδρας νίκες, το Fair Play και τέλος η κατάταξη τους στο Nations League.

Έκανε μεστή εμφάνιση την Παρασκευή στο Δουβλίνο, πήρε τη νίκη με 2-0 επί της Ιρλανδίας και έμεινε ζωντανή στη μάχη για την 2η θέση στον όμιλο. Πέρασε δύσκολες στιγμές στο πρώτο τέταρτο αλλά Βλαχοδήμος και δοκάρι κράτησαν το μηδέν και έκτοτε επέβαλε την υπεροχή της. Πήρε το προβάδισμα στο 20’ με κεφαλιά-οβίδα του Γιακουμάκη, στο 37’ είχε χαμένο τετ-α-τετ με τον Πέλκα και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου έκανε το 2-0 με τον Μασούρα έπειτα από υποδειγματική αντεπίθεση. Στην επανάληψη έκανε εξαιρετική διαχείριση και κινδύνευσε μονάχα στο τελευταίο δεκάλεπτο αλλά κράτησε το μηδέν.

Όταν ξεκίνησε την προκριματική φάση είχε ως στόχο το 4x4 με Ιρλανδία και Γιβραλτάρ έτσι ώστε να διεκδικήσει τις πιθανότητες της με Γάλλους και Ολλανδούς. Αυτό συνέβη την Παρασκευή και μετά την ήττα της Ολλανδίας στο Παρίσι, την προσπέρασε με τρεις βαθμούς στην 2η θέση αλλά μ’ ένα ματς περισσότερο.

Η μεγάλη ώρα είναι τώρα, αφού υποδέχεται τους «οράνιε» στην «OPAP Arena» και ξέρει πως με νίκη θα κάνει σημαντικό βήμα για την πρόκριση. Ακόμα πάντως και οι τρεις βαθμοί ενδέχεται να μην αρκούν αφού η ήττα με 3-0 στο Άμστερνταμ δίνει το προβάδισμα στους Ολλανδούς σε ενδεχόμενη ισοβαθμία και η ομάδα του Κούμαν θα δώσει τον Νοέμβριο δύο ματς, με Ιρλανδία και Γιβραλτάρ, έναντι ενός της «γαλανόλευκης», με την Γαλλία στην Νέα Φιλαδέλφεια. Ως εκ τούτου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα χρειαστεί -εκτός απροόπτου- να πάρει αποτέλεσμα και κόντρα στους αδιάφορους «τρικολόρ».

Εν όψει του σημερινού τελικού, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Πογέτ δήλωσε: «Πρέπει να εντοπίσω τι μας έλειπε στην Ολλανδία και να σιγουρεύσω ότι θα είμαστε στο παιχνίδι μέχρι το τέλος. Σκεφτόμαστε μόνο τη νίκη, όχι τη διαφορά των γκολ. Είναι το μεγαλύτερο μας παιχνίδι, χωρίς αμφιβολία. Είμαστε έτοιμοι. Στο ματς της Ολλανδίας ήμασταν κατώτεροι, στη δύναμη, στο ένας εναντίον ενός, στην ταχύτητα, στο τακτικό κομμάτι. Προφανώς δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε όλα, θα προπονηθούμε για το παιχνίδι και όλα είναι θέμα μυαλού από τους παίκτες. Ακόμη και να κερδίσουμε υπάρχει περίπτωση να χάσουμε στο τελευταίο παιχνίδι. Αγαπώ να ονειρεύομαι. Να είμαστε ήρεμοι, μην λέμε πως αύριο είναι το τέλος του κόσμου. Ελπίζουμε και πάμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε».

Αγωνιστικά Νέα: Χωρίς «φρέσκα» προβλήματα και είναι πιθανό ο Πογέτ να αφήσει απαράλλακτη την ενδεκάδα από το ματς της Ιρλανδίας. Το επικρατέστερο σενάριο θέλει τον Ουρουγουνανό να επιλέγει ξανά έναν αμυντικό χαφ (Κουρμπέλης ή Σιώπης) και τους Μάνταλο και Μπακασέτα πιο μπροστά. Υπενθυμίζεται πως έμειναν εκτός κλήσεων λόγω τραυματισμών ο στόπερ Χατζηδιάκος (Κάλιαρι) και ο μπακ Μπάλντοκ (Σέφιλντ Γιουνάιτεντ). Εκτός κλήσεων αυτή τη φορά παρέμειναν ο γκολκίπερ Αθανασιάδης (ΑΕΚ), ο εξτρέμ Λημνιός (Κολωνία), ο χαφ Παπανικολάου (Ρακόβ Τσεστοχόβα) και ο επιθετικός Δουβίκας (Θέλτα).

Η αποστολή:

Τερματοφύλακες: Διούδης (Ζαγκλέμπιε), Πασχαλάκης (Ολυμπιακός), Βλαχοδήμος (Νότιγχαμ Φόρεστ)

Αμυντικοί: Γούτας (Κάρντιφ), Κουλιεράκης (ΠΑΟΚ), Μαυροπάνος (Γουέστ Χαμ), Ρέτσος (Ολυμπιακός), Τζαβέλλας (Ατρόμητος), Γιαννούλης (Νόριτς), Ρότα (ΑΕΚ), Σάλιακας (Ζανκτ Πάουλι), Τσιμίκας (Λίβερπουλ)

Μέσοι: Αλεξανδρόπουλος (Ολυμπιακός), Μπακασέτας (Τραμπζονσπόρ), Μπουχαλάκης (Χέρτα), Γαλανόπουλος (ΑΕΚ), Κουρμπέλης (Τραμπζονσπόρ), Μάνταλος (ΑΕΚ), Σιώπης (Κάρντιφ), Χατζηγιοβάνης (Ανκαραγκουτσού), Κωνσταντέλιας (ΠΑΟΚ), Μασούρας (Ολυμπιακός), Πέλκας (Μπασακσεχίρ)

Επιθετικοί: Φούντας (Τραμπζονσπόρ), Γιακουμάκης (Ατλάντα), Ιωαννίδης (Παναθηναϊκός), Παυλίδης (Άλκμααρ).Δεν τα κατάφερε την Παρασκευή στο εντός έδρας με την Γαλλία, γνωρίζοντας την ήττα με 2-1 στο Άμστερνταμ. Δέχτηκε και τα δύο γκολ από τον Εμπαπέ στις αρχές κάθε ημιχρόνου (7’, 53’), η ίδια στάθηκε αρκετά καλά στο πρώτο μέρος έχοντας ορισμένες καλές στιγμές για να ισοφαρίσει, αλλά μετά το 2-0 δεν ήταν το ίδιο απειλητική. Κατάφερε πάντως να μειώσει στο 83’ με όμορφο γκολ του Χάρτμαν στο ντεμπούτο του, όμως στα εναπομείναντα λεπτά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κινδύνους για το 2-2. Μάλιστα στο 86’ γλίτωσε από δοκάρι ένα τρίτο τέρμα.

Έχει τρεις νίκες και δύο ήττες στον όμιλο, αμφότερες από την Γαλλία. Υποχώρησε στην 3η θέση και στο -3 από την 2η Ελλάδα αλλά έχει έναν αγώνα λιγότερο. Ξέρει πως αν δε χάσει σήμερα στην Νέα Φιλαδέλφεια θα εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση στην τελική φάση, αφού τον Νοέμβριο θα δώσει δύο παιχνίδια, με Ιρλανδία (εντός) και Γιβραλτάρ (εκτός), ενώ η «γαλανόλευκη» μόλις ένα, με την Γαλλία στην «OPAP Arena». Παράλληλα η νίκη της με 3-0 στο ματς με την Ελλάδα στο Άμστερνταμ της δίνει το αβαντάζ σε περίπτωση ισοβαθμίας. Ωστόσο ξέρει πως σε περίπτωση ήττας στο σημερινό, δεν θα κρατάει την τύχη στα χέρια της.

Εν όψει του σημερινού, ο τεχνικός της Κούμαν ρωτήθηκε για το αν περιμένει διαφορετικό ματς μετά το 3-0 του Άμστερνταμ όπου οι «οράνιε» έκαναν περίπατο: «Θα έχουν αναλύσει αυτό το ματς. Θα ξέρουν πως βρέθηκαν σε μπελάδες και θα κάνουν κάτι γι’ αυτό. Θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε καλοί και να πάμε με αυτοπεποίθηση». Σε άλλο σημείο, τόνισε: «Είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι. Η Ελλάδα ξαφνικά νιώθει ότι έχει μια ευκαιρία που δεν περίμενε. Πρέπει να είμαστε στα καλύτερά μας και υπάρχει εμπιστοσύνη. Πρέπει να παίξουμε για να νικήσουμε γιατί αν το κάνουμε αυτό, θα έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα. Δεν είναι απλά ένα κανονικό παιχνίδι της φάσης των ομίλων. Τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ολλανδία το αποτέλεσμα είναι τρομερά σημαντικό. Θα κάνουν ό,τι μπορούν για να πάρουν το αποτέλεσμα που θέλουν. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι, να είμαστε έξυπνοι και να έχουμε ηρεμία και την κατοχή της μπάλας. Αυτό είναι το σημαντικό».

Αγωνιστικά Νέα: Όλα καλά με τον δίμετρο φορ Βέγκχορστ (Χοφενχάιμ) ο οποίος χτύπησε στο ματς με την Γαλλία αλλά προπονήθηκε κανονικά και υπολογίζεται. Πάντως παραμένει αμφίβολη η συμμετοχή του στην εντεκάδα. Παράλληλα ο Κούμαν, επιβεβαίωσε ότι ο Φερμπρούγκεν θα καθίσει κάτω από τα δοκάρια. Όπως και κόντρα στην Γαλλία έχει αρκετούς σημαντικούς απόντες, αφού έμειναν εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού οι στόπερ Μπλιντ (Ζιρόνα) και Ντε Λιχτ (Μπάγερν Μονάχου), οι μέσοι Ντε Γιονγκ (Μπαρτσελόνα) και Κουπμάινερς (Αταλάντα) και οι επιθετικοί Μπέργκχαουζ (Άγιαξ), Ντεπάι (Ατλέτικο Μαδρίτης) και Χάκπο (Λίβερπουλ).

Η αποστολή:

Τερματοφύλακες: Φερμπρούγκεν (Μπράιτον), Φλέκεν (Φράιμπουργκ), Όλιγ (Σπάρτα Ρότερνταμ, Νόπερτ (Χέρενφεν)

Αμυντικοί: Ακέ (Μάντσεστερ Σίτι), Ντούμφρις (Ίντερ), Χερτράουντα (Φέγενορντ), Φαν Ντάικ (Λίβερπουλ), Ντε Φράι (Ίντερ), Ντε Λιχτ (Μπάγερν Μονάχου), Ντε Φράι (Ίντερ), Χάρτμαν (Φέγενορντ), Φαν Ντε Φεν (Τότεναμ), Φρίμπονγκ (Λεβερκούζεν), Μάατσεν (Τσέλσι)

Μέσοι: , Ντε Ρουν (Αταλάντα) Ρέιντερς (Μίλαν), Φέιρμαν (Αϊντχόφεν) , Βίφερ (Φέγενορντ), Στενγκς (Φέγενορντ)

Επιθετικοί: Μάλεν (Ντόρτμουντ), Βέγκχορστ (Χόφενχαϊμ) , Σίμονς (Λειψία), Μπέργκχβάιν (Άγιαξ), Μπρόμπεϊ (Άγιαξ).

Κώστας Καραγιαννόπουλος Αθλητικογράφος

Εκτίμηση

Πολύ κρίσιμο παιχνίδι στην Νέα Φιλαδέλφεια, με την Ελλάδα να θέλει μόνο νίκη για να παραμείνει ζωντανή στη μάχη της πρόκρισης ενώ η Ολλανδία βολεύεται και με την ισοπαλία. Με ανεβασμένη ψυχολογία η «γαλανόλευκη» μετά τη νίκη στο Δουβλίνο αλλά καλείται να δείξει εντελώς διαφορετικό πρόσωπο απ’ αυτό του Σεπτεμβρίου στο Άμστερνταμ, όπου ηττήθηκε εύκολα με 3-0 από τους Ολλανδούς. Δεν έχουν λόγο να παίξουν ανοιχτά οι «οράνιε», από την άλλη η Ελλάδα χρειάζεται γκολ αλλά ξέρει πως δεν μπορεί να το προσεγγίσει φουλ επιθετικά μιας και η ομάδα του Κούμαν είναι… φωτιά στο τρανζίσιον. Μπορεί να βρει γκολ μέσα στην «OPAP Arena» η Εθνική απέναντι σε μια ολλανδική άμυνα που δεν τρομάζει (7 γκολ παθητικό σε πέντε ματς) αλλά μοιάζει δύσκολο να κρατήσει ανέπαφη την εστία. Θα πάμε με το αμφίσκορο.

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΟΜΑΔΩΝ

ΔΙΕΘΝΗ: Euro
Α/Α ΟΜΑΔΑ ΑΓ B N I H Γ
Προκριματικά: 2ος Όμιλος
  2 Ολλανδία 8 18 6 0 2 17:7
  3 Ελλάδα 8 13 4 1 3 14:8
Εμφάνιση όλων

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

  • » Ο AELale με το υψηλότερο yield +4.24% έπαιξε: X
  • » Ο hra1980, με το υψηλότερο yield +24.37% στο [ΔΙΕΘΝΗ: Euro] έπαιξε: 1
  • » Ο AELale, με το υψηλότερο yield +5.04% στο σημείο X έπαιξε: X

Τι ψήφισαν οι Top Users

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Περισσότερες Αναλύσεις

Στοιχηματικές πλατφόρμες