1

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ελλάδα - Ιρλανδία

16/6/2023 21:45
Κωδ ΟΠΑΠ: 149
2 - 1
Τελείωσε
Ο συγκεκριμένος αγώνας παίχτηκε πριν 316 ημέρες. Για να δείτε την τελευταία αναμέτρηση πατήστε εδώ: Ιρλανδία - Ελλάδα στις 13/10/2023

Προϊστορία

13/10/2023 ΙρλανδίαΕλλάδα 0 - 2
16/6/2023 ΕλλάδαΙρλανδία 2 - 1
14/11/2012 ΙρλανδίαΕλλάδα 0 - 1

ΤΖΙΡΟΣ

1
€ 78,047 57.3%
X
€ 29,135 21.4%
2
€ 29,119 21.4%
Over
€ 10,125 39.1%
Under
€ 15,760 60.9%

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Παρασκευή, 21:45

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

1 X 2
Over Under 1X 12 X2
Ημ. 1 Ημ. X Ημ. 2 Goal No Goal
0-1 Goals 2-3 Goals 4-6 Goals 7+ Goals
Δημιουργήστε λογαριασμό (ή κάντε login) για να μετρήσει στα στατιστικά σας.

292 ψήφοι:

Ειδήσεις

7

Σουτ στην εστία

3

6

Σουτ εκτός εστίας

2

52%

Κατοχή μπάλας

48%

3

Οφσάιντ

0

4

Κίτρινες κάρτες

2

0

Κόκκινες κάρτες

1

10

Κόρνερ

5

11

Φάουλ

10

7

«Κομμένα» Σουτ

1

Videos

Συνθέσεις

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  • Γήπεδο: OPAP Arena
  • Χωρητικότητα: 32000
  • Θεατές: 18079
Η νίκη είναι μονόδρομος

Η νίκη είναι μονόδρομος

Ελλάδα και Ιρλανδία διασταυρώνουν τα ξίφη τους στη Νέα Φιλαδέλφεια για τα προκριματικά του Euro 2024, σ’ ένα παιχνίδι με χαρακτήρα must-win και για τις δύο αν θέλουν να ελπίζουν στην 2η θέση του ομίλου.

Τι ισχύει: Προκρίνονται απευθείας οι πρώτες δύο ομάδες κάθε ομίλου. Σε περίπτωση ισοβαθμίας ισχύουν πρώτα τα μεταξύ τους παιχνίδια και έπειτα η διαφορά τερμάτων, η καλύτερη επίθεση, η καλύτερη εκτός έδρας επίθεση, οι περισσότερες νίκες, οι περισσότερες εκτός έδρας νίκες, το Fair Play και τέλος η κατάταξη τους στο Nations League.

Έκανε το… αυτονόητο στην πρεμιέρα της προκριματικής φάσης του Euro, νικώντας με 3-0 το αδύναμο Γιβραλτάρ εκτός έδρας και ξεκίνησε με το δεξί την προσπάθεια πρόκρισης στα τελικά της Γερμανίας. Παιχνίδι-μονόλογος, το «καθάρισε» από το πρώτο μέρος με τα γκολ των Μασούρα (11’) και Σιώπη (45’) ενώ στο 58’ ο Μπακασέτας διαμόρφωσε το τελικό 3-0. Ακολούθησε «λευκή» ισοπαλία σε φιλικό με την Λιθουανία στην «OPAP Arena», σε παιχνίδι όπου κατέγραψε 32 τελικές αλλά δεν είχε σωστές επιλογές την κρίσιμη στιγμή και μόλις οι πέντε ήταν στον στόχο.

Προφανώς το ματς με το Γιβραλτάρ δεν προσφέρεται για συμπεράσματα και η προκριματική φάση ουσιαστικά τώρα ξεκινά, καθώς η «γαλανόλευκη» υποδέχεται την Ιρλανδία στην Νέα Φιλαδέλφεια προτού ταξιδέψει στο Παρίσι για το ματς με την πρωτοπόρο Γαλλία. Σε όμιλο με Γάλλους και Ολλανδούς, το 2/2 κόντρα στην Ιρλανδία είναι μονόδρομος ώστε να υπάρχουν ελπίδες πρόκρισης και έτσι το σημερινό λογίζεται ως τελικός για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

«Η πραγματικότητα είναι πως αν δεν κερδίσουμε, θα είναι πολύ δύσκολο για να είμαστε δεύτεροι. Ρεαλιστικά, λοιπόν, είναι ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες», παραδέχτηκε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Πογιέτ και ρωτήθηκε για το αν περιμένει ότι οι Ιρλανδοί θα είναι πιο ανοιχτοί σε σχέση με το παιχνίδι τος απέναντι στην Γαλλία: «Ναι, το περιμένω. Τους είδαμε απέναντι στη Γαλλία, που έχει ποιότητα και ταχύτητα. Θέλουν να έχουν ελπίδα πρόκρισης σε αυτόν τον πολύ δύσκολο όμιλο. Περιμένουμε να παίξουν δυναμικά, να μας πιέσουν ίσως λίγο πιο ψηλά και είμαστε προετοιμασμένοι. Κι εκείνοι θέλουν τη νίκη, όπως κι εμείς. Θα είναι ένα παιχνίδι-κλειδί και για τις δύο ομάδες».

Δεν είναι κρυφό ότι το έργο της για την πρόκριση μέσω των προκριματικών είναι εκ προοιμίου δύσκολο και στο πίσω μέρος του μυαλού της έχει πάντα την εναλλακτική διαδρομή των μπαράζ μετά την πρωτιά που εξασφάλισε στο Nations League. «Δεν θέλω να βάλω περισσότερη πίεση στην Ιρλανδία, αλλά όντως εμείς έχουμε μια εναλλακτική διαδρομή για την πρόκριση. Σίγουρα θέλουμε να κερδίσουμε, αλλά αν δεν τα καταφέρουμε στα προκριματικά, έχουμε και μια δεύτερη ευκαιρία» σχολίασε σχετικά ο Ουρουγουανός.

Αγωνιστικά Νέα: Συζητήθηκε έντονα η μη κλήση του επιθετικού χαφ Φορτούνη (Ολυμπιακός) παρά το πολύ καλό δεύτερο μισό του στη σεζόν. Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής και εκτός ο φορ Ιωαννίδης (Παναθηναϊκός), στη θέση του κλήθηκε ο Δουβίκας (Ουτρέχτη) ο οποίος αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στην Ολλανδία αλλά δε βρέθηκε στις αρχικές κλήσεις του Πογιέτ! Εκτός λόγω ίωσης ο μπακ Γιαννούλης (Νόριτς), όλα καλά με τους μέσους Μπουχαλάκη (Κόνιασπορ) και Αλεξανδρόπουλο (Σπόρτινγκ Λισαβόνας) οι οποίοι προπονήθηκαν κανονικά.

Η αποστολή:


Τερματοφύλακες: Βλαχοδήμος (Μπενφίκα), Πασχαλάκης (Ολυμπιακός), Αθανασιάδης (ΑΕΚ)

Αμυντικοί: Τζαβέλας (ΑΕΚ), Τσιμίκας (Λίβερπουλ), Χατζιδιάκος (Άλκμααρ), Γιαννούλης (Νόριτς), Μαυροπάνος (Στουτγκάρδη), Ρότα (ΑΕΚ), Μπάλντοκ (Σέφιλντ Γιουνάιτεντ), Ρέτσος (Ολυμπιακός), Κουλιεράκης (ΠΑΟΚ)

Μέσοι: Μπακασέτας (Τραμπζονσπόρ), Μάνταλος (ΑΕΚ), Μπουχαλάκης (Κόνιασπορ), Πέλκας (Χαλ), Κουρμπέλης (Παναθηναϊκός), Σιώπης (Τραμπζονσπόρ), Αλεξανδρόπουλος (Σπόρτινγκ Λισαβόνας), Παπανικολάου (Ρακόβ), Κωνσταντέλιας (ΠΑΟΚ)

Επιθετικοί: Μασούρας (Ολυμπιακός), Παυλίδης (Άλκμααρ), Λημνιός (Κολωνία), Δουβίκας (Ουτρέχτη), Γιακουμάκης (Ατλάντα Γιουν.), Φούντας (DC Γιουν.), Χατζηγιοβάνης (Ανκαραγκουτσού).Ήταν άκρως ανταγωνιστή στην πρεμιέρα της με την Γαλλία αλλά γνώρισε εντός έδρας ήττα με 1-0. Σε αμυντικό ρόλο στη μεγαλύτερη διάρκεια, δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα θέματα έως το 50’ όπου πλήρωσε ένα λάθος της άμυνας της έξω από την περιοχή και δέχτηκε το γκολ από μακρινό σουτ. Κινδύνευσε σε μία-δύο περιπτώσεις με δεύτερο τέρμα, αλλά στα τελευταία λεπτά πήρε ρίσκα και «άγγιξε» σε δύο περιπτώσεις την ισοφάριση μετά από εκτελέσεις κόρνερ. Σε γενικές γραμμές ήταν μια άκρως ελπιδοφόρα εμφάνιση κόντρα στο μεγάλο φαβορί του ομίλου, αφήνοντας υποσχέσεις για τη συνέχεια.

Δεν έχει παίξει άλλο παιχνίδι στον όμιλο αφού την πρώτη αγωνιστική είχε ρεπό και έδωσε φιλικό με την Λετονία, παίρνοντας τη νίκη με 3-2. Όπως και η Ελλάδα, θα προσπαθήσει να μπει σφήνα ανάμεσα σε Γαλλία και Ολλανδία και να πάρει εισιτήριο για την τελική φάση, κάτι που προϋποθέτει το 2/2 απέναντι στην «γαλανόλευκη». Μετά το σημερινό, θα δώσει βατό ματς κόντρα στο Γιβραλτάρ.

Άκρως υπολογίσιμη ομάδα που έχει κάνει αρκετές ζημιές σε μεγάλους σε προηγούμενες προκριματικές φάσεις, ειδικά στα εντός έδρας παιχνίδια της. Όλοι οι παίκτες της πλην του Ντόχερτι (Ατλέτικο) αγωνίζονται σε Αγγλία/Σκωτία και αποτελεί ορισμό βρετανικής ομάδας με ταχυδύναμους ποδοσφαιριστές, σφιχτή άμυνα και αρκετά δυνατή στις στημένες φάσεις.

Εν όψει του σημερινού αγώνα ο ομοσπονδιακός τεχνικός της, Στέφεν Κένι έπλεξε το εγκώμιο της Ελλάδας αλλά δεν ενστερνίστηκε την άποψη του Πογιέτ ότι το ματς είναι τελικός: «Η Ελλάδα έχει ένα πολύ καλό εντός έδρας ρεκόρ και ήταν σε καλή φόρμα τον περασμένο χρόνο. Πρέπει να το σεβαστούμε, τίποτα δεν θα είναι εύκολο, θα πρέπει να παλέψουμε για όλα. Είναι μόλις το δεύτερο παιχνίδι στον όμιλο, τίποτα δεν θα κριθεί τόσο νωρίς. Είναι σίγουρα ένα σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες».

Αγωνιστικά Νέα: Νοκ-άουτ έχουν τεθεί ο κάπτεν/μπακ Κόλμαν (Έβερτον), ο στόπερ Ντάφι (Φούλαμ) και ο εξτρέμ Ογκμπένε (Ρόδεραμ). Από την άλλη ξεπέρασε τις ενοχλήσεις και προπονήθηκε ο μέσος Μπράουνι (Πρέστον). Τα φώτα στρέφονται ορθώς στον 18χρονο φορ Φέργκιουσον ο οποίος έκανε εξαιρετική σεζόν με την Μπράιτον σημειώνοντας 6 γκολ και αποτελεί τη νέα μεγάλη ποδοσφαιρική ελπίδα τη χώρας.

Η αποστολή:


Τερματοφύλακες: Μπαζούνου (Σαουθάμπτον), Κέλεχερ (Λίβερπουλ), Τράβερς (Μπόρνμουθ)

Αμυντικοί: ΜακΚλιν (Γουίγκαν), Ντόχερτι (Ατλέτικο), Ίγκαν (Σέφιλντ Γιουνάιτεντ), Ο’ Ντόουντα (Κάρντιφ), Ο’ Σι (Γουέστ Μπρομ), Κόλινς (Γουλβς), Λένιχαν (Μίντλεσμπρο), Σάικς (Μπρίστολ Σίτι), Σκέιλς (Σέλτικ)

Μέσοι: Χέντρικ (Ρέντινγκ), Μπράουνι (Πρέστον), Κάλεν (Μπέρνλι), Μολούμπι (Γουέστ Μπρομ), Νάιτ (Ντέρμπι), ΜακΓκραθ (Γουίγκαν), Σμολμπον (Σαουθάμπτον), Τέιλορ (Πιτέρμπορο),

Επιθετικοί: Φέργκιουσον (Μπράιτον), Πάροτ (Τότεναμ), Άιντα (Νόριτς), Ομπαφέμι (Μπέρνλι), Τζόνστον (Σέλτικ)

Κώστας Καραγιαννόπουλος Αθλητικογράφος

Εκτίμηση

Η νίκη είναι μονόδρομος και για τις δύο αν θέλουν να ελπίζουν για την 2η θέση στον όμιλο. Αρκετά υπολογίσιμο μέγεθος η Ιρλανδία η οποία φημίζεται για την καλή αμυντική της λειτουργία και η Ελλάδα είναι γνωστή για το πρόβλημα απέναντι σε κλειστές άμυνες. Σωστά ζυγισμένο το σετ, φαβορί ο άσος αλλά επίφοβος και προτιμούμε να πάμε πάσο σε σημείο μιας και η κάλυψη στο Χ κατεβάζει αρκετά χαμηλά την απόδοση. Στα γκολ, αναμενόμενα χαμηλά το Under, δεν αποκλείεται όμως ένα γκολ να προκαλέσει πιο ανοιχτό ματς με δεδομένο ότι όποιος χάσει… χάνεται. Αν έπρεπε να παίζαμε αναγκαστικά κάτι, θα πηγαίναμε με το 2-3 τέρματα.

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΟΜΑΔΩΝ

ΔΙΕΘΝΗ: Euro
Α/Α ΟΜΑΔΑ ΑΓ B N I H Γ
Προκριματικά: 2ος Όμιλος
  3 Ελλάδα 8 13 4 1 3 14:8
  4 Ιρλανδία 8 6 2 0 6 9:10
Εμφάνιση όλων
Ιρλανδία - Τελ. αγώνες
26/3/2024
Ιρλανδία
Ελβετία
0 - 1
23/3/2024
Ιρλανδία
Βέλγιο
0 - 0
21/11/2023
Ιρλανδία
Νέα Ζηλανδία
1 - 1
18/11/2023
Ολλανδία
Ιρλανδία
1 - 0
16/10/2023
Γιβραλτάρ
Ιρλανδία
0 - 4
13/10/2023
Ιρλανδία
Ελλάδα
0 - 2
10/9/2023
Ιρλανδία
Ολλανδία
1 - 2
7/9/2023
Γαλλία
Ιρλανδία
2 - 0
19/6/2023
Ιρλανδία
Γιβραλτάρ
3 - 0
16/6/2023
Ελλάδα
Ιρλανδία
2 - 1

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

  • » Ο AVENIDA με το υψηλότερο yield +1.96% έπαιξε: Ημ.2
  • » Ο hra1980, με το υψηλότερο yield +24.37% στο [ΔΙΕΘΝΗ: Euro] έπαιξε: 1

Τι ψήφισαν οι Top Users

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Περισσότερες Αναλύσεις

Στοιχηματικές πλατφόρμες