3

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ιρλανδία - Ελλάδα

Προϊστορία

13/10/2023 ΙρλανδίαΕλλάδα 0 - 2
16/6/2023 ΕλλάδαΙρλανδία 2 - 1
14/11/2012 ΙρλανδίαΕλλάδα 0 - 1

ΤΖΙΡΟΣ

1
€ 207,973 46.8%
X
€ 146,594 33.0%
2
€ 89,821 20.2%
Over
€ 11,461 36.8%
Under
€ 19,700 63.2%

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Παρασκευή, 21:45

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

1 X 2
Over Under 1X 12 X2
Ημ. 1 Ημ. X Ημ. 2 Goal No Goal
0-1 Goals 2-3 Goals 4-6 Goals 7+ Goals
Δημιουργήστε λογαριασμό (ή κάντε login) για να μετρήσει στα στατιστικά σας.

379 ψήφοι:

Ειδήσεις

4

Σουτ στην εστία

5

10

Σουτ εκτός εστίας

2

55%

Κατοχή μπάλας

45%

2

Οφσάιντ

1

1

Κίτρινες κάρτες

2

0

Κόκκινες κάρτες

0

7

Κόρνερ

4

7

Φάουλ

16

Videos

Συνθέσεις

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  • Γήπεδο: Aviva Stadium
  • Χωρητικότητα: 51700
  • Θεατές: 41239
Το τελευταίο της... χαρτί παίζει η «γαλανόλευκη» στο Δουβλίνο

Το τελευταίο της... χαρτί παίζει η «γαλανόλευκη» στο Δουβλίνο

H Ιρλανδία φιλοξενεί την Ελλάδα στο Δουβλίνο στην 7η αγωνιστική για τον 2ο προκριματικό όμιλο του Euro 2024. Οι γηπεδούχοι είχαν ηττηθεί εντός έδρας από την Ολλανδία στο τελευταίο τους επίσημο ματς, ενώ αντίστοιχα η «γαλανόλευκη» νίκησε εντός έδρας το Γιβραλτάρ.

* Η Ελλάδα είναι αήττητη στις 4 αναμετρήσεις που έχει δώσει με την Ιρλανδία ιστορικά, με ρεκόρ 3-1-0, ωστόσο οι δύο που έχουν δώσει οι δύο ομάδες στο Δουβλίνο, μπορεί να συνδυάστηκαν με νίκες της ελληνικής ομάδας με το ίδιο σκορ (1-0), αλλά ήταν φιλικού χαρακτήρα.

Τι ισχύει: Προκρίνονται απευθείας οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου. Σε περίπτωση ισοβαθμίας ισχύουν πρώτα τα μεταξύ τους παιχνίδια και έπειτα η διαφορά τερμάτων, η καλύτερη επίθεση, η καλύτερη εκτός έδρας επίθεση, οι περισσότερες νίκες, οι περισσότερες εκτός έδρας νίκες, το Fair Play και τέλος η κατάταξη τους στο Nations League.

Πάλεψε πολύ στα δύο ματς του Σεπτεμβρίου, αλλά γνώρισε ισάριθμες ήττες από Γαλλία (2-0 εκτός έδρας) και Ολλανδία (1-2 εντός έδρας). Κόντρα στους «οράνιε» πάντως οι Ιρλανδοί είχαν καλή εικόνα παίρνοντας το προβάδισμα με πέναλτι του Ίντα στο 4', αλλά ισοφαρίστηκαν με τον ίδιο τρόπο στο 19' και εξελικτικά ο ενθουασιασμός τους «ξεφούσκωσε» και στο 56' έγινε η ανατροπή από πλευράς Ολλανδών.

Η Ιρλανδία έτσι με μόλις 3 βαθμούς, και αυτούς λόγω της εντός έδρας νίκη επί του Γιβραλτάρ, βρίσκεται στην 4η θέση του ομίλου κι έχει μόνο μαθηματικές ελπίδες να προλάβει την 2η προνομιούχο θέση. Στην πραγματικότητα ο στόχος της είναι να τερματίσει στην 3η θέση και πάνω από την Ελλάδα, αλλά σε κάθε περίπτωση για να έχει τύχη για ο,τιδήποτε πρέπει να πάρει το τρίποντο απόψε.

Πολύ «βαρύ» το κλίμα για τον ομοσπονδιακό τεχνικό Στιβ Κένι, που όλα δείχνουν πως θα αντικατασταθεί μόλι ολοκληρωθεί η διαδικασία των προκριματικών ή ίσως και νωρίτερα, ότ(αν) χαθεί κάθε ελπίδα πρόκρισης.

«Να βγάλουμε ξανά το επίπεδο της έντασης που είχαμε κόντρα στο ματς με τους Ολλανδούς, αυτό είναι που θέλω από τους ποδοσφαιριστές μου. Θέλω να φέρουν αυτό το επίπεδο της έντασης, ήταν απίστευτο. Επίσης, υπήρξε ένα πολύ υψηλό επίπεδο τακτικής στο ίδιο ματς, με τους παίκτες να απαιτούν την μπάλα σε κάθε σημείο του γηπέδου με πολύ αυτοπεποίθηση πως θα την πάρουν» δήλωσε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη Τύπου, ενώ για την Ελλάδα σχολίασε πως:

«Eίναι καλή ομάδα. Διαθέτει εμπειρία και πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές σε νεαρή ηλικία με πολλά ματς στην πλάτη τους. Είναι μια σταθερή ομάδα, δεν αλλάζει συχνά την αρχική της 11άδα. Παράλληλα είναι ομάδα που παίζει έξυπνα. Το είδαμε στην αποβολή του Ματ Ντόχερτι, που δεν είχε αποβληθεί ποτέ στο παρελθόν.

Οι ποδοσφαιριστές έπεφταν κάτω για να προκαλέσουν την αποβολή του. Είδαμε αντιπάλους να ξαπλώνονται κάτω σ’ αυτό το ματς, έξι ή επτά ποδοσφαιριστές να κερδίζουν χρόνο από το ματς, τα είδαμε αυτά στην Ελλάδα. Ήταν καθοριστικά για το μας, οπότε είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα, πολύ έμπειροι. Οφείλουμε να γνωρίζουμε το τί αντιμετωπίζουμε»
.

Αγωνιστικά νέα: Απουσίες στην επίθεση αφού οι Κόνολι (Χαλ) και Σμόντικς (Μπλάκμπερν) τέθηκαν νοκ άουτ, ενώ τραυματίες είναι τόσο ο Κιν όσο και εξτρέμ Ομπαφέμι. Επιστρέφει πάντως ο επιθετικός Φέργκιουσον (Μπράιτον). Από εκεί και πέρα προβλήματα που τους άφησαν εκτός αντιμετωπίζουν ο γκολκίπερ Κέλεχερ, οι αμυντικοί Ίγκαν, Στίβενε και Κόουλμαν

Η αποστολή:

Τερματοφύλακες: Μπαζούνου (Σαουθάμπτον), Τράβερς (Στόουκ), Ο’ Λίρι (Μπρίστολ Σίτι)

Αμυντικοί: Ντάφι (Νόριτς), Ντόχερτι (Γουλβς), Ο’ Σέι (Μπέρνλι), Κόλινς (Μπρέντφορντ), Ομομπαμιντέλε (Νότιγχαμ Φόρεστ), Μάνινγκ (Σαουθάμπτον), Εμποσέλε (Ουντινέζε), Σκέιλς (Σέλτικ)

Μέσοι: Μπράουνι (Πρέστον), Κάλεν (Μπέρνλι) Νάιτ (Μπρίστολ Σίτι), Μολουμπί (Γουέστ Μπρομ), ΜακΓκραθ (Αμπερντίν), Σμόουλμποουν (Σαουθάμπτον), Σάικς (Μπρίστολ Σίτι)

Επιθετικοί: Ρόμπινσον (Κάρντιφ), Ίνταχ (Νόριτς), Ογκμπένε (Λούτον), Φέργκιουσον (Μπράιτον), Τζόνσον (Σέλτικ).Κατώτερη των περιστάσεων στην Ολλανδία «σκόρπισε» στο πρώτο ημίχρονο, όπου δέχθηκε και τα τρία τέρματα της ήττας με σκορ 3-0, αλλά «ξέσπασε» εν συνεχεία πάνω στο Γιβραλτάρ, επικρατώντας με 5-0 εντός έδρας, στη πιο ευρεία της νίκη μετά το 2007. Έμεινε έτσι «ζωντανή» στη «μάχη» της 2ης θέσης και της πρόκρισης στην τελική φάση, αλλά πρέπει να πετύχει... θαύματα.

Η Ελλάδα με 9 βαθμούς ισοβαθμεί με την Ολλανδία, η οποία όμως έχει ένα ματς λιγότερο. Η ελληνική ομάδα για να πάρει την πρόκριση στο νήμα, επί της ουσίας χρειάζεται 7 βαθμούς κόντρα σε Ιρλανδία (εκτός), Ολλανδία και Γαλλία (εντός), αλλά και οι «μπλε» να επικρατήσουν εντός έδρας των «οράνιε». Σε ένα άλλο σενάριο πρέπει να κάνει το 3/3 αλλά και να νικήσει με 4 γκολ διαφορά την Ολλανδία, ώστε να της είναι αδιάφορο το αποτέλεσμα στο Ολλανδία - Γαλλία.

Σε κάθε περίπτωση πάντως για να συνεχίσει να ελπίζει, πρέπει να επικρατήσει απόψε των Ιρλανδών στο Δουβλίνο, αφού στο χειρότερο σενάριο, για λόγους βαθμολογίας και πρεστίζ θέλει να είναι στην 3η θέση. Εξάλλου υπάρχει και δεύτερη ευκαιρία πρόκρισης μέσω των μπαράζ του Nations League τονη προσεχή Μάρτιο.

«Είμαστε πολύ ρεαλιστές, γνωρίζουμε τη θέση μας στον όμιλο. Δε ξεχνάω την αντίδραση μου όταν έμαθα τον όμιλο. Ήξερα ότι θα ήταν δύσκολο και ευτυχώς έχουμε τη δυνατότητα των μπαράζ. Είμαστε ακόμα στην κούρσα και θα συνεχίσουμε να τρέχουμε. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Το πιο σημαντικό ματς είναι το αυριανό. Δεν έχουμε δικαιολογίες για αύριο, δεν έχουμε τραυματισμούς. Θέλουμε τη νίκη. Θέλουμε να είμαστε τολμηροί, να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας και να νικήσουμε» δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της «γαλανόλευκης», Γκουστάβο Πογιέτ στη συνέντευξη Τύπου.

Αγωνιστικά νέα: Τραυματίες ο στόπερ Χατζηδιάκος (Κάλιαρι) -κλήθηκε ο Γούτας (Κάρντιφ) για να τον αντικαταστήσει- και ο μπακ Μπάλντοκ (Σέφιλντ Γιουνάιτεντ). Επιστρέφουν οι μέσοι Κουρμπέλης (Τραμπζονσπόρ), Σιώπης (Κάρντιφ) και Μάνταλος (ΑΕΚ) αλλά και ο μπακ Τσιμίκας, που θεωρήθηκαν λανθασμένα τιμωρημένοι κόντρα στο Γιβραλτάρ, ενώ κλήθηκαν ξανά ο γκολκίπερ Διούδης (Ζαγκλέμπιε), ο μεσοεπιθετικός Κωνσταντέλιας (ΠΑΟΚ), ο μπακ Σάλιακας (Σανκτ Πάουλι) και ο μέσος Γαλανόπουλος (ΑΕΚ). Εκτός κλήσεων αυτή τη φορά παρέμειναν ο γκολκίπερ Αθανασιάδης (ΑΕΚ), ο εξτρέμ Λημνιός (Κολωνία), ο χαφ Παπανικολάου (Ρακόβ Τσεστοχόβα), αλλά και ο επιθετικός Δουβίκας (Θέλτα).

Η αποστολή:

Τερματοφύλακες: Διούδης (Ζαγκλέμπιε), Πασχαλάκης (Ολυμπιακός), Βλαχοδήμος (Νότιγχαμ Φόρεστ)

Αμυντικοί: Γούτας (Κάρντιφ), Κουλιεράκης (ΠΑΟΚ), Μαυροπάνος (Γουέστ Χαμ), Ρέτσος (Ολυμπιακός), Τζαβέλλας (Ατρόμητος), Γιαννούλης (Νόριτς), Ρότα (ΑΕΚ), Σάλιακας (Ζανκτ Πάουλι), Τσιμίκας (Λίβερπουλ)

Μέσοι: Αλεξανδρόπουλος (Ολυμπιακός), Μπακασέτας (Τραμπζονσπόρ), Μπουχαλάκης (Χέρτα), Γαλανόπουλος (ΑΕΚ), Κουρμπέλης (Τραμπζονσπόρ), Μάνταλος (ΑΕΚ), Σιώπης (Κάρντιφ), Χατζηγιοβάνης (Ανκαραγκουτσού), Κωνσταντέλιας (ΠΑΟΚ), Μασούρας (Ολυμπιακός), Πέλκας (Μπασακσεχίρ)

Επιθετικοί: Φούντας (Τραμπζονσπόρ), Γιακουμάκης (Ατλάντα), Ιωαννίδης (Παναθηναϊκός), Παυλίδης (Άλκμααρ).

Γιώργος Χρονόπουλος Αθλητικογράφος

Εκτίμηση

Η ελληνική ομάδα είναι καλύτερο σύνολο από την Ιρλανδία, η οποία πάντως θεωρώ θα πως παλέψει σκληρά μπροστά στο κοινό της, αφού όπως και η «γαλανόλευκη» παίζει το τελευταίο της... χαρτί μήπως και προλάβει τη 2η θέση. Η ισοπαλία εν προκειμένω δεν κάνει σε κανέναν, οπότε το παιχνίδια αργά ή γρήγορα θεωρώ πως θα ανοίξει και το άγχος του να επιτεθούν θα το έχουν κυρίως οι γηπεδούχοι που μπορούν να βρεθούν αντίστοιχα εκτεθειμένοι. Πολύ ψηλά κι ελκυστικό το διπλό, αλλά θα το καλύψω με την ισοπαλία, αφού η απόδοση είναι σχετικά ικανοποιητική.

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΟΜΑΔΩΝ

ΔΙΕΘΝΗ: Euro
Α/Α ΟΜΑΔΑ ΑΓ B N I H Γ
Προκριματικά: 2ος Όμιλος
  3 Ελλάδα 8 13 4 1 3 14:8
  4 Ιρλανδία 8 6 2 0 6 9:10
Εμφάνιση όλων

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

  • » Ο Nekbet με το υψηλότερο yield +12.42% έπαιξε: Goal
  • » Ο hra1980, με το υψηλότερο yield +24.37% στο [ΔΙΕΘΝΗ: Euro] έπαιξε: 2
  • » Ο parmenzi, με το υψηλότερο yield +3.87% στο σημείο X έπαιξε: X

Τι ψήφισαν οι Top Users

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Περισσότερες Αναλύσεις

Στοιχηματικές πλατφόρμες